Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
OutOfTheBox ::
Ja, jaz se obnašam primitivno. Pejt mal njegove poste brati.
Primitivno je predvsem to da zagovarjate NEO banke, kujete v višave in ljudem celo priporočate plačo stavit gor, medtem ko nad vašim računom bdi na milijone vrstic programske kode, ki pri vsaki aktivnosti odloča nad tem ali si sploh "upravičen" plačat s svojim pošteno zasluženim denarjem. Vsaka transakcija je loterija, sploh ko nova aktivnost izven vzorca ne sovpada s tvojo povprečno aktivnostjo.
lokalni paranoik
Ukinitev / limitacija bančnega računa bi zame pomenila to da ne morem dostopat do svoje letine, zato mi samo ob misli da bi na NEO banko dobival redne prilive postane slabo.
Nimaš kaj, imam pač velik preživetveni nagon, za razliko od nekaterih. Jaz svojih financ pač ne prepustim nobenemu naključju, sploh ko je "beseda" tam zunaj, da nekaj ne štima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
amacar ::
Mi smo že pa par 100k nakazil prejeli brez problema na neo banke, tako da pusti ljudem živeti. Vse te vrstice kode pa bdijo tudi nad slovenskimi računi, edina razlika je, da lahko greš bevskat v živo v poslovalnico.
delavec44 ::
Na vsaki banki je tako, ne samo na neo. Misliš da klasične banke nimajo programov? Vse banke so isti šmorn, na vsaki se ti to lahko zgodi. Ne zagovarjamo neo bank, samo kontra pozicijo dajemo na tvoje pljuvanje.
Paranoik in stojim za tem. Če se komu zdi to žaljivo, se v naprej opravičujem.
Da nekdo pride v temo in se zapiči samo v moj post, se mi pa zdi sprevrženo.
ps. Sem prenašal več kot 100k€ na Revolut in Trade Republic pa so se vsa preverjanja izvora denarja rešila brez bolečin. Začuda sem se vedno z ljudmi pogovarjal.
Paranoik in stojim za tem. Če se komu zdi to žaljivo, se v naprej opravičujem.
Da nekdo pride v temo in se zapiči samo v moj post, se mi pa zdi sprevrženo.
ps. Sem prenašal več kot 100k€ na Revolut in Trade Republic pa so se vsa preverjanja izvora denarja rešila brez bolečin. Začuda sem se vedno z ljudmi pogovarjal.
samo kontra pozicijo dajemo
Jaz dajem tudi kontra pozicijo, glede na to kako se v tej temi zadevo kuje v višave. Samo povedat hočem da ni vse tako lepo kot pravite in ljudje ki si mislijo svoje prihranke alpa plačo gor stavit naj vejo v kaj se spuščajo.
Ni moj namen vas prepričevat da ne delat tega kar pač že počnete, sej ste že sami pretehtali koristi in potencialen rizik.
Moj background je ta da sem jaz 15 let v online poslu, imam opravka z največjimi firmami in mi je jasno kako podjetje dela s tabo kadar se šele uveljavlja in kako dela s tabo kadar zraste. In z Revolutom in drugimi NEO bankami se dogaja povsem ista zgodba. Dokler bodo problemi taki, da jih bo avtomatični sistem sam reševal ni problem, problem je kadar boš dejansko potreboval človeka (pa ne indijca za help deskom), karkoli bo rahlo šlo ven iz skripte oz. načrtovanega programa.
In to se dogaja pač dnevno (normalno pri 50M uporabnikih), ampak dejstvo je da dost folka ma ta račun kot glavni račun in ko se sprožijo blokade in ne moreš do keša in čakaš na "pravi review", potem vso srečo.
ps. Sem prenašal več kot 100kEUR na Revolut in Trade Republic pa so se vsa preverjanja izvora denarja rešila brez bolečin. Začuda sem se vedno z ljudmi pogovarjal.
Hvala za delitev izkušnje.
Zgodovina sprememb…
Vse te vrstice kode pa bdijo tudi nad slovenskimi računi
Ja, ne, niti približno. Kot varnostni primer, slovenske banke ti žetone za prijavo pošljejo po SMSju in se jim ne zdi popolnoma nič čudno če se v sistem prijavi prvič naprava iz tujine, velikokrat tudi ob 3h ponoči, in ti sprazni celoten varčevalni račun.
Algoritmi za Revolut in njegovih 50M uporabnikov, pač morajo obstajat v veliko večjem obsegu ki se kategorično nanašajo na varnost, identiteto, spremljanje vzorcev ipd. Več algoritmov -> večja možnost za problem. In potem imamo milijon različnih primerov in zgodb, o začasnih in trajnih blokadah računov, ki so vezani na uporabo računa.
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Samo to bi rekel. Lahko imaš Revolut za glavni račun, pa to ne pomeni, da mora biti edini račun. Vedno je dobro imeti jajca v več košarah. Da te morebitni problem nekje ne prisili v životarjenje ali dolg, kot pišeš, za čas dokler se ne reši. Tudi ob trajni blokadi pa pričakujem, da mi enkrat dovolijo moja sredstva nakazati drugam.
Če pa slučajno ne bom mogel kupiti TVja za 3000EUR, ga bom pa pač drug mesec.
Pa je to ok? Ni potem Revolut bolj varen kot slo banke?
Drugače pa se mi zdi, da je KYC, source of funds, AML tudi zakonsko določen in se ga morajo držati vse banke.
Če pa slučajno ne bom mogel kupiti TVja za 3000EUR, ga bom pa pač drug mesec.
OutOfTheBox je izjavil:
Ja, ne, niti približno. Kot varnostni primer, slovenske banke ti žetone za prijavo pošljejo po SMSju in se jim ne zdi popolnoma nič čudno če se v sistem prijavi prvič naprava iz tujine, velikokrat tudi ob 3h ponoči, in ti sprazni celoten varčevalni račun.
Drugače pa se mi zdi, da je KYC, source of funds, AML tudi zakonsko določen in se ga morajo držati vse banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Za nezaželjene dostope in transakcije zagotovo.
Lahko imaš Revolut za glavni račun, pa to ne pomeni, da mora biti edini račun.
Danes je pač kul bentit nad našimi bankami, ker folk tako izraža frustracijo nad njimi. Nizke obrestne mere ali pa jih sploh ni, drage storitve, slabe storitve, pač razumljivo. In kot "maščevanje" je pač kul ustvarjat konkurenco (NEO Banke), tam so pogoji kar se samega hranjenja denarja velikokrat boljši.
In zato se danes pač promovira NEO banke kot "edine prave banke", z dobrimi donosi, aktivnim trejdanjem, financiranja ipd in folk pač zapira račune v lokalnih bankah, brez da bi razumel oz. videl celotno sliko v kaj se spušča. Imam Revolut, mislim da sem že večkrat napisal, ampak samo za pocket money. Čeprav je možnost večjega problema majhna, mi na pamet ne pride da bi tam prenašal več deset tisoč EUR naenkrat.
Skratka kljub vsem dobrim stvarem, jaz osebno NEO bankam ne zaupam, ker vem kakšen je prag bolečine kadar gre kaj ven iz skripte in moraš dobiti človeka, da bo problem razumel in ga rešil. Algoritme piše folk in folk se pač moti.
Zgodovina sprememb…
socialec ::
Me prav zanima, s strani koga se Revolut kuje v višave (ali kaj bi to naj sploh pomenilo), da je potrebno neko ozaveščanje ljudi? To je samo en od X neobank - ampak samo pri Revolut se nekaj 'ozavešča'.
Verjetno je odveč vprašanje, če je enako zaupanje tudi do brokerjev in podobnega. Tako ali tako pa morajo biti sredstva distribuirana dandanes. Se kdo spomni zaplenitve delnic KBMR?
Potrebno je delati na zvišanju pragov bolečine, to pa res :D
Pa kaj se tu nekaj pizdite za domače banke z rekordnimi dobički, saj pa imate še vedno 26,5 mrd EUR večinsko neaktivnega denarja v njih, celo Banka Slovenije ugotavlja. Potem pa se tu nekim IzvenŠkatlastih domače banke iz opeke in malte smilijo ali nekaj.
Tu se res vidi, kdo koga v kakšne višave kuje!
Verjetno je odveč vprašanje, če je enako zaupanje tudi do brokerjev in podobnega. Tako ali tako pa morajo biti sredstva distribuirana dandanes. Se kdo spomni zaplenitve delnic KBMR?
Potrebno je delati na zvišanju pragov bolečine, to pa res :D
Pa kaj se tu nekaj pizdite za domače banke z rekordnimi dobički, saj pa imate še vedno 26,5 mrd EUR večinsko neaktivnega denarja v njih, celo Banka Slovenije ugotavlja. Potem pa se tu nekim IzvenŠkatlastih domače banke iz opeke in malte smilijo ali nekaj.
Tu se res vidi, kdo koga v kakšne višave kuje!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Ja, če bi vsaj malo sledil bi mogoče razumel da se to aplicira za vse NEO banke, ne samo na Revolut. Sicer pa nimam pojma kaj govoriš, v drugem delu svojega posta in kaj ma to veze z mojimi prejšnimi posti.
Sej ni treba da te trigga vsakič ko nekdo pove nekaj kontra tvojemu prepričanju. Ti ne držim pištole na glavi, da si naredi račun na slovenski banki. Si samo izmenjujemo mnenja, chill bro.
Sej ni treba da te trigga vsakič ko nekdo pove nekaj kontra tvojemu prepričanju. Ti ne držim pištole na glavi, da si naredi račun na slovenski banki. Si samo izmenjujemo mnenja, chill bro.
Zgodovina sprememb…
socialec ::
Razumem, pač imaš osebne interese, očitno v skladu s tem in tem, samo toliko, da smo si na jasnem v tej temi glede tvojega opozarjanja:
Vseeno letna rast vlog gospodinjstev ostaja višja od evrskega
povprečja, ki znaša 1,2 %, (Slika 2.9, desno). Kljub manjšemu letnemu prilivu vloge
gospodinjstev s 26,5 mrd EUR predstavljajo polovico bilančne vsote in s tem najpomembnejši vir financiranja slovenskih bank. Mesečne spremembe vlog gospodinjstev
so bile v prvi polovici lanskega leta precej volatilne, od vključno avgusta do novembra
pa so se vloge zmanjševale, kar sovpada z odpravljanjem posledic vremenskih ujm, ki
so jih prizadeti varčevalci verjetno sanirali tudi s svojimi prihranki pri bankah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Legon ::
OutOfTheBox je izjavil:
Za nezaželjene dostope in transakcije zagotovo.
Lahko imaš Revolut za glavni račun, pa to ne pomeni, da mora biti edini račun.
Danes je pač kul bentit nad našimi bankami, ker folk tako izraža frustracijo nad njimi. Nizke obrestne mere ali pa jih sploh ni, drage storitve, slabe storitve, pač razumljivo. In kot "maščevanje" je pač kul ustvarjat konkurenco (NEO Banke), tam so pogoji kar se samega hranjenja denarja velikokrat boljši.
In zato se danes pač promovira NEO banke kot "edine prave banke", z dobrimi donosi, aktivnim trejdanjem, financiranja ipd in folk pač zapira račune v lokalnih bankah, brez da bi razumel oz. videl celotno sliko v kaj se spušča. Imam Revolut, mislim da sem že večkrat napisal, ampak samo za pocket money. Čeprav je možnost večjega problema majhna, mi na pamet ne pride da bi tam prenašal več deset tisoč EUR naenkrat.
Skratka kljub vsem dobrim stvarem, jaz osebno NEO bankam ne zaupam, ker vem kakšen je prag bolečine kadar gre kaj ven iz skripte in moraš dobiti človeka, da bo problem razumel in ga rešil. Algoritme piše folk in folk se pač moti.
Smo videli kolk je pravi človek pomagal v priemru, ko so komitentki pri NLB izgini vsi prihranki.
Dejstvo je, da imaš pač svoje traume in potem to poskušaš precej slaboumno projecirat na ostale. Nihče ne kuje neobank v zvezde, edino ti poskušaš prodat neko pravljico o tem kako so fizične banke imune na napake taistih algoritmov in blodiš o tem kako ti za šalterjem v banki lahko karkoli rešijo, kar presega pozabljen pin.
Edini pameten nasvet v tej temi je bil, da nikoli nimaš vseh jajc v isti košari.