Forum » Pomoč in nasveti » podpisovanje gmail s sigen-ca
podpisovanje gmail s sigen-ca
grga1975 ::
Imam eno vprašanje - z gmail računa bi rad poslal in podpisal email s sigen-ca digitalnim potrdilom direktno v browserju (ne iz outlook/thunderbird). Ali se to sploh da in kako se to naredi. Na sigenca straneh nisem našel nič uporabnega.
kaj to pomeni? Na enem uradu javne uprave so mi rekli, da jim lahko potrebno dokumentacijo pošljem po mailu, ampak moram overiti s sigen-ca certifikatom. Zdaj pa me zanima, kako naj to naredim.
OK, mogoče še kakšen nasvet kako?
V nastavitvah računa sem izbral certifikat za podpisovanje (sigen-ca), potem pa v nastavitvah sporočila izberem "digitalno podpiši to sporočilo" in dobim error message.
V nastavitvah računa sem izbral certifikat za podpisovanje (sigen-ca), potem pa v nastavitvah sporočila izberem "digitalno podpiši to sporočilo" in dobim error message.
Tomas 33 ::
Najprej preveri, če imaš gmail naslov v Subject Alternative Name.
Za pošiljanje podpisanih mailov preko browserja ne vem, deluje pa z odjemalci (Outlook, EM client, Tunderbird).
Tretja opcija je, da podpišeš samo dokument v PDF obliki (npr z JSignPdf )
Za pošiljanje podpisanih mailov preko browserja ne vem, deluje pa z odjemalci (Outlook, EM client, Tunderbird).
Tretja opcija je, da podpišeš samo dokument v PDF obliki (npr z JSignPdf )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomas 33 ()
gilley ::
Prav tako se sprašujem. Kako uporabljati Thunderburdu? Ali deluje pravilno?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Država: Kakšna zasebnost in varnost na internetih, samo plačajte že davke!!! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / NWO | 85423 (59618) | MrStein |
» | Sigen-ca za strežnikOddelek: Informacijska varnost | 4780 (4110) | Tomas 33 |
» | Digitalno podpisan mailOddelek: Loža | 3087 (2757) | mk766321 |
» | Šifriranje e-pošteOddelek: Informacijska varnost | 2490 (2331) | kekz |
» | SIGEN-CA: Certifikati in kodiranjeOddelek: Omrežja in internet | 3273 (2854) | 64202 |