Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
Moe_Lester ::
Možno, niti nisem računal. Za par eur razlike me ne bo konec. Cashbacka je 3-4€ na mesec, tako, da že tam nekaj razlike skopni. Pa dodatnih 5% cashbacka imaš na Stays. Najdeš en dober deal za nastanitev, pa dobiš not letno naročnino.
energetik ::
koliko % prihrankov ste zaplozali v revolut savings? en tukajšnji specialec je menda metal račun ali celo platinum odprl? ne bi se mi sramotili z našo revščino glede nominalnih zneskov0%
Sem raje odprl palladium račun
Kar pomeni da sem nabavil kakšno unčo paladija, pa še kakšno bom. Se slišimo čez kako leto, dve in pogledamo letne %.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
BlaY0 ::
jaz sem svoj savings zaprl, pa ne da ni bi vložil nekaj več denarja, ampak mene Slovenska državna floskula ne bo maltretirala o prijavi nekih obresti, ki so legalne... only on Slovenia
? Kot prvo ne gre za obresti na depozit ampak gre za neke vrste sklad. Ta vložek v "sklad" ti menedžira Fidelity in ti pač trenutno obljublja ~3% kapitalskega dobička letno. Konec leta vzameš dobiček ven in plačaš nanj davek.
Ales ::
Moe_Lester je izjavil:
sicer gre samo za teoretično vprašanje, ki se nas ne more tikati, ampak kje imaš teh 22k€ napisano?
https://www.revolut.com/en-LT/legal/ser...
11. Investor protection and deposit guarantee arrangements
We insure our liabilities to investors under the Law on “Insurance of Deposits and Liabilities to Investors” of Lithuania in accordance with Directive 2014/49/EU on Deposit Guarantee Schemes. The Liabilities to Investors Insurance Fund is a fund managed by “Deposit and Investment Insurance” - a Lithuanian state company, in accordance with the above stated law. You are provided with an investment liabilities insurance of up to EUR 22,000 upon the occurrence of an insured event.
You can access and inspect the rules of the investor protection scheme on our website.
Potrebno je še pogledati, kateri so taki dogodki, ja. Da ne bo kakih presenečenj.
BuDi79 ::
Moe_Lester je izjavil:
Pa dodatnih 5% cashbacka imaš na Stays. Najdeš en dober deal za nastanitev, pa dobiš not letno naročnino.
Potem pa ugotoviš da je Stays v resnici izbor (navadno dražjih) ponudb iz Bookinga, kjer vedno dobiš 3-4%, če nisi ravno noob.
Moe_Lester je izjavil:
Pa dodatnih 5% cashbacka imaš na Stays. Najdeš en dober deal za nastanitev, pa dobiš not letno naročnino.
Potem pa ugotoviš da je Stays v resnici izbor (navadno dražjih) ponudb iz Bookinga, kjer vedno dobiš 3-4%, če nisi ravno noob.
Poleg tega imaš tudi Booking dostikrat med Revolut perki za dodaten popust.
vinkop ::
Presel se v ZDA pa boš vidu kaj pomeni letno poročanje. To v SI, kjer izpolniš en obrazec je joke.
Zakaj bi izponjeval obrazec ali kakorkoli drugega, če mi banka nakaže nekaj evrov obresti na leto za svoj denar ???? Pa to ni nobeno tajkunstvo !!!!
Ker ti je denar v bistvu nakazal manager tega sklada in sicer prek Revolut banke. Glej, če nočeš tega denarja te nihče ne bo silil, da ga vzameš.
Moe_Lester je izjavil:
Možno, nisem še niti pogledal. Sicer imam na Bookingu Genius Level 3, tako, da verjetno ne bo prišlo pogosto prav, mogoče se pa najde kdaj.
Kot rečeno, 5€ na mesec je zanemarljivo malo. Če se bom po enem letu počutil nategnejenega lahko še vedno spremenim paket.
WaterBoy ::
Ti Genius leveli na bookingu so tudi tako-tako. Moja je level 3 jaz pa nič in ko sva potovala je imela ona za isto rezervacijo dražje kot jaz :)
Uporablja kdo ta savings v drugi valuti? Na GBP so še višje obresti kot eur.
PgSurfer ::
velikBrokoli je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
Jaz sem odprl metal račun in naložil gor 22 jurjev, kolikor je limit zavarovanja.
Razlika v obrestih med free in Matal planom mi pokrije naročnino, tako, da so vse tiste ugodnosti free. Cashback, Stays, dodaten otroški račun. Ostalega ne uporabljam.
Za tako cifro se ti bolj splača Premium account (glede na price/performance APY savings accounta), pri Metal planu več denarja spušiš za naročnino, cashback 0.01% je pa izjemno zanemarljiv.
Kolikor sem na hitro preračunal se ti pri 22 jurjih vseeno bolj splača metal, saj je izplen obrest višji kot razlika v naročnini
ducy ::
Ti Genius leveli na bookingu so tudi tako-tako. Moja je level 3 jaz pa nič in ko sva potovala je imela ona za isto rezervacijo dražje kot jaz :)
Ne vem če se splača, ker za vsako konverzijo plačaš 1% pri zneskih večjih od 1000€
Razen, če rabiš in posluješ z GBP, potem OK.
velikBrokoli ::
velikBrokoli je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
Jaz sem odprl metal račun in naložil gor 22 jurjev, kolikor je limit zavarovanja.
Razlika v obrestih med free in Matal planom mi pokrije naročnino, tako, da so vse tiste ugodnosti free. Cashback, Stays, dodaten otroški račun. Ostalega ne uporabljam.
Za tako cifro se ti bolj splača Premium account (glede na price/performance APY savings accounta), pri Metal planu več denarja spušiš za naročnino, cashback 0.01% je pa izjemno zanemarljiv.
Kolikor sem na hitro preračunal se ti pri 22 jurjih vseeno bolj splača metal, saj je izplen obrest višji kot razlika v naročnini
To je APY od nekaj dni nazaj, metal se splača šele pri 50k+..
Pa je velika razlika med metal in premium? Dobiš 0.1% cashbacka, kar pomeni, da moraš letno vsaj 4000eur zapraviti s kartico, da prideš na isti rate kot premium account.
Premium je imo najboljši price performance, iz vidika savings account APY + dejanskih benefitov, ki jih dobiš zraven.
Premium je imo najboljši price performance, iz vidika savings account APY + dejanskih benefitov, ki jih dobiš zraven.
ViperR ::
Moraš še upoštevat, da nad 1k profita plačaš davek, kar močno zmanjša profitabilnost metal+ opcij. Enostavno je bolj smiselno manj denarja vložit. Razen, če hočeš turbo način do 1k profita, pa potem investicije drugam.
velikBrokoli je izjavil:
Predvidevam da enako kot pri drugih bankah, torej podpišeš s firmo (npr. komunala) in to je to?Ali se v standard računu urediti direktne bremenitve?
Ja.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
Moraš še upoštevat, da nad 1k profita plačaš davek, kar močno zmanjša profitabilnost metal+ opcij. Enostavno je bolj smiselno manj denarja vložit. Razen, če hočeš turbo način do 1k profita, pa potem investicije drugam.
Ne vem če to drži, saj ne gre za obresti na vezane vloge (tisto je Saving Vaults, ki pri nas ni na voljo). Gre v bistvu za trgovanje kjer moraš prijavit kapitalski dobiček. Bi bilo pa dobro, če bi kdo to pri FURS-u dejansko preveril.
Če ne upoštevaš ostalih benefitov metal računa, potem drži.
Da. Pri Premium turističnem zavarovanju je zavarovan le nosilec in njegovi otroci, pri Metal pa vsi člani gospodinjstva. Tudi zavarovalne vsote so pri Metal malo višje. Pri Metal je potem še par drugih zavarovanj ki ti bi znale priti prav, predvsem zavarovanje najetega vozila. Skratka če potuješ z družino, bi se morda Metal kar izplačal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Mokiunikrum ::
Živjo,
A kdo ve kdaj boš v Revolut Stocks lahko kupil ARM delnice. Zaeenkrat jih še ni na spisku.
LP
Primož
A kdo ve kdaj boš v Revolut Stocks lahko kupil ARM delnice. Zaeenkrat jih še ni na spisku.
LP
Primož
Mokiunikrum je izjavil:
Živjo,
LP
Primož
Si upaš takoj po IPO-tu nabavljat? Tole na začetku je bolj pump&dump, bi rekel.
vires in numeris
Mokiunikrum ::
velikBrokoli je izjavil:
Od frenda fotr dela na Revolutu in pravi, da pridejo jutri.
LP,
Frenk
OK 👌, hvala.
Mokiunikrum je izjavil:
Živjo,
LP
Primož
Si upaš takoj po IPO-tu nabavljat? Tole na začetku je bolj pump&dump, bi rekel.
Sej ne bom kupu za 10 000$.😃😃
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mokiunikrum ()
leeon ::
velikBrokoli je izjavil:
velikBrokoli je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
ne drzi. ce vzames metal in placas letno clanarino naenkrat dobis nekaj popusta in je vse skupaj ugodneje
velikBrokoli je izjavil:
velikBrokoli je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
ne drzi. ce vzames metal in placas letno clanarino naenkrat dobis nekaj popusta in je vse skupaj ugodneje
Isto opcijo imaš pri Premiumu, je še vedno bolj ugodno.
_Sajmon_ ::
Je kaka fora pri odpiranju accounta? Namreč ko pridem do izbire osebnega dokumenta, mi karkoli izberem, nekaj žmrkne in potem ostajam na izbiri, skratka ne pride (sklepam) do skeniranja dokumenta...
gethoven ::
Nekaj dni nazaj sem prejel transakcijo s strani uporabnika Revolut kartice v višini 10€, včeraj mi je pa z NLB kartice odtrgalo -10€. V opisu piše -10,00 EUR "AVTORIZACIJA REVOLUT*ime priimek Vilnius". Mogoče kdo ve kaj bi to pomenilo?
PaUBs ::
Platinum stane 45€ na mesec, kar sicer ne spremeni veliko tiste primerjave, če uporabljaš samo za 'naložbeno varčevanje'.
Drgač, če ne bi toliko gruntali o Revolut paketih in savings računu, ampak konec avgusta kupili paladij na Revolutu, bi imeli že danes tistih 3% profita
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
5ygmq ::
Eni smo skromni, ne računamo na nakup novega 24 metrskega Dominatorja do naslednje sezone...
Drgač, če ne bi toliko gruntali o Revolut paketih in savings računu, ampak konec avgusta kupili paladij na Revolutu, bi imeli že danes tistih 3% profita
To osebno garantiraš donose ali kako?
Dajmo ne mešat stvari. Jaz imam na borznem portfelju v zadnjem mesecu +6,97%, pa ne razlagam okrog, da delnice delajo 7% donosa na mesec. Razen, če imaš časovni stroj.
_Sajmon_ ::
andy2k13 ::
Nekaj dni nazaj sem prejel transakcijo s strani uporabnika Revolut kartice v višini 10EUR, včeraj mi je pa z NLB kartice odtrgalo -10EUR. V opisu piše -10,00 EUR "AVTORIZACIJA REVOLUT*ime priimek Vilnius". Mogoče kdo ve kaj bi to pomenilo?
Se prav je slo za transakcije iz njegove Revolut kartice na tvojo NLB kartico? Nakar je nekdo izvedu top-up na Revolut s tvojo NLB kartico brez tvojga vedenja? Oz lahko, da je slo za pomoto in je Revolut potegnu denar nazaj.
Precej konfuzno si tole napisu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()
GupeM ::
Na savings accountu so iz včeraj na danes na brezplačnem racunu dvignili APY z 2.88 na 3.0 %
nejc_nejc ::
CyberPunk ::
Katero kartico se dobi zdaj, če se odpira (standarden) Revolut account - Visa ali Mastercard? Ima "slovenski" BIN, torej da NLB in NKBM bankomati delujejo brez oderuške 4 EUR provizije?
andy2k13 ::
Katero kartico se dobi zdaj, če se odpira (standarden) Revolut account - Visa ali Mastercard? Ima "slovenski" BIN, torej da NLB in NKBM bankomati delujejo brez oderuške 4 EUR provizije?
Trenutno Visa, ampak se itak menja prakticno tedensko. Mastercard ma slovenski BIN. Za Visa ne vem.
peckajb93 ::
peckajb93 ::
jabe ::
Jaz enak bin, s sicer malo daljsim stazem, konec 2021, ampak mislim, da vseeno pade v "par let".
Na sreco so na "mojih lokacijah" torej lokacijah, kjer obicajno dvigujem denar, bankomati gorenjske banke.
Na sreco so na "mojih lokacijah" torej lokacijah, kjer obicajno dvigujem denar, bankomati gorenjske banke.