» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
132 / 291
»»

WizzardOfOZ ::

maticb492 je izjavil:

Kok ste eni angelčki, nikol še niste šli čez rdečo kot pešci, nikol se vam ni nikamor mudlio, niti ko ste bli študenti, pa ste v torek ob 4ih zjutraj malo pijani hodli po centru mesta, pa nikjer nobenega avta. Če se kdo dejansko najde v tem, potem se mi smilite.


Ne moreš pa primerjat da gre nekdo čez rdečo v coni 30, kjer ni avta nikjer, ali pa ponoči, ko tudi vidiš da ni nobenga, s tem da se ti kolesar rine čez rdečo ali pa npr. v večpasovnem križišču.


Meni je to tako kot če greš z avtom, pa rineš kolesarje iz ceste in pešcem trobiš na prehodu za pešce.
Pač nekaj kar naj nebi počel. Ampak nadutost in neumnost pešcev in kolesarjev je pač brezmejna. Kot pravim na nagrobniku ne bo noben pisal da je imel prednost.

Likalnik ::

A110 je izjavil:

Bom napisal svojo dogodivščino ki se mi je zgodila danes. že v naprej naj povem da sem zelo defenziven voznik ki me praktično nič na cesti ne vrže iz tira oz spravi v živčnost. ni mi problem voziti za kolesarjem par 100m če pač ni dovolj pregledno za prehitevanje in nasplošno ko je le možno tudi sam grem na kolo in večinoma zagovarjam dejanja kolesarjev. ampak to kar se mi je pa danes zgodilo pa je bil višek.
Stojim na križišču v obliki črke T na rdeči v tisti smeri kjer lahko zaviješ levo ali desno. Na cesti pravokotno na mene je v smeri kjer sem zavijal med pasovoma je celo otok dolg recimo 20m ki fizično ločuje vozna pasova. ko se mi prižge zelena zapeljem kot drugi v koloni v križišče proti levi kamor sem zavijal. na levi strani sem takoj videl da ni nikogar na prehodu. na desni, na prehodu vidim kolesarja na kolesu (ta je nima veze s tistim ki mi je potem prišel nasproti) in taki sicer ne smejo preko prehoda ampak ker nikoli ne veš kaj se bo zgodilo sem še vedno pozoren nanj in obenem ko vozim v križišče in zavijam levo pogledam nad njega na semafor za pešce če ima slučajno zeleno luč da sem pozoren ker je pac stal pri miru in ni izgledalo da ima kak namen prečkati ceste. ko vidim da ima rdečo in usmerim pogled naprej na pas kjer zavijam pa zagledam pred seboj samomorilca ki prihaja proti meni. na mojem pasu, celo preko otoka ki fizično ločuje vozna pasova je samomorilec v zeleno rumenem dresu perutnine ptuj prehiteval celo kolono vozil ki so stali na rdeči, šel skozi rdečo v križišče in direktno proti meni po mojem pasu. opazil sem ga šele ko je bil že čisto na moji strani (pogled sem ravno toliko časa usmerjal na prehod da ga nisem videl oz niti gledal ker nikjer na svetu ti po pravilih nemore nihče tako uleteti v križišče) in je za las šel mimo mene. srečala sva se kak meter za prehodom (torej tam kjer je še otok in je najmanj prostora). sploh si ne predstavljam kaj bi bilo če bi bil 10cm bolj na levi strani svojega pasu. sam sem imel hitrost kakšnih 30km/h (pač poseševanje v drugi na "prazen" pas) on pa verjetno vsaj 40 če ne 50. no, takrat pa sem rabil par sekund na parkingu da sem se umiril in šel še parkrat skozi situacijo če sem slučajno sam nredil kaj narobe ker enostavno nisem mogel verjeti da lahko kak kolesar naredi kaj takega. razumem da greš čez rdečo na kolesu če je krizisce prazno in se prepričaš da je prazno ampak to je pa višek. očitno človeška neumnost res ne pozna meja. prilagam še sliko križišča s skico kolesarja ki je stal na prehodu, mojo smerjo vožnje z zeleno in samomorilčevo z rdečo.



Ne vidim težave...samo nabašeš kolesarja na havbo in je stvar ocvrta....pokličeš rešilca in policijo...poveš kje je bedak vozil in da močno upaš, da je čim bolj zlomljen....in se odpelješ domov...in mirno spiš

HotBurek ::

Ej peglezn, če to narediš kot si opisal, boš bil oglobljen in šel spat v zapor za 10 let.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

sunshine403 ::

Pa skoraj 100% sem da tudi mirno ne bo spal. Razen ce si totalen psihopat mocno dvomim, da mirno spis ce nekoga ubijes, tudi ce nisi kriv.

Likalnik ::

HotBurek je izjavil:

Ej peglezn, če to narediš kot si opisal, boš bil oglobljen in šel spat v zapor za 10 let.


Ej mesni...kaj sem pa naredil? pravilno sem pripeljal po svojem voznem pasu....nakar se je kolesar zaletel vame....kateri je napačno pripeljal po mojem voznem pasu....(če bi bil nasproti avto in ne kolesar bi bil kriv voznik v nasprotnem vozilu....se strinjamo?...glede na to, da je pa kolesar...sem pa jaz kriv in grem jaz v zapor?)....tudi kolesarji morajo upoštevati CPP.....po tvojem bi lahko kolesar počel karkoli in če bi povzročil nesrečo ne bi bil on nič kriv.

@sunshine403...nisem napisal, da ga ubiješ...napisal sem, da se polomi, ko bi ga pa šel v bolnico obiskat...bi mu pa novo kolo prinesel:) in zaželel, da naslednjič kamion nabaše

Pač če folk tako neodgovorno vozi, kot je ta kolesar v tem primeru...mu pač ni pomoči...vsaka šola nekaj stane...in sedaj se naj jaz sekiram zaradi njegove neodgovornosti....pamet v glavo pa bo za vse lažje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

sunshine403 ::

Nihce ni rekel da si ti kriv, ampak normalen voznik poskusa prepreciti nesreco, tudi ce ni kriv. To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam.... tudi ce bi lahko voznika zaradi poskodb na koncu iztozil. Pac zabremzas in se poskusas izogniti.
Konec koncev... tudi ce nisi kriv, in ja se enkrat, v tem primeru ne bi bil, imas vseeno malo morje problemov kasneje, sploh ce pride do smrti. Dvomim, da je to (plus tvoja vest) vredno tega otroskega dokazovanja "saj nisem bil jaz kriv". No ja se dobro da vas je vecina tistih, ki se najbolj repencite kaksni asi ste in kako pretepate ljudi po cesti, starih 12 let in se se lep cas ne bo vozila drugje kot na sopotniskem sedezu medtem ko bodo vozili starsi.

Likalnik ::

Se strinjam..."vsak normalen voznik poskusi preprečiti nesrečo"...roko na srce to delam vsakič, ko sem na cesti....trenutno je tako, da ima že vsak avto,motor,kolo in je veliko preveč prometa....in moraš poskusiti preprečiti nesrečo že v prometu kateri poteka vsaj po večini v skladu z CPP....kaj šele ko se ti bedak kot je ta nariše na cesti...pa verjemi, če je na kolesu tak...kakšen je šele za volanom avtomobila. (če bi mu potrobil...bi bil še pameten zakaj mu trobim/trobi)
In nisem noben psihopat...že nič kolikokrat sem preprečil nesrečo ker sem zadnji moment obvil...ampak opažam, da z leti imam vsakič manj tolerance do takih nespametnih početij.

To, da pa se probaš izogniti nesreči...pa pride že nagonsko...vsak to naredi avtomatsko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

maticb492 ::

Ja, samo eni pa tudi na pamet posplošujete in se delate pametne, pa ne veste celotne situacije včasih (izvzeto izsiljevanje prednosti in podobno)

Recimo ~2 leti nazaj sem vozil BMWja po dežju (zadnji pogodn torej), na izvozu iz krožnega sem prišel na lužo, aquaplanning in zletel v ograjo. Vzrok je bila kombinacija slabih gum (zadnja sezona - sem imel že naročene nove gume), dežja - luže in pač malo nesreče ob timingu pritiska na gas.

Valda ljudje se vozijo mimo, komentirajo "kakšni bedak" ipd. "mulc pa BMW" in podobne, čeprav sem le punco peljal na nočno izmeno in nisem nikakor divjal pa nič, lahko se zgodi komurkoli. Še policaj me je grdo gledal, dokler mu nisem povedal da imam 0 kazenskih točk (je kar začudeno pogledal).

Pač ni treba vedno posploševat in recimo vse voznike BMWjev enačit z bedaki ipd. Ko pride več nesrečnih naključij (dež, gume, zadnji pogon) skupaj lahko le majhna voznikova napaka privede do nesreče in to se lahko zgodi komurkoli, ne misliti da ste imuni in da se vam nikoli ne bo.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

matobeli ::

BMW z slabimi gumami je ob dežju zletel iz ceste zaradi nekontroliranega pritiskanja na gas?

Wow.

maticb492 ::

matobeli je izjavil:

BMW z slabimi gumami je ob dežju zletel iz ceste zaradi nekontroliranega pritiskanja na gas?

Wow.


"nekontroliranega" :))


Eto, direkt točno tvoj odziv je to o čemer pišem.

PS: Gume so bile znotraj predpisov, ker jih je policaj pregledal (na vsak način je hotel najdit nekaj da mi lahko napiše kazen). Torej še en razlog zakaj niso predpisi vse.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

WizzardOfOZ ::

Lastniki bmw-jev so to dosegli, da se tako govori o njih. Večina jih je namreč bebcev. Enako kot vozniki od 4 krat nič (audi za nepoznavalce).

HotBurek ::

Ne vidim težave...samo nabašeš kolesarja na havbo in je stvar ocvrta...

in da močno upaš, da je čim bolj zlomljen....in se odpelješ domov


Poglej, gospod Likalnik. Prvo napišeš, da ne vidiš težave, da kolesarja zbiješ. Kriv, ni kriv, v vsakem primeru je težava.

Drugo, da kličeš policaje, in jim razlagaš, da upaš, da je kolesar (ali bilokdo) čim bolj zlomljen. Tako, da bo fant dobil lekcijo, ane. Pol ga še tm pustiš, in greš naprej. Boli te džoli, če leži polomlen na telh, sam da ni na cesti, ker bi štopal avte.

I bet, da to policajem razlagaš, ko pridejo na sceno ("pelju se je proti men, jst vem da imam prav, on pa narobe, lahka bi se umaknil in prepreču nesrečo, a sem se zanalašč zabil v njega", ter, "upam, da je fant čim bolj polomljen, da bo dobil ornk lekcijo"), te modri spravij dol iz ceste. Kljub temu "da nisi bil kriv", kot praviš.


Men se je podobna stvar zgodila, in sem cviknil, zapremzal, zadaj pa je nekdo potegnil odbijač. Kolesar je spizdil ("jebeš mu po spisku, to je pa to"), izpolneš modro-rumen evro obrazec, plastiko s fenom popravijo in gre vse lepo naprej. Ideal bi sicer bi, da bi kolesar lepo počakal ampak je bil francoz, in je šel naprej.

Da je druga situacija, ko te nekdo spregleda (ali pa da bi te zanalašč zbil), ni ugodno. Ne glede na to, kje si.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

HotBurek ::

To, kar pravi @maticb492 pa BMW ...

Ali ima kdo podatke o znamkah vozil, ki so se verižno zaleteli v megli, pred nekaj leti blizu Nanosa? Ene 70 jih je bilo.


Spomnim se, da sem takrat slišal odličen nasvet: Če prideš z 100km/h v gosto meglo, kjer je vidlivost blizu 0, pelji naprej z nespremenjeno hitrostjo, ker če boš zmanjšal na 30km/h (da imaš tiste 2 sekunde pogleda naprej), se lahko zgodi, da te nekdo od zadaj nabaše.

To so talenti. Tako se dela. 8-)
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

UganiKdo ::

maticb492 je izjavil:

matobeli je izjavil:

BMW z slabimi gumami je ob dežju zletel iz ceste zaradi nekontroliranega pritiskanja na gas?

Wow.


"nekontroliranega" :))


Eto, direkt točno tvoj odziv je to o čemer pišem.

PS: Gume so bile znotraj predpisov, ker jih je policaj pregledal (na vsak način je hotel najdit nekaj da mi lahko napiše kazen). Torej še en razlog zakaj niso predpisi vse.


Glede na to, da si zletel z ceste, ni rabil kaj dosti iskat, ampak je lahko brez težav napisal kazen.

Drugače pa ja, kaj drugega kot neobvladovanje neprimerno opremljenega vozila, je po tvoje krivo za nesrečo? Višja sila, ker je padal dež? Tvoja punca, ker je mogla v službo?

Ko pride več nesrečnih naključij (dež, gume, zadnji pogon)

Kaj točno od naštetega je višja sila/naključje? Če karkoli od tega smatraš za naključje potem pač nisi za na cesto.

Že dejstvo, da si se odločil zvozit do konca gume, čeprav svoje funkcije niso opravljale optimalno vse pove.

To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam....
Lepo da tega ne delaš, se pa krepko motiš, če misliš, da imaš pravico povzročit prometno nesrečo in ogrožat lastnino in življenja ostali okrog sebe, zgolj zato, ker so naredili prekršek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

matobeli ::

pač malo nesreče ob timingu pritiska na gas


dej no dej ;)

maticb492 ::

UganiKdo je izjavil:


Kaj točno od naštetega je višja sila/naključje? Če karkoli od tega smatraš za naključje potem pač nisi za na cesto.


Za nesrečeo, v kateri je bil udeležen samo avto pod mojo kontrolo in ograja sem lahko kriv samo jaz.

To ni point objave. Ne valim krivde na nič drugega, zato bom tudi nehal odpisovat, ker ne razumete poante da je "nesreča", nekaj kar nobeden noče da se zgodi, pa se vseeno zgodi zaradi skupka naključij, kjer ni nujno da si divjak, ali da voziš prehitro ali pa da si pijan.

Lahko bi se prepričla npr.:
- če bi pritisnil na gas pol sekunde kasneje, ko so gume bile že čez lužo, (na žalost vam moram sporočit da če ne stisneš po gasu avto ne gre nikamor in ostane na mestu, ker v krožnem nisem tiščal gasa, ampak šele ko prideš ven iz ovinka)
- če bi imel drugačne gume, ali pa bi menjal nove en teden prej,
- če bi vozil 5km/h počasneje,
- če bi šel po drugi cesti,
- če bi pritisnil 10% manj na gas,
- če bi imel avto na sprednji pogon (sprednje gume niso bile v luži)

Pač ni vse enostransko in je v NESREČI toliko različnih dejavnikov, da ni preposto. Po zakonu mora biti nekdo kriv, ker mora nekdo krit posledice. Ampak to ne pomeni da je on kar idiot ali bedak ali ne vem kaj.

Vsem se lahko zgodi, samo to sem hotel povedat (primer je pa pač MOJ, ker samo tega POZNAM, nočem komentirat drugih)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

UganiKdo ::

Pač ni vse enostransko in je v NESREČI toliko različnih dejavnikov, da ni preposto.

absolutno je vedno prisotnih več dejavnikov, nkateri celo taki na katere voznik res nima vpliva. Ampak nič od tega kar si naštel ne sodi v kategorijo naključji.

Po zakonu mora biti nekdo kriv, ker mora nekdo krit posledice.

Po zakonu mora bit kriv tisti, ki je povzročil nesrečo.

Ampak to ne pomeni da je on kar idiot ali bedak ali ne vem kaj.

Ni nujno da je bedak al idiot, lahko je samo nesposoben. Žal ste v prometu tudi ljudje, ki svojega vozila ne obvladate. Zdaj lahko kaj glede tega naredite (vsi zgoraj našteta naključja so namreč povsem predvidljiva in obvladljiva, če voznik ve kaj dela), ali pač krivdo pripišete višji sili in upate, da bo naslednjič drugače.

Je pa od vsega najbolj smešno zagovarjanje na zadnji pogon, me zanima kdo ti je pištolo na glavi držal, da si ga moral kupit.

Zelo zelo zelo malo nesreč se zgodi po naključju. Velika večina se jih zgodi zaradi človeških napak, tudi tvoja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

sunshine403 ::

UganiKdo je izjavil:

To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam....
Lepo da tega ne delaš, se pa krepko motiš, če misliš, da imaš pravico povzročit prometno nesrečo in ogrožat lastnino in življenja ostali okrog sebe, zgolj zato, ker so naredili prekršek.

Ampak to res zgolj zato da nabijas? Daj si preberi VSE kar sem napisal, ne da preberes dve besedi potem pa se ti zmegli pred ocmi. In ce si vsaj na pol funkcionalno pismen, bo celo tebi jasno zakaj se gre in kdo kaj misli. In potem pametujes o trolanju, osebnih napadih in ne vem se cem.

UganiKdo ::

Spet osebni napadi in zmerjanje?

In to vse zato, ker opozorim na napako v tvojem sklepanju? jao, sam si res revež.

drugače pa v svojem slavospevu kar dvakrat poudariš, da nisi kriv za namerno povzročeno nesrečo, ker je kolesar storil prometni prekršek. In slednje pač ni res, pa če še tako žališ in napadaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

solatko ::

maticb492 - Če bi se takoj, ko si kupil avto na zadnji pogon naučil, kako je treba reagirat, ko začnejo zadnje gume drseti, se ti tudi nebi zgodilo, ne glede na vrsto gum. Ljudje imajo BMW-je radi, ker greš brez problemov skozi ovinke poćez, samo naučit se moraš.
Si se že?
Delo krepa človeka

IL_DIAVOLO ::

Spet si preveč filme gledal.

mancini ::

Če si v krožnem zletel v dežju v ograjo, potem nisi kupil gum 1 teden prepozno ampak 1 leto.
Tako da vse to ni skupek nepredvidljivih okoliščin ampak neizpravno vozilo.

maticb492 ::

solatko je izjavil:

maticb492 - Če bi se takoj, ko si kupil avto na zadnji pogon naučil, kako je treba reagirat, ko začnejo zadnje gume drseti, se ti tudi nebi zgodilo, ne glede na vrsto gum. Ljudje imajo BMW-je radi, ker greš brez problemov skozi ovinke poćez, samo naučit se moraš.
Si se že?



To se strinjam, ker sem na varni vožnji vozil avto od dedka, ki je bil na sprednji pogon (takrat še nisem imel svoj avto), in je seveda ogromna razlika. Tako da ja, spet moja napaka.

Sedaj vozim Cliota, si bom pa omislil spet Mercedesa/BMWja ko bom uresničil vse finančne načrte, za naslednja leta.

Ampak grem obvezno še enkrat na AMZS poligon z avtom in bom tam probal čimveč. Ker tisto pač moraš znat (ne mislim namensko driftanje - ampak kontrola nad vozilom potem ko izgubaš kontrolo zaradi druge napake).

Je pa BMW definicija slogana "Užitek v vožnji", in redko kateri avto pride blizu občutku vožnje, udobje, tišina ipd. Edini, ki jamrajo in sovražijo BMWje zaradi stereotipov so oni, ki nimajo za tak avto ali pa jim vožnja ne pomeni nič drugega kot prevoz od točke A do točke B.

Stvar pač ni tako preprosta kot sprednji pogon, ima veliko prednosti pa tudi veliko slabosti in mislim da bi morali to učit v avto šoli, vsaj nekaj ur na zadnji pogon, še posebej po mokrem, mogoče bi tudi mene rešilo, da bi imel izkušnje, ker 99% se nič ne zgodi, tisti 1% ko se pa pa lahko gre hudo narobe. Jaz sem imel srečo da je bil samo pleh, lahko bi blo pa huje.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

IL_DIAVOLO ::

Večina voznikov bmw-jev nima za burek, tisti ki pa imajo, pa itak vozijo M, ki je edini pravi bmw, kot je pri mercedesu amg.

maticb492 ::

Ma okej, tu zdej pravim o kontroli avto po mokrem ipd. ko gre nekaj narobe, ne pa temu kok lahko nekdo dirka po cesti :D

Jaz bi lahko stvar rešil, če bi prej isto naredil 10x na poligonu, tako da bi mi bil refleks, samo nisem, sem narobe reagiral.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

kamiKaZaA ::

matobeli je izjavil:

BMW z slabimi gumami je ob dežju zletel iz ceste zaradi nekontroliranega pritiskanja na gas?

Wow.

tukaj imaš dva taka primera:
1. primer na 1:19
2. primer na 2:29
:))

maticb492 ::

Ta na 2:29 je vozil po ravnem?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

kamiKaZaA ::

maticb492 je izjavil:

Ta na 2:29 je vozil po ravnem?

Tiskarski škrat. Oni na 2:19 je mišljen. Fliper BMW driving style v dežju.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

mancini - Če se avta z zadnjim pogonom ne naučiš vozit, si v ovinkih hitro ven, če gas pohodiš v napačnem času, ne glede na kvaliteto gum.
maticb492 - Ti predlagam kak poligon v A ali Grobnik, ko je za avtomobile, se vse dogaja pri precej višjih brzinah. Na cesti ti ne pomagajo dosti vaje pri 40-60, ker se redko voziš tako počasi.
Stvar je veliko preprostejša, kot pri prednjem pogonu, samo naučit se moraš volan pravi čas obrnit kontra in potem vse uravnavaš z gasom. Res je, ko enkrat obvladaš vožnjo z BMW-jem ali kakšnim drugim z pogonom zadaj, te praktično ne more nič presenetit, da bi šel pod cesto. Je pa potrebno nekaj dni po par ur treninga, da ti to sede v kri in v primeru zdrsa, reagiraš avto marsko, ker za razmišljanje ni časa.
Naredil si samo eno napako - vozilo ti je ušlo iz kontrole. Zato se moraš naučit vozit z prilagojeno hitrostjo, ki se veča, s pridobivanjem izkušenj.
Vozila na zadnji pogon se moraš naučit vozit, tako kot štirikolesni pogon, kjer je specifika to, da ko enkrat preteraš, so vsa štiri kolesa v luftu in praktično ni rešitve.

IL_DIAVOLO - Zakaj zganjaš fovšijo?

kamiKaZaA - To so ruski vozniki, ki enako počnejo z Ladami, BMW-ji, Hondami,... tega je poln you tube, ker ne znajo vozit, razen pritiskanja na gas in pištolo v predalu. Tam pač velja divji zahod na vzhodu in ne to primerjat s civilizirano družbo v SLO, kjer je samo nekaj deset idiotov, ki mislijo, da če imajo denar, jim pa nihče nič ne more. Imaš jih tudi na razvitem zahodu, samo tam jih hitro umirijo.
Delo krepa človeka

poweroff ::

sunshine403 je izjavil:

poweroff je izjavil:

Ali pa vožnja vštric na regionalnih cestah... redno videvam.

Vstric voznja je z razlogom.... zaradi kretenov ki mislijo, da morajo tisto sekundo ko te dohitijo tudi prehiteti. In ce gre nasproti avto, te pac prehiti tako da te zrine na bankino ali v jarek. Ce sta dva vstric, pa si primoran zabremzat in prehitet ko imas prostor.
Po tujini se zares priporoca da dva kolesarja vozita vstric (plus da imas tudi po 700+eur kazni, ce prehitevas na manj kot 1.5m oddaljenosti), pri nas pa je normalno, da se prehiteva na 5cm in ni noben problem ce pri tem se malo butnes kolesarja ali ga izrines v jarek, po drugi strani pa ni problema 2km za traktorjem, ki je pocasnejsi kot kolesar vozit.


Zakon je jasen:

7. Z vožnjo vštric kršite predpise

Še posebej ob koncu tedna in na cestah, ki vodijo do priljubljenih izletniških točk, so kolesarske skupine pogost pojav. Po dva ali celo trije se kolesarji vozijo vzporedno ali pa v daljših kolonah brez presledka. Obe vedenji ovirata avtomobile in sta prepovedani. Vzporedno lahko kolesarji vozijo zgolj na kolesarski poti, če širina poti to omogoča, kadar je kolesarjev več, pa se morajo razdeliti v manjše skupine. Med posameznimi skupinami morajo pustiti dovolj prostora, da jih ostali vozniki lahko varno prehitijo.
Fotografija dveh športnih kolesarjev.


Kazen? Za vzporedno vožnjo kolesarjev je prepisana globa 80 evrov. Edina izjema so kolesarji, ki so na treningu pod licenco kolesarske zveze.


Vožnja vštric je znak kolesarske samopašnosti in nespoštovanja predpisov. In ti isti ljudje potem od drugih udeležencev zahtevajo da spoštujejo CPP??
sudo poweroff

sunshine403 ::

UganiKdo je izjavil:

Spet osebni napadi in zmerjanje?

In to vse zato, ker opozorim na napako v tvojem sklepanju? jao, sam si res revež.

drugače pa v svojem slavospevu kar dvakrat poudariš, da nisi kriv za namerno povzročeno nesrečo, ker je kolesar storil prometni prekršek. In slednje pač ni res, pa če še tako žališ in napadaš.

A bi sel prosim se enkrat prebrati in ce nisi zmozen razumeti, potem lepo prosim ne pametuj o tem kaj nekdo sklepa. Mislim da sem dovolj jasno napisal, da bi ti uspelo razumeti. Ce ne gre, potem se enkrat, da nikjer nisem pisal da bi JAZ povzrocil namerno nesreco, temvec sem zgolj odgovarjal nekomu, ki je tocno to napisal post ali dva pred mano. Tako da ja... jao sam si res revez.

poweroff je izjavil:

7. Z vožnjo vštric kršite predpise

Vem in mi je jasno da s tem krsim predpise. Ampak to delam zato, ker imam s tem vec moznosti da ostanem ziv. Razlog sem ti napisal prej. Moram pa reci, da v slabih 40letih se nisem dobil kazni za ta prekrsek (no zares razen 3 radarjev (pa ne na kolesu) se nisem dobil druge kazni), pa me je med tako voznjo prehitelo ali videlo ze ogromno policajev. Pa preden se wannabe pravnik spet vtakne v to. Ja vem krsim predpise. Mi je jasno.

Zgodovina sprememb…

UganiKdo ::

sunshine403 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Spet osebni napadi in zmerjanje?

In to vse zato, ker opozorim na napako v tvojem sklepanju? jao, sam si res revež.

drugače pa v svojem slavospevu kar dvakrat poudariš, da nisi kriv za namerno povzročeno nesrečo, ker je kolesar storil prometni prekršek. In slednje pač ni res, pa če še tako žališ in napadaš.

A bi sel prosim se enkrat prebrati in ce nisi zmozen razumeti, potem lepo prosim ne pametuj o tem kaj nekdo sklepa. Mislim da sem dovolj jasno napisal, da bi ti uspelo razumeti. Ce ne gre, potem se enkrat, da nikjer nisem pisal da bi JAZ povzrocil namerno nesreco, temvec sem zgolj odgovarjal nekomu, ki je tocno to napisal post ali dva pred mano. Tako da ja... jao sam si res revez.

poweroff je izjavil:

7. Z vožnjo vštric kršite predpise

Vem in mi je jasno da s tem krsim predpise. Ampak to delam zato, ker imam s tem vec moznosti da ostanem ziv. Razlog sem ti napisal prej. Moram pa reci, da v slabih 40letih se nisem dobil kazni za ta prekrsek (no zares razen 3 radarjev (pa ne na kolesu) se nisem dobil druge kazni), pa me je med tako voznjo prehitelo ali videlo ze ogromno policajev. Pa preden se wannabe pravnik spet vtakne v to. Ja vem krsim predpise. Mi je jasno.


Kakorkoli se napihuješ in brezveze žališ, dejstvo ostaja, da si v svojem postu 2x napisal, da namerne povzročitve nesreče ne smatraš kot krišitev. In kot ti človek pove, da se motiš, pač kot se za trola spodobi začneš žalit in se napihovat.

O tem, da si pa celo ponosen na svoje protizakonito obnašanje v prometu pa škoda besed. Če apliciram tvojo logiko, te torej lahko avto mirno zgazi, ko voziš v štric, saj si v prekršku in po tvojih lastnih besedah to ni kaznivo.

K0l1br1 ::

Na kolesu ne preživiš, če ne kršiš predpisov. Najbolj nevarni so avtomobilisti, ki ne kršijo predpisov, takoj za njimi avtomobilisti, ki jih kršijo, v obe kategoriji sodijo tudi motoristi, za katere sem ziher, da so jim pobrali kos možgan ven, nato Italijani, ti ikak predpisov ne poznajo, neprekinjene bele črte pa ne bodo prevozili, pa če kolesarja poderejo, če pa kolesarja ni, pa vedno.
+6 ostali pametnjakoviči, ki niso sposobni ovinka zvoziti po svojem pasu.

solatko ::

sunshine403 - Oviranje prometnega toka, kaznujejo zelo redko, imajo raje prekoračitev hitrosti, ker so kazni višje, pa prej izpolnijo kvoto.

K0l1br1 - Če se na kolesu obnašaš, kot večina kolesarjev pri nas, potem res težko, če pa se prepričaš ali te ob prečkanju ceste pri zeleni, voznik vidi in temu prilagodiš vožnjo, če voziš na delu ceste, ki ga lahko uporabljajo kolesarji, skratka, če upoštevaš večino pravil in še malo pameti pa ni problem preživet, brez kršenja predpisov. Večina, ki ste pripravljeni vsak dan kršit predipise na kolesih, predstavljate resno nevarnost za otroke in invalide.
Delo krepa človeka

sunshine403 ::

UganiKdo je izjavil:

Kakorkoli se napihuješ in brezveze žališ, dejstvo ostaja, da si v svojem postu 2x napisal, da namerne povzročitve nesreče ne smatraš kot krišitev. In kot ti človek pove, da se motiš, pač kot se za trola spodobi začneš žalit in se napihovat.

O tem, da si pa celo ponosen na svoje protizakonito obnašanje v prometu pa škoda besed. Če apliciram tvojo logiko, te torej lahko avto mirno zgazi, ko voziš v štric, saj si v prekršku in po tvojih lastnih besedah to ni kaznivo.

Pa ti si res ne samo funkcionalno nepismen ampak komplet nepismen. Glede prvega je brez veze, glede drugega pa kot kaze tudi. Ce mislis igrati odvetnika, se vsaj brati nauci. Glede mojih prekrskov ti se enkrat napisem kar sem napisal:
Vem in mi je jasno da s tem krsim predpise. Pa preden se wannabe pravnik spet vtakne v to. Ja vem krsim predpise. Mi je jasno.
Kje iz tega si ti potegnil, da mojih lastnih besedah to ni kaznivo pa je verjetno jasno zgolj in samo tebi. Napisal sem samo da do danes za to se nisem dobil kazni. Ce ti mislis da to zame pomeni, da ni kaznivo, ti pa na zalost ne morem pomagati. Za to obstajajo drugi... recimo prvih par razredov osnovne sole, kjer te naucijo osnov branja.

solatko ::

sunshine403 - Zato so kolesarji krivi za skoraj 70%-ov smrtnih nesreč, v katerih so udeleženi. Ker vedo, da kršijo predpise in čisto vsi zato, da bi lažje preživeli. Razloži po kakšnem izračunu imaš več možnosti za preživet z vožnjo vštric, ko ti v ovinku v rit prileti voznik, ki ne pričakuje dveh kolesarjev sredi ovinka?
Največ imaš možnosti preživetja, če se izogibaš prometnih lokalnih cest in se voziš po stranskih ali kolesarskih stezah.
Delo krepa človeka

poweroff ::

Ja to pa ne. Kolesar je na misiji. Vozil se bo po najbolj prometnih cestah, ker je to ekološko, napredno in kaj vem kaj še vse.

In ja, problem je policija, ki take vožnje ne kaznuje. Potem pa ljudje mislijo da jim je dovoljeno vse. Pa še na misiji so.
sudo poweroff

st12 ::

sunshine403 je izjavil:

Nihce ni rekel da si ti kriv, ampak normalen voznik poskusa prepreciti nesreco, tudi ce ni kriv. To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam.... tudi ce bi lahko voznika zaradi poskodb na koncu iztozil. Pac zabremzas in se poskusas izogniti.

O, jaz sem pa že razmišljal kaj vse bi lahko delal, če bi imel nek avto za do jurja. Največji užitek mora biti da se dotakneš tistega (pač preveč zaletavat se tudi ne moreš ker kmalu postane avto nevozen, pač po pameti in z občutkom), ki se je vključil pred tabo.
Ali pa če med prehitevanjem kdo zavije proti sredini, ne rabiš zavijat levo na bankino, ampak samo pelješ dalje da ga poradiraš po celem boku.
Ali pa ti kdo izvaja road rage, imaš s sabo kij in ga potolčeš brez skrbi, da bi ti med postopkom poškodoval avto.
Pa na parkiriščih bi lahko tudi dajal razne lekcije. Recimo če bi ti kdo parkiral samo na 20cm od levih vrat, mu drugič parkiraš na 5cm, da jih ne more odpreti.
Čudno da se tega ni še noben spomnil. Vem da če bi ga preveč sral, da bi te začela iskati policija, ampak za taka dejanja kjer v bistvu niti nisi sam kriv bi moralo iti samo za denarne kazni. Pač tisti s preveč denarja, bi si namesto avta za 50-100k raje privoščili kaj takega. Saj za kaj pa kupiš drag avto, za povečan užitek, pomoje se ti bolj smeje, če lahko končno vrneš vsem tistim, ki so ti v preteklosti delali probleme.
Ah ja, mogoče enkrat v prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: martincek1 ()

UganiKdo ::

sunshine403 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Kakorkoli se napihuješ in brezveze žališ, dejstvo ostaja, da si v svojem postu 2x napisal, da namerne povzročitve nesreče ne smatraš kot krišitev. In kot ti človek pove, da se motiš, pač kot se za trola spodobi začneš žalit in se napihovat.

O tem, da si pa celo ponosen na svoje protizakonito obnašanje v prometu pa škoda besed. Če apliciram tvojo logiko, te torej lahko avto mirno zgazi, ko voziš v štric, saj si v prekršku in po tvojih lastnih besedah to ni kaznivo.

Pa ti si res ne samo funkcionalno nepismen ampak komplet nepismen. Glede prvega je brez veze, glede drugega pa kot kaze tudi. Ce mislis igrati odvetnika, se vsaj brati nauci. Glede mojih prekrskov ti se enkrat napisem kar sem napisal:
Vem in mi je jasno da s tem krsim predpise. Pa preden se wannabe pravnik spet vtakne v to. Ja vem krsim predpise. Mi je jasno.
Kje iz tega si ti potegnil, da mojih lastnih besedah to ni kaznivo pa je verjetno jasno zgolj in samo tebi. Napisal sem samo da do danes za to se nisem dobil kazni. Ce ti mislis da to zame pomeni, da ni kaznivo, ti pa na zalost ne morem pomagati. Za to obstajajo drugi... recimo prvih par razredov osnovne sole, kjer te naucijo osnov branja.


Vidim, da nisi sposoben sledit debati. Govoril sem o tem, da po tvojih besedah (2x si to zapisal) ni kaznivo namerno povzročiti prometno nesrečo.

Tako, da si žal povsem zgrešil svoj rant, ker očitno nisi sploh prebral kar sem napisal.

Še citat, ker revež lastnim besedam ne slediš: To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam Odgovor na to je: NE, nimaš pravice in ja si, kriv če namerno povzročiš prometno nesrečo, četudi je soudeleženec naredil prometni prekršek.

Bi pa na tvojem mestu bil previden, ko boš naslednjič vozil vštric z drugim kolesom, zaradi lastne varnosti, ker bo lahko pripeljal nasproti nekdo, ki bo prav tako razmišljal, da ni nič kriv, če zgazi kolesarja, ki krši prometne predpise.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

sunshine403 ::

UganiKdo je izjavil:

Vidim, da nisi sposoben sledit debati. Govoril sem o tem, da po tvojih besedah (2x si to zapisal) ni kaznivo namerno povzročiti prometno nesrečo.

Tako, da si žal povsem zgrešil svoj rant, ker očitno nisi sploh prebral kar sem napisal.

Še citat, ker revež lastnim besedam ne slediš: To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam Odgovor na to je: NE, nimaš pravice in ja si, kriv če namerno povzročiš prometno nesrečo, četudi je soudeleženec naredil prometni prekršek.

Bi pa na tvojem mestu bil previden, ko boš naslednjič vozil vštric z drugim kolesom, zaradi lastne varnosti, ker bo lahko pripeljal nasproti nekdo, ki bo prav tako razmišljal, da ni nič kriv, če zgazi kolesarja, ki krši prometne predpise.


Kot sem napisal ze parkrat... ce nisi funkcionalno pismen, raje ne komentiraj.
Pa se enkrat dokaz o tem, da bos mogoce konco STFU:

UganiKdo je izjavil:

da po tvojih besedah (2x si to zapisal) ni kaznivo namerno povzročiti prometno nesrečo.

Moj zapis:
To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam


Ce ti ni jasna razlika med kaj je kaznivo in kaj je "nisem kriv" je to tvoj problem, s tem, da je ta moj stavek cisto drugacen, ce bi slucajno prebral cel odgovor in ne zgolj iztrgal en stavek iz njega. In cel odgovor je bil to:

Nihce ni rekel da si ti kriv, ampak normalen voznik poskusa prepreciti nesreco, tudi ce ni kriv. To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam.... tudi ce bi lahko voznika zaradi poskodb na koncu iztozil. Pac zabremzas in se poskusas izogniti.

Nanasal pa se je na tole:

Likalnik je izjavil:

Ne vidim težave...samo nabašeš kolesarja na havbo in je stvar ocvrta....pokličeš rešilca in policijo...poveš kje je bedak vozil in da močno upaš, da je čim bolj zlomljen....in se odpelješ domov...in mirno spiš


Ker nisi sam sposoben ustrezno najti in razumeti tega, sem ti moral pac dobesedno narisati. S tem zakljucujem debate z ljudmi, ki niso sposobni niti osnovnega razumevanja prebranega.

martincek1 ::

solatko je izjavil:

sunshine403 - Zato so kolesarji krivi za skoraj 70%-ov smrtnih nesreč, v katerih so udeleženi. Ker vedo, da kršijo predpise in čisto vsi zato, da bi lažje preživeli. Razloži po kakšnem izračunu imaš več možnosti za preživet z vožnjo vštric, ko ti v ovinku v rit prileti voznik, ki ne pričakuje dveh kolesarjev sredi ovinka?
Največ imaš možnosti preživetja, če se izogibaš prometnih lokalnih cest in se voziš po stranskih ali kolesarskih stezah.


Kolesarji v tem primeru pomeni predvsem razne babice in dedki, ki zapeljejo pred avto, padejo po tleh na cesti, razni pijančki, ki se ponoči peljejo iz gostilne in podobno.

Kolesar je pravtako vedno kriv, ker je 'vozil hitreje, kot to cesta dopušča' in se 'ni prilagajal razmeram na cesti'. Podobno je kriv tudi voznik, ki 'v ovinku v rit prileti voznik', ki bi moral imeti dovolj varnostne razdalje za ustavitev ali voziti sorazmerno počasneje. To, da 'ne pričakuje' dveh kolesarjev, je tko glupa ideja, da si moral precej napet možgane, da si jo našel.

Ganon ::

maticb492 je izjavil:

Edini, ki jamrajo in sovražijo BMWje zaradi stereotipov so oni, ki nimajo za tak avto ali pa jim vožnja ne pomeni nič drugega kot prevoz od točke A do točke B.


Zdaj veste, na svetu obstajajo trije tipi ljudi. Tisti, ki za BMW-ja nimajo dovolj denarja, tisti, ki jim ni mar za avtomobile in gospodje, ki sedijo za volanom bavarske perfekcije.

:))

shadeX ::

solatko je izjavil:

maticb492 - Če bi se takoj, ko si kupil avto na zadnji pogon naučil, kako je treba reagirat, ko začnejo zadnje gume drseti, se ti tudi nebi zgodilo, ne glede na vrsto gum.


Ta je tud legendarna.

Namesto, da bi mu svetoval kako sploh ne pridet v tako situacijo (ko avto že drsi), ga ti učiš naj se nauči "driftat". Sveta devica marija no..

In tudi če se nauči tega "skilla", mu to ne bo dost pomagalo. Eno je da ti avto drsi (takrat mogoče lahko še kaj narediš - ampak spet odvisno od situacije), drugo pa je da ti pohodiš gas in ti avto zdrsne. Vse se zgodi v trenutku in še preden se zaveš kaj se je zgodilo, si že doživel nesrečo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

UganiKdo ::

sunshine403 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Vidim, da nisi sposoben sledit debati. Govoril sem o tem, da po tvojih besedah (2x si to zapisal) ni kaznivo namerno povzročiti prometno nesrečo.

Tako, da si žal povsem zgrešil svoj rant, ker očitno nisi sploh prebral kar sem napisal.

Še citat, ker revež lastnim besedam ne slediš: To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam Odgovor na to je: NE, nimaš pravice in ja si, kriv če namerno povzročiš prometno nesrečo, četudi je soudeleženec naredil prometni prekršek.

Bi pa na tvojem mestu bil previden, ko boš naslednjič vozil vštric z drugim kolesom, zaradi lastne varnosti, ker bo lahko pripeljal nasproti nekdo, ki bo prav tako razmišljal, da ni nič kriv, če zgazi kolesarja, ki krši prometne predpise.


Kot sem napisal ze parkrat... ce nisi funkcionalno pismen, raje ne komentiraj.
Pa se enkrat dokaz o tem, da bos mogoce konco STFU:

UganiKdo je izjavil:

da po tvojih besedah (2x si to zapisal) ni kaznivo namerno povzročiti prometno nesrečo.

Moj zapis:
To je priblizno enako, kot da bi se jaz zanalasc z avtom ali pa s kolesom zaletel v avto, ki me je izsilil. Ja imam vso pravico in nisem kriv, pa vseeno tega ne delam


Ce ti ni jasna razlika med kaj je kaznivo in kaj je "nisem kriv" je to tvoj problem, s tem, da je ta moj stavek cisto drugacen, ce bi slucajno prebral cel odgovor in ne zgolj iztrgal en stavek iz njega.



Kar delaj bedaka iz sebe, sem pravilno odeblil tekst, ki ga hočeš skrit. Kot že rečeno, ne nimaš nikakršne pravice zgazit kolesarja samo zato, ker dela prometne prekrške.

maticb492 ::

Ganon je izjavil:



Zdaj veste, na svetu obstajajo trije tipi ljudi. Tisti, ki za BMW-ja nimajo dovolj denarja, tisti, ki jim ni mar za avtomobile in gospodje, ki sedijo za volanom bavarske perfekcije.

:))


Ne.... obstajajo še kolesarji (ločeni na tiste ki vozijo vštric skupaj in tiste, ki ne) :)):))
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Ganon je izjavil:

maticb492 je izjavil:

Edini, ki jamrajo in sovražijo BMWje zaradi stereotipov so oni, ki nimajo za tak avto ali pa jim vožnja ne pomeni nič drugega kot prevoz od točke A do točke B.


Zdaj veste, na svetu obstajajo trije tipi ljudi. Tisti, ki za BMW-ja nimajo dovolj denarja, tisti, ki jim ni mar za avtomobile in gospodje, ki sedijo za volanom bavarske perfekcije.

:))


Obstaja se cetrti tip. Se jim gre za "ugled" in nocejo voziti znamke, ki je znana kot vozilo objestnezev.

sunshine403 ::

UganiKdo je izjavil:

Kar delaj bedaka iz sebe, sem pravilno odeblil tekst, ki ga hočeš skrit. Kot že rečeno, ne nimaš nikakršne pravice zgazit kolesarja samo zato, ker dela prometne prekrške.

Pa ti res nisi gladek... Iz tega da se vozim na kolesu vstric (ja kot sem napisal ze v prvem odgovoru na to temo, vem da je v nasprotju z zakonom in za to lahko dobim kazen... predvidevam da ti bo uspelo spet nekaj obrniti in bos uspel prebrati drugace) sem prisel do nekoga, ki bi nagazil kolesarja, zato ker dela prometne prekrske?? Dafuk... resno, nauci se brati.

LeQuack ::

Če kdo rabi razloge ta samovozeče avte naj bere to temo. Lahko bi kar sprintali cel thread in dali kot podlago za zakon, da se prepove ročno vožnjo.
Quack !

Vazelin ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ja vozniki mercedesov so eni najbolj vzornih.

Tudi eni starejših:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

UganiKdo ::

sunshine403 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Kar delaj bedaka iz sebe, sem pravilno odeblil tekst, ki ga hočeš skrit. Kot že rečeno, ne nimaš nikakršne pravice zgazit kolesarja samo zato, ker dela prometne prekrške.

Pa ti res nisi gladek... Iz tega da se vozim na kolesu vstric (ja kot sem napisal ze v prvem odgovoru na to temo, vem da je v nasprotju z zakonom in za to lahko dobim kazen... predvidevam da ti bo uspelo spet nekaj obrniti in bos uspel prebrati drugace) sem prisel do nekoga, ki bi nagazil kolesarja, zato ker dela prometne prekrske?? Dafuk... resno, nauci se brati.


hmmm, a še kar obračaš besede? jao trolček moj mali. krepko preden si začel sanjat o vožnji v vštric si razlagal, da imaš pravico gazit kolesarje, ki delajo prometne prekrške. Lepo sicer, da si se pohvalil, da tega sicer ne počneš (upam da je ta del resničen). Ampak to ne spremeni dejstva, da se motiš, ko razlagaš da imaš pravico do tega da povoziš kolesarja, ker je naredil prometni prekršek.

ampakj saj vem da drugega kot trolanja in zmerjanja nisi zmožen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()
««
132 / 291
»»