» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
111 / 111
»
»»

socialec ::

Ja, jaz sem prav na osnovi tega pisal, ker še nisem doživel, je pa tehnično enostavno (recimo) izvedljivo.

Kosek1 ::

Legon je izjavil:

socialec je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Revolut piše, da to ni v sepa standardu ampak fintech banke to izvajajo dodatno... Mogoče je več rizičnih flagov in je ujemanje naziva le eden izmed njih.

Preverja lahko samo na osnovi nekega registra, ki je najbolj logičen distribuiran in pri prejemnici. Se pa lahko obdelava spremeni glede na samo stranko, banko, standard, potrditev, kontekst, število nakazil, pač nekak rule engine.

Delavec pac mesa prilive in odlive in je v debato o tem kako lahko banke kontrolirajo podatke pri odlivih zacel tlacit kontrolo pri prilivih. In potem je seveda uzaljen ko mu reces da zavaja.

Tole bo kar držalo. V bistvu ni dorasel zahtevnosti tega foruma.

delavec44 ::

Ko zmanjka argumentov, se začnejo pa osebni napadi.

Thou shalt not concern thyself with the replies to thy messages upon the online forum.

Zanimivo in pričakovano branje
Dva zanimiva podatka:
Vsak četrti Evropejec ima račun pri neobanki.
10 odstotkov Evropejcev uporablja račun pri neobanki kot glavni bančni račun.
"Ko enkrat zamenjaš banko, jo zamenjaš kompletno. Enako velja v digitalnem okolju. Potni ni več nazaj, in to je sporočilo za tradicionalne banke," pravi Žibret.

"10 odstotkov Evropejcev uporablja račun pri neobanki kot glavni bančni račun."

Ma ne no, če so v tej temi jasno napisali, da bi samo bedaki imeli neobanko za primarno. Kaj če ti zapre račun, blokira sredstva, te nekaj vpraša in ne moreš v poslovalnico kjer bi uredil s človekom v 5 min?

Matevz96 ::

socialec je izjavil:

Zanimivo in pričakovano branje
Dva zanimiva podatka:
Vsak četrti Evropejec ima račun pri neobanki.
10 odstotkov Evropejcev uporablja račun pri neobanki kot glavni bančni račun.
"Ko enkrat zamenjaš banko, jo zamenjaš kompletno. Enako velja v digitalnem okolju. Potni ni več nazaj, in to je sporočilo za tradicionalne banke," pravi Žibret.

Lahko prosim deliš cel članek.
#hooldthedoor

jabe ::

delavec44 je izjavil:

Ma ne no, če so v tej temi jasno napisali, da bi samo bedaki imeli neobanko za primarno. Kaj če ti zapre račun, blokira sredstva, te nekaj vpraša in ne moreš v poslovalnico kjer bi uredil s človekom v 5 min?

Res je. Zacuda je odstotek precej nizek.

Kreditov (še) ni.

Legon ::

jabe je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Res je. Zacuda je odstotek precej nizek.

Vec kot tretina uporabnikov jih uporablja kot primarni racun, kar je dalec od malo.

Pac manjkajo dolocene storitve, ki jih stevilni se vedno uporabljajo. V prvi vrsti so to kartice z odlozenim placilom in krediti.

Gor je bilo govora o 10%. Kar sem tudi citirala in zdaj ti.

Kako pa vedo, a je primarni ali ne, btw? Ankete? Kaj ga dela primarnega?

Legon ::

10 odstotkov Evropejcev uporablja račun pri neobanki kot glavni bančni račun. Če ti to bereš 10% uporabnikov neobank, potem imaš problem.

Ker zgoraj imaš jasno napisano, da ima ca 25% evropejcev neobanko, 10% evropejcev pa jo uporablja kot primarno banko. Torej dobra tretjina uporabnikov neobank ima to kot primarni račun, kar je daleč od malo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

jabe je izjavil:

Kako pa vedo, a je primarni ali ne, btw? Ankete? Kaj ga dela primarnega?

Ali je edini prijavljen na Fursu ali pa nanj dobiva plačo/pokojnino. Kako to Finance vejo pa ne vem.

Se pravi, kar nekaj...

@legon
Berem kot 10% vseh. Saj pise. In cudi me, glede na to da je vse free, da jih ni vec. Ocitno ljudje le niso tako neumni. Vsaj oprezni, ce ne drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

To ne moreš drugače brati kot kot je Legon razložil. 10% vseh Evropejcev. Torej 40% uporabnikov neobank, ki jih je 25% vseh Evropejcev.

Mogoče jih ni še več ravno zato, ker neumni ljudje težko menjajo banko ali so dovolj tehnično podkovani za fintech. Bi rekel ravno obratno, da fintech uporabljajo predvsem pametni ljudje.

Se enkrat, razumem prav. 90% jih nima, 10% jih ima za glavno banko. Baje. Kako so prisli do podatka, da jih ima za glavno banko in kaj je kriterij? Na dnevni bazi uporabljam neobanki (2), s tremi razlicnimi racuni. Vseh racunov imam pa pri 3. Kolikokrat sem v statistiki in kolikokrat kot primarni racun. Ker dejavni so kar. Veliko vec se dogaja kot na tistem, ki ga smatram za glavnega. Slovenskega imam pa le enega, ne 3+.

Zgodovina sprememb…

75% jih nima, 15% jih ima za sekundarno banko, 10% jih ima za glavno banko. Torej od uporabnikov neobank jih 60% nima in 40% ima za glavno banko. To je pomemben podatek.

Zgodovina sprememb…

Groot ::

In potem se čudim da je finančna pismenost slovencev nizka, če je treba napisat skoraj 10 postov, da se razume en zelooo preprost stavek z vključenim odstotkom 8-O

Se enkrat - od kod podatki.

Stevilo uporabnikov je? Uporabnike vsake neobanke se sesteje? Mene stejejo veckrat potem.

Kaj definira primarno banko? Ker to sem lahko tudi veckrat pocahnana, odgovor je pa 0.

Glede na to, da so zastonj, vsa cast ljudem, da ne padajo prevec na to (ker vrednost podpore in verjetnost nevsecnosti tekom rabe je temu ustrezna) in se jim se vedno kot primarni, kamoli edini, banki ognejo.

Procenti so pa, kot je strošek, poceni PR. 40%* uporabnikov jih ima za glavno banko.
*40% od 10%...
** Tko pravjo

Zgodovina sprememb…

Vprašaj Finance. Isto vemo kot ti.

Zastonj je pa le prvi tier. Precej ljudi ima plačljive pakete.

jabe je izjavil:

*40% od 10%...

40% od 25% :D

Zgodovina sprememb…

Lahko napisejo 40% pika, isti klinac, izmišljeno pac neki...

GupeM ::

Kaj si ti malo fuknjena, al se samo delaš?

Če so v Financah izmišljeni članki, katerim pa potem sploh še verjameš?

Takim, ki bo razlozil, iz katerih podatkov in metodologij je prisel do nekih rezultatov in trditev.

Tole skropucalo pac to ni, ampak je navaden PR.

Od kdaj so Finance verodostojne? Niso rumeno tracarske, ampak pisci filajo prostor z ravno ene toliko vrednimi crkami. Doticni clanek je en lep primer... Na podlagi cesa pa ti verjames, kar si prebral?

P.s.
Saj je vseeno... Vzamte kot retoricno vprasanje. Vsak verjame svojo vero. Ene so bolj empiricne kot druge...

Zgodovina sprememb…

Tu ni nobene vere. Če te kaj moti in ti je dovolj pomembno, greš pač raziskovati dalje. Sem že napisal, da nimam odgovorov na tvoja vprašanja in s tem ne mislim, da so nepomembna.

Ne bom pa po defaultu privzel, da lažejo ali so plačani za PR, ker se mi zdi da so Finance še vedno za odtenek bolj verodostojne od večine ostalih na slo trgu. Pa čeprav ima Tanja kdaj kakšno svojo cvetko.

Zgodovina sprememb…

Jaz niti ne mislim sicer, da namerno lazejo ali so plačani za doloceno narativo. Bolj, da gredo po liniji najmanjsega odpora in je na prvo žogo vse dobr. V najboljsem primeru beremo prevod nekoga, ki je naredil domaco nalogo.

Ok, pa dajmo poiskati, če je že to toliko pomembno, dopolnite po izbiri. Dobro, da vem za drugič, da ne bom več opozarjal na članke, če bo iz tega nastala takšna štala.

Ehm, zdaj so številke skrite ampak za največji Revolut je bilo 35M v 2023 prej sem videl, EU citizenov pa je nekje 450M, kar bi naj bilo, kaj 7,8%? Tudi prav. V 2024 jih je 45M ali 10% v EU? Dajte malo raziskat, imam jaz druge skrbi.
««
111 / 111
»
»»