Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
Kosek1 ::
Glihkar dobil obvestilo o novih fee-jih. Sam spet napisan tko da se pol ne razume, ampak, men zgleda kot da bo sepa zdej po 20c in ne več zastonj?
Zakaj ??? Card transfer v drugo državo bo fee 0.20EUR kolikor jaz razumem...card transfer itak nikoli nisem uporabljal, ker je bank transfer zastonj....
Ali je TOPUP card transfer?
Steinkauz ::
Sej majo vse na spletni strani no:
Card transfers
A fee applies for card transfers.
This means payment directed to a supported non-Revolut card number, made using the Revolut app
This fee will be calculated in real time and shown to you in the app before you confirm the payment. You can also see our live fees here. The exact fee will depend on the transaction itself (for example, on how much you are sending and where to).
Card transfers
A fee applies for card transfers.
This means payment directed to a supported non-Revolut card number, made using the Revolut app
This fee will be calculated in real time and shown to you in the app before you confirm the payment. You can also see our live fees here. The exact fee will depend on the transaction itself (for example, on how much you are sending and where to).
kokica2000 ::
135063 ::
Res nihče prej? Pa klikneš tisti "Accounts" gumb pod zneskom na prvi strani, no... In imaš potem vse prikazano.
mtosev ::
Sem našo ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Neke sorte prenosa denarja direktno iz plačilne kartice na plačilno kartico. Ne na številko trr ampak na številko kartice (MC, Visa...)
Pomojem to pri nas nikol ni bilo aktualno ker imamo bolj ali manj bančni sektor vezan na trr številke, oziroma, predvidevam da tak sistem uporablja topup pri revolutu in flik.
Pomojem to pri nas nikol ni bilo aktualno ker imamo bolj ali manj bančni sektor vezan na trr številke, oziroma, predvidevam da tak sistem uporablja topup pri revolutu in flik.
GupeM ::
Neke sorte prenosa denarja direktno iz plačilne kartice na plačilno kartico. Ne na številko trr ampak na številko kartice (MC, Visa...)
Topup pri Revolutu izgleda kot občino spletno plačilo.
BuDi79 ::
vinkop ::
energetik ::
A komu dejansko dela "enkratna" visa kartica, ker mi vecina spletnih trgovin zavrača...Vedno plačujem z enkratno kartico.
Morda da je kdaj pri kakšnem hotelu zavrnilo, ker potem ne morejo imeti rezerviranih sredstev. Ampak štacune pa vse delajo vedno.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
nokken ::
A komu dejansko dela "enkratna" visa kartica, ker mi vecina spletnih trgovin zavrača...
To ni problem "kartice" ampak politika doticne trgovine, ki ne sprejema single use kartic.
Ampak štacune pa vse delajo vedno.
Amazon ze ne samo za primer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokken ()
delavec44 ::
Vedno več trgovin zavrača enkratne virtualne. Ne vem zakaj, ampak sem zadnje čase zadel že 3.
forplan ::
Glihkar dobil obvestilo o novih fee-jih. Sam spet napisan tko da se pol ne razume, ampak, men zgleda kot da bo sepa zdej po 20c in ne več zastonj?
Lahko kdo prilepi screenshot ali pa link. Nisem nič dobil na mail...
da se strinjam
Samo opozarjam, da si citiral sporočilo, ki ne drži.
What's changing?
International card transfers (outside EEA)
We're reducing the transfer fees for international card transfers to certain countries (listed below) from a fee of 2.3% to 1% per transfer
The minimum fee charged per transfer will increase from $0.5 to €1 due to an increase in our transaction costs
These rates are applicable when making a card transfer to Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Moldova, Montenegro, The Republic of North Macedonia, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan
Domestic and international card transfers (within UK and EEA)
We're also introducing a minimum fee of €0.20 per transfer for all card transfers within the UK and Europe due to an increase in our transaction costs
For example, if you send a card transfer from Spain to Poland, you'll be charged a fee of 0.7% of the transaction amount or €0.20, whichever is higher
All fees will be charged in the currency of your transfer. The amount sent to the recipient, and your fee, will always be shown to you in the app before you make the payment.
Please note, you can check our standard fees on our fees page. Fees for other services such as exchange fees and fair usage limits may still apply, depending on your plan type.
What's changing?
International card transfers (outside EEA)
We're reducing the transfer fees for international card transfers to certain countries (listed below) from a fee of 2.3% to 1% per transfer
The minimum fee charged per transfer will increase from $0.5 to €1 due to an increase in our transaction costs
These rates are applicable when making a card transfer to Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Moldova, Montenegro, The Republic of North Macedonia, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan
Domestic and international card transfers (within UK and EEA)
We're also introducing a minimum fee of €0.20 per transfer for all card transfers within the UK and Europe due to an increase in our transaction costs
For example, if you send a card transfer from Spain to Poland, you'll be charged a fee of 0.7% of the transaction amount or €0.20, whichever is higher
All fees will be charged in the currency of your transfer. The amount sent to the recipient, and your fee, will always be shown to you in the app before you make the payment.
Please note, you can check our standard fees on our fees page. Fees for other services such as exchange fees and fair usage limits may still apply, depending on your plan type.
_GiZmO_ ::
Pozdravljeni,ziher je kje napisano,a je cisto prevec strani za prebirat,pa bom kar vprašal..
Torej rabil bom za plačila preko ure (apple pay), mogoče bi vsak mesec kaj nakazal na račun,kot neke vrste "varčevalen račun".Pa me zanima razlika med MasterCard in viso?(ker imam kao obe )kam nakazovat?ali je vseeno? Pol me zanima,če imam recimo gor že nek znesek (recimo 600€), če si lahko denar enostavno pol nakažem na svoj račun (skb)?Pogovarjamo se pa seveda o brezplacnem standard računu i ali se mi splaca narocit fizicno kartico?Ker to je pok dejqnsko ze tretja (visa, MasterCard...)?Lepo hvala za morebitne informacije
Torej rabil bom za plačila preko ure (apple pay), mogoče bi vsak mesec kaj nakazal na račun,kot neke vrste "varčevalen račun".Pa me zanima razlika med MasterCard in viso?(ker imam kao obe )kam nakazovat?ali je vseeno? Pol me zanima,če imam recimo gor že nek znesek (recimo 600€), če si lahko denar enostavno pol nakažem na svoj račun (skb)?Pogovarjamo se pa seveda o brezplacnem standard računu i ali se mi splaca narocit fizicno kartico?Ker to je pok dejqnsko ze tretja (visa, MasterCard...)?Lepo hvala za morebitne informacije
HP DV7-2130eg
OrkAA ::
Pa me zanima razlika med MasterCard in viso?
Ni razlike.
kam nakazovat?ali je vseeno?
Verjetno malo narobe razumeš kako te stvari delujejo. Tebi revolut nudi bančni račun, ki ima IBAN številko in jo lahko najdeš nekje v aplikaciji, če hočeš revolut napolnit z bančnim nakazilom.
Vse kartice so vezane na ta račun in ob plačilu poberejo denar iz tega računa. Kartica sama po sebi ne shranjuje nobenega denarja oz. denarja nanjo ne moreš naložit. Naložiš ga na bančni račun.
če si lahko denar enostavno pol nakažem na svoj račun (skb)
Ja, enostavno lahko narediš SEPA transakcijo iz revolut računa na tvoj SKB račun.
ali se mi splaca narocit fizicno kartico?
Če boš uporabljal izključno apple pay, potem verjetno ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OrkAA ()
Pa me zanima razlika med MasterCard in viso?(ker imam kao obe )Ni razlike.
kam nakazovat?ali je vseeno?Nakazuješ na račun, ne na kartico. Najboljša (instantna) varianta za prenos denarja na račun od Revoluta je top-up z kartico tvojega osebnega računa. Je pa seveda še precej drugih načinov, kako napolniš račun.
Pol me zanima,če imam recimo gor že nek znesek (recimo 600€), če si lahko denar enostavno pol nakažem na svoj račun (skb)?Lahko, seveda.
Pogovarjamo se pa seveda o brezplacnem standard računu i ali se mi splaca narocit fizicno kartico?Fizične kartice načeloma ne potrebuješ, v poštev pride samo za dvige gotovine na bankomatu.
Hvala obema za odgovore katere sem rabil.Torej je to kar preverjena, delujoča ziher zadeva?Tocno to,kar potrebujem torej,kajti je ogromno nekih zadev (curve,N26,mbills.....€) in se mi zdi ta kar primerna.Pa ce sem prav prebral,se lahko dobi tudi junior kartica?(če bo šel pubec letos v London....)?
HP DV7-2130eg
Storitev Revolut Junior se po novem imenuje Revolut <18. Standardni račun omogoča en <18 (pod)račun, plačljivi računi do pet <18 (pod)računov.
https://www.revolut.com/en-SI/revolut-u...
https://www.revolut.com/sl-SI/legal/rev...
https://www.revolut.com/en-SI/revolut-u...
https://www.revolut.com/sl-SI/legal/rev...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kokica2000 ()
gansta ::
Hvala obema za odgovore katere sem rabil.Torej je to kar preverjena, delujoča ziher zadeva?Tocno to,kar potrebujem torej,kajti je ogromno nekih zadev (curve,N26,mbills.....€) in se mi zdi ta kar primerna.Pa ce sem prav prebral,se lahko dobi tudi junior kartica?(če bo šel pubec letos v London....)?
Če rabiš invite, mi pošlji ZS;
Glede varnosti preverjeno in tudi zavarovano do 100.000€.
Mogoče še to,je mogoče,da se zaračuna transakcija vrednosti 10€ iz mojega racuna na revolut,2,5€?
HP DV7-2130eg
Odvisno, koliko tvoja banka računa SEPA nakazila. Morali bo biti enako, kot vse ostale "položnice."
Zato pa še enkrat: najhitrejši in najcenejši način za prenos sredstev z osebnega TRR pri slovenski banski na Revolut je top-up s kartico osebnega TRR. S strani slovenske banke se tako nakazilo obravnava enako, kot vsako drugo spletno plačilo, Revolut pa sredstva "poknjiži" v istem trenutku.
V primeru, da uporabiš kartico z odloženim plačilom, je zadeva še ugodnejša, saj dobiš denar na Revolut prej kot te obremeni tvoja slovenska banka.
V primeru, da uporabiš kartico z odloženim plačilom, je zadeva še ugodnejša, saj dobiš denar na Revolut prej kot te obremeni tvoja slovenska banka.
kokica2000 je izjavil:
Zato pa še enkrat: najhitrejši in najcenejši način za prenos sredstev z osebnega TRR pri slovenski banski na Revolut je top-up s kartico osebnega TRR. S strani slovenske banke se tako nakazilo obravnava enako, kot vsako drugo spletno plačilo, Revolut pa sredstva "poknjiži" v istem trenutku.
Res je. Zadeva je instant pa nobenih provizij ni.
Se mi je pa zdaj pojavilo vprašanje. Ko nakažem iz Sparkasse na Revolut, se zadeva obravnava kot nakup preko spleta. V aplikaciji moram potrditi "spletno plačilo," ko zadeva steče, dobim tudi obvestilo, da je bilo spletno plačilo uspešno. Kako je v tem primeru s provizijami na kartična plačila? Imajo sklenjene kakšne posebne pogodbe, da jih ne plačujejo? Sicer dvomim, da bi kar tako šenkali nekaj 10 eur pri transakciji 1000 eur, recimo.
bastadu ::
kokica2000 je izjavil:
Tole ne drži čisto: nekatere banke pri plačilu s kartico (spletno ali na POSu) omogočajo obročno odplačevanje, če pošilješ sms v določenem časovnem obdobju od transakcije. Pri top-up-u na Revolut pa možnosti obročnega odplačevanja ni (vsaj pri Sparkasse), torej banka ne obravnava tega plačila enako kot vse ostale ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Obstaja več tipov kartičnih transakcij, npr. prodajne transakcije (pos sales) se razlikujejo od prenosov gotovine (cash advances) in od dviga gotovine (cash withdawal). Večina naših bank (oz. izdajateljic kartic) za prenos gotovine ne zaračunava provizije, lahko pa zaračunavajo provizijo za dvig gotovine.
Top-up na Revolut se obravnava kot prenos gotovine (cash advance).
Sparkasse omogoča obročno odplačevanje samo pri prodajnih transakcijah.
Top-up na Revolut se obravnava kot prenos gotovine (cash advance).
Sparkasse omogoča obročno odplačevanje samo pri prodajnih transakcijah.
BlaY0 ::
Pa saj on ni govoril o tem kaj ti naknadno po transakciji omogoča banka, ki je izvedla to transakcijo. Gre za to, da banka izvede transakcijo v tvojem imenu prek njene(tvoje) kartice na Revolut, kar je hipno. Verjetno so pri Sparkasse v tem konkretnem primeru plačila s kartico to možnost ki jo omenjaš pač onemogočili, saj jim ni v interesu, da ti takorekoč izplačajo kredit v kešu, s katerim potem ti kupiš drogo na črnem trgu. Več kot očitno je bil to loophole, ki so ga nekateri zgleda izkoristili, potem pa je banka pač to onemogočila.
Tole ne drži čisto: nekatere banke pri plačilu s kartico (spletno ali na POSu) omogočajo obročno odplačevanje, če pošilješ sms v določenem časovnem obdobju od transakcije. Pri top-up-u na Revolut pa možnosti obročnega odplačevanja ni (vsaj pri Sparkasse), torej banka ne obravnava tega plačila enako kot vse ostale ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
kokica2000 je izjavil:
Saj ni govoril o obrokih. Govoril je o kartici z odloženim plačilom. Torej o kreditni kartici, kjer ti recimo plačaš 1. 1. 2024 v trgovini, trgajo pa ti šele 18. 1. 2024 s TRR-ja. Gre pa seveda ta znasek na limit, ki ti ga kartica omogoča.
kokica2000 je izjavil:
Saj jaz sem dejansko nakazal direkt iz mojega računa preko debetne vise..ne vem kaj pomeni top up?Sicer po izpisku je razvidno,kot da sem plačal z debetno viso v Dublinu nekaj.... Res ne stekam, kaj je tu finta..
HP DV7-2130eg
BlaY0 ::
Se pravi si v Revolutu stisnil knof "Add money", tam vpisal podatke svoje VISA kartice, vpisal znesek ter stisnil knof "Add money securely"? V tem primeru ne vidim razloga zakaj bi ti banka zaračunala nek fee. A ko greš v štacuno po sendvič in plačaš s to kartico ti tudi zaračunajo fee?
Strošek bi bil na trgovini oz. tem primeru Revolutu, pa imajo baje lastni procesni center in stroška ne zaračunajo uporabniku.
N26 in mBills recimo mislim da imata 1,5% stroška pri top-up. Dvomim v zgornjo razlago, da v primeru prenosa gotovine ni stroškov. Potem jih nihče na top-up ne bi imel.
N26 in mBills recimo mislim da imata 1,5% stroška pri top-up. Dvomim v zgornjo razlago, da v primeru prenosa gotovine ni stroškov. Potem jih nihče na top-up ne bi imel.
deco16 ::
acookook ::
Že cca. mi pri nalaganju denarja preko NLB MC, Revolut javlja, da je nekaj šlo narobe. Kartico imam odklenjeno na Nlb pay-u in več kot dovolj keša gor.
.
AllStarc ::
A ko greš v štacuno po sendvič in plačaš s to kartico ti tudi zaračunajo fee?
fee plača trgovina ;)
Tako je, top up je kot, če bi šel v trgovino nekaj kupiti in plačati s kartico. To, da N26 zaračunava, je njihova odločitev. Revolut ne, ker ve, da nimajo nobenih stroškov, saj bankart fee plačuje prodajalec-trgovina. N26 pa še malo dodatno služi.
Dokler revolut s svojimi stardard računi deluje tako kot sedaj, je precej uporaben. Jaz v 3 letih niti na poslovnem niti na osebnem računu nisem plačal niti centa stroškov.
sometimes what you want and what you get,
are two very different things
are two very different things
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AllStarc ()
A ko greš v štacuno po sendvič in plačaš s to kartico ti tudi zaračunajo fee?
fee plača trgovina ;)
Tako je, top up je kot, če bi šel v trgovino nekaj kupiti in plačati s kartico. To, da N26 zaračunava, je njihova odločitev. Revolut ne, ker ve, da nimajo nobenih stroškov, saj bankart fee plačuje prodajalec-trgovina. N26 pa še malo dodatno služi.
Dokler revolut s svojimi stardard računi deluje tako kot sedaj, je precej uporaben. Jaz v 3 letih niti na poslovnem niti na osebnem računu nisem plačal niti centa stroškov.
Kaj si sedaj zabluzil. V tem primeru je Revolut "trgovina". Saj se ne pogovarjamo kje ti plačuješ z Revolut kartico ampak o top-up z drugimi bankami na Revolut.
cortez ::
Revolut ima najmanjši top-up 10€, N26 20€.
Na n26 lahko narediš prvi top-up free, nato je 3%, max top-up je do 450€ na mesec.
Na n26 lahko narediš prvi top-up free, nato je 3%, max top-up je do 450€ na mesec.
No zdaj sem si spet nakazal denar in ni nic fee-ja...kaj te vem...no zanima me pa bolj podrobno,kako si nakazat iz revolut racuna denar na moj primarni racun in če ter koliko je provizije? Hvala za odgovore..
HP DV7-2130eg
Torej če prav razumem,sepa plačilo lahko opravim pod "transfers"?Pa še to,ce imam reciko 400€ na revolut računu,lahko recimo brez problema kupim kaksno zadevo v vrednosti 385€ v BB-gu ali drugje?
HP DV7-2130eg
Klemenn ::
A če mam fizično kartico jo lahko dodam v Google pay in nato z telefonom dvigujem na bankomatu?
Lahko jo dodaš v google pay (menda lahko tudi virtualno, nisem pa probal) na bankomatu pa deluje če na bankomatu deluje google pay. Tud trgovine morjo imet podprt gPay.