» »

Upravičenost do socialne pomoči

Upravičenost do socialne pomoči

moxon ::

Pozdravljeni soforumaši

Doma debatiramo o socialni pomoči in ker moja izkušnja na tem področju sega že kar dolgo nazaj me zanima, če lahko kdo izmed vas iz prve roke pove kako je s temi zadevami. Skratka lovimo se okoli tega, primer:

- Delavec izgubi službo, kjer je bil zaposlen recimo 12 mesecev in je prejemal plačo 1.000 EUR neto.
- Po izgubi službe ta od Zavoda za Zaposlovanje za obdobje treh mesecev prejme denarno nadomestilo glede na njegovo plačo (menda je cca 80% od osnove plače)
- Višina socialne pomoči (cenzus) recimo, da je cca 350 EUR

Zdaj pa vprašanje. Glede na to, da seštevek tromesečnega prejemanja denarnega nadomestila iz strani Zavoda za Zaposlovanje presega višino socialne pomoči (cenzusa) ali je oseba upravičena, da takoj po prenehanju prejemanja nadomestila po tromesečnem obdobju zaprosi za denarno pomoč ali ne? Tukaj se pojavlja kamen spotike ob sami debati in eni pihamo v eno smer, drugi spet v drugo :)

Sicer na srečo doma noben ni v takšni situaciji ampak res me zanima kako je s tem. Hvala za vaše odgovore že v naprej :)

Matija82 ::

CSD gleda dohodke zadnjih treh mesecev, kar bi v tvojem primeru pomenilo vsoto 2400EUR (3x1000x0.8) - torej ne bi bil upravičen do socialne pomoči.

Bi jo pa lahko dobil četrti mesec (potem ko tri mesece nisi prejemal ničesar).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matija82 ()

zobnik ::

Upoštevajo se dohodki za leto 2016, praktično gledajo vse, kar je uradno blo dobljeno je prikazano, si lastnik.....ko se sešteje dohodke, se deli z 12 in izračuna končna socialna

2017:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravica do nadomestila za brezposelnost. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214426 (6266) joze67
»

Zakaj je poskusno delo slabše od dela za nedoločen čas za delavca?

82491 (1619) gruntfürmich
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

9322338 (16480) tikitoki
»

Zavod in sociala (strani: 1 2 )

6914714 (12093) jalovec09
»

Izguba zaposlitve

479164 (7565) Pithlit

Več podobnih tem