» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
113 / 113
»
»»

blackbfm ::

Kako dobiti csv file za letno odmero? Kar sem probal je samo pdf ali xls. Teh končnic pa ne sprejme na edavkih.

odpreš xls in shraniš kot csv

Nejcos ::

Hvala, sm probal na android excel in mi ne pusti, probal z google sheets, deluje ampak se vedno error pri uvazanju.
Najdel navodila za izpolnjevanje obrazca in lahko na koncu obrazca pripneš prilogo pdf. Ni potrebno uvozit datoteke.

delavec44 ::

Niso to osnove? Uvažaš da ti obrazec avtomatsko izpolni. Dokazuješ s prilogo na koncu.

mtosev ::

Imam eno vprašanje. Prek revoluta ima naročnino na discord in Spotify. 31.1 piše, da je plačilo za Spotify šlo skozi PayPal, a jaz ga na revolutu ne vidim. Mogoče kdo ve zakaj še ne vidim transakcije na revolutu?

Evo pa se je sedaj pojavilo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

socialec ::

WTF pa ja ne marmornata nacionalno-interesna NLB v soseščini?

Iskalnik pričakovano ne dela, tule je google bližnjica, da preusmerite za dodatne težave :D

GupeM ::

No, ampak če se to zgodi na Revolutu, ne moreš nič. AI ti odgovori, da imajo težave in da jih rešujejo.

Če se pa na NLB-ju to zgodi, greš pa lahko v fizično banko in se tam najprej kregaš na okencu. Ker nič ne dosežeš, zahtevaš vodjo. Ker tudi ta nič ne more, ga užgeš na gobec. Greš v arest, kjer kartice ne rabiš. Preden prideš iz aresta, te pa itak že čaka nova kartica in se zdi, kot da težav sploh ni bilo.

Tako trdijo nekateri zagovorniki naših bank.

Arey ::

Moram rečt da me je tvoj post peljal na kr ornk potovanje.

energetik ::

socialec je izjavil:

Iskalnik pričakovano ne dela, tule je google bližnjica, da preusmerite za dodatne težave :D

Zanimivo pa je, da te tisoči komitentov niso že sami urgirali pred tem. Ponavadi novo kartico dobiš nekje 1 mesec pred potekom stare. In če je niso imeli doma le par dni pred pretekom, zakaj se niso zganili prej?
vires in numeris

velikBrokoli ::

energetik je izjavil:

socialec je izjavil:

Zanimivo pa je, da te tisoči komitentov niso že sami urgirali pred tem. Ponavadi novo kartico dobiš nekje 1 mesec pred potekom stare. In če je niso imeli doma le par dni pred pretekom, zakaj se niso zganili prej?

Povprečen človek nima opomnika o poteku kartice, saj to vidiš že pri osebnih, kjer imajo iste probleme. Povprečen Slovenec potrebuje nekoga (država, banka), da mu to avtomatsko uredi, zato pa plačujemo visoke davke :D

GupeM ::

Povprečen uporabnik, ki ima kartico shranjeno v Google wallet ali podatke od kartice v Google Chrome, dobi obvestilo, da bo kartica kmalu potekla. Celo nekatere storitve ti pošljejo mail, da ti čez en mesec poteče kartica in da posodobi podatke.

Od 12.000 uporabnikov je zagotovo vsaj 600 (5%) takšnih, ki so dobili vsaj eno obvestilo od nekje, da jim kartica poteče. Če bi samo 30 (5%) od teh uporabnikov na banko vprašalo kaj se dogaja, zakaj še nimajo kartice, bi mogoče lahko zadevo rešili bolje.

Pa sem bil pri odstotkih precej zadržan. Prej bi rekel, da je od 12.000 uporabnikov vsaj 6.000 uporabnikov dobilo vsaj en notification o (skorajšnjem) poteku kartice.

Arey ::

Povprečen uporabnik nima kartice shranjene v telefonu.

velikBrokoli ::

GupeM je izjavil:

Povprečen uporabnik, ki ima kartico shranjeno v Google wallet ali podatke od kartice v Google Chrome, dobi obvestilo, da bo kartica kmalu potekla. Celo nekatere storitve ti pošljejo mail, da ti čez en mesec poteče kartica in da posodobi podatke.

Od 12.000 uporabnikov je zagotovo vsaj 600 (5%) takšnih, ki so dobili vsaj eno obvestilo od nekje, da jim kartica poteče. Če bi samo 30 (5%) od teh uporabnikov na banko vprašalo kaj se dogaja, zakaj še nimajo kartice, bi mogoče lahko zadevo rešili bolje.

Pa sem bil pri odstotkih precej zadržan. Prej bi rekel, da je od 12.000 uporabnikov vsaj 6.000 uporabnikov dobilo vsaj en notification o (skorajšnjem) poteku kartice.

Mislim, da imaš malce nerealen pogled na povprečnega uporabnika, to je brez stika z realnostjo. Povprečen uporabnika nima kartice v elektronskem walletu...

GupeM je verjetno namenoma napisal tako, da je možna dvojna interpretacija povprečnosti :D

Arey je izjavil:

Saj ni potrebe, imaš datum na kartici.
vires in numeris

Groot ::

energetik je izjavil:

Arey je izjavil:

Saj ni potrebe, imaš datum na kartici.

Daj ne delaj se svetohlinskega. Nihče ne gleda redno datuma veljavnosti kartice, imamo bolj pametne stvari za početi.

matobeli ::

GupeM je izjavil:

Če se pa na NLB-ju to zgodi, greš pa lahko v fizično banko in...

...dvigneš gotovino na okencu. Točno v tem primeru je to slaba primerjava. Glede na delovne čase banke si pač v buli kakorkoli.

Ampak Revolut ti menda že prej sporoči da bo kartica potekla in da pričakuj novo. Sem pozabil točno koliko prej, ampak ekaj lufta je bilo. Stara se je zaklenila šele z aktivacijo nove. Tako da bi mogl trije faktorji odpovedat, email obvestilo, pošilanje fizične kartice in še stara bi se morala zaklenit.

matobeli je izjavil:

...dvigneš gotovino na okencu. Točno v tem primeru je to slaba primerjava. Glede na delovne čase banke si pač v buli kakorkoli.

Obstaja sicer več neobank z ničelnimi stroški, če so že takšni veliki strahovi primerjujoč s slovenskimi bankami, če že kakšnih likvidnostnih rezerv ni :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

matobeli je izjavil:

GupeM je izjavil:

Če se pa na NLB-ju to zgodi, greš pa lahko v fizično banko in...

Ampak Revolut ti menda že prej sporoči da bo kartica potekla in da pričakuj novo. Sem pozabil točno koliko prej, ampak ekaj lufta je bilo. Stara se je zaklenila šele z aktivacijo nove. Tako da bi mogl trije faktorji odpovedat, email obvestilo, pošilanje fizične kartice in še stara bi se morala zaklenit.
Drgač na Revolutu si lahko kreiraš virtualne kartice kakor ti paše. V GWallet jo pa dodaš v 30 sekundah...
vires in numeris

energetik je izjavil:

V GWallet jo pa dodaš v 30 sekundah...

Nisi tega nikol probal, ane? ;)
Hint: ne gre

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Kanban ::

Jaz jo imam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Disposable Revolut kartico si dodal v gwallet?

edit: virtualna=/=virtualna disposable
carry on.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Disposable nima posebej smisla dodajati v wallet, vprašanje, če se postopek sploh izvede. Sem pa odstranil pro virtualno, mi sicer ni pustilo ponovno dodati iste, disposano in novo generirano virtualno doda še prej kot v 30 sekundah, če dovoliš avtomatski uvoz, ni potrebno nič ročno ali skenirati. Jo bom pa obdržal in raznesel, ima fine zadnje 4 cifre :D

matobeli je izjavil:

energetik je izjavil:

V GWallet jo pa dodaš v 30 sekundah...

Nisi tega nikol probal, ane? ;)
Hint: ne gre
Kaj?
Revolutovo virtualno v Gwalletu uporabljam tko že ene 2 leti, skoraj vsak dan.
vires in numeris
««
113 / 113
»
»»