» »

Google za milijardo prevzel petino HTC-jevih zaposlenih

Google za milijardo prevzel petino HTC-jevih zaposlenih

Slo-Tech - Google je sporočil, da je lani najavljen prevzem dobršnega dela HTC-ja, ki se ukvarja s telefoni, končan. Za 1,1 milijarde dolarjev so kupili približno polovico HTC-jeve ekipe iz razvoja in raziskav, kar predstavlja 2000 zaposlenih. Gre v glavnem za ljudi, ki so delali na projektu Pixel za Google. Prav tako je Google dobil neekskluzivno licenco za uporabo HTC-jeve intelektualne lastnine. Sprva je kazalo, da bo Google kupil kar celoten HTC-jev mobilni oddelek, podobno kot je storil z Motorolo, a so se na koncu odločili za kompromisni predlog.

HTC pa je z izkupičkom tudi zadovoljen, saj je dobil prepotrebno finančno injekcijo. Za podjetje, ki vsako četrtletje porabi 75 milijonov dolarjev preveč, predstavlja dobra milijarda tri leta odloga. HTC je imel doslej 10.000 zaposlenih, sedaj pa jih bo imel petino manj. Google pa si od tega obeta boljšo integracijo in razvoj novih Pixlov, ki so jih že doslej razvijali v tesnem sodelovanju s HTC-jem. Sedaj bo razvoj še lažji, Google pa bo imel več neposrednega nadzora, čeprav bodo ti ljudje fizično ostali na Tajvanu. Tam bo tako nastalo največje Googlovo razvojno središče v Aziji. Dolgoročno si seveda Google želi, da bi Pixel postal uveljavljena znamka, tako da bi ljudje imeli cel telefon iz Googla, ne le Androidne podstati.

8 komentarjev

klinker ::

Dolgoročno si seveda Google želi, da bi Pixel postal uveljavljena znamka, tako da bi ljudje imeli cel telefon iz Googla, ne le Androidne podstati.


Ko ga bo mogoce dobit pri vsakem operaterju bo ze nekaj ;((

janezvalva ::

sline se cedijo...

oxyuranus ::

Hvala za objavo, htc je izgubil enega kupca.;((
Those who do not understand UNIX are condemned to reinvent it, poorly.
(hint: linux)

shadeX ::

Zgubil enega, dobil pet.

RegulusDraco ::

shadeX je izjavil:

Zgubil enega, dobil pet.


dobil pet? Koga?
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

shadeX ::

Novih kupcev.

RegulusDraco ::

koga. Nobody gives a fuck about HTC.

ps.: ja sej njihov flagship je vrhunski ampak za tisti denar je povsem vseeno če rajši kupiš Google Pixle (ki ga je naredil HTC ampak nima gnusnega HTC vmesnika) ali pa Samsung S8. Je pa res da HTC ima kvazi boljši zvok na slušalkah........... ampak tudi te prednosti nima ker so gumpci odstranili headphone jack.


Edini plus, ki ga HTC ima je to, da gre LGju zadnje čase precej slabo. Pa še ta plus je HTCju za šalo požrl neomembe vreden, patetičen Huawei, ki je postal zakon v nekaj letih. Ne glede na poslovne priložnosti bo HTC ostal majhen.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Nobody gives a fuck about HTC.


I do. Od leta 2009 do 2015 sem skoz imel HTC-je in nikol slabih izkušenj, kar se tiče HW-ja delovanja naprave. Takrat sem ga še partnerki priporočil in fotru. Fotr ga ma še vedno, partnerka pa odkar je vidla kako tekoče iOS dela ne prenese več Androida, kar potem odpadejo itak vsi drugi Android proizvajalci.

Je pa res da ima HTC trenutno zelo slabo ponudbo telefonov.

Tud moj je še ohranjen 8-)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Borza: HTC-jevi znanje, znamka, nepremičnine niso vredni nič

Oddelek: Novice / Rezultati
2912152 (8841) Kenpachi
»

Motorola potrdila lizike za svoje mobilne telefone

Oddelek: Novice / Android
178907 (6596) MrStein
»

HTC je zaključil z nadgrajevanjem One S

Oddelek: Novice / Android
2610354 (8834) PrimozR
»

Facebook Home iz telefona napravi "Facebook-phone"

Oddelek: Novice / Android
237763 (5913) Jst
»

Google razvija svoj telefon

Oddelek: Novice / Android
103946 (2822) D0M3N

Več podobnih tem