Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
nokken ::
Birokracije ni toliko da bi bila omembe vredna. Davkov je pa odvisno od "obresti". Ce "obresti" ni omembe vredno FURS da odlocbo, da se "pozabi" na obresti. Drugace pa ce imas vec kot okoli 17.000eur na racunu se definitivno bolj splaca N26 z metal accountom (in zaenkrat 4, od oktobra dalje pa 3% obresmi) kot pa Savings account s trenutnimi 2.8% in 25% davka od obresti. Do tja pa Savings in Revolut brez narocnine
BuDi79 ::
.... ne razumem tocno logike zakaj bi moral bit zdaj kar naenkrat dobrodelna ustanova.
Produkti so znani, cene tudi...
ZPS se je po dolgem času izjasnila, čeprav oni bi tudi vodo zastonj, kakorkoli:
V zvezi z vašo pritožbo glede uvedenega nadomestila za quasi cash transakcije, vas obveščamo, da smo tematiko raziskali in menimo, da je praksa banke v nasprotju z veljavno zakonodajo Evropske unije. Zato smo pisali NLB in jih prosili za pojasnilo. Ko bomo pojasnilo prejeli, se bomo odločili glede nadaljnjih korakov.
111111111111 ::
Ko slikaš na N26 QR ti vnese vse samo in ne rabiš nič popravljati, dodajati? Se pravi tako kot na slo bankah?
Šumniki so problem. To je treba popravit, drugače ne sprejme.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
acookook ::
velikBrokoli je izjavil:
Savings account se preprosto ne splača zaradi davkov + birokracije, je lažje vržt v N26:Trade Republic in tam dejansko dobiš obresti na depozite, kjer je tudi do 1000€ obresti letno brez davka.
Samo pri TR (se preselim tja) moram potem narediti samo trgovalni račun, ne pa tudi bančni račun (IBAN).
.
BlaY0 ::
Pri TR te nič ne vprašajo ampak samo dodelijo oboje... IBAN in številko trgovalnega računa. IBAN (najprej pri banki posrednici, kasneje direktno pri TR) ti služi kot račun za neinvestirana sredstva.
MrStein ::
111111111111 je izjavil:
Ko slikaš na N26 QR ti vnese vse samo in ne rabiš nič popravljati, dodajati? Se pravi tako kot na slo bankah?
Šumniki so problem. To je treba popravit, drugače ne sprejme.
Hmm, sploh ne sprejme šumnikov ali jih zgolj narobe dekodira iz QR?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
111111111111 ::
Dekodira pravilno, samo potem N26 ne sprejme.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Vparašam samo zato, ker je nekdo pred časom napisal, da evropska QR koda podpira UTF8, slovenska pa nekaj posebnega. Tako bi pričakoval, da "evropske" banke podpirajo tudi šumnike.
Je pa to pogosto problem. Sploh pri imenih. Imaš šumnik, pa ga ne dovoli vpisati. (ne N26 ampak marsikje)
Je pa to pogosto problem. Sploh pri imenih. Imaš šumnik, pa ga ne dovoli vpisati. (ne N26 ampak marsikje)
Motiti se je človeško.
Nazaj na temo:
topup z MasterCard debetno od Sparkasse preko aplikacije na telefonu - ni delal, po tapu na "Add money securely" (torej izbrana kartica in vpisan znesek) samo malo utripne in se ne zgodi nič. Enako po več poskusih. Rešitev: brisanje kartice iz app-a in ponovno dodajanje.
topup z MasterCard debetno od Sparkasse preko aplikacije na telefonu - ni delal, po tapu na "Add money securely" (torej izbrana kartica in vpisan znesek) samo malo utripne in se ne zgodi nič. Enako po več poskusih. Rešitev: brisanje kartice iz app-a in ponovno dodajanje.
Motiti se je človeško.
Nazaj na temo:
Se mi je pred časom zgodilo podobno z N26, sem naredil enako kot ti se mi zdi, verjetno sem še pobrisal cache. Po toliko in toliko apdejtih aplikacij se zgodi, da kaj kar neha delat. Do zdaj mi je clear cache še vedno rešil to situacijo.
Pat_MaGroin ::
Revolut Business bo po novem 10 EUR na mesec naročnina. Kar malo predrago, za to kar nudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
jabe ::
Pa ti si že drugi, ki mi je to rekel. Meni še vedno piše, da je "Basic" 0EUR/mesec, naslednji, ki se kliče "Grow" pa kar 19EUR/mesec. Nobenega za 10EUR/mesec. So me pa vrgli na Basi nazaj, ker sem imela enega prej za 7EUR/mesec, ki ga zdaj ni več.
Za Basic 10EUR/mesec pa takoj zaprem.
Za Basic 10EUR/mesec pa takoj zaprem.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
Pat_MaGroin ::
What's changing with my Basic plan?
Your plan will come with greater allowances to help support your everyday business needs -- and help you get more from your Revolut Business account.
So, from 29/08/2024 you can enjoy twice as many local transfers. You'll be able to send 10 local fee-free transfers at no cost each month, up from the current 5 per month.
We're also introducing a monthly fee to all Basic plans. Your Basic plan will cost €10 per month starting on 29/08/2024.
But as a thank you for recently switching from our Freelancer plan to our Basic plan, the first 6 months of your plan subscription fees are on us. The fee will be debited from your main Business account on your next billing cycle on or after 28/02/2025.
Your plan will come with greater allowances to help support your everyday business needs -- and help you get more from your Revolut Business account.
So, from 29/08/2024 you can enjoy twice as many local transfers. You'll be able to send 10 local fee-free transfers at no cost each month, up from the current 5 per month.
We're also introducing a monthly fee to all Basic plans. Your Basic plan will cost €10 per month starting on 29/08/2024.
But as a thank you for recently switching from our Freelancer plan to our Basic plan, the first 6 months of your plan subscription fees are on us. The fee will be debited from your main Business account on your next billing cycle on or after 28/02/2025.
Madonca, pa res. Sem šla zdaj po mailih brskat. Začnejo obračunavat 28.2.2025. A ti klinac palac, Revolut Pro pa ne podpira trajnikov. Bom spet nazaj aktivirala N26 očitno za te trajnike...
normie99 ::
A lahko normiranci presaltamo na Revolut Pro? Kaj sploh je razlika med business in pro? Če ne, kaj je naslednja najcenejša alternativa. N26 vidim, da ne moreš imeti hkrati osebnega in poslovnega.
A lahko normiranci presaltamo na Revolut Pro? Kaj sploh je razlika med business in pro? Če ne, kaj je naslednja najcenejša alternativa. N26 vidim, da ne moreš imeti hkrati osebnega in poslovnega.
Na Revolut Pro imaš enake tarife, kot na osebnem, kar je dobro, ampak ne podpira trajnikov, direktnih bremenitev in plačil s spremenjenim datumom. Torej ne moreš danes izpolniti plačila za čez par dni, npr. Plačaš lahko samo takoj. Ampak kot normirancu ti najbrž to predstavlja nikakršen problem, ker lahko prestaviš vse skupaj na privat in od tam plačuješ.
Zgodovina sprememb…
Na Revolut Pro imaš enake tarife, kot na osebnem, kar je dobro, ampak ne podpira trajnikov, direktnih bremenitev in plačil s spremenjenim datumom. Torej ne moreš danes izpolniti plačila za čez par dni, npr. Plačaš lahko samo takoj. Ampak kot normirancu ti najbrž to predstavlja nikakršen problem, ker lahko prestaviš vse skupaj na privat in od tam plačuješ.
Ampak glede na Pat_MaGroin odgovor zgoraj Revolut Pro ne smeš uporabljati, če imaš normiranca. Meni sicer opisano ustreza. Jaz ga tako ali tako rabim samo, da mi stranke plačajo gor tista 2-3 računa na mesec in potem konec meseca vse prestavim na osebni račun.
to je po moje davčni zavezanec... ali mi bodo pa zdaj zdaj še tega zaprli, pa še ni en mesec, kar so mi ga končno odobrili.
Za tvoj namen je idealen in se mi zdi, da je v zamisli namenjen takim, kot si ti.
Za tvoj namen je idealen in se mi zdi, da je v zamisli namenjen takim, kot si ti.
eEdbM ::
Pat_MaGroin je izjavil:
You can use Revolut Pro if you're not registered in your local business registry.
Vsak s.p. (in d.o.o.) je registriran, imajo pa od nedavnega specialne preveritvene prakse, kjer se te na koncu morda usmilijo, ni pa samoumevno.
Ja, to se oni odločijo. Enemu forumašu niso hoteli odpreti Pro računa in je delovalo kot slaba šala... Potem pa je domnevno našel nek zastarel/deaktiviran freelancerski profil in s tistim so mu potem odobrili, nobeni dokazi pred tem niso zadoščali. Celo v tej temi je bil deležen 'seljaško žvakaškega' posmehovanja. Morda pa je samo drug človek prevzel registracijo, kdo bi vedel...
delavec44 ::
Meni osebno je šla otvoritev čez brez preveritev. Nekateri pišejo, da so zahtevali url njihove spletne strani a na koncu sprejeli tudi link do ajpes profila podjetja. Tako da trditev, da ne sme biti registrirano je čudna, če so ravno to zahtevali kot dokaz.
Nekateri pišejo, da so zahtevali url njihove spletne strani a na koncu sprejeli tudi link do ajpes profila podjetja.
Dvomim, da to drži. Naj potrdi tisti, ki mu je preverjeno uspelo samo s tem.
Lahko pa spet, da je njihov proces odobritev funkcija časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Mene so prvi dan avgusta slekli do gat... Url, AJPES, izobrazba (posiljala dokumente) in jih prevajala, en primer izdanega računa,...pa mrbit se kaj, sem dol potlacila. V bistvu sem ga hotela popolnoma zapret, ker sem ostala pred časom sredi postopka in imela dodeljen TRR, samo neaktiven, pa se mi je zaradi FURSa zdelo brezveze, da ga imam. sem bila prej na neki listi nedovoljenih (tako sem bila takrat s prve zavrnjena) pa so me prepričali, da je bil problem z url-jem. Kokr sem bila vesela, da so mi ga odobrili, sem bila potem nekoliko razocarana zaradi okrnjenosti osnovnih funkcij.
Ne morem verjet, da bo na koncu najceneje in stress free pri NLBju bit...
Ne morem verjet, da bo na koncu najceneje in stress free pri NLBju bit...
Zgodovina sprememb…
Je čisto možno, da so postali zahtevni pri registraciji zaradi prevelikega zastonjskega navala - mogoče je, da bodo še tega začeli zaračunavati čez kakšno leto. Se bo reševalo takrat in iskalo najugodnejše, kjerkoli že pač - kar nekaj neugodnih sprememb je že sprejetih, začenši z daleč najhujšimi domačimi... Ne pozabite v edavkih označiti konca veljavnosti Business računa, da vam ga ne bo kazalo v Ajpesu. :D
DePalmo ::
Nekateri pišejo, da so zahtevali url njihove spletne strani a na koncu sprejeli tudi link do ajpes profila podjetja.
Dvomim, da to drži. Naj potrdi tisti, ki mu je preverjeno uspelo samo s tem.
Lahko pa spet, da je njihov proces odobritev funkcija časa.
Evo me. Jaz imam normirani s.p. in se ukvarjam s programiranjem, ampak nimam javnih profilov ali pa jih sploh nimam. Svoje spletne strani še vedno nimam in sem dal URL od Ajpesa in je šlo skozi. Revolut Pro.
tega ne razumem... katerimi domačimi in najhujšimi?
Napisano je bilo v kontekstu obremenitev za normirane s.p., strošek računa je zanemarljiva malenkost.
Evo me. Jaz imam normirani s.p. in se ukvarjam s programiranjem, ampak nimam javnih profilov ali pa jih sploh nimam. Svoje spletne strani še vedno nimam in sem dal URL od Ajpesa in je šlo skozi. Revolut Pro.
Zanimivo, očitno postopek ugotavljanja upravičenosti spreminjajo skozi čas, od ničesar, do žvake-seljaka, do 'jabe' nazadnje v začetku avgusta.
Legon ::
Amak še vedno ni jasno katere naj bi bile te najhujše in domače spremembe, ki so že sprejete?
tega ne razumem... katerimi domačimi in najhujšimi?
Napisano je bilo v kontekstu obremenitev za normirane s.p., strošek računa je zanemarljiva malenkost.
Aja... To pa...
Tudi tistile pro za normiranca ni noben silen problem, kdor pa hoce lociti privat finance od poslovnih, sploh ker mora to nositi v računovodstvo, je pa klinc... Ali vse na peš, pa se v real-timu ali pa... Kar naenkrat je zadeva ne tako zelo ugodna in zastonj...
Sem odprl Revolut Pro za vsak slučaj preden mogoče zaradi navala začnejo komplicirat in je šlo skozi brez kakršnega koli preverjanja. Do februarja potem sedaj koristim Bussiness potem pa prešaltam na Pro, če ne bodo tudi začeli zaračunavat.
Amak še vedno ni jasno katere naj bi bile te najhujše in domače spremembe, ki so že sprejete?
Do sedaj že spremenjeni pragovi normiranstva z napovedjo še hujših in dvoletnih omejitev, ni dovolj?
Sem odprl Revolut Pro za vsak slučaj preden mogoče zaradi navala začnejo komplicirat in je šlo skozi brez kakršnega koli preverjanja.
Presenetljivo - izgleda, da moraš imeti veliko nesrečo za čas, pogoje in osebo, ki odloča - nič takšnega, česar ne bi bil vajen.
Zgodovina sprememb…
Do sedaj že spremenjeni pragovi normiranstva z napovedjo še hujših in dvoletnih omejitev, ni dovolj?
Glede na to, da imamo nekateri spomin, ki je daljši od enega leta, je govorit o najhujših spremembah izjemno bizarno. Da o tem, da naj bi bil zakon sprejet, še preden je sploh prišel v parlamentarno obravnavo ne govorimo.
Dragi Legon ali kaj si že, me veseli, da TI OSEBNO nisi bil že med oškodovanimi od leta 2023, tvojemu odličnemu spominu navkljub!
Mislim, človek kar nekaj najeda in najeda in najeda...
Mislim, človek kar nekaj najeda in najeda in najeda...
Zgodovina sprememb…
Mene pa predvsem žalosti manjko vsakršne sposobnosti racionalnega razmišljanja in potem pridemo do tako neumnih izjav: nekaj neugodnih sprememb je že sprejetih, začenši z daleč najhujšimi domačimi...
Takšne debate pač jasno kažejo na emocionalno nezrelost in čustven odziv, ki onemogoča vsako resno debato. Ker od kje si mojih izjav potegnil, da mene spremembe zadevajo ali pa da me ne? To je pač slaboumno spuščanje debate na osbni nivo. Če rabiš publiko, ki bo ploskala popustičnim izjavam poskusi lokalno gostilno.
BTW, normirance niso izumili 2023 niti 2003, samo važno je gledat na svojo rit, ne pa razmišljat.
Takšne debate pač jasno kažejo na emocionalno nezrelost in čustven odziv, ki onemogoča vsako resno debato. Ker od kje si mojih izjav potegnil, da mene spremembe zadevajo ali pa da me ne? To je pač slaboumno spuščanje debate na osbni nivo. Če rabiš publiko, ki bo ploskala popustičnim izjavam poskusi lokalno gostilno.
BTW, normirance niso izumili 2023 niti 2003, samo važno je gledat na svojo rit, ne pa razmišljat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Ne najedaj in se ne vpikuj, če ne razumeš ali imaš slab spomin, Legončič.
Da te to ne zadeva, je jasno iz tvojega privoščljivega pisanja.
Da te to ne zadeva, je jasno iz tvojega privoščljivega pisanja.
Zgodovina sprememb…
Vrhunsko argumentirano menneje nekoga, ki misli, da so normirnci nekaj kar je nastalo leta 2022. Nekateri dejansko poznamo genezo normirancev in situacijo, ko so bili normirani stroški omejeni na 10-20%.
Kaj točno je v mojem pisanju privošljivega? To da nočem kričat, kako se svet ruši, ker imamo nesposobno vlado, ki noče zagotavljat stabilnega gospodarskega okolja? To, da sem sposoben racionalnega razmišljanja in ne vpijem, da je to nekaj najhujšega kar bi se lahko zgodilo? Al je moj greh zgolj v temu, da ti nisem slaboumno ploskal ob brezveznem populističnem nabijanju?
Kaj točno je v mojem pisanju privošljivega? To da nočem kričat, kako se svet ruši, ker imamo nesposobno vlado, ki noče zagotavljat stabilnega gospodarskega okolja? To, da sem sposoben racionalnega razmišljanja in ne vpijem, da je to nekaj najhujšega kar bi se lahko zgodilo? Al je moj greh zgolj v temu, da ti nisem slaboumno ploskal ob brezveznem populističnem nabijanju?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Tole je sforkati v Normiran s.p. temo...
Meni je vseeno, koliko so bili obdvačeni/oprispevčeni normiranci več kot 6 let nazaj in kdaj so nastali ter čemu.
Glede se prihodnost, ne preteklost.
Jaz tebi ne potrebujem ničesar dokazovati, sem videl dokončen argument od FURSa že za leto 2023.
Tebi se zdi to populističen problem, saj vem, da nisi deležen teh bridkosti :D
Rade volje bi ti pritrdil, če bi mi žep kaj bolj paralo, pa ŽAL ne...
Ajde, z drugim odstavkom si si poskusil pridobiti malo simpatije, premalo.
Si hotel še kaj reči? Ne? Fuck off then.
Meni je vseeno, koliko so bili obdvačeni/oprispevčeni normiranci več kot 6 let nazaj in kdaj so nastali ter čemu.
Glede se prihodnost, ne preteklost.
Jaz tebi ne potrebujem ničesar dokazovati, sem videl dokončen argument od FURSa že za leto 2023.
Tebi se zdi to populističen problem, saj vem, da nisi deležen teh bridkosti :D
Rade volje bi ti pritrdil, če bi mi žep kaj bolj paralo, pa ŽAL ne...
Ajde, z drugim odstavkom si si poskusil pridobiti malo simpatije, premalo.
Si hotel še kaj reči? Ne? Fuck off then.
Si že vse dokazal, vključno s tem primitivnim zaključkom, povedal nisi pa nič, razen da te zanima samo lastn rit in si bogi revež, ker je vse že odločeno, naredit pa ne moreš nič in sedaj iščeš podporo po forumih. Je pa zanimivo, kako smo šli iz tega, da jaz nimam pojma o zgodovini normirancev, do tega, da je važna prihodnost. Me veseli, da se mogoče začenjaš zavedat kako malo dejansko poznaš problematiko in kako malo si sposoben prispevat na to temo.
In ne, nisem rekel da je to populističen problem. Rekel sem, da je populistično, ko se revež derež, da je že vse sprejeto in da slabše ne more bit. To je pač obupan klic po pozornosti, ki ni namenjen debati ampak tuljenju istomislečih v skupni rog.
Ker A. nič ni še sprejeto in B., na žaslot je lahko slabše in realno gledano pričakujem, da če se bo obstoječa vlada obdržala bomo to še kako izkusili pri vprašanjih vezanih na stabilno gospodarsko okolje.
In ne, nisem rekel da je to populističen problem. Rekel sem, da je populistično, ko se revež derež, da je že vse sprejeto in da slabše ne more bit. To je pač obupan klic po pozornosti, ki ni namenjen debati ampak tuljenju istomislečih v skupni rog.
Ker A. nič ni še sprejeto in B., na žaslot je lahko slabše in realno gledano pričakujem, da če se bo obstoječa vlada obdržala bomo to še kako izkusili pri vprašanjih vezanih na stabilno gospodarsko okolje.
Očitno nisi razumel, kaj sem napisal...
In izgleda, je motilo tebe in točno samo tebe, privoščljivega v preteklost zazrtega antipopulista, ostali so razumeli, celo v nenamenski temi :D
Glede na to, da mi ura tega računa že odšteva zadnje časovne enote, sem lahko malo bolj iskren...
In izgleda, je motilo tebe in točno samo tebe, privoščljivega v preteklost zazrtega antipopulista, ostali so razumeli, celo v nenamenski temi :D
Glede na to, da mi ura tega računa že odšteva zadnje časovne enote, sem lahko malo bolj iskren...
gansta ::
Kako ste FURSU poročali obresti od varčevanja po postavkah, ker je izplačilo dnevno in ne mesečno?