» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
90 / 112
»»

Klemenn ::

matobeli je izjavil:

Lahko jo dodaš v google pay (menda lahko tudi virtualno, nisem pa probal) na bankomatu pa deluje če na bankomatu deluje google pay. Tud trgovine morjo imet podprt gPay.

Virtualno dodaš 100%, jo uporabljam sam. Trgovine dvomim da rabijo kako posebno podporo za Google pay - za mastercard pač.

cortez ::

Za virtualno ne rabiš pin-a, ker se po 1x uporabi uniči in lahko potem kreiraš spet novo virtualno kartico.

cortez je izjavil:

Za virtualno ne rabiš pin-a, ker se po 1x uporabi uniči in lahko potem kreiraš spet novo virtualno kartico.

Tudi to ni res ker maš 'stalno' virtualno in 'one time'virtualno.

cortez ::

V čem je prednost stalne virtualne ?

cortez je izjavil:

V čem je prednost stalne virtualne ?

Če nimaš fizične potem pač z to plačuješ (preko google pay)

OrkAA ::

Tudi če imaš fizično je za spletne nakupe bolje uporabljat virtualno, ker jo lahko v trenutku zamenjaš, če ti jo ukradejo.
Če ti ukradejo fizično (prek spleta), potem si kak teden brez tudi v resničnem življenju. :)

vinkop ::

Klemenn je izjavil:

A če mam fizično kartico jo lahko dodam v Google pay in nato z telefonom dvigujem na bankomatu?

deluje dvig na bankomatu, če dodaš fizično kartico v gpay, seveda s pinom....virtualke ne delujejo na bankomatih...

d4vid ::

Kakšne pol leta nazaj sem odprl revolut račun, a ga nisem prijavil na furs. Kaj lahko storim sedaj, je prepozno za prijavo?

Odprl sem ga za eno nakazilo, a sedaj razmišljam, da bi prek tega kupil kako delnico... a moram uredit še kaj, ali samo prijavo na furs?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

bastadu ::

Samo prijaviti na furs.

Moe_Lester ::

Prijavi čim prej. Nisem še slišal, da bi komu napisali kazen, če sam prijavi. Tudi, če je prepozno.

mtosev ::

Jaz sem ga tudi prijavil pozno, ker nisem vedo, da je to potrebno. Nič se ni zgodilo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bastadu ::

Dokler ga prijaviš preden FURS sam ugotovi, da ga nisi prijavil, načeloma ni težav ...

buttcrack ::

kako pa najbolj enostavno prijavit zadevo, če nimaš edavkov?

velikBrokoli ::

Greš na FURS osebno ali pa jim pošlješ preko pošte.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

Kako se pa prijavi (verjetno je tudi treba) savings account, ker tam pa nimaš IBANa ?

A je to sploh potrebno? Jaz sem samo account pri revolutu prijavil, drugo nič.

Kripto mesi ::

Kako boš prijavil nekaj, kaj ne obstaja? Dajte vklopit kmečko pamet, nimaš kaj za prijavljat, torej ni potrebno.

d4vid ::

Kako je potem s tem savings računom? Moram kam kaj javit, ali pač naložim gor denar in poberem dol, ko rabim in je to to? Je treba kak davek plačat od tega?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

BuDi79 ::

d4vid je izjavil:

Kako je potem s tem savings računom? Moram kam kaj javit, ali pač naložim gor denar in poberem dol, ko rabim in je to to? Je treba kak davek plačat od tega?
Če ne moreš prabtat teme, potem ni zate.

V grobem potrebno je plačati 25% davka od vseh obresti, ki jih prejmeš. In to je to, če varčuješ v EUR (pri ostalih valutah pa lahko pride še do kapitalskega dobička).
Kdaj točno in kako je potrebno to sporočiti na FURS pa še ne vem.

Tudi za obresti pod 1000€?

delavec44 ::

Da.

Kako to javim? Kaj rabim storiti?

Kolikor sem do sedaj razbral, potrebuješ vsoto vseh natečenih obresti v 2023 (torej dovolj je ena vrstice, ni potrebno dan po dan) in to je potrebno sporočiti na FURS do konca februarja 24. Ne vem pa točno kateri obrazec se uporabi.
Sem se tudi sam "zafrknil", ker sem zmotno/optimistično mislil, da "Savings" pomeni nekaj podobnega kot naš "varčevalni račun" (sploh, ker je trading ločen od tega) in sem mislil, da bo s tem še manj dela kot z vezano vlogo, na koncu pa bo nekaj več dela, obresti pa bodo na koncu tam tam.

Aja pa še to: večkrat je bilo v tej temi omenjen, da je krito do 22k - samo a ste prepričani, sam nisem ničesar zasledil na to temo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Se priporočam, če kdo ve kam rabim prijaviti oz kaj rabim izpolniti.

Obrazec Doh-Obr. Je bilo že vse obdelano v tej temi.

Napoved vloži davčni zavezanec rezident, ki doseže obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v skladu s predpisi v Sloveniji, in pri bankah in hranilnicah drugih držav članic EU.

Napovedi ni treba vložiti davčnemu zavezancu rezidentu, čigar skupni znesek obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah ustanovljenih v skladu s predpisi v Sloveniji, in pri bankah in hranilnicah drugih držav članic EU, dosežen v davčnem letu, ne presega zneska, določenega z zakonom, ki ureja dohodnino. Ta znesek znaša 1.000 EUR.

Kripto mesi ::

Ne odkrivaj tople vode, je bilo vse že parkrat odgovorjeno v tej temi glede Savings. Če pa ne znate brati je pa problem ja.

shm ::

mtosev je izjavil:

obresti na denarne depozite

Revolut savings ni depozit. Je blo že par strani kreganja glede tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shm ()

nikakor ne morem sprocesirat nakupa preko amazon.fr...vsaj z virtualko ne gre....card verification obvestilo dobim v revolut aplikaciji, na amazon strani pa se ne zgodi nič....

nokken ::

Amazon (vsaj .de) ne mara one time kartic.

shm je izjavil:

mtosev je izjavil:

obresti na denarne depozite

Revolut savings ni depozit. Je blo že par strani kreganja glede tega.

Kaj pa je pol? Sorry ne vem.

_Sajmon_ ::

nokken je izjavil:

drži, tudi moja izkušnja je taka.

nokken je izjavil:

sem mislil, da je samo disposable kartica taka, da jo nekatere trgovine zavračajo. če virtualko sprejme paypal bi človek pričakoval, da jo bo tudi amazon...

nokken ::

Na Revolut imas (vsaj) tri opcije. Eno je fizicna kartica, potem je virtualna kartica (stalna) in pa tretja, single use virtualna kartica. Prvi dve Amazon (spet govorim za .de, ker 90% Amazona uporabljam nemskega, ampak je verjetno precej isto za vse) sprejme brez tezav. Single use virtualne pa ne sprejema. Tako da ne vem katero mislis pod "virtualko" ampak po moje bos iz napisanega sam ugotovil katero ti ne sprejme :)

mtosev je izjavil:

Kaj pa je pol? Sorry ne vem.

sklad denarnega trga (money market fund)

In to se pol rabi prijaviti ali ne?

mtosev je izjavil:

In to se pol rabi prijaviti ali ne?

delavec44 je izjavil:

Obrazec Doh-Obr. Je bilo že vse obdelano v tej temi.

Kje pa vidim koliko obresti sem zaslužil?

Pa kako lahko daš denar v nekaj za kar sploh ne veš kaj je in ne znaš niti osnovnih informacij sam poiskat ;((

Sem sedaj našel kje piše. Prej nisem niti gledal. Sedaj vem kje je.

energetik ::

Torej Revolut app mi zadnje čase ne prikazuje obvestil (potrditve nakupov, nakazila itd). Med notification settings na androidu Revoluta sploh ni! Kakšna ideja, kako to nazaj omogočit?
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

kokica2000 ::

Glede na verzijo Androida lahko postopek nekoliko varira. Na novejših različicah Android najprej preveri sistemske nastavitve aplikacije (sitemske Nastavitve -> Aplikacije -> Upravljanje aplikacij -> Revolut).

Na zaslonu "Informacije o aplikaciji" preveri:
- Upravljanje obvestil: Dovoli
- Dovoljenja: Na seznamu dovoljenj morajo biti najmanj obvestila.
- Poraba energije: Dovoli dejavnost v ospredju in ozadju.
- Poraba prostora za shranjevanje -> počisti predpomnilnik.

Če se vedno ne boš prejemal obvestil, imaš sistemsko težavo, ki najverjetneje ne izhaja iz Revolutove aplikacije.

Poskusiš lahko tudi tako, da odstraniš aplikacijo iz telefona in jo na novo namestiš v Trgovini Play.

residual ::

Zdravo,

Kaj priporocate za najstnika 15 let za virtualno denarnico? Zelim da ima mesecni limit, da mu lahko sproti nakazujem.. pa da placuje s telefonom prek nfc.

Sedaj ima valu... samo je placevanje omejeno...

Kaj je bolje da mu odprem kak revolut ali n26.. mbiils.. ali nlb debetno virtualno bancno..

Pa po moznosti nula stroskov z racunom?!

Kaj vi prakticirate z najstniki da ima nek minimalni denar za sproti v solo, kino itd...

Kawhi ::

NLB paket digitalni. Ima debetni mastercard, (virtualna ali/in fizična), NLB pay, Flik... do 27 leta ima zastonj

residual ::

Kul... bom pogledal
Hvala

Kaj revolut za otroke ni ok, če smo že v tej temi?

Kawhi ::

Imo prednost nlb je predvsem flik za mularijo...

energetik ::

kokica2000 je izjavil:

Glede na verzijo Androida lahko postopek nekoliko varira. Na novejših različicah Android najprej preveri sistemske nastavitve aplikacije (sitemske Nastavitve -> Aplikacije -> Upravljanje aplikacij -> Revolut).
Hvala, tule notri sem našel.
vires in numeris

andy2k13 ::

A je normalno, da prakticno ne dobivam vec 3D secure obvestil ob spletnih nakupih? In to ne pri Mastercard ne pri Visa. Nima veze a gre za trgovce kjer kupujem veckrat ali pri trgovcih kjer kupujem prvic. Transakcija gre gladko skozi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()
««
90 / 112
»»