Forum » Zvok in slika » Optični zoom vs no zoom kvaliteta?
Optični zoom vs no zoom kvaliteta?
techuser ::
Zanima me ali je kvaliteta filma ali slike enaka pri optičnem zoomu kot če ne uporabiš zooma? Se pri optičnem zoomu tudi poslabša kvaliteta filma ali slike?
dela ::
Noben objetkiv ni popoln, napake so na širokem kotu, druge vrste napak pa na ozkem kotu (zoomed in), verjetno je večina zoom objektivov najboljša nekje v sredini razpona. Slika ne postane pikslasta, lahko pa postane manj ostra in bolj popačena.
DamijanD ::
V splošnem pa bolj, ko greš v tele območje manjšo zaslonko imaš na voljo (torej manj svetlobe) in posledično se uporabi višji ISO, kar pa vpliva na kvaliteto slike.
techuser ::
Hvala za odgovore! Se mi je kar zdelo, da je najboljša kvaliteta vedno brez zooma, pa čeprav gre za optični zoom.
Ni nujno. Če slikaš statično zadevo, imaš lahko fotoaparat na stojalu in tam kompenziraš manjšo zaslonko z daljšim časom osvetlitve...
TheBlueOne ::
koyotee ::
V splošnem pa bolj, ko greš v tele območje manjšo zaslonko imaš na voljo (torej manj svetlobe) in posledično se uporabi višji ISO, kar pa vpliva na kvaliteto slike.
Imaš tudi zume s konstantno zaslonko, če.še ne veš ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Vem (mam enega doma) :-) Ampak glede na vprašanja OPja mislim, da gre v tem primeru za kompakt in kompakti z zumom s fixno blendo so zelo redki, zato sem na tak način odgovarjal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fotografije : 1 M ali 3M oz. večOddelek: Zvok in slika | 1316 (1107) | eric_cartman |
» | Nakup fotoaparataOddelek: Kaj kupiti | 996 (789) | dork |
» | Canon A460 ostrina slike, hitrost zaklopa zaslonkeOddelek: Kaj kupiti | 2080 (2080) | ;-) |
» | Fuji FinePix S5600Oddelek: Kaj kupiti | 1967 (1835) | rhabdo |