» »

Ustvarjalna gmajna 2017: Ali govorite CC?

Ustvarjalna gmajna 2017: Ali govorite CC?

Slo-Tech - Jutri, v sredo, 6.12. ob 18h se lahko v novem prireditvenem prostoru OSMO/ZA na Slovenski 54 v Ljubljani (stolpnica Avtotehne na Bavarcu), kjer domuje tudi LJUDMILA, udeležite srečanja Ustvarjalne gmajne, skupnosti za prosto kulturo v Sloveniji.

Maja Bogataj Jančič bo opozorila na reformo avtorskega prava, ki trenutno poteka v Evropski Uniji. Ob njej si roke manejo kreativne industrije in kolektivne organizacije, prijatelji gmajne pa si pulimo lase. Spodbudila vas bo, da skupaj in naglas izrazimo svoje pomisleke. Luka Prinčič bo na kratko predstavil nekaj uvidov kot glasbenik, ki že od srede 90ih objavlja glasbo na spletu, predvsem pa kot vodja slovenske spletne (CC) založbe Kamizdat. Davor Orlič bo poročal s kongresa Unesco o odprtih izobraževalnih vsebinah v Ljubljani, Luka Frelih pa z letnega srečanja mreže Creative Commons v Torontu. Izvedeli boste lahko tudi, kaj so in kako uporabiti nabor licenc Creative Commons 4 ter orodja za licenciranje, dostopna tudi v slovenščini.

Vrhunec večera bo avdiovizualni nastop Luka Prinčiča Razpoke vmesnika V. Vabilo najdete na spletni strani Ustvarjalne gmajne.

2 komentarja

Bojevnik ::

Je to tudi snemano? Bodo posnetki na voljo?

linefeed ::

Ja, poleg fotk obstajata tudi dva integralna posnetka - zvok in video s statične kamere. Sporočim več, ko dobim fajle, verjetno jih bomo dali kar na sajtu od gmajne zraven.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git trai

Oddelek: Novice / Kiberpipa
184519 (3898) Tear_DR0P
»

V Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73278 (2857) Tear_DR0P
»

Kiberpipa vabi na...

Oddelek: Novice / Kiberpipa
93945 (2950) Mare2
»

Delavnici: spajkanje in Pure Data

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73739 (2875) Pyr0Beast
»

Kiberpipa, sezona

Oddelek: Novice / Kiberpipa
143670 (2860) stb

Več podobnih tem