» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
266 / 309
»»

matic492 ::

Nakladate in moralizirate in težite solatkotu 100 na uro (ker je tečen ja, se strinjam), ampak potem se vas pa večina vsede v avto in krši omejitve enako kot on.

Hipokritično pač.

Ni pa to izgovor. Samo ne bom jaz zdaj drugim težil, da kršijo omejitve, ker vem, da jih sam tudi.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

c23po ::

Pravi izraz je "hipokraitsko".
In to res ni izgovor, če nekaj pošteno priznaš. To ne pomeni, da lahko nadaljuješ. Se konča pri štriku.

Poizkusiva tako: "Naj najprej korumpirani politiki nehajo kršiti omejitve, potem bom tudi jaz!"
To je OK? Pridemo do cilja?

Lahko poizkusiva tudi tako: "Čeprav sam kršim omejitve, bom drugim težil, naj jih ne."
Je to bližje cilju, čeprav ni moralno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

matic492 ::

Jap, točno to.

Skos se kr**mo, kako je korupcija vsepovsod, potem pa sami plačamo storitve na črno brez računa. Lahko vedno rečeš, da ti naj izdajo račun, pa dvomim, da nas večina to dela.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

In kje je tukaj napredek? Kaj se spremeni, če čakamo druge, da nekaj za nas uredijo? Če ne naredijo za nas, kot smo mislili, se lahko pizdimo naprej? Smo potem dedci ali pičkice?

GupeM ::

predi ::

Tipično. Jaz bi zdaj verjetno že lahko sestavil eno daljšo kompilacijo posnetkov, ko mi kot pešcu pripeljejo čez, medtem, ko je zame zelena. Dolga ravnina v naselju, kjer se najde polno različnih polovičarjev.

mirator ::

Takšni prizori so kar stalnica v križišču BTC pri stolpnici in Šmartinke. Ko je na Šmartinki že krepko v zeleni, iz BTC še kar zavijajo levo na Šmartinko. Ampak začuda, karambolov pa ni.

MrStein ::

https://mariborinfo.com/novica/kronika/...

Kazen ker je pri vožnji na prehitevalnem pasu oviral hitrejša vozila, ki se mu približujejo od zadaj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ahim ::

MrStein je izjavil:

https://mariborinfo.com/novica/kronika/...

Kazen ker je pri vožnji na prehitevalnem pasu oviral hitrejša vozila, ki se mu približujejo od zadaj.

Ovirala, kakor pise. Takih je na AC polno, ne pridejo niti do 130, a se vseeno cijazijo po levem pasu.

Ahim je izjavil:

...
Ovirala, kakor pise. Takih je na AC polno, ne pridejo niti do 130, a se vseeno cijazijo po levem pasu.

Samo za razjasnitev: do koliko bi morali priti, da se ne cjazijo?

Nima veze. Edino pomembno je, ali koga prehiteva, ali ne. In če s prehitevanjem ovira koga, ki pride zadaj.

IgorCardanof ::

c23po je izjavil:

Ahim je izjavil:

...

Samo za razjasnitev: do koliko bi morali priti, da se ne cjazijo?

Vkolikor si na prvem mestu v koloni na prehitevalnem pasu, se moras ob priloznosti umaknit na vozni pas. Pa nima veze a vozis 100, 130 ali pa 160.
Za 130+ ni to pravilo, so pa osnove bontona.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Ima veze. Če te dohiti hitrejše vozilo, se moraš varno umakniti. Tukaj ni debate. Mene zanima meja za "cjaziti".

Skrajšajmo debato: če nekdo napiše, da se pri 130 km/h cjažiš, ne glede na pas, je to narobe. To je najvišja dovoljena hitrost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

Ze ze, nisi v prekrsku ze vozis 130 na prehitevalnem. Ampak ce imas za sabo kolono vozil, mogoce razmisli, da bi oni radi sli hitreje.
Ne odgovarjam na DM.

Tidule ::

IgorCardanof je izjavil:

Ze ze, nisi v prekrsku ze vozis 130 na prehitevalnem. Ampak ce imas za sabo kolono vozil, mogoce razmisli, da bi oni radi sli hitreje.

Od kje blodnja, da nisi v prekršku, če voziš 130 na prehitevalnem pasu?

WizzardOfOZ ::

IgorCardanof je izjavil:

Če si prvi v koloni si v prekršku, ker se nisi umaknil.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Tudi, če ni kolone si v prekršku, dobesedno šest postov višje je link na novico, kjer je nekdo dobil kazen za kampiranje na prehitevalnem pasu.

Sej je prav, da je dobil kazen. Še več naj jih potalajo.

WizzardOfOZ je izjavil:

Tudi brez kolone si v prekršku. Razen, če je ne voznem pasu toliko prometa, da v bistvu ves čas prehitevaš. Je na Youtubu en video, ko je nekoga policajka ustavila ravno zaradi tega, on je pa težil, da ni delal nič narobe, ker je itak vozil na zgornji meji omejitve, za njim ni bilo pa nikogar. Pa mu je razložila, da ne smeš cruzat po prehitevalnem pasu. Sicer je video iz ZDA, ampak isto velja tudi tukaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Če ni nikogar za tabo, ni tako kritično, da za nekaj 100m luknje ne menjaš nazaj na vozni pas. Če pa je folk za tabo, potem pa ni kul.
Ne odgovarjam na DM.

Tudi če ni nikogar za tabo, se umakneš na desni pas.

IgorCardanof je izjavil:

Če ni nikogar za tabo, ni tako kritično, da za nekaj 100m luknje ne menjaš nazaj na vozni pas. Če pa je folk za tabo, potem pa ni kul.

Enako kot za nekatere ni kritično peljat čez omejitev, spit pet pirov, telefonirat med vožnjo in še 500 drugih idiotizmov, ki jih vidimo na cesti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Dobro, vem da sem tečen. Vendar, Ahima nikjer ni, da bi pojasnil svoj drekec-pekec, ki ga je pokakal s svojim "cjaziti se do 130". Ostali pa pomagajo z zamegljevanjem: "ali koga prehitevajo, ali pa ne". Premislimo: bomo obesili kurjega tatu, zato ker je pokvaril posel bančnem roparju? Za nezavedne: bančni ropar je tisti, ki po prehitevalnem dohiti kurjega tatu z več kot 130. Mogoče sem bedak, vendar, zakaj je nekdo, ki krši dva predpisa bolj "upoštljiv" od tistega, ki krši samo enega? Za tiste, ki ne znajo šteti do dve: "prehitevaš in voziš prehitro" vs. samo "voziš 130 po prehitevalnem".
In naprej: "Če si prvi v koloni si v prekršku, ker se nisi umaknil." Mogoče sem bedak, pa vseeno: a spet citiramo samo del člena zakona, ki se začne z "...če vozilo ne vozi z najvišjo dovoljeno..."? Pišoka, ste vsi Solatkotovi otroci s selektivno motnjo?
Poslej pa BAM! "Od kje blodnja, da nisi v prekršku, če voziš 130 na prehitevalnem pasu?" Človek res mora biti vulgaren in vprašati: "Pizda! Od kje blodnja, da sem v prekršku, če vozim 130 na prehitevalnem pasu?" Mater! A moram doktorirati iz 130 km/h? Samo zato, ker bi nekateri radi vozili 130+?
Še enkrat: če nekdo napiše, da se pri 130 km/h cjažiš, ne glede na pas, je to narobe. To je najvišja dovoljena hitrost. Četudi se nekdo "cjazi" 130 km/h na prehitevalnem, morajo hitrejši kulturno Voziti na varni razdalji in pobožno prižgati levi žmigavc. Pika!

solatko ::

c23po - Ker si bedak, ti ni jasno čemu služi prehitevalni pas. Tudi, če pelješ po prehitevalnem pasu 150 si na dveh prekrških OH in parkiranje na prehitevalnem pasu. Ne skrbi, dobiš en listek in seštevek kazni.
Delo krepa človeka

Solatko, vem, da je parkiranje na prehitevalnem pasu (ali kjerkoli na AC) hud prekršek.
Ker si me razglasil ta bedaka (a še vedno nisi odgovoril na gentlmanski izziv glede statistik, torej ...) sam te vseeno pripravljen poslušati glede bistvenega vprašanja: kaj je to "cjazenje" s 130 km/h. Četudi je na prehitevalnem? Kako je lahko nekdo, ki bolj upošteva predpise slabši od drugega, ki jih manj?
Daj, Solatko, vsaj poizkusi me ne žaliti in pove kaj smiselnega.
Me pa veseli, da si pri 150 km/h za prekršek spoznal tudi OH.

c23po je izjavil:

Solatko, vem, da je parkiranje na prehitevalnem pasu (ali kjerkoli na AC) hud prekršek.

Pozabil napisati: čeprav si parkiranje pri 130 km/h težko zamislim.

c23po je izjavil:

Dobro, vem da sem tečen. Vendar, Ahima nikjer ni, da bi pojasnil svoj drekec-pekec, ki ga je pokakal s svojim "cjaziti se do 130". Ostali pa pomagajo z zamegljevanjem: "ali koga prehitevajo, ali pa ne". Premislimo: bomo obesili kurjega tatu, zato ker je pokvaril posel bančnem roparju? Za nezavedne: bančni ropar je tisti, ki po prehitevalnem dohiti kurjega tatu z več kot 130. Mogoče sem bedak, vendar, zakaj je nekdo, ki krši dva predpisa bolj "upoštljiv" od tistega, ki krši samo enega? Za tiste, ki ne znajo šteti do dve: "prehitevaš in voziš prehitro" vs. samo "voziš 130 po prehitevalnem".
In naprej: "Če si prvi v koloni si v prekršku, ker se nisi umaknil." Mogoče sem bedak, pa vseeno: a spet citiramo samo del člena zakona, ki se začne z "...če vozilo ne vozi z najvišjo dovoljeno..."? Pišoka, ste vsi Solatkotovi otroci s selektivno motnjo?
Poslej pa BAM! "Od kje blodnja, da nisi v prekršku, če voziš 130 na prehitevalnem pasu?" Človek res mora biti vulgaren in vprašati: "Pizda! Od kje blodnja, da sem v prekršku, če vozim 130 na prehitevalnem pasu?" Mater! A moram doktorirati iz 130 km/h? Samo zato, ker bi nekateri radi vozili 130+?
Še enkrat: če nekdo napiše, da se pri 130 km/h cjažiš, ne glede na pas, je to narobe. To je najvišja dovoljena hitrost. Četudi se nekdo "cjazi" 130 km/h na prehitevalnem, morajo hitrejši kulturno Voziti na varni razdalji in pobožno prižgati levi žmigavc. Pika!

Lahko nisi v prekrsku, si pa pac kreten. Dosti stvari lahko pocnes, ki po zakonu niso napacne, po druzbenih merilih pa niso vredu, da jih pocnes. To je ena izmed teh.
Ne odgovarjam na DM.

Lepo napisano: si pač kreten, ker spoštuješ zakon in ne "družbenih meril". In "družbena merila" so: ...?

c23po - Kršenje predpisov je kršenje predpisov, zakaj bi enega lahko, dveh pa ne?
Statistika je polna NPH, za prekoračitev OH in karambola pa je naša pač pomanjkljiva, ampak sama po sebi prometna statistika v različnih državah ne odstopa dosti, samo nekatere imajo več kategorij in večje število forenzičnih raziskav, zato imajo tudi kategorijo visokih hitrosti, torej prekoračitev OH kot vzrok nesreče. Poleg tega imajo tudi krivdo cestnih podjetij, kadar cesta ni taka, kot bi morala biti, zato, ker nekdo ni opravil svojega dela, pri nas gre to pod NPH.
Delo krepa človeka

Solatko, vprašal si: "Zakaj bi ne umoril enega dva otroka, dveh pa ne...", mar ne?

Dodajmo še to: Solatko se spet sklicuje na Gospo Statistiko, in po nemarnem uvaja kategorijo karambola, kjer bi Gospa bila pomanjkljiva. Kak karambol? Kaj pa sladoled? Čips? Solatko, ne bodi p.... in vire za te statistike s karamboli končno navedi! Saj smo dovolj neumni, da ne prepoznamo poizkus zdrsa na drugo področje, ki nima nobene zveze z osnovnim vprašanjem: zakaj je nekdo z dvemi prekrški bolj "opravičljiv" kot tisti z enim.
Solatko, če nimaš "mesa" bodi rajši tiho.

c23po - Kdo ti pravi, da je kdorkoli s prekrški opravičljiv, mi pač nismo tisti, ki bi kaznovali, za to so organi, ki jih plačujemo. Prekrške pa opravičujete razpravljalci na S-T in še selekcionirate jih, nikakor ni sprejemljiva vožnja nad OH, vsi ostali pa še kar nekako, od oviranja prometnega toka, do parkiranja s 130 na prehitevalnem pasu in vsi toni vmes.
Delo krepa človeka

Solatko, kdo je napisal, da je enako umoriti dva kot umoriti enega? in kakšne zveze ima s tem OH.
Zakaj vrivaš OH in PH v vprašanje, ki s tem nima nobene zveze. In zakaj ponavljaš samo del člena zakona, čeprav veš, da pred njim stoji besedilo "...če vozilo ne vozi z najvišjo dovoljeno..."? Pišoka, imaš selektivno motnjo ali to počneš namenoma?

solatko je izjavil:

c23po - Kdo ti pravi, da je kdorkoli s prekrški opravičljiv, mi pač nismo tisti, ki bi kaznovali, za to so organi, ki jih plačujemo. Prekrške pa opravičujete razpravljalci na S-T in še selekcionirate jih, nikakor ni sprejemljiva vožnja nad OH, vsi ostali pa še kar nekako, od oviranja prometnega toka, do parkiranja s 130 na prehitevalnem pasu in vsi toni vmes.

Spet lazes.

Ti trdis da so prekrski opravicljivi kadar jih delas ti. Nihce razen tebe in tebi podobnih norcev, ki se niste sposobni obvaldat za volanom, ne zagovarja, niti ne opravicuje krsenja prometnih predpisov.

In ti si tisti, ki si domislja, da je sankcioniranje prekrskeov v tvoji domeni in se slaboumno hvalis s tem po forumih.

Zgodovina sprememb…

c23po je izjavil:

Tole je sicer tako zmedeno napisano, da je kar veselje, ampak samo nekaj točk:

Za tiste, ki ne znajo šteti do dve: "prehitevaš in voziš prehitro" vs. samo "voziš 130 po prehitevalnem".
Od kdaj je prehitevanje samo po sebi prekršek?

Mogoče sem bedak, pa vseeno: a spet citiramo samo del člena zakona, ki se začne z "...če vozilo ne vozi z najvišjo dovoljeno..."?
Če nikogar ne prehitevaš, po prehitevalnem ne smeš vozit. Pa naj bo to 30, 130 ali 300 km/h. Razen, če si ravnokar nekoga prehitel in se že približuješ naslednjemu, ki ga boš prehitel, hkrati s tem pa ne oviraš nikogar za sabo.

"Pizda! Od kje blodnja, da sem v prekršku, če vozim 130 na prehitevalnem pasu?"
30. člen zakona o pravilih cestnega prometa v sedmem odstavku pravi takole:
(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

To pomeni, da to ni blodnja.

Še enkrat: če nekdo napiše, da se pri 130 km/h cjažiš, ne glede na pas, je to narobe.

To se pa strinjam. Pod cijazenje bi jaz štel prepočasno vožnjo, leno pospeševanje, ali zelo, zelo počasno umikanje nazaj na vozni pas ali prepočasno pospeševanje, ko se odloči prehitevat, počasno vključevanje v promet.

Zgodovina sprememb…

mirator ::

"cijazenje" je relativen pojem, ki ga dojema vsak po svoje. Npr. za nekoga, ki divja z 250 km/h, bo cijazenje nekoga drugega, ki ga ne more prehiteti, tudi 200 km/h.

Danes zjutraj sem med vožnjo s kolesom na nasprotni strani vozišča videl na pločniku parkirano civilno policijsko vozilo s prižganimi lučmi za nujno vožnjo, policista pa sta ustavljala kolesarja, ki se je vozil v napačno smer. Vse kar se lahko vprašam je, zakaj je to sploh dogodek, ki se mi ga je sploh zdelo smiselno izpostaviti? To bi moralo biti, glede na stanje na mariborskih kolesarskih poteh, nekaj povsem običajnega, v resnici pa je čisto prava redkost. Posebneži se celo čez Glavni most vozijo v napačno smer, na semaforjih v rdečo, po napačni strani čez križišče, po zebrah, skratka, ni da ni.

Vožnja s kolesom ti ne daje nobene svobode, kakor mislijo polovičarji. Bolj je podobna vožnji s tramvajem. Imaš tirnice, izven katerih vožnja ni dovoljena/mogoča, točno tako kot pri tramvaju. Če želiš nekam, kamor tramvaj ne more, sestopiš z njega in nadaljuješ peš.

GupeM, vse je v najlepšem redu, dokler je promet na AC redek. Prehitiš, se umakneš. Ko se pa promet zgosti, začnemo s 130 km/h prehitevati dolgo kolono tovornjakov. In takoj pride na vrsto nekdo, ki si pravilo o umikanju razlaga po svoje.
Zbodla me je sintagma "cjaziti se do 130", ki implicitno zahteva od vseh, da se naj "cjazijo" nad 130. Mirator je prav napisal, da je cjazenje relativen pojem. Ostalo je opisano s pravili o varnostni razdalji, umirjanju prometa, kulturi...

c23po je izjavil:

GupeM, vse je v najlepšem redu, dokler je promet na AC redek. Prehitiš, se umakneš. Ko se pa promet zgosti, začnemo s 130 km/h prehitevati dolgo kolono tovornjakov. In takoj pride na vrsto nekdo, ki si pravilo o umikanju razlaga po svoje.

Ja, se strinjam. Cijazenje je zelo relativen pojem. Od doma do bližnjega Hoferja imam cono 30. Velikokrat (praktično vedno) se tja odpeljem z električnim skirojem, ki gre max 25 km/h po števcu (23,5 km/h po GPS-u) in ko pridem nazaj, si rečem: "Kako fajn je skiro, ker se mi ni treba z avtom cijaziti 30 po tej coni 30." Čeprav sem na skiroju počasnejši, se mi ne zdi cijazenje, medtem ko se v avtu višja hitrost zdi kot cijazenje.

c23po je izjavil:

Zbodla me je sintagma "cjaziti se do 130", ki implicitno zahteva od vseh, da se naj "cjazijo" nad 130. Mirator je prav napisal, da je cjazenje relativen pojem. Ostalo je opisano s pravili o varnostni razdalji, umirjanju prometa, kulturi...

Mogoče si malo narobe razumel, ampak piše takole:

Ahim je izjavil:

ne pridejo niti do 130, a se vseeno cijazijo po levem pasu.

Torej niti do 130 ne pridejo, pa se cijazijo tam. Ne piše, da se cijazijo s 130.

Druga stvar, ko gre z 90 km/h na prehitevalni pas in rabi kakšni dve minuti, da pospeši do 130 ... Tudi to je cijazenje. Čeprav na koncu vendarle doseže omejitev hitrosti. Ko greš prehitevat, to narediš čim hitreje in brez oklevanja. Vse ostalo je cijazenje.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

predi je izjavil:

Danes zjutraj sem med vožnjo s kolesom na nasprotni strani vozišča videl na pločniku parkirano civilno policijsko vozilo s prižganimi lučmi za nujno vožnjo, policista pa sta ustavljala kolesarja, ki se je vozil v napačno smer. Vse kar se lahko vprašam je, zakaj je to sploh dogodek, ki se mi ga je sploh zdelo smiselno izpostaviti? To bi moralo biti, glede na stanje na mariborskih kolesarskih poteh, nekaj povsem običajnega, v resnici pa je čisto prava redkost. Posebneži se celo čez Glavni most vozijo v napačno smer, na semaforjih v rdečo, po napačni strani čez križišče, po zebrah, skratka, ni da ni.

Vožnja s kolesom ti ne daje nobene svobode, kakor mislijo polovičarji. Bolj je podobna vožnji s tramvajem. Imaš tirnice, izven katerih vožnja ni dovoljena/mogoča, točno tako kot pri tramvaju. Če želiš nekam, kamor tramvaj ne more, sestopiš z njega in nadaljuješ peš.

V nasprotno smer je vozil po kolesarski? Grozno, a je sploh še kak prekršek ki je hujši kot to? Upajmo da so poklicali za okrepite še kakšno patruljo.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

MrStein ::

Ojej, spet en ki zagovarja selektivno spoštovanje predpisov!
Na križ z njim! ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LeQuack je izjavil:

predi je izjavil:

V nasprotno smer je vozil po kolesarski? Grozno, a je sploh še kak prekršek ki je hujši kot to? Upajmo da so poklicali za okrepite še kakšno patruljo.

Ja na splosno ni tako mil prekršek. Kakšen bi bil občutek, ko bi ti pri zavijanju desno pripeljalo vozilo z desne na tvojem pasu? Za avto je jasno, da po napačnem pasu ne bo vozil, kolesarji si pa vse dovolijo.
Ne odgovarjam na DM.

Tidule - Boš podal mojo izjavo, kjer opravičujem moje prekrške!
Ne opravičujem nobenih prekrškov, ampak nismo mi tisti, ki bi jih sankcionirali. Lahko pa o njih debatiramo. Vi ste tisti, za katere so nekateri prekrški sprejemljivi, drugi pa zločin.

c23po - Če te v AŠ niso naučili menjat pasove, jih toži za slabo učenje. Ko opraviš prehitevanje, se moraš umaknit na vozni pas, ne glede na to, če je 500m naprej novo vozilo, ki ga boš prehitel. Ker ste bedaki, ki ste nesposobni zapeljat na prehitevalni pas pa se nekaj km cjazi nekaj vozil, ki prehitevajo lastno senco, zadaj pa ne morejo prehiteti tovornjaka ali počasnejše vozilo, ker se promet na prehitevalnem pasu v koloni, premika okoli 100 km/h, vozni pas pred prehitevanim pa več sto m popolnoma prazen. Temu se reče parkiranje na prehitevalnem pasu ali cijazenje,..
Potem pa se z menoj razpravljate o PH, sami pa ne upoštevate niti osnovnih cestnoprometnih pravil. Ne gre zato, s kakšno hitrostjo se pelješ po prehitevalnem pasu, če imaš vozni prazen, moraš biti tam, pika. Vse ostalo so vaša pravila in navade, ki so po navadi prekrški!! Tako, kot moja vožnja preko OH!!!
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Vi ste tisti, za katere so nekateri prekrški sprejemljivi, drugi pa zločin.

Zdaj pa lahko nehaš nakladat. Ti opravičuješ svoje prekrške stalno. Enkrat prehitro, drugič oviraš prometni tok in potem še trdiš, da ne delaš nič napačnega.
Vsi smo vozniki, vsak od nas kdaj naredi bedarijo na cesti, se zgodi, smo samo ljudje. Ampak opravičujemo jih pa ne. Medtem ko jih ti stalno.
Je*e se nam za tvoj OH in PH, vozi po predpisih pa glavo uporabljaj. Tisto tazgornjo, ne spodnjo.

MrStein je izjavil:

Ojej, spet en ki zagovarja selektivno spoštovanje predpisov!
Na križ z njim! ;)
Kar na grmado.

Resno, te k**be je treba spraviti s cest. Vsak s pet minut časa pač ne more na kolo. Pol pa te še gleda kot tele v nova vrata, češ, kaj se ne umakneš v pešce. Vozi se kot se spodobi, pa bodo ti problemi kar skopneli.

Enkrat ta ali oni teden sem videl eno mično gospodično, kako tukaj preči cesto na kolesu in hkrati gestikulira voznikom, ki se pravilno vključujejo v križišče, češ kaj imaš v glavi. Prečila je takole, zjutraj v konici:

Kje je bil #convenientcop takrat?

donvito ::

WizzardOfOZ je izjavil:

solatko je izjavil:

Vi ste tisti, za katere so nekateri prekrški sprejemljivi, drugi pa zločin.

Zdaj pa lahko nehaš nakladat. Ti opravičuješ svoje prekrške stalno. Enkrat prehitro, drugič oviraš prometni tok in potem še trdiš, da ne delaš nič napačnega.
Vsi smo vozniki, vsak od nas kdaj naredi bedarijo na cesti, se zgodi, smo samo ljudje. Ampak opravičujemo jih pa ne. Medtem ko jih ti stalno.
Je*e se nam za tvoj OH in PH, vozi po predpisih pa glavo uporabljaj. Tisto tazgornjo, ne spodnjo.

Nč bat, te že dolgo ne, tudi viagra ne pomaga. Zato pa najeda tukaj. >:D

WizzardOfOZ - Katere?
Ne opravičujem mojih prekrškov, debata je samo o tem ali se lahko vozi varno (PH) hitro ali ne. Imam kar nekaj izkušenj tudi kot sovoznik in lahko rečem, da od nekaj sto voznikov in voznic, s katerim sem se imel čast vozit, jih je kriterij dobrega in varnega voznika, doseglo samo 10-15, vsi ostali so imeli preveč napak, da bi lahko dejal karkoli pozitivnega o njihovi vožnji. Večna je v NPH, saj ne upoštevajo varnostne razdalje, ne znajo prilagajat hitrosti razmeram na cesti, niso zbrani na tisto kar trenutno počnejo, drža volana, kot da bi imeli v rokah metlo, se ukvarjajo z drugimi stvarmi, ki z vožnjo nima nobene veze (telefon, radio, GPS, obračanje glave ob pogovorih s sopotniki, upravljanjem volana z eno roko,...), ne opazujejo prometa zadaj in ob straneh,...
Skratka tako kot v rl, zaradi neuporabe pravila PH veliko nesreč vsak dan pri voznikih, ki sicer spoštujejo OH.
Delo krepa človeka

scipascapa ::

GupeM je izjavil:

Gremo v rdečo

tega je na stotine na dan, ker ni kaznovanja....premalo kamer, premalo policije in redarjev.

solatko je izjavil:

WizzardOfOZ - Katere?
Ne opravičujem mojih prekrškov,

Lazes kot pes tece, kaj drugega pa je bilo, ko si vozil 20, pod pretvezo da skrbis za varnost? Ali ko si nagazil na radar? Pa ko se hvalis, da je pametno in varno vozit nad OH? Ali pa ko trdis da ti nadnaravne sposobnosti dovoljuje krsenje predpisov?

Pac slaboumno prodajanje izgovorv zato da neuspesno poskusas prekrit enostavno dejstvo. Si neposoben voznik, ki ne zna niti po omejitvah vozit. In zato se ti redno dogaja da ruzis po travi in izkoriscas sina za izgovor ko fases kazen. In to kljub nadnaravnim sposobnostim, da opazis muho na 300 km, radarja ob cesti pa revcek ne.

Za razliko od vaske gostilne, pac nisi dorasel debati in vsakic ko usta odpres zines novo neumnost.

Skratka tako kot v rl, zaradi neuporabe pravila PH veliko nesreč vsak dan pri voznikih, ki sicer spoštujejo OH.
vecina nesec se zgodi tudi tistim, ki vozijo trezni, pa samo debil tvojega kova lahko iz tega potegne zakljucek, da je bol varno vozit pijan. Nic drugace ni z OH, to da se vecina nesrec zgodi v OH damo pomeni, da velika vecina ljudi ni kretenov in vozi po omejitvah.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

WizzardOfOZ - Katere?
Ne opravičujem mojih prekrškov, debata je samo o tem ali se lahko vozi varno (PH) hitro ali ne.

PH in OH si ti lahko zatakneš kamorkoli hočeš. Itak nimaš pojma o vožnji, samo domišljaš si, da si boljši.
Seveda je debata o prekrških in ti jih opravičuješ: Namerno si zmanjšal na 20km/h pri omejitvi 70km/h.
««
266 / 309
»»