» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
83 / 112
»»

velikBrokoli ::

Torej, TLDR:
- do 1k letnih obresti ni davka
- nad 1k placas 25% kapitalskih dobickov.
- ob izstopu (withdrawas kes) iz savings accounta mors to prijavit fursu

vinkop ::

sem zaprl ta savings. Jaz se nimam časa ukvarjati z nekimi fursi in mojim legalnim zasluženim denarjem.

deco16 ::

Za 100€ vloženih res ne.

nokken ::

poracunaj kdaj prides do 1000eur obresti oz. koliko denarja moras imeti na revolutu, da bos v enem koledarskem letu napraskal 1000eur obresti ;) Dokler ga nimas toliko je po moje 2.6% ali koliko je ze obrestna mera se vedno boljsa kot 0%. In do tega zneska se ti ni potrebno nic ukvarjati s Fursom itd. Ravno tako kot se ne ukvarjas s Fursom zaradi tistih par eur obresti, ki jih dobis pri recimo NLB.

amacar ::

V bistvu se moraš v primeru Revoluta ukvarjati s fursom tudi pod 1000€, ker moraš prijaviti vsak withdrawal iz savings.

vinkop je izjavil:

sem zaprl ta savings. Jaz se nimam časa ukvarjati z nekimi fursi in mojim legalnim zasluženim denarjem.

Sedaj moraš pa prijaviti ta dogodek fursu, da si dvignil vse :))

gansta ::

Heh, kje ste zdaj vsi pametni, ki ste govorili da je to depozit?

Moe_Lester ::

amacar je izjavil:

V bistvu se moraš v primeru Revoluta ukvarjati s fursom tudi pod 1000€, ker moraš prijaviti vsak withdrawal iz savings.

Kaj točno pa prijaviš? "Dragi FURS, iz enega računa sem dal denar na drugega."?

Mato989 ::

Nič ne prijaviš verjetno moroni od FURSa ne dobijo info od Revoluta kot od NLB depozita pa morš ti poslat da si dobil 24EUR obresti
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

To ni depozit, ko daš denar v savings, daš v bistvu v Fidelity sklade. Ko depositaš, postaneš lastnik skladov oz. vrednostnih papirjev v očeh fursa. Ko withdrawaš, pa gre za odsvojitev vrednostnih papirjev, zato moraš to sporočitu fursu. Če si imel v 1 letu obresti pod 1k, pa ne plačaš davka na kapitalske dobičke.

Enako bi naredil, če bi kupoval delnice..

velikBrokoli je izjavil:

To ni depozit, ko daš denar v savings, daš v bistvu v Fidelity sklade. Ko depositaš, postaneš lastnik skladov oz. vrednostnih papirjev v očeh fursa. Ko withdrawaš, pa gre za odsvojitev vrednostnih papirjev, zato moraš to sporočitu fursu. Če si imel v 1 letu obresti pod 1k, pa ne plačaš davka na kapitalske dobičke.

Enako bi naredil, če bi kupoval delnice..

Aha, ok, pol pa mi veliki majster povej kaj naj napišemo pri koliko EUR smo kupili in pri koliko prodali... ker to je obvezen podatek, ampak ti ga revolut ne pove...

Aja, pa koliko sem kupil tega "sklada"

Bullshit, to je ena neumnost, dejansko je to enako kot če dam depozit na NLB, oni pa pol moj denar obračajo, to dela revolut v tem primeru, zato pa ni info koliko kupiš in pri kakšni ceni...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Ampak pri delnicah veš kaj in koliko kupiš. Kaj pa v tem primeru napišeš? V izpisku piše le

"Flexible Account - Fidelity Savings vault topup +€21,000.00 external principal"

Kater obrazec na edavkih izpolnim?

ViperR ::

Saj ti piše, ko klikneš na transfer perosnal -> fleyible saving: number of shares, ki je 1:1 z evri.

Kawhi ::

Najboljši je Mato ki pravi da Furs ne dobi podatkov od Revoluta ;)

ViperR je izjavil:

Saj ti piše, ko klikneš na transfer perosnal -> fleyible saving: number of shares, ki je 1:1 z evri.

Kje to piše? Ko daš Add money te vpraša za znasek in to je to. Nobenih sharov ni omenjenih.

deco16 je izjavil:

Za 100€ vloženih res ne.

sploh ni pomembno ali je vloženih 100€ ali 20000€. Denar je moj, tvoj, od bilokoga, legalno zaslužen in mene j*beni FURS ne bo zajebaval z nekimi poročanji koliko € sem dobil dodatno, ker jaz nisem z svojim denarjem nič počel. Če pa to počne Revolut pa naj FURS kontaktira njih in se naj zmenijo.

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

Nič ne prijaviš verjetno moroni od FURSa ne dobijo info od Revoluta kot od NLB depozita pa morš ti poslat da si dobil 24EUR obresti

:)):))

Kripto mesi ::

vinkop je izjavil:

deco16 je izjavil:

Za 100EUR vloženih res ne.

sploh ni pomembno ali je vloženih 100EUR ali 20000EUR. Denar je moj, tvoj, od bilokoga, legalno zaslužen in mene j*beni FURS ne bo zajebaval z nekimi poročanji koliko EUR sem dobil dodatno, ker jaz nisem z svojim denarjem nič počel. Če pa to počne Revolut pa naj FURS kontaktira njih in se naj zmenijo.

Seveda ja. Enako jim odgovori, ko ti bojo poslali kazen za plačati :)) Ali še boljše, naj kar FURS kontaktira banko in ti trga denar za kazen, zakaj bi sploh tebi pošiljal opomine.

Zgodovina sprememb…

Še vedno ni nihče odgovoril kaj napišeš pri koliko si sklad kupil in pri koliko si prodal, ker to je obvezen podatek pri napovedi za FURS.............

Mato989 je izjavil:

Moroni od FURSa dobijo vse... so pac zgolj moroni v javni upravi. Pred leti, ko sem pozabil prijaviti tak racun, sem dobil od njih obvestilo oz. groznjo, da imajo podatke da imam racun, ampak da ni prijavljen, tako da naj ga v izogib kazni prijavim. Wtf??? Zakaj naj potem prijavljam ce ze imate podatke? Aja pa se to, za kazen, sem ga vsaj takrat moral prijavljati na papirni nacin ne elektronsko. Kako je danes ne vem, ampak takrat ko si dobil obvestilo ni bilo vec opcije za prijavo elektronsko, ampak si moral osebno ali po posti s papirjem. Pred obvestilom bi lahko elektronsko. Pac kot si napisal... moroni na FURSu.

deco16 ::

vinkop je izjavil:

sploh ni pomembno ali je vloženih 100€ ali 20000€. Denar je moj, tvoj, od bilokoga, legalno zaslužen in mene j*beni FURS ne bo zajebaval z nekimi poročanji koliko € sem dobil dodatno, ker jaz nisem z svojim denarjem nič počel. Če pa to počne Revolut pa naj FURS kontaktira njih in se naj zmenijo.

Seveda je važno, za 700€ na leto nebom nič poročal in nič se sekiral, ker sem dal denar v varčevanje in bom s tem "zaslužil". Če bodo težili bom napisal koliko sem dal ven. Kazni nebo dobil noben, tako kot je ne dobi za prijavljanje računa. Ne delat drame, ker jo ni.

Thomxy ::

Problem pri prijavi na FURS je le eden: vse skupaj je smotano in sabo sebi namen.
Enkrat letno bi moral prijaviti vsak dvig z varčevalnega računa storjen tokom leta (oziroma prodajo finančnega inštrumenta) in dokazati z izpiskom računa kdaj so bili narejeni prilivi (nakupi finančnega inštrumenta), po sistemu FIFO... In voditi evidenco, ker naslednje leto moram storiti isto in paziti na kaj sem kot "nakup" prijavil leto poprej...
Kr neki...

BlaY0 ::

Mene pa zanimajo izkušnje s potovalnim zavarovanjem, ki ga Revolut ponuja prek Allianz-a. Malo sem gledal nazaj po temi (okrog 20 strani) pa zares zame ni bilo neke uporabne informacije. Predvsem me zanimajo konkretni primeri ki ste jih doživeli, kako zadeva poteka in na kaj je treba pazit pred med in po samem potovanju, kjer se zgodi "škodni primer". Zanima me tudi, če komu kaj niso priznali in kakšni so bili razlogi za to.

Spura ::

Mato989 je izjavil:

Še vedno ni nihče odgovoril kaj napišeš pri koliko si sklad kupil in pri koliko si prodal, ker to je obvezen podatek pri napovedi za FURS.............

Tko kot za vsak money market fund, kupil si za 1 eur prodal za 1 eur, potem pa napisi stevilo enot. https://www.investopedia.com/terms/m/mo...

Razen ce bo "breaking the buck", potem moras napisat tisto ceno.

nokken je izjavil:

Aja pa se to, za kazen, sem ga vsaj takrat moral prijavljati na papirni nacin ne elektronsko.

Bodi vesel, da ti niso dali kazni, ker bi ti jo lahko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Spura je izjavil:

nokken je izjavil:

Aja pa se to, za kazen, sem ga vsaj takrat moral prijavljati na papirni nacin ne elektronsko.

Bodi vesel, da ti niso dali kazni, ker bi ti jo lahko.

Mislim, da je pri teh stvareh vedno prvo opozorilo, sele nato sledi kazen.

Načeloma bi ti lahko globo po črki zakona izstavili takoj, ko so ugotovili, da imaš ta račun. Redko se namreč zgodilo, da to ugotovijo ravno v roku 8 dni po samem odprtju. Skratka vedno "zamižijo na eno oko" in te lepo prijazno opozorijo in to brez kakšnih groženj z globo.

mtosev ::

Vzel sem 2 meseca trial premium pa me zanima kje to prekličem preden poteče?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

BlaY0 je izjavil:

Načeloma bi ti lahko globo po črki zakona izstavili takoj, ko so ugotovili, da imaš ta račun. Redko se namreč zgodilo, da to ugotovijo ravno v roku 8 dni po samem odprtju. Skratka vedno "zamižijo na eno oko" in te lepo prijazno opozorijo in to brez kakšnih groženj z globo.

Point je bil drugje. Kot prvo, ce ze vedo da ga imam, pa za vse EU banke vedo, ker izmenjava podatkov med drzavami deluje precej dobro, potem ni niti najmanjse potrebe po tem da ga prijavljam, saj to informacijo ze imajo.
Drugi point je pa v tem, da ce ga ze ne prijavim in imajo podatke, pa ga kljub temu moram prijaviti... zakaj za hudica se to, po opozorilu ne da narediti elektronsko (oz. se vsaj takrat ni dalo), medtem ko je prijava pred opozorilom mozna tudi elektronsko?
Odgovor na oba vprasanja je tisto, kar je napisal Mato... moroni na FURSu oz. na splosno v javni upravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nokken ()

nokken je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Point je bil drugje. Kot prvo, ce ze vedo da ga imam, pa za vse EU banke vedo, ker izmenjava podatkov med drzavami deluje precej dobro, potem ni niti najmanjse potrebe po tem da ga prijavljam, saj to informacijo ze imajo.
Drugi point je pa v tem, da ce ga ze ne prijavim in imajo podatke, pa ga kljub temu moram prijaviti... zakaj za hudica se to, po opozorilu ne da narediti elektronsko (oz. se vsaj takrat ni dalo), medtem ko je prijava pred opozorilom mozna tudi elektronsko?
Odgovor na oba vprasanja je tisto, kar je napisal Mato... moroni na FURSu oz. na splosno v javni upravi.

Tako, se pravi oni majo informacijo da imaš ti račun nekje, ampak NEEEE, ti gam oraš še prijavit... wtf je to za en drek? Zakaj je potem izmenjava?

Saj se da elektronsko. Moj primer... za vračilo preplačane dohodnine sem navedel N26 račun (zahtevek prek eDavkov - Lastni dokument), ki ga predhodno nisem prijavil prek obrazca DR-02 saj v času odprtja tega računa nisem bil več SLO davčni rezident. Od prijazne uslužbenke FURSa sem nato prejel mail, češ da računa nisem prijavil. Odgovorim ji da itak nisem več SLO davčni rezident. Dobim nazaj da vseeno moram prijavit. Grem gledat zakon in res, nikjer ni člena oziroma odstavka člena, ki bi me kot nedavčnega rezidenta SLO izvzel iz tega postopka. Odgovorim ji "Smatrajte mojo vlogo za vračilo preplačane dohodnine kot prijavo računa.", zraven sem pripisal še datum odprtja računa. Še isti dan sem dobil odgovor:

Spoštovani,

vaše elektronsko obvestilo o datumu odprtja bančnega računa je v tem primeru dovolj in vam ni treba vlagati novega dokumenta preko portala eDavki.

Lepo pozdravljeni,

Ime Priimek referentke

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Spura ::

Mato989 je izjavil:

nokken je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Tako, se pravi oni majo informacijo da imaš ti račun nekje, ampak NEEEE, ti gam oraš še prijavit... wtf je to za en drek? Zakaj je potem izmenjava?

Saj ne dobijo informacij iz celega sveta. Oni ne morejo vedet, ce so dobili informacije o vseh tvojih racunih, in ti isto ne mores vedet o katerih racunih so oni dobili informacije avtomatsko. In s kakim zamikom jih dobijo od katere drzave. Skratka pizdite se neki, ko je povsem jasno, kdo je bil tukaj v prekrsku.

Zdej bomo mel tuki celo debato zaradi tipa, ki se mu ni dalo it na edavke pa naklikat, ker se mu jebe. Aja, in ki mu je samoumevno, da ne dobi zagrozene kazni ampak opozorilo. Na koncu so vsega drugi krivi in nesposobni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Spura je izjavil:

Saj ne dobijo informacij iz celega sveta. Oni ne morejo vedet, ce so dobili informacije o vseh tvojih racunih, in ti isto ne mores vedet o katerih racunih so oni dobili informacije avtomatsko.

Tako je!

mtosev je izjavil:

Noben ne ve?

NooB ::

Paket moraš zamenjat, ker si sedaj naročnik premium paketa.
LP, JAZ

Kje pa zamenjam? Nisem našel.

mtosev je izjavil:

mtosev je izjavil:

Noben ne ve?

Ne vem če sploh lahko? Jaz sem bral da je pogodba še vedno na letni ravni (sem ravno en teden nazaj svičnil na Premium). Kolikor sem bral imaš v bistvu prvih 14 dni časa, da dejansko odpoveš po pogojih sklepanja pogodb na daljavo, jasno nikjer nobenega "gumba" za to.

https://www.revolut.com/legal/PaidPlanF...

V bistvu kar jaz nisem našel je kako v primeru da vzameš ta trial "deal", plačaš yearly subscription fee (ta je po redni pogodbi 82 EUR). 10 mesecev plačevanja po 8 EUR in 2 meseca zastonj je pa 80 EUR.

Skratka če mene prašaš, je ta trial "deal" en velik BS, prihranil si točno 2 EUR, razen če mi seveda kdo pove kako v tem primeru plačam ta yearly subscription.

Zgodovina sprememb…

Ah ne, zgleda sem malo površno prebral:

If your Free Trial is for less than 14 days (including weekdays and weekend days), then you'll have 14 days from the day your Free Trial starts to cancel your subscription (we call this the "cooling off period") but after that point normal cancellation rules will apply. If your Free Trial is for more than 14 days, then you have the right to cancel your selected subscription within the Free Trial (your "cooling off period") but after the Free Trial period ends, normal cancellation rules will apply. Make sure you remember that our Paid Plans are all on 12 month terms whether you choose to pay-monthly or pay-annually. You can leave these Paid Plans early, but fees may apply if you do. See cancelling your plan for more information.

Kaj pa če prašaš prek in-app chata?

EDIT: Ahh, našel... profile icon... Plan... Manage... Change plan

...tudi monthly/yearly subscription se izvede tu.

Zgodovina sprememb…

Hehe, je pa zanimivo kako se knof "Upgrade" pojavi skoraj na vsaki strani, "Downgrade" pa iščeš kot zmešan ;((

Lepa hvala. Sedaj sem tudi jaz našo.

miko22 ::

Plačal sem nekaj z BTC pa prodajalec hoče ID transakcije. Kdaj dobim ta ID? Trenutno je na pending.

andy2k13 ::

miko22 je izjavil:

Plačal sem nekaj z BTC pa prodajalec hoče ID transakcije. Kdaj dobim ta ID? Trenutno je na pending.

Ja poglej v walletu od koder si poslal a ne. BTC transaction ID zgleda nekak tko: 37bbd3cbf034bdfeba2e86cbdad94a43226cdf886eedb64e7ac9170d44b14bd1

miko22 ::

sem že našel

Zgleda je Revolut backloggal savings account za tiste dni, ko niso izplačali. Meni kaže sedaj za vse dni.

PaUBs ::

koliko % prihrankov ste zaplozali v revolut savings? en tukajšnji specialec je menda metal račun ali celo platinum odprl? ne bi se mi sramotili z našo revščino glede nominalnih zneskov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaUBs ()

Jaz sem odprl metal račun in naložil gor 22 jurjev, kolikor je limit zavarovanja.

Razlika v obrestih med free in Matal planom mi pokrije naročnino, tako, da so vse tiste ugodnosti free. Cashback, Stays, dodaten otroški račun. Ostalega ne uporabljam.

PaUBs ::

sicer gre samo za teoretično vprašanje, ki se nas ne more tikati, ampak kje imaš teh 22k€ napisano?

jaz sem svoj savings zaprl, pa ne da ni bi vložil nekaj več denarja, ampak mene Slovenska državna floskula ne bo maltretirala o prijavi nekih obresti, ki so legalne... only on Slovenia

ViperR ::

Presel se v ZDA pa boš vidu kaj pomeni letno poročanje. To v SI, kjer izpolniš en obrazec je joke.

PaUBs je izjavil:

sicer gre samo za teoretično vprašanje, ki se nas ne more tikati, ampak kje imaš teh 22k€ napisano?

https://www.revolut.com/en-LT/legal/ser...

11. Investor protection and deposit guarantee arrangements
We insure our liabilities to investors under the Law on “Insurance of Deposits and Liabilities to Investors” of Lithuania in accordance with Directive 2014/49/EU on Deposit Guarantee Schemes. The Liabilities to Investors Insurance Fund is a fund managed by “Deposit and Investment Insurance” - a Lithuanian state company, in accordance with the above stated law. You are provided with an investment liabilities insurance of up to EUR 22,000 upon the occurrence of an insured event.
You can access and inspect the rules of the investor protection scheme on our website.

vinkop je izjavil:

jaz sem svoj savings zaprl, pa ne da ni bi vložil nekaj več denarja, ampak mene Slovenska državna floskula ne bo maltretirala o prijavi nekih obresti, ki so legalne... only on Slovenia

Praktično celotna EU in zahodni svet bo zahteval od tebe poročanje o teh obrestih. Eni ste res finančno nepismeni in se bojite oddati obrazec fursu.

Moe_Lester je izjavil:

Jaz sem odprl metal račun in naložil gor 22 jurjev, kolikor je limit zavarovanja.

Razlika v obrestih med free in Matal planom mi pokrije naročnino, tako, da so vse tiste ugodnosti free. Cashback, Stays, dodaten otroški račun. Ostalega ne uporabljam.

Za tako cifro se ti bolj splača Premium account (glede na price/performance APY savings accounta), pri Metal planu več denarja spušiš za naročnino, cashback 0.01% je pa izjemno zanemarljiv.

Zgodovina sprememb…

««
83 / 112
»»