» »

Najbolj smiselna oblika zaposlitve za "digitalnega nomada"

Najbolj smiselna oblika zaposlitve za "digitalnega nomada"

c0dehunter ::

Sem "digitalni nomad" (a lahko najdemo kakšen boljši izraz?), kar pomeni da kakšen mesec delam na Filipinih, nato se premaknem v USA, nato Mehika, in tako naprej. V Slovenijo pridem bolj kot ne na počitnice nekajkrat letno za par tednov. Delam samo remote, večinoma programiranje in trženje svojih produktov. Trenutno imam odprt normiran S.P., kar me stane nekaj več kot 300EUR na mesec. Plačujem še dodatno zdr. zavarovanje (30EUR) in pa letno zavarovanje za tujino NLB Vita (80EUR).

Zanima me, če je ta oblika zaposlitve (in samo davčno rezidenstvo v SLO) najbolj optimalna za moj primer, oz. kako imate to rešeno drugi "nomadi"?

Star sem 28, na penzijo od vplačanih prispevkov ne računam (vplačujem v privat sklad). Javno zdravstvo v Sloveniji (skoraj) ne koristim zaradi čakalnih dob - vedno plačam iz lastnega žepa za hitro obravnavo.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Miki N ::

Vprašanje izpade bolj "Ne tražim ništa, samo se hvalim.". Ker kaj je optimalno za tvoj primer je predvsem odvisno od tebe, ne samo od branže in lokacije. Osebno recimo nisem zelo velik prijatelj pogostih potovanj, posebno če so v kakršnikoli povezavi s poslom (kombinacja) in mi recimo premikanje vsakih nekaj mesecev sploh ne bi ustrezalo in bi mi zmanjševalo produktivnost. Ampak to je optimalno zame.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako legalno prodajati na spletu?

Oddelek: Loža
205032 (3727) vostok_1
»

Ozvočenje sobe iz vseh strani 3.5m*5m(približno)

Oddelek: Zvok in slika
383785 (2980) TilenS
»

Davek na mašino (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13620783 (18417) fr4nc
»

kapaciteta baterije vedno manjša

Oddelek: Strojna oprema
151868 (1372) clix
»

Astra- zamenjava sklopke, par vprašanj...

Oddelek: Loža
134063 (3913) Valvoline

Več podobnih tem