» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
114 / 114
»
»»

rs1975 ::

Nikonja je izjavil:

Jaz iskreno imam SLO banko samo in izključno zaradi kreditne kartice, ostalo pa vse na Revolutu, in obožujem kako vse funkcionira, kako te opozori in začasno blokira vse če slučajno vidi nekaj čudnega - letos mi je blokiral plačilo v Anglijo ko sem plačeval šolanje za ta malo, kao čudno visoko nakazilo v drugo državo, potem pa te zahteva da potrdiš še enkrat in gre. Lahko blokiraš npr da ti ne more trgat Netflix če si preveč len ustavit na njihovi strani, ma fak karkoli ti pade ne pamet... da ne omenjam generiranje virtualnih kartic za spletne nakupe, hitro konverzijo valut, kupovanje delnic, kripto.... esim, zavarovanja.. pa še lahko dodaš v Google wallet kartico...
Moja SLo banka (Sparkasse) tretino tega ne podpira, da ne omenjam kako ti lepo računajo vse živo - blokada/odblokada MC 20 eur, tukaj pa jo lahko 20 krat na dan blokiram če mi pade na pamet... ma no comment. Res mi ni jasno zakaj se ne zbudijo ampak so čist zaspani ker niso spremenili ene stvari zadnjih 20 let razen butaste aplikacije na telefonu...

Razmišljam podobno in imam s SLO bankami same negativne izkušnje. Revolut sicer uporabljam zgolj zato, da sem hčerki odprl account pod 18 let. Do sedaj v treh letih nobenih težav.
Za depozit pa uporabljam TR. Ravno ta teden sem želel položiti 20k EUR na osebni račun (OTP), da bi naprej nakazal na TR. Pa mi model na šalterju reče, da tako velikega zneska pa ne morem naenkrat nakazati. Je rekel, da naj drugo polovico nakažem čez en teden :). Ga gledam čudno in mi ne gre v glavo in pokličem 080 številko, kjer mi reče, da to ne drži, samo da moram podpisat neko izjavo o izvoru denarja. Po njihovo moram jaz njim povedat kaj hočem podpisat in ne da mi oni dajo... Se odločim, da nesem drugo polovico denarja v drugo poslovalnico OTP, tam mi reče "a ne morete položit kar na bankomatu". Pa ji rečem, da bi raje tu, pa mi reče "boste moral počakat, ker štejem denar". In to traja 10 minut, jaz kot stranka sem torej manj pomembnen kot pa en klinčev interni denar... aja, pa vmes pride notri oseba in sprašuje zakaj ne dela bankomat, mene pa pošilja naj tam položim denar.
Skratka, našo banko imam samo zaradi nakazila plače in kreditne kartice. Če se za to v prihodnosti najde pametna alternativa jih takoj odjebem.

energetik ::

Čaki mal, 20k gotovine si imel? 8-O
A si diler? :))

Sicer pa glede nakazil naprej, ja, obnašajo se, kot da ta denar ni tvoj. Saj dejansko res ni. Od trenutka, ko ga položiš ali ti ga nakažejo na tvoj TRR, imaš samo IOU, obljubo. Kar nekaj.

vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Spura ::

rs1975 je izjavil:

Skratka, našo banko imam samo zaradi nakazila plače in kreditne kartice. Če se za to v prihodnosti najde pametna alternativa jih takoj odjebem.

Caki, zakaj pa ne mores imet place na revolut? Kreditno pa itak lahko imas?

papirza ::

Živijo.

Bimi zbal kdo pomagat. Iz CSD sem dobil obvestilo, da moram za pridobitev otroškega dodatka predložiti dokazilo, koliko sredstev sem imel na revolut in n26 na dan 7.2.2025.

Mogoče kdo ve kako se to iz aplikacije izvozi?

papirza ::

Sem našel. Če bo kdo rabil - - - >https://help.revolut.com/en-SI/help/man...

Legon ::

Spura je izjavil:

rs1975 je izjavil:

Revolut ima samo debetne kartice, kartic z odlozenim placilom ali celo kreditnih kartic ni mozno dobit.

rs1975 ::

papirza je izjavil:

Sem našel. Če bo kdo rabil - - - >https://help.revolut.com/en-SI/help/man...

Jaz sem poslal samo print screen iz APP pa je bilo ok.

Legon je izjavil:

Spura je izjavil:

rs1975 je izjavil:

Revolut ima samo debetne kartice, kartic z odlozenim placilom ali celo kreditnih kartic ni mozno dobit.

Kreditno od OTP uporabljam tudi za občasne nakupe na obroke. Je dosti ceneje kot kakšen Leanpay...

energetik je izjavil:

Čaki mal, 20k gotovine si imel? 8-O
A si diler? :))

Sicer pa glede nakazil naprej, ja, obnašajo se, kot da ta denar ni tvoj. Saj dejansko res ni. Od trenutka, ko ga položiš ali ti ga nakažejo na tvoj TRR, imaš samo IOU, obljubo. Kar nekaj.

Hehe, kakšen diler. Sem leta delal neumnost in imel denar doma, ala šparanje v štumfu. Zdaj v zadnjem času ko je taka inflacija se tako šparanje izrazito negativno odraža.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rs1975 ()

velikBrokoli ::

A je kdo oddajal Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov za revolut savings in imel nakupe/prodaje iz leta 2023 ter 2024?

Jaz sem v letu 2023 in 2024 nekaj notri denarja investiral, ampak mi sedaj ta glup vmesnik od edavkov ne pusti pri popisnem listu vrednostnega papirja, da bi vnesel vse prodaje, ker so večje od nakupov, kar je pa logično, ker sem recimo v letu 2023 kupil za 10k, v letu 2024 dokupil za 1k in potem konec leta 2024 prodal 11k, ampak mi napiše, da zaloga vrednostnih papirjev ne sme biti negativna. Ker misli, da sem imel v letu 2024 nakupov za 1k in prodaje za 11k enot. Kako mu povem oz. prenesem zalogo vrednostnih papirjev iz leta 2023 v 2024? Valda ne označim kot nakup?

Dzhimen ::

Prijavljaš samo ob prodaji (ne glede na to ali je bil nakup v letu za katerega prijavljaš, ali prej). Zato se obrazec kliče "Dobiček od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov".

V tvojem primeru pri prijavi za 2024 navedeš naslednje dogodke:
- 2023 nakup 10k (zaloga 10k)
- 2024 nakup 1k (zaloga 11k)
- 2024 prodaja 11k (zaloga 0k)

Poleg teh treh "dogodkov" pa moraš prijavit tudi reinvestiranje obresti (vsak začetek meseca se ti je avtomatsko opravil en "nakup"). Tukaj si preberi več (maš primer kako prijavit odsvojitev pri koncu).

Davka na to ni, ker ni dobička. Tako da malo butasto, da je potrebno prijavljat, ampak kaj čmo... :D

delavec44 ::

Meni se ni dalo s tem ukvarjati. Obresti sem prijavil in plačal davek. Tu bom pa čakal, da me pozovejo na samoprijavo, če bodo tečni. Dobička itak ni, torej ni davka in zamudnih obresti. Vse skupaj brez veze, ker vprašanje kaj sploh dobijo od Revoluta.

velikBrokoli ::

Dzhimen je izjavil:

Prijavljaš samo ob prodaji (ne glede na to ali je bil nakup v letu za katerega prijavljaš, ali prej). Zato se obrazec kliče "Dobiček od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov".

V tvojem primeru pri prijavi za 2024 navedeš naslednje dogodke:
- 2023 nakup 10k (zaloga 10k)
- 2024 nakup 1k (zaloga 11k)
- 2024 prodaja 11k (zaloga 0k)

Poleg teh treh "dogodkov" pa moraš prijavit tudi reinvestiranje obresti (vsak začetek meseca se ti je avtomatsko opravil en "nakup"). Tukaj si preberi več (maš primer kako prijavit odsvojitev pri koncu).

Davka na to ni, ker ni dobička. Tako da malo butasto, da je potrebno prijavljat, ampak kaj čmo... :D

Hvala za potrditev, sem tako tudi potem prijavil. Tisto reinvestiranje pa lansko leto nisem prijavil in je šlo skozi. Tole je res glupo :))

Saj skozi gre itak vse dokler ne pošljejo podatkov in gre kdo preverjati.

ripmork ::

Zdravo!

Letos prvič izpolnjujem / oddajam obrazec za dohodnino od obresti Revolut Flexy account-a. Dobivam mal nasprotujoče informacije, kateri obrazec je pravilen: Doh-Obr - napoved za odmero dohodnine od obresti (druge obresti) ali Doh-DHO (napoved za odmero dohodnine od obresti na denarne depozite)? Pa še dodatno preverjam, ali je res potrebno pri znesku navesti celoten bruto (Total Earned interest, neupoštevajoč provizije), ne dejanski izplačan neto?

Uveljavljanje oprostitve po mednarodni pogodbi tu pride kaj v poštev? V polje, kjer se vnese "Tuji davek" pa kolikor razumem zapise na Redditu Revolutove provizije niti ne vpisujem - torej tam pustim le prazno polje?

Hvala za info :)

DamijanD ::

Če greš po tej temi nazaj eno leto boš videl print screen od mene: Ampak na kratko: Doh-obr in Total earned interest (malo grdo ampak...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

jabe ::

Malo OT, ampak pol manj ponavljanj in pisanj vedno ene in iste zadeve bi bilo, ce bi iskalnik bil vsaj minimalno uporaben...

jabe je izjavil:

Malo OT, ampak pol manj ponavljanj in pisanj vedno ene in iste zadeve bi bilo, ce bi iskalnik bil vsaj minimalno uporaben...

Saj nikoli ni bil. Pač uporabiš google.

socialec ::

Dalo bi se sicer click handler prestreči za preusmeritev na google.com...

ripmork ::

DamijanD je izjavil:

Če greš po tej temi nazaj eno leto boš videl print screen od mene: Ampak na kratko: Doh-obr in Total earned interest (malo grdo ampak...)
Hvala lepa za odgovor.

Sem sicer brskal po temi in drugih virih, a ker sem naletel na nekatere nasprotujoče informacije, te stvari se znajo pa tudi spreminjat (včasih iz leta v leto), sem raje še direktno vprašal tule :)

Nekaj izven-škatelno pomirjujočega, a?
Financarji, prosim, ne zamerite :D

Slovenske banke med evropskimi prvaki neto obrestnih marž

* Pri obrestovanju depozitov so slovenske banke bolj škrte od evropskih
Pri depozitnih obrestnih merah smo naredili primerjavo razlik med povprečnimi depozitnimi obrestnimi merami evrskega območja in slovenskimi bankami za depozite podjetij in tudi gospodinjstev. Nižje depozitne obrestne mere so gotovo v precejšnji meri vzrok za precej večje neto obrestne marže, ki jih slovenske banke dosegajo v primerjavi z bankami drugih držav evrskega območja. Kot je razvidno iz grafa, so bile depozitne obrestne mere v vsem opazovanem obdobju (z dvema izjemama pri depozitih podjetij) nižje od povprečja evrskega območja. Seveda je zanimivo vprašanje, zakaj je tako, odgovor pa je razmeroma preprost, najdemo pa ga v sestavi bančnih depozitov po njihovi ročnosti.

* Vezana ni skupaj niti petina vseh sredstev
Skoraj zagotovo je za velike obrestne marže slovenskih bank najbolj zaslužna sestava depozitov. Več kot 80 odstotkov vlog gospodinjstev je namreč na vpogled. Zanje banke ne plačajo tako rekoč nobenih obresti, obrestne mere za ta sredstva so zanemarljive. Čeprav se je v letu 2023, zaradi višjih depozitnih obrestnih mer, povečal delež vezanih sredstev gospodinjstev, pa ta ne dosega niti 20 odstotkov vseh sredstev. Tako je bilo "brezplačnih" vpoglednih sredstev gospodinjstev konec leta 2024 v bankah približno za 23 milijard evrov. Če k temu dodamo še osem milijard vpoglednih vlog podjetij, lahko ugotovimo, da banke razpolagajo skupno s približno 31 milijardami neobrestovanih sredstev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

deco16 ::

Po drugi strani, pa majo eu banke ponavadi večje procente na kredite, vsaj kar sem bil z nemci v pogovoru. Je pa bedno bit na tej strani, še dobro da imamo alternative v varčevanju drugje ;)

deco16 je izjavil:

Po drugi strani, pa majo eu banke ponavadi večje procente na kredite, vsaj kar sem bil z nemci v pogovoru. Je pa bedno bit na tej strani, še dobro da imamo alternative v varčevanju drugje ;)

Nekaj zagotovo to pripomore, ampak kljub temu bi bilo bolje imeti vezanih sredstev več kot 20% kot pa da prosto ležijo na TRR - slabše bi bilo edino vzeti kredit z valutnim tveganjem, ne glede na ekonomsko ekspertizo BREZ naveze s sodstvom, če se tečaj premakne v škodo. Kot rečeno, hujše škode sicer ni, ljudstvo vedno pozlati tudi - tudi tiste CHF tožbe... Katerim pač delnice niso nacionalizirane, potem pa še naj kdo čudi namenski finančni nepismenosti v Sloveniji!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

socialec je izjavil:

slabše bi bilo edino vzeti kredit z valutnim tveganjem, ne glede na ekonomsko ekspertizo BREZ naveze s sodstvom, če se tečaj premakne v škodo. Kot rečeno, hujše škode sicer ni, ljudstvo vedno pozlati tudi - tudi tiste CHF tožbe... Katerim pač delnice niso nacionalizirane, potem pa še naj kdo čudi namenski finančni nepismenosti v Sloveniji!

Saj večji strokovnjak si, bolj se ti splača.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Saj večji strokovnjak si, bolj se ti splača.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Ja, je res, si se odlično spomnil ;)

A, vidiš, ko ne sodelujem v problemih človeštva. Že v loži je preveč pestro :D
««
114 / 114
»
»»