» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
103 / 109
»»

jabe ::

Zakaj gledas cenik od NLBja? Glej cenik za CeKR. Ima svojega: https://cekr.eu/cenik/

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Legon ::

Točno to je bil moj point. Različne kartice, različne provzije. Očitno pri debetnih karticah Visa tega ne zaračunavajo. Ampak kot je treba sveto verjet, to zagotovo ni zato, ker bi lahko obstajala razlika v stroških med eno in drugo kartico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

CeKR ni debetna kartica. Debetno ima NLB samo mastercard.

Ne vem, kaj si sploh zbluzil potem naprej. Nima veze z nicemer.

Imaš prav, predplačniško in ne debetno. Veze pa ima s tem, da očitno različne kartice imajo različne provzije in da logičen sklep bi bil da lahko tudi zato, ker ima NLB z njimi različne stroške. Ampak mi je bilo razloženo, da moram slepo verjet, da to ni mogoče.

Zgodovina sprememb…

No, z Viso imajo ocitno nula stroškov pol. Ne vem, zakaj se potem sploh z MasterCardom dajejo. Da zajebavajo folk, da placuje, kar bi lahko bilo zastonj?

Še enkrat - gre za različne kartice, tako z vidika izdajatelja (visa/mc) kakor z vidika funkcionalnosti. Tudi dvig gotovine ima bistveno drugačno provizijo, če ga opraviš z debetno ali pa s kartico z odloženim plačilom.

Še vedno pa ne razumem zakaj točno folk ustraja pri banki kot je NLB, ki vsake tolk dobi preblisk kako lupit komitente.

Ze veckrat povedala, pa bom se enkrat samo zate...

In se enkrat tudi za NLB, ker v tej tocki so svetlobna leta pred vsemi nasimi bankami in namesto, da bi to poudarjali, raje kradejo:

NLB je edina banka v Sloveniji, ki dovoljuje uporabo osebnih racunov za s.p. Vse ostale banke zahtevajo drage poslovne racune, kjer so provizije na cisto vsako stvar. Glavni razlog, zakaj ne morem zaobiti slovenske banke, je polog gotovine. To moram poloziti in tukaj je to brezplacno. Kot receno, povsod drugje se to placuje. Brezplačni so tudi prilivi in ce ze moram imeti banko tu, lepo na racune napopam QR kodo, da folk poskenira in imam vse lepo pravilno izpolnjeno. Ker drugače se lahko fejst loviš, ko Marija Novak placa za Franca Kosirja, v namen pa napise "placilo racuna".

In namesto, da se Brodnjak ven vlece z neko valuto "srk kave", bi lahko to poudaril. Pa sigurno je se kje kaka prednost, za katero ne vem, ker je ne rabim, NLB se pa ukvarja z drugimi samodestruktivnimi neumnostmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Super, sam cemu je potem namenjeno vse to jamranje? NLB ti zaracunava to prvozijo, druga banke bi drago zaeacunajo stroske vodenja poslovnega racuna, tretje pa xy.... ne razumem tocno logike zakaj bi moral bit zdaj kar naenkrat dobrodelna ustanova. Se vedno pa lahko menjas banko ce je ta provizija konec sveta in pac drazje placas drug produkt.

Produkti so znani, cene tudi, potem pa pac izberes kar ti najbolj ustreza. Nenavsezadnje imas opcijo predplacniske Vise in si preko tega izvajas top up. Sicer se potem clovek vprasa zakaj ze takoj ne naredis sepa transakcije na revolut in je 99% problemov ze odpravljenih.

Zgodovina sprememb…

Legon je izjavil:

Sicer se potem clovek vprasa zakaj ze takoj ne naredis sepa transakcije na revolut in je 99% problemov ze odpravljenih.

Ker imam prevec rada kavo in jo bom spila sama.

Ales ::

Legon je izjavil:

Super, sam cemu je potem namenjeno vse to jamranje?

Zgleda da tebi, oz. vsaj tako zgleda misliš, ker zdaj že odgovarjaš na vsak post v tej temi. :))

kokica2000 ::

NLB je vsekakor eno čudo od banke, ki še sama s sabo ni konsistentna. Če pogledamo njihov zanji cenik (https://www.nlb.si/content/dam/nlb/pdf-..., najdemo naslednje:
- v poglavju 2. NLB Osebni računi je točka 2.7.17. Nadomestilo za Quasi cash in Gambling transakcije (1,5% na transakcijo, min. 1 EUR, max. 150 EUR)
- v poglavju 6. NLB Plačilne kartice je točka 6.4.19. Nadomestilo za Quasi cash in Gambling transakcije (1,5% na transakcijo, min. 1 EUR, max. 150 EUR)

Na podlagi tega bi človek sklepal, da nadomestilo za quasi cash transakcijo velja za vse njihove kartice (MasterCard prepaid, MasterCard debit, MasterCard credit in Visa credit), pa temu ni tako. Zakaj je tako, verjetno še sami ne vedo?

Poglavje 2 pokriva debetne kartice (BA maestro in MC debit) poglavje 6 pa pokriva kartice z odlozenim placilom (Visa in MC) ter predpalcnisko kartico MC.

A za katero od teh ne obracunavajo provizije?

Za VISAo credit sta dosedaj dva rekla, da ni racunala. Drugih ne poznam, da bi plačevali za to, da bi jih imeli...

NLB Premium Visa (credit) je del paketov NLB Premium, NLB Premium Plus in NLB Paket Privatno. Poznam tri osebe, ki jo imajo in jim do sedaj ni bila zaračunana provizija za top-up na Revolut.

dj_andy ::

Moraš pogledati z drugega zornega kota. Škoda, ker Revolut ne zaračunava provizije na kartični Top-up, kot ga denimo N26. Tam se nihče ne pritožuje, da je svoj piskerček pristavila še NLB/Addiko. Verjetno ker nihče ne uporablja omenjenega načina Top-upa. Kakorkoli, jaz sem bil ravno v Aziji, ko sem opazil to "spremembo" v načinu poslovanja (15 eur provizije na 1000 eur prenosa). Ne bi zameril, če bi prej prebral to vest na forumu oz. če bi zavrnili topup in bi me nekdo z banke poklical (beri dalje). To me je pa res zmotilo, brez kakšnega "sprejemanja novih pogojev" uvedba novih dajatev in pazi to. Potem sem si pa na letališču poskusil nakazati na njihov način (prek sepa), kot so ga tudi predlagali v odgovoru na reklamacijo plačila 15 eur provizije v kliku in mi je banka preprosto zaklenila klik in preprečila "sumljivo" transakcijo na Revolutov TRR z mojim (!) imenom/naslovom. Bravo!! Skratka, ob vrnitvi v Slovenijo zapiram nlb račun in selim prihranke drugam ?. Na srečo nisem "vezan".

CaqKa ::

dj_andy je izjavil:

Skratka, ob vrnitvi v Slovenijo zapiram nlb račun in selim prihranke drugam ?.

N26?

eEdbM ::

Škoda, da ni ene teme v smislu Neobanke... Metal ima efektivno nekje 3,6% OM in kako dolgo, ker menda N26 namerava s 1.10. iti na 3,0? Mislim ja, wtf, se bo potrebno preusmeriti ampak samo za opomnik.

dj_andy ::

CaqKa je izjavil:

dj_andy je izjavil:

N26?

Verjetno N26 free acc. A obstaja še kaj boljšega trenutno?

llc ::

dj_andy je izjavil:

CaqKa je izjavil:

dj_andy je izjavil:

N26?

Verjetno N26 free acc. A obstaja še kaj boljšega trenutno?

Revolut :)

A lahko na Revolut Pro nastiman direktno bremenitev in sepa transakcijo enkrat v prihodnosti (scheduled payment).

Karkoli nastimam od tega dvojega - torej izberem pro account - ce grem kasneje pogledat, piše, da mi bodo bremenili osebni racun, ne Pro... Tole je pa kar nadležno.

Toje je bilo enkrat že predebatirano. Separacijo personal-pro so si pri Revolutu zamislili bolj v smislu prejemanja nakazil, ne plačevanja.

Ja, sem nasla. Zal iskalnik na slo-tech ni za domov pisat...

Kakorkoli, trajnikov in scheduled paymentov ne gre.

Baje ne gre niti direktna bremenitev, ampak sem pa vseeno nekje spremenila TRR na tega novega, pa bom konec meseca videla, kako je s tem.

eEdbM ::

Domnevam, da to zadnje objavljeno še velja - pogoji glede fleksibilnih računov - 16. točka:
- Any money that you hold in your Revolut current account is protected up to 100 000 Euro by the Deposit Insurance Scheme.
- Any money and/or instruments that you hold in your investment account is protected up to 22 000 euro

?Flexible Cash Funds is an investment product through which you can invest in money market funds. As with all investments, growth is not guaranteed and the invested capital will be put at risk. Currency fluctuations may affect your returns. A key Information document is available via the app. The investment service is provided by Revolut Securities Europe UAB (305799582), authorised and regulated by the Bank of Lithuania. +18. T&Cs apply. Further information can be found in our Risk Description Document and Flexible Cash Funds.

jabe je izjavil:

Ja, sem nasla. Zal iskalnik na slo-tech ni za domov pisat...

Išči tako...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

saj sem... Žal to ni edini forum z iskalcem, ki to ni. Hvala vseeno, je res dober nasvet.

dj_andy je izjavil:

Skratka, ob vrnitvi v Slovenijo zapiram nlb račun in selim prihranke drugam ?. Na srečo nisem "vezan".

Ob hitrem preletu SPP (torej poglej jij podrobneje), ne vidim, da bi te po 3 letih se kaj vezalo:
https://www.sparkasse.si/sl/prebivalstv...

matobeli ::

Ponavadi se z "vezan" misli na to da imaš kredit pri banki.

Ponavadi nobena banka pri nas ne senka 3 let vseh stvari po spisku, pa da za to ne bi nic hotela. Ponavadi te lupijo, kot to dela NLB, da moraš ves cajt čez ramo gledat, od kje bo priletelo. Zatorej sem samo predlagala, naj se preveri v splosnih pogojih natancneje, kaj zahtevajo za ta 3 leta vsega zastonj.

matobeli ::

Isto kot če vzameš telefon na vezavo, pol pa prekini če si drzneš ko dvignejo naročnino :))

v bistvu, ja... to je bila moja prva misel, ko sem videla akcijo 3 leta brezplačen paket... ali pa kaki drug plačljiv produkt vzet...

No, sem pa zdaj prebrala in nikakršne čudne obveze, razen prenosa plače za ta čas. Meni se zdi OK ponudba. Če komu prav pride...

delavec44 ::

Dejansko ima Sparkasse cel čas primerljive akcije (ali sem zamešal z Unicredit?). Pred časom so imeli 150€ na Petrol kartico in še 150€ po enem letu, če si vmes gor prejemal plačo.

Intesa ima podobno kot Sparkasse sedaj ampak žal le za eno leto.

forplan ::

Ima še kdo probleme z revolut aplikacijo?

Namreč začeli so drkat katere aplikacije imaš naložene!
To se mi zdi totalno vdiranje v zasebnost/prosto uporabo telefona!

Kako ravnate s tem?

Recimo sedaj so začeli drkat ker imam gor nameščeno lastno aplikacijo .apk, ki ni nikoli bila na google pay, nima google zahtev itd...

Aplikacijo uporabljam vsak dan! Naj sedaj zamenjam banko? V aplikaciji ne prideš niti toliko da bi se preko chata lahko kregal z njimi...
da se strinjam

Niso edini. NLB tudi komplicira, predvsem za remote dostop aplikacije.

Premakni s sanbox če lahko. Xiaomi ima second space.

Zgodovina sprememb…

forplan ::

delavec44 je izjavil:

Niso edini. NLB tudi komplicira, predvsem za remote dostop aplikacije.

Premakni s sanbox če lahko. Xiaomi ima second space.

Za jajce be obesil tile ko drkajo s temi aplikacijami.

V sanbox-u mi ne dela tale aplikacija zaradi dostopov...

V trenutnem sandbox-u nebi imel banke, ker imam tam ravno bolj sumljive stvari...

Ve kdo mogoče da se naredi več sandboxov? Imam samsunga drugače
da se strinjam

111111111111 ::

Legon je izjavil:

Če smo pošteni, je vsem jasno kaj se zaračuna, samo eni se radi delate ene tri stopničke bolj neumne, da lahko jokate po forumih. Kot je bilo že poudarjeno: Popolnoma nikakršnega dvoma ni, da je top-up na Revolut zajet v tej definiciji.

Ha, ha, ha... Kateri komedijant si ti. Pošlji mi 10€ za stvari in podobno.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Seveda, takoj ko si sposoben dokazat, da znas napisat vec kot brezvezno enovrsticnico.

Zgodovina sprememb…

Bitcoin se lahko uveljavi kot naslednji zlati standard. Zaradi svoje omejenosti navzgor in povečanjem težavnosti rudarjenja na vsak cikel, je odlično sredstvo za varni denar. Z svojo omejitvijo 500.000 transakcij na dan v 1MB bloku, je odličnava valuta za svetvno bančno poslovanje in trden kot zlato, obenem pa decentraliziran.

Zanimiva prihodnost. Več kot ena brezvezna vrstica in čakam nakazilo itd... BTC please: 3G6Cm7HUUuFQs2BHhQErp4HSTrcVS5TjQg

Se dobro da je tema o bitcoin in ohranjanju vrednosti... oh wait... a ne bi se kaksno na racun vpliva cudeznih gobiv na clovesko psiho rekli, glede na to da imas ocitno zelo veliko izkusenj s tem?

Zgodovina sprememb…

Hotel si več kot 1 vrstično brezveznico. Kje je sedaj mojih 10€? Si mož beseda ali nisi?

Glede na jokanje o feejih v tej temi, dobis takoj, ko pokrijes gas fee.

Zdaj pa dokazi, da si kaj vec kot slaboumen trol in gremo lahko nazaj na temo.

Mi lahko pokažeš kje sem jokal na fee-ji?

acookook ::

jabe je izjavil:

Ti zdaj ne sledis... Se enkrat preberi, kaj pise... Tocno ti je povedal, koliko ima za SEPO in tudi to je fee. In ima pac poln kufr vsega in bi zdaj vse migriral na neobanke, kjer tudi tega ni...

Trenutno po premisleku ugotovil, da bi zaenkrat na Revolutu odprl še Savings račun, kjer bi z 10k na 2.12% efektivno dobil 10.85€. Od dejanske cifre (cca 17€) sem zaenkrat odštel 3.99 (in ne 4.99) za Revolut Plus in 2.15€ za osnovni NLB račun za pokrivanje položnic. Plačo bi si potem zvezal na "račun za varno zapravljanje na netu". Dejansko bi moral še probati enkrat plačati kakšen račun iz Revoluta. Predvsem zaradi teh polj, kot sta referenca in model, N26 si pa zaradi branja slovenske QR kode na UPNjih ne bom odpiral.
.

Pazi, ker savings account na revolutu ni obicajni varcevalni racun in bos ob letu moral prijaviti in placati davke. S tega vidika je N26 boljsi.

Osnovni NLB racun je 3,39€. Prej je bil 2,89€, kdaj je bil 2,15€ pa ne vem. Vsako poloznico moras placati 40 centov.

Revolut zna brati nase QR kode? Cisto zmeraj, ko na roke placujem, poskusim in nikdar mi ne dela...

Pazi, ker savings account na revolutu ni obicajni varcevalni racun in bos ob letu moral prijaviti in placati davke.
Zakaj? A ni do minimalne NETO plače neobdavčeno? A je kje kakšen kalkulator, kolko bom potem znosil naši predragi državi.
S tega vidika je N26 boljsi.
Hočeš povedati, da na N26 metal je potem boljše. V tem primeru bi dobival efektivno 9€ (kar tudi ni neka velika razlika).
Osnovni NLB racun je 3,39€. Prej je bil 2,89€, kdaj je bil 2,15€ pa ne vem. Vsako poloznico moras placati 40 centov.
Ja nekje sem videl, čeprav sedaj pa 2,39€ za julij in 2,15€ za junij (?!)

Revolut zna brati nase QR kode? Cisto zmeraj, ko na roke placujem, poskusim in nikdar mi ne dela...
Ne ne.....mogoče sem narobe napisal. Revolut ne dela, N26 baje dela.

A potem res rabiš veliko več keša, kot pa 10k, da se ti karkoli splača? Sploh v Sloveniji?
.

LAhko potrdim da N26 delajo QR kode.

aborko ::

Ko slikaš na N26 QR ti vnese vse samo in ne rabiš nič popravljati, dodajati? Se pravi tako kot na slo bankah?

acookook je izjavil:

Pazi, ker savings account na revolutu ni obicajni varcevalni racun in bos ob letu moral prijaviti in placati davke.
Zakaj? A ni do minimalne NETO plače neobdavčeno? A je kje kakšen kalkulator, kolko bom potem znosil naši predragi državi.

Jaz ne vem kaj si tukaj zabluzil. Kalkulator je čisto enostaven, 25%.

Čak a ni neka free varianta? A to mešam slučajno s Trade Republic?
.

BlaY0 ::

Vse si pomešal... davek na obresti je 25%. Davek na obresti od vezanih vlog pa je 25% pri čemer se osnova zmanjša za 1000 EUR. Savings na Revolutu ne spada pod vezane vloge.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Uf, pol pa še to moral naštudirat, da se še ne zaj.....
.

velikBrokoli ::

Savings account se preprosto ne splača zaradi davkov + birokracije, je lažje vržt v N26:Trade Republic in tam dejansko dobiš obresti na depozite, kjer je tudi do 1000€ obresti letno brez davka.
««
103 / 109
»»