» »

Medion Erazer Bios problem

Medion Erazer Bios problem

petric ::

Imam zmogljiv gamerski prenosnik Medion Erazer, ki je 4 leta delal brezhibno. Vgradil sem SSD, namestil Win 10. Vse OK, ko pa sem posodobil Win 10 na zadnjo verzijo šok... ni slike na ekranu? Poizkusil vse servisne trike, brez uspeha. Če večrat poizkusim odklopiti BIOS baterijo in držati tipko za vklop (reset biosa) se mi občasno slika pokaže, lahko grem v bios, pri ponovnem nalaganju OS pa ob restartu ponovo ne dobim slike na ekran. Poizkusil sem najti novejši bios, žal je podpora za Erazer prenosnike zelo slaba. Naj povem še, da tukaj ne gre za okvaro grafike ali chipseta, prenosnik se ni pregreval, nikoli popravljal.
Je tukaj kakšen izkušen serviser, ki bi znal kaj konkretno svetovati ali odpraviti napako? Mogoče zamenjati bios čip in ga pravilno sprogramirati?
Tehnični podatki: Medion Erazer X7821, MD98244, MSN:30014968 (matična plošča se je uporabljala tudi pri MSI gamerskih prenosnikih)

Kurzweil ::

Menjava BIOSa fizično te bi prišla verjetno polovico vrednosti prenosnika, pa še precejšen rizik je. Če misliš, da je problem z Windowsi, probaj iti v sistem v safe mode-u. Ne vem kaj vse smatraš pod "vse servisne trike"?

Invictus ::

Očitno je nekaj crknilo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GupeM ::

Ne vem, ali je možno pri prenosnikih ali ne, ampak poskusi v BIOSu disableati eno od grafičnih kartic, če ima slučajno dve. Sumljivo mi je, da ti ob odstranitvi baterije sliko pokaže in lahko greš v BIOS, naprej pa ne gre. Sumim, da ti ob prvem zagonu po resetu BIOSa uporabi integrirano kartico na procesorju, kasneje pa ti preklopi na ločeno, ki pa ti je crknila. Crkne lahko tudi, če se ni pregrevala.

thom4s ::

Ta prenosnik je praktično isti kot MSI GT70 ~2oc.
Crknil ti ni BIOS ampak Nvidia Grafična (90% upam trditi).

Sam imam modificiran BIOS in jo lahko izklopim, tako da ne morem probati kaj se zgodi če jo poberem ven.

Porbaj Nvidia kartico pobrati ven in se mi zdi da bi moralo delati, le ventilatorji gonijo na 100%. Če iščeš na jutubu gt70 boš dobil polno tutorialov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux - prenosnik ne ugaša na novejših jedrih

Oddelek: Operacijski sistemi
252212 (1352) nergac
»

Nov sekundarni HDD, prenosnik gre samo v BIOS

Oddelek: Pomoč in nasveti
8599 (462) z3ro
»

Memtest errors

Oddelek: Pomoč in nasveti
151487 (1323) AC_DC
»

Nakup gaming laptopa tujina

Oddelek: Kaj kupiti
222487 (1987) dwinxp

Več podobnih tem