Forum » Izdelava spletišč » Težava na Wordpress + Nginx z 404 statične strani (dinamično generirane)
Težava na Wordpress + Nginx z 404 statične strani (dinamično generirane)
Andruxa ::
Pozdravljeni,
Torej problem je sledeč: Imam Wordpress na nginx + php-fpm7 platformi in eden izmed pluginov dinamično ustvari HTML stran. Ker stran fizično ne obstaja (gre za dinamično generiran popup), nginx vrne 404 in ne spusti requesta naprej na php-fpm (Wordpress). Posledično plugin ne deluje kot bi moral. Potencialne hinte z interneta (try_files direktiva) smo že poskusili in ne deluje, a kdo tukaj kaj bolje pozna nginx in kako naj bi tole skonfiguriral?
Torej problem je sledeč: Imam Wordpress na nginx + php-fpm7 platformi in eden izmed pluginov dinamično ustvari HTML stran. Ker stran fizično ne obstaja (gre za dinamično generiran popup), nginx vrne 404 in ne spusti requesta naprej na php-fpm (Wordpress). Posledično plugin ne deluje kot bi moral. Potencialne hinte z interneta (try_files direktiva) smo že poskusili in ne deluje, a kdo tukaj kaj bolje pozna nginx in kako naj bi tole skonfiguriral?
Lp, A
domenc ::
Meni s takim configom deluje OK tudi za statične strani (npr. z linki "http://domena.si/pages/about/")
location / {
try_files $uri $uri/ /index.php?$is_args$args /index.php?q=$uri&$args;
}
+
da sem v fastcgi.conf doda še tole:
fastcgi_param PATH_INFO $fastcgi_path_info;
fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
fastcgi_param PATH_TRANSLATED $document_root$fastcgi_path_info;
location / {
try_files $uri $uri/ /index.php?$is_args$args /index.php?q=$uri&$args;
}
+
da sem v fastcgi.conf doda še tole:
fastcgi_param PATH_INFO $fastcgi_path_info;
fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
fastcgi_param PATH_TRANSLATED $document_root$fastcgi_path_info;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: domenc ()
Andruxa ::
Sem probal s tvojim try_files, pa ne pomaga:
(slike se noce pokazat, ampak lahko kliknes na link: https://ibb.co/g5E56m
A lahko malo pojasnis kaj je point tvojih fastcgi parametrov?
lpa
(slike se noce pokazat, ampak lahko kliknes na link: https://ibb.co/g5E56m
A lahko malo pojasnis kaj je point tvojih fastcgi parametrov?
lpa
Lp, A
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Andruxa ()
domenc ::
Po pravici povedano sem to takrat ko sem postavljal WP na Nginx-u nekje na internetu našel kot neki "best config" za WP - ampak če se ne motim se vrednost fastcgi teh parametrov prenese v PHP istoimenske parametre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se bo WordPress množično posodabljalOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6029 (4666) | Hermit Bob |
» | Postavitev mySQLOddelek: Programiranje | 2245 (1823) | M01O |
» | Python v WordpressOddelek: Programiranje | 1305 (1100) | Halfdead987 |
» | Kako narediti request z "\" v URL-juOddelek: Programiranje | 2144 (1419) | Horejšio |
» | Alternativno ( != Apache) web strežniki - kako imeti vsak virtualhost na svojem userjOddelek: Programiranje | 1687 (1364) | Red_Mamba |