» »

Napajanje za senzorje(alarm)

Napajanje za senzorje(alarm)

miko22 ::

Imam novogradnjo, kjer smo žal pozabili na alarmno napravo, posledično ni potegnjeno napajanje.
Problem nastane pri senzorjih(imam jih 3) vse deluje b.p. - preko baterij,ki zdržijo 2 meseca.
Problem nastane, ker se vklopi alarm(se nam je ob dveh zjutraj), ker je padlo napajanje(prazna baterija), sistem pa je tako nastavljen, da se oglasi alarm, če se prekine napajanje. Verjemite mi, da ob dveh zjutraj pri 120 dB sirene nisem vedel kaj se dogaja :)

Ideja je da bi pripeljal zraven napajanje. Seznorji se lahko tudi napajajo preko micro usb(5V2A) kot so napajanja za mobilni telefon(deluje, sem preizkusil).
Luknje skozi strop so zvrtane, torej le potegnit treba po podstrešju kable. Tu sem hotel da bi imel eno centralno enoto/pretovornik iz 220V na potrebno napetost za napajanje, pa mi noben tega ne zna uredit. Naredi sam je, da kupim tri napajalne kable jih potegnem skozi strop in zgoraj naredim kvazi varijanto podaljškov, kar pa mi ne diši, že zaradi videza, kot tudi požarne varnosti.
Torej, se da to kupit, naret, kaka priporočila, kdo bi to znal?
2 poklicna električarja, noben se noče s tem ukvarjat(verjetno premalo zaslužka, ker znanje mislim da to morajo imet, če se bavijo z napeljavami v hiši).

Ideje, predlogi?

Markus386 ::

Ni po standardu, pretvornike treba naročit iz kitajske, ne moreš zagotovit garancije, pa še vedno zna kaj zajeba*at, pa se nikomur ne da s tem zares ukvarjat.

Kupi pretvornik 230->5V, par deset vatov (za rezervo, pa da se ne gre), ga daj v eno lepo elektro šktalico in odnesi na podstreho. Potem kupi kable, lahko navadne za lampo, in poveži. Če imaš možnost nastavitve na pretvorniku, dvigni napetost na 5.5V ali pa morda 6, ker bo padec napetosti kar velik na kablih.

Vse skupaj je nekje 30eur max.

miko22 ::

Kako pa lahko povežem kable na micro usb? Sedaj poznam da je na drugi strani micro usb navadni usb, ki pa ima polno kablov(data).
Vseeno bom rabil nekega električarja, da to zrihta tako da bo varno.

Markus386 ::

Daš ženski usb konektor, pa navaden usb kabel? Kupiš usb kable za nalotat na 5v linije? Nalotaš miko usb konektorje.

Katera žica gre kam pri usbju je pa povsod napisano in narisano, črna gnd, rdeča 5v, zelena in bela sta pa za dato.

Sej pravim, če rabiš 230v vtičnico, gre električar v trgovino, kupi kabel z certifikati, vtičnico s certifikati, varovalke s certifikati, poveže po standardu za električne napeljave in je varen tako on, kot ti.
Delat neke improvizacije z kitajsko opremo, za 50eur dobička se pa verjetno redkokomu da, pa še če kaj tam okoli zagori (pa četudi zato, ker je uporabniku senzor padel v vodo), pa potem dokazovat, da ni električar kaj kriv... nevem no, jaz se tega ne bi lotil :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12536067 (30152) shadeX
»

Raspberry Pi USB portable

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
232334 (1942) Yacked2
»

Kje so enotni polnilci mobilnih telefonov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10830236 (23991) OK.d
»

Applova zamujena priložnost z Lightning konektorjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10538103 (32489) Gandalfar
»

Končno enotni polnilci mobilnih telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7212086 (8928) SmeskoSnezak

Več podobnih tem