Forum » Elektrotehnika in elektronika » Nakup napajalnika/transformatorja
Nakup napajalnika/transformatorja
bigbada ::
Imam napajalnik na katerem piše output: 6V, 400mA.
Prodajalec mi je ponujal napajalnik z 6V 1000mA, ker drugih takih niso imeli. Ali je to v redu ali moreta biti voltaža in amperaža popolnoma ista? Prodajalec mi je rekel, da samo napetost mora biti ista, tok pa mora biti isti, lahko pa je več. Je to res? Pa gor piše 6V/DC. Če prav razumem je to enosmerna napetost? Ali lahko kupim potem napajalnik na katerem piše 6V/AC?
Kako pa je s polarnostjo teh konektorjev na napajalnikih? Baje imajo nekateri plus in minus drugače? Kje to vidiš oz. kakšno vlogo to igra?
Prodajalec mi je ponujal napajalnik z 6V 1000mA, ker drugih takih niso imeli. Ali je to v redu ali moreta biti voltaža in amperaža popolnoma ista? Prodajalec mi je rekel, da samo napetost mora biti ista, tok pa mora biti isti, lahko pa je več. Je to res? Pa gor piše 6V/DC. Če prav razumem je to enosmerna napetost? Ali lahko kupim potem napajalnik na katerem piše 6V/AC?
Kako pa je s polarnostjo teh konektorjev na napajalnikih? Baje imajo nekateri plus in minus drugače? Kje to vidiš oz. kakšno vlogo to igra?
FX6300B ::
prodajalec ti je povedal pravilno, amperaže določa samo koliko toka je zmožen napajalnik oddati, potem pa že porabnik pobere. glede AC in DC, DC je enosmerna AC pa izmenična, ne če je napajalnik DC ga ne smeš nadomestiti z AC, saj se pri AC smer toka zamenja 50-krat na sekundo[Hz] konektorji so pa spet odvisno kaj imaš, ponavadi je znotraj plus in zunaj minus(tisti ta okrogli), včasih je na samem napajalniku narisano drugače pa pomeriš z voltmetrom
May the force be with you!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IR reflektorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5279 (4232) | Maj |
» | Baterija prenosnika se ne polniOddelek: Pomoč in nasveti | 8657 (7166) | Steinkauz |
» | napačni trafo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3972 (3313) | korenje_ver2 |
» | regulator napetostiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4834 (4610) | a13misko |
» | Omejitev napetosti pri dinamuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4054 (3758) | Azrael |