Forum » Strojna oprema » Zanimiv problem z RAMom
Zanimiv problem z RAMom
fr!Xy ::
LP,
Imam zanimiv problem, na Gigabayteovi X48-DQ6 mi zazna samo polovico 2gb ploščie za ram, neglede v kater režo jo vstavim, torej imam ploščico z 2gb rama plata jo zazna 1gb v biosu, ko vstavim 4x2gb pomnilnika je v biosu 4gb zaznanega rama. Updato bios nanovo namestil CPU..... Brez rešitve.
LP, Simon
Imam zanimiv problem, na Gigabayteovi X48-DQ6 mi zazna samo polovico 2gb ploščie za ram, neglede v kater režo jo vstavim, torej imam ploščico z 2gb rama plata jo zazna 1gb v biosu, ko vstavim 4x2gb pomnilnika je v biosu 4gb zaznanega rama. Updato bios nanovo namestil CPU..... Brez rešitve.
LP, Simon
Zanimivost je to da sm js ta RIG delav skupi ene 6 let nazaj po komponentah zej sm ga pa dobil v popravilo ker se je obesu pri bootanju windowsow. Sm dau not SSD in naložu 7ko pa opazim ta problem.... Zanimivo je tudi ker nisem mogu naložit 10ke ki je bila prej gor, ko je začelo bootat iz dvdja se je zmeri obesu na logotu od 10....RAME bom danes probo na drugi plati, sam dabi vse 4 ploščice ble v okvari ne verjamem.
hojnikb ::
spucaj kontakte na ramih, slotu. Pa tudi na procu spucaj kontakte in preglej socket, če nima kakih defektov...
#brezpodpisa
FireSnake ::
Po vsem povedanem bi bilo treba module in matično testirati z delujočimi komponentami.
In se hitro vidi, kje je problem.
In se hitro vidi, kje je problem.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Spajky ::
Poglej v manual plate, kakšne tipe ramov podpira, ker če so novi in plata stara, lahko da "gostota-čipi" na ram ploščicah ne štima plati in ne more adresirat prav!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7603 (5610) | Icematxyz |
» | Windows 7 64-bit mi ne uporablja 6gb ram-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4543 (4064) | amigo_no1 |
» | Okvarjen RAM? Prosim za nasvetOddelek: Strojna oprema | 2382 (1871) | Thompic |
» | gigabyte GA-EP31-DS3L in goodramOddelek: Strojna oprema | 882 (792) | minimus |
» | Nimam pojma kaj je tole ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 2281 (1462) | Kmet |