» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
91 / 112
»»

DamijanD ::

A ste dobili obresti na Savingsu na 8.12 ? Imam na 7.12 in 9.12 - na 8.12 pa ne?

GupeM ::

Jaz sem dobil.

Moe_Lester ::

Sem dobil.

delavec44 ::

Meni manjka 8.12.

dev ::

Dobil
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

vidko54 ::

Mogoče kdo ve ali je provizija preko skb banke za nakazilo na revolut račun?

Pro ::

vidko54 je izjavil:

Ja, je provizija.

Ales ::

vidko54 je izjavil:

Kot za vsako drugo SEPA nakazilo. Enako, kot če bi plačal položnico v Sloveniji, če drugače povem.

delavec44 je izjavil:

Meni manjka 8.12.

Jaz sem zdaj dobil... zanimivo imajo to porihtano. Kdaj sem tudi opazil, da je transakcija napisana ampak stanje na računu ni posodobljeno. ampak očitno se pol nekoč vedno vse uredi.

acookook ::

acookook je izjavil:

Že cca. mi pri nalaganju denarja preko NLB MC, Revolut javlja, da je nekaj šlo narobe. Kartico imam odklenjeno na Nlb pay-u in več kot dovolj keša gor.

Okej, očitno je bila neka težava pri Revolutu, ker mi (vsaj od včeraj) top up zopet dela.
.

aokorn ::

Revolut sem dobil novembra 2022. Nisem pa prijavil računa FURSU. Ko sem izvedel, da je to potrebno storiti v 8. dneh, je minilo pol leta. Odlašal sem s prijavo do predvčerajšnjim, ko sem se odločil in prijavil preko eDavkov. Danes je na eDavkih (pod Računi) že zaveden Revolut. Torej so kar hitri. In niso zaračunali kazni. Izgleda, da so zainteresirani in zadovoljni nad tem, da imajo pregled...

To je avzomatizem.

Kazni ni na samoprijavi. Še če te oni prvič pozovejo, je navadno ni.

delavec44 je izjavil:

To je avzomatizem.

To ni bila samoprijava. To je bila prijava.

GupeM ::

Kazni načeloma res ni. Če pa bi hoteli, pa bi lahko kaznovali. Ampak jim je verjetno bolj v interesu, da folk prijavi, pa čeprav (pre)pozno, kot pa da nikoli ne prijavijo.

aokorn je izjavil:

delavec44 je izjavil:

To je avzomatizem.

To ni bila samoprijava. To je bila prijava.

Nočem se zapenjati v semantiko ampak prijavo si zamudil. Tehnično si naredil samoprijavo.

Za samoprijavo obstaja drugačen obrezec. To je bila navadna prijava, za katero bi mi lahko zaračunali kazen. Rok je bil zamujen dobro leto.

Ja, ok, samoprijava je res specifična zadeva. To je bila prijava po roku. Samo mislim, da imajo tudi tu pravilo (kot pri samoprijavi), da kazni ne zaračunajo, če sam prijaviš zadevo tudi po roku in inšpekcijski nadzor še ni bil začet.

mtosev ::

Jaz sem enih par mesecev zamudil s prijavo pa se nič ni zgodilo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

nokken ::

Samoprijava je po tistem njihovem opozorilu in je bila se dve, tri leta nazaj mozna izkljucno po papirni poti. Pred njihovim opozorilom je pa zgolj prijava, pa tudi ce bi bilo to 10 let prepozno (verjemi, da te ne bi cakali 10let, pa vseeno). Lahko tehnicno to ni tako, ampak v praksi gre tocno tako. Tako da pozabi, svoje delo si opravil in to je to.

Teoretično vprašanje, če oseba, ki ima sredstva na Revolutu premine. Kako potem poteka prenos na dediče? Pri naših bankah, gre dedič z zapuščinsko odločbo na banko in naredijo prenos (čeprav zdajle ne vem ali mora it dedič na svojo ali na banko pokojnega)...

Logično na banko pokojnega. Revolut je enako s tem da vse urediš online. Edino ne vem ali rabijo uradni prevod odločbe v ENG. Tu so potem dodatni stroški.

bastadu ::

Eno vprašanje: v Revolutu si pri transakcijah, kjer gre za nakup kakšnih stvari z garancijo, v transakcijo običajno naložim še sliko računa. Ampak ker so računi večinoma oni iz blagajniški printerjev, torej veliko višji kot široki, jih potem v Revolutu, ko hočem dostopati do kakšnega računa, ne morem videti v celoti, ampak vidim samo srednji del, tudi ne najdem opcije, da bi si ta račun naložil nazaj na telefon... Uporablja kdo to in kako odpira takšne račune?

velikBrokoli ::

Mogoče preveri še na PCju na web verziji?

bastadu ::

Na web verziji sploh nikjer ni videti, da sem naložil sliko računa ....

velikBrokoli ::

:))

Mogoce preizkusi kaksen export transakcij, pa poglej ce so slike tudi zraven :8)

Neuporabno, pri meni gredo (pomembni) računi na Gdrive. Tudi najti potem lažje, kot prebijati se med vsemi transakcijami v banki.

Periodično potem brišem kar ni več v garanciji.

Delam enako, vendar pa tudi če ni v garanciji ne brišem saj lahko v primeru kakšnega škodnega zahtevka z zavarovalnico dokazuješ lastnino.

No, po pravici, kar je nad 1kEUR tudi jaz arhiviram. Parkrat sem že dobil delno kulanco po garanciji. Nimam pa zavarovanih zadev.

Bi bilo pa verjetno koristno ob kakšnem ropu ali odgovornosti druge osebe.

Zgodovina sprememb…

revolut8 ::

na netu piše da je savings account zajamčen do 100k. Kaj je zdej resnica? Finance so neki drugače pravli.
Razmišljam zmetat na savings vse. Kako pol če iz revolut naprimer nakažeš nazaj na slo banko? Se zlahka dokaže da je isti denar?

Ales ::

revolut8 je izjavil:

na netu piše da je savings account zajamčen do 100k. Kaj je zdej resnica? Finance so neki drugače pravli.
Razmišljam zmetat na savings vse. Kako pol če iz revolut naprimer nakažeš nazaj na slo banko? Se zlahka dokaže da je isti denar?

Kako to misliš isti denar? Če nakazuješ iz tvojega računa pri Slo banki na tvoj račun pri Revolut, kaj potem? Oba bančna računa sta tvoja, oba imaš prijavljena pri FURS. Lahko nakazuješ med njima do mile volje.

Kar se tiče Revolut "savings", to ni bančno varčevanje temveč naložba v denarni sklad. Ne vem kolikokrat je bilo že povedano.

amacar ::

Lahko nakazujes bp, ampak te znajo tudi pri posiljanju med svojimi racuni na banki kaj povprasati. Nazadnje so me, ko sem en del prenakazal iz sparkasse na unicredit zaradi visjega depozita.

Pa ni do 100k zavarovan savings, preberi si pogoje v aplikaciji, do 22k je, lepo pise.

aha, hvala za info.
Ja torej 22k dat noter je no brainer. 70€ na mesec na premium paketu. Samo pol kot sem bral je 25% davek. Vsekakor za nič delat 50€ čistega sem takoj za.
Kaj pa pravite na opcijo več kot 22k? Preveč rizik?

gansta ::

Raje v traderepublic, kjer imas depozit zavarovan do 100k€, obresti pa ce ti posljem invite v januarju 8%, nato 4%, pa se darilo dobrodoslice 10€.

Denar pa lahko kadarkoli nakazes na svoj TRR, brez stroskov

Ne rabiš sedaj v vseh temah novačiti :D

Drugače pa ta akcija Trade Republic je za januar 8% do 10k€, 4% do 50k€. Dobiš pa še 10-20€ delnico, ko narediš 3 nakupe. Povabitelj pa dobi 30€ delnico, če ima že nekaj denarja na računu. Tako da akcija je le +33€, če jo polno izkoristiš.

Mi je pa Revolut kul, ker imaš dostop do denarja v savings instantno. Pri Trade Republic traja 1 delovni dan, da dobiš na drug TRR, tako kot traja nakazilo k njim. Ne vem zakaj ne podpirajo sepa instant.

traderepublic haha. Kaj je zdej ta scam. Stokrat bolj zaupam Revolutu kot tem tvojem scamu.

revolut8 je izjavil:

traderepublic haha. Kaj je zdej ta scam. Stokrat bolj zaupam Revolutu kot tem tvojem scamu.

? Zdaj a se zajeba*** ali pa nimaš tri čiste o bančvištvu, daj malo poogoglaj kaj je traderepublic.

Trade Republic ima že bančno licenco in bo kmalu čistokrvna banka. Poleg delnic seveda. Drugače pa ima sedež v Nemčiji in 100k€ garancijo že sedaj. Po moje je bolj dobičkonosen od Revoluta.

barakus ::

A teh 4% pri TR je fiksnih za neko obdobje alj se spreminja dnevno kot pri revolutu?

Fiksno do 50k€. Seveda pa lahko kadarkoli spremenijo.

no pa sm odprl trade republic račun, ciljam na taktiko 24.500EUR aka 980EUR torej manj kot 1000EUR obdavčenih. Nekje 83EUR na mesec. Want.
https://si.bloombergadria.com/financni-...
S pridobitvijo polne bančne licence se torej spreminja tudi obdavčitev, ki je odvisna od dovoljenja za sprejemanje depozitov. To pomeni, da bodo obresti, dosežene na (bančnem!) računu Trade Republica, neobdavčene do tisoč evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: revolut8 ()

A bi se za tale TR odprla ločena tema?

revolut8 je izjavil:

no pa sm odprl trade republic račun, ciljam na taktiko 24.500EUR aka 980EUR torej manj kot 1000EUR obdavčenih. Nekje 83EUR na mesec. Want.
https://si.bloombergadria.com/financni-...
S pridobitvijo polne bančne licence se torej spreminja tudi obdavčitev, ki je odvisna od dovoljenja za sprejemanje depozitov. To pomeni, da bodo obresti, dosežene na (bančnem!) računu Trade Republica, neobdavčene do tisoč evrov.

Ja kako zdaj, a ni scam pa kaj vse si zgoraj pisal?

Odpiram TR račun. Če ima kdo kakšno referral kodo lahko pošlje na PM.

Se pravi se z novim letom bolj splača prestaviti iz revolut savings na trade republic. Še vedno mi pa ni jasno ali je to po novem plačilni račun in ga moreš prijaviti na FURS, ali je to še vedno trgovalni račun. Malo konfliktne informacije - je po novem letu banka ampak ne ponuja bančnih storitev? :|

Na TR je naceloma na vse 25%

Vaseer ::

Moe_Lester je izjavil:

Odpiram TR račun. Če ima kdo kakšno referral kodo lahko pošlje na PM.

Imaš ZS.

Če še kdo rabi, lahko ZS in delim. Imava oba nekaj od tega.

Sem dobil, hvala vsem :)

dev je izjavil:

Se pravi se z novim letom bolj splača prestaviti iz revolut savings na trade republic. Še vedno mi pa ni jasno ali je to po novem plačilni račun in ga moreš prijaviti na FURS, ali je to še vedno trgovalni račun. Malo konfliktne informacije - je po novem letu banka ampak ne ponuja bančnih storitev? :|

sej sem linkal tole https://si.bloombergadria.com/financni-...

je treba prijavit ja zdej odkar so 'banka' oz bančna licenca.

Js ga bom prijavil. Pa @ zgoraj, do 1000€ ne rabi plačat nobenega davka. Berite link no ffs

mtosev ::

A rabim oddati napoved za odmero dohodnine, če sem imel obresti za < 20EUR?
Pomni

Obresti, izplačane v bankah in hranilnicah v Sloveniji ali EU, so obdavčene le nad 1.000 EUR. Če obresti izplača banka ali hranilnica, ki ni članica EU, so obdavčene vse prejete obresti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

revolut8 je izjavil:

dev je izjavil:

sej sem linkal tole https://si.bloombergadria.com/financni-...

je treba prijavit ja zdej odkar so 'banka' oz bančna licenca.

Js ga bom prijavil. Pa @ zgoraj, do 1000€ ne rabi plačat nobenega davka. Berite link no ffs

Še enkrat preberi...zaenkrat gre še vedno za trgovalni in ne bančni račun. Do takrat ga ne potrebuješ prijaviti na Furs, obresti pa moraš.
««
91 / 112
»»