Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
BlaY0 ::
Pa saj jim kot prilogo stisneš tisti zgeneriran PDF, ki ima vse to notri.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
delavec44 ::
A ni tako da treba porocati po datumu prejemka?
Zakaj? Če imaš več depozitov na naši banki, tudi daš skupno letno vrednost.
To ni depozit ampak naložba v investicijski sklad. Zato se po ZDoh-2 te obresti ne obravnavajo kot obresti na depozit ampak kot obresti vrednostnih papirjev. In sicer gre za napoved dohodnine od drugih obresti, poleg tega je potrebno vložiti napoved za odsvojene enote sklada:
https://www.fu.gov.si/fileadmin/Interne...
...stran 42 do 44.
Zgodovina sprememb…
jabe ::
Jaz sem nameravala in sem imela to kot varcevalni račun, kjer sem kar naprej not pa ven dajala. Tudi zato, da ni bilo na TRR in ob zlorabi ne bi mogli veliko dol pobrati. Na TRRjih imam ponavadi simbolicno vrednost, pa prenesem z varcevalnega, ce je treba. Stvar par sekund.
In potem sem želela po jusu tole prijaviti in... Obupala. Utajila sem par evrov, ker niti slucajno se nisem imela namena ubadat s tem za par evrov in vem da me bo to preganjalo v stratosfero, ko bom kandidirala za predsednico. Sicer bo vse skupaj zastaralo, ampak bo kazalo na moj utajevalski znacaj. Ce bi prijavila in verjetno ne bi pravilno, bi bila na tapeti kot glupa. Pick your evil...
In potem sem želela po jusu tole prijaviti in... Obupala. Utajila sem par evrov, ker niti slucajno se nisem imela namena ubadat s tem za par evrov in vem da me bo to preganjalo v stratosfero, ko bom kandidirala za predsednico. Sicer bo vse skupaj zastaralo, ampak bo kazalo na moj utajevalski znacaj. Ce bi prijavila in verjetno ne bi pravilno, bi bila na tapeti kot glupa. Pick your evil...
Ena varianta za malenkostno poenostavitev bi bila, če bi samo enkrat dal notri, potem pa vsak mesec preden se obresti reinvestirajo, le te "pobiral" ven. Tako v bistvu ne bi nič odsvajal.
To ni depozit ampak naložba v investicijski sklad. Zato se po ZDoh-2 te obresti ne obravnavajo kot obresti na depozit ampak kot obresti vrednostnih papirjev. In sicer gre za napoved dohodnine od drugih obresti, poleg tega je potrebno vložiti napoved za odsvojene enote sklada:
...stran 42 do 44.
Oboje, obresti od depozitov in druge obresti se prijavlja v sumarnem letnem znesku. O tem teče debata.
Jaz sem nameravala in sem imela to kot varcevalni račun, kjer sem kar naprej not pa ven dajala. Tudi zato, da ni bilo na TRR in ob zlorabi ne bi mogli veliko dol pobrati. Na TRRjih imam ponavadi simbolicno vrednost, pa prenesem z varcevalnega, ce je treba. Stvar par sekund.
Saj davek plačaš le od obresti, te enostavno prijaviš. Odsvojitev je kakor vem brez davka saj je nakupna in prodajna vrednost enaka. Jaz se s poročanjem odsvojitev sploh nisem ubadal, sem v prekršku, nisem pa utajil davka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
gansta ::
...stran 42 do 44.
Oboje, obresti od depozitov in druge obresti se prijavlja v sumarnem letnem znesku. O tem teče debata.
Saj davek plačaš le od obresti, te enostavno prijaviš. Odsvojitev je kakor vem brez davka saj je nakupna in prodajna vrednost enaka. Jaz se s poročanjem odsvojitev sploh nisem ubadal, sem v prekršku, nisem pa utajil davka.
Ne vem če, namreč pri oddaji za depozite moraš navesti datume,...hkrati do prvih 1000€ ni obdavcitve; sumarno sicer ni razlike.
To že, vendar ne skupaj. Za obresti od depozitov je en obrazec, za druge obresti pa drug.
Ne vem če, namreč pri oddaji za depozite moraš navesti datume,...hkrati do prvih 1000€ ni obdavcitve; sumarno sicer ni razlike.
Kje? Obrazec za prijavo obresti od depozitov nima nobenih datumov za vnest.
Zgodovina sprememb…
temni_princ ::
Midva uporabljava revolut predvsem zaradi sledenja stroškom. Imava več "custom" kategorij, ki jih sproti obesiva na transakcijo.
No pred kratkim pa sva dobila idejo, da bi vse skupaj spravila v PowerBI. Za to sva rabila najti način za export transakcij v Excel ali kar bazo.
No izkaže se, da dejansko ni načina, da bi naredil export SKUPAJ s "custom" kategorijo. Če ima še kdo tako težavo, sem pripravil skripto za export v Excel ali bazo, če komu pride prav:
https://github.com/Tomasinjo/RevolVer
No pred kratkim pa sva dobila idejo, da bi vse skupaj spravila v PowerBI. Za to sva rabila najti način za export transakcij v Excel ali kar bazo.
No izkaže se, da dejansko ni načina, da bi naredil export SKUPAJ s "custom" kategorijo. Če ima še kdo tako težavo, sem pripravil skripto za export v Excel ali bazo, če komu pride prav:
https://github.com/Tomasinjo/RevolVer
To že, vendar ne skupaj. Za obresti od depozitov je en obrazec, za druge obresti pa drug.
Kje? Obrazec za prijavo obresti od depozitov nima nobenih datumov za vnest.
Očitno sem nekaj pomešal.
Enib1995 ::
Pozdravljeni,
mogoče kdo ve kako je s tem revolutom in savingsi...se splača recimo vzeti metal plan in dati denar v savinsge za 3.62% APY?
Kako je potem s fursom, velja do 5000€ profita letno samo, če vežeš na banki?
mogoče kdo ve kako je s tem revolutom in savingsi...se splača recimo vzeti metal plan in dati denar v savinsge za 3.62% APY?
Kako je potem s fursom, velja do 5000€ profita letno samo, če vežeš na banki?
eEdbM ::
Odvisno, ni vse v denarju :D Tu so še ostale koristi, FT, NordVpn, Chess.com naročnine so direkt uporabni, mogoče še WeWork, Picsart in Tinder po potrebi. Ostalega ne poznam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
...in jasno če imaš na TR že 50k, na N26 100k, na T212 20k in ti še vedno ostane 20k ki jih nimaš kam dati, trading sam pa te ne zanima.
...in jasno če imaš na TR že 50k, na N26 100k, na T212 20k in ti še vedno ostane 20k ki jih nimaš kam dati, trading sam pa te ne zanima.
Revolut imaš še opcijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gansta ()
Ja saj na to se je nanašal moj post. Če imaš že povsod drugod (kjer dajo več) maksimum, pa imaš še vedno višek denarja, ki ga trenutno ne nucaš, še vedno lahko daš na Revolut, ne bo nobene škode.
Zgodovina sprememb…
Ja saj na to se je nanašal moj post. Če imaš že povsod drugod (kjer dajo več) maksimum, pa imaš še vedno višek denarja, ki ga trenutno ne nucaš, še vedno lahko daš na Revolut, ne bo nobene škode.
Mislim da takšnih ni veliko, če pa imajo toliko denarja pa predvidevam že kje drugje investiran :D sicer pa bo N26 z oktobrom znižal na mizerne procente, traderepublic je šel iz 4 na 3.75 itd. vse skupaj pada.
Važno da opcije so in vsak se potem lahko odloči kako bo zaposlil/razparceliral svoj denar, da bo zanj optimalno.
vinkop ::
kolikšen pa bi bil recimo donos v enem letu recimo, če bi 20k naložil v savings na revolut ?? imam standard plan,se pravi najnižji, osnovni....nimam nobenih lastnih izkušenj s tem, ker še nikjer nikoli nisem vlagal denar....
kolikšen pa bi bil recimo donos v enem letu recimo, če bi 20k naložil v savings na revolut ?? imam standard plan,se pravi najnižji, osnovni....nimam nobenih lastnih izkušenj s tem, ker še nikjer nikoli nisem vlagal denar....
trenutno je 2.87%, za celotno leto to pomeni cca 570€ - 20% = cca 450€ + nekaj dela imaš s FURSOM
GupeM ::
Narobe si računal. Dobiš še manj. Bruto donos je 3.77% trenutno. To nanese 754 EUR. Od tega plačaš 25 % FURS-u, kar je 188.5 eur.
Ker pa Revolut tebi ne nakaže bruto donosa, ampak si vzame fee, pa dobiš neto zgolj 2.87 %. Kar je 574 eur. Od teh 574 odštej zgoraj izračunan davek in prideš na 385.5 eur. Par centov oz eurov pa lahko zraven še prišteješ, ker se izplačila enkrat mesečno reinvestirajo, tako da je na koncu mogoče kakšen evro več.
Ker pa Revolut tebi ne nakaže bruto donosa, ampak si vzame fee, pa dobiš neto zgolj 2.87 %. Kar je 574 eur. Od teh 574 odštej zgoraj izračunan davek in prideš na 385.5 eur. Par centov oz eurov pa lahko zraven še prišteješ, ker se izplačila enkrat mesečno reinvestirajo, tako da je na koncu mogoče kakšen evro več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Narobe si računal. Dobiš še manj. Bruto donos je 3.77% trenutno. To nanese 754 EUR. Od tega plačaš 25 % FURS-u, kar je 188.5 eur.
Prav sem izračunal razen davka, namesto 25 -> 20% hvala za popravek! :D
velikBrokoli ::
Pa saj ti je zgoraj razložil, da ne.. eni ne znate brati?
Revolut savings je en velik nateg.
Revolut savings je en velik nateg.
nekdoo ::
Kolikor mi je znano, Revolut pod savings pošlje denar v sklad denarnega trga. Kakšna pa je razlika med tem in da sam naložim denar v sklad denarnega trga, kot je XEON (lahko tudi kar prek Revoluta)? Ta še zdaleč ne pobere toliko provizije kot Revolut in dobim krepko večji procent. Morda Revolut zaščiti sredstva do cca 20k, XEON pa ne?
Pa davek moraš odštet od bruto donosa 3,77 %, ne od neto 2,87 %.
Hmm, a ni tako da ti dobis neto na racun, nato pa drugo leto od tega placas drzavi -25% od tega prejetega?
Še enkrat, tukaj je vse razloženo:
...na letnem izpisku imaš bruto obresti (Total Earned Interests) in od tega se odvede davek.
Kolikor mi je znano, Revolut pod savings pošlje denar v sklad denarnega trga. Kakšna pa je razlika med tem in da sam naložim denar v sklad denarnega trga, kot je XEON (lahko tudi kar prek Revoluta)? Ta še zdaleč ne pobere toliko provizije kot Revolut in dobim krepko večji procent. Morda Revolut zaščiti sredstva do cca 20k, XEON pa ne?
XEON je ETF. Kupiš, plačaš provizijo, prodaš, plačaš provizijo. Provizije lahko tudi ni če nimaš ravno standard paketa. Potem pa kupuješ in prodajaš na pol leta ter ven vsakič dobiš 2% profita. Davka praktično ni, ker po ZDoh-2 lahko za vsako nabavo in prodajo upoštevaš normirane stroške v vrednosti 1%.
Zgodovina sprememb…
nekdoo ::
XEON je ETF. Kupiš, plačaš provizijo, prodaš, plačaš provizijo. Provizije lahko tudi ni če nimaš ravno standard paketa. Potem pa kupuješ in prodajaš na pol leta ter ven vsakič dobiš 2% profita. Davka praktično ni, ker po ZDoh-2 lahko za vsako nabavo in prodajo upoštevaš normirane stroške v vrednosti 1%.
Zakaj potem sploh vzet savings na Revolutu in zakaj ga Revolut sploh ponuja, če je XEON iz vidika davkov in stroškov v vseh pogledih boljši. Pa še vzamem ga lahko prek kateregakoli brokerja.
aborko ::
Potem pa kupuješ in prodajaš na pol leta ter ven vsakič dobiš 2% profita. Davka praktično ni, ker po ZDoh-2 lahko za vsako nabavo in prodajo upoštevaš normirane stroške v vrednosti 1%.
Za to sem že čul, ampak lahko malo več o tem napišeš ali link kjer si lahko kej več preberem. Zakaj si ravno pol leta omenil, je kje kakšna časovna omejitev kako pogosto lahko to počneš?
Dam primer: kupim S&P500, ga držim npr. 100 dni, mi naraste za 10%. Ampak če ga prodam, plačam 25% davka. Če pa recimo tik pred prodajo dodatno dokupim toliko s&p500, da ko celoto prodam dobiček ne presega 2%, zato ni davka. Gre to skozi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()
Pol leta je bilo, ker je bila obrestna mera 4% in 2% potem dobiš v pol leta.
Tvoj primer seveda ne gre skozi, ker se gleda vsak nakup in prodajo posebej za ugotavljanje dobička oz. izgube. Če bi bila taka luknja, bi jo vsak izkoriščal.
Tvoj primer seveda ne gre skozi, ker se gleda vsak nakup in prodajo posebej za ugotavljanje dobička oz. izgube. Če bi bila taka luknja, bi jo vsak izkoriščal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
leeon ::
zadnje 2 tedna imam velik problem z revolut. pri vsaki transakciji moj račun postane restricted in moram opraviti verifikacijo s selfijem. potem se račun takoj odklene. to se zgodi tudi, ce nazakem 5 eur nekomu, ki sem mu v preteklosti ze veckrat nakazal. pisal na support že 10x in pravijo, da je vse normalno..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leeon ()
asdf_jklc ::
Eno vprašanje: od DURSa sem dobil obvestilo, da moram sporočiti banki, da račun, ki ga uporabljam za SP uporabljam tudi za privat namene (fizična oseba). Jasno sem redno zaposlen + odprtega mam popoldanca, da se kaj zasluži. Pričakujem, da banka nebo "vesela" obvestila in bodo zahtevali odprtje "poslovnega" računa. Slovenskim bankah, če bo le to mogoče, ne mislim dat niti centa - in potem pridemo do Revoluta. A je mogoče revolut uporabljat v za SP tudi (navaden revolut) ali je nujno odpret revolut biznis. Mogoče uporablja kdo prvo ali drugo rešitev? Še zadnje vprašanje: a berem prav na Revolut strani, da če prejmeš plačilo na revolut biznis, ti za vsako prejeto transakcijo vzamejo 0.8% - to je nekam veliko :| - povezava https://www.revolut.com/en-MT/business/.... Se pravi: "payment acceptance fee" - From 0.8% + €0.02. To pomen pri recimo nakazilu 3.000 € torej 24 €?
Daj preberi malo po tej temi, vse kar sprašuješ je bilo že obdelano. Od Revolut Pro do busines.
Payment acceptance fee je pa za prejemanje kartičnih plačil, če ti oni dajo POS.
Payment acceptance fee je pa za prejemanje kartičnih plačil, če ti oni dajo POS.
CallMeAl ::
Alternativa je tudi https://n26.com/en-eu/free-business-ban... . Ko prijavljaš tuj račun v eDavkih (dokument DR-Racun), samo odkljukaš "Račun se bo uporabljal tudi za opravljanje dejavnosti". Računa za s.p. pri SLO banki ne rabiš.
cortez ::
pozdravljeni !
A ima še kdo probleme s top-up-om na revolut iz otp banke visa debit ?
Pred parimi meseci je še delalo bp, sedaj pa piše, da je kartica declined.
A ima še kdo probleme s top-up-om na revolut iz otp banke visa debit ?
Pred parimi meseci je še delalo bp, sedaj pa piše, da je kartica declined.
SKB/NKBM kartica je blokirana....
Po koncu operativnega združevanja se s prvim delovnim dnevom v septembru za komitente Nove KBM ne bo spremenilo nič. Številka osebnega oz. poslovnega računa bo ostala nespremenjena, obstoječe plačilne kartice bodo lahko stranke uporabljale do poteka veljavnosti, še naprej bodo lahko uporabljale tudi spletno, mobilno in elektronsko banko z enakim načinom prijave.
Komitenti SKB in njihovi pooblaščenci bodo najpozneje do konca avgusta po pošti prejeli novo debetno kartico Visa OTP banke, ki bo nadomestila obstoječo SKB Visa debetno kartico. Dosedanja kartica bo delovala do vključno 31. avgusta. Številka PIN se na novi kartici ne bo spremenila. Kreditna kartica Visa SKB banke bo medtem ostala veljavna tudi po združitvi, in sicer do poteka veljavnosti.
cortez ::
Samo SKB komitenti. NKBM ostaja vse isto...
Tukaj govorim o top upu...
Lahko pa je kaj s tem povezano :
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
Tukaj govorim o top upu...
Lahko pa je kaj s tem povezano :
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
Poleg tega, da so bili vsi komitenti o tem obveščeni, to piše tudi v vseh slovenskih "cajtngih" ampak določenih zgleda še vedno ne doseže
Po moje bo treba kakšen teden ali dva počakat, da se zadeve uredijo in bo spet vse po starem.
Po moje bo treba kakšen teden ali dva počakat, da se zadeve uredijo in bo spet vse po starem.
Zgodovina sprememb…