Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi

predi ::
Sicer ne vem ali je ravno vredno objave v nacionalnem mediju, ampak whatever: Objesten pešec stekel pred gasilsko vozilo na nujni vožnji.
Tip je to naredil namerno.
Skrit v temi čakal na pravo priložnost in svoj 'izziv' pospremil z ignorantskim smehom
Pozneje nam je posredoval še več informacij o dogodku. S posnetka je razvidno, da pri ravnanju pešca – gre za odraslo osebo – ne gre za napako, pač pa za namerno dejanje in izzivanje usode, saj pešec na eni strani ceste najprej nekaj časa čaka na gasilsko vozilo, ki se približuje s sireno in modrimi lučmi, potem pa nenadoma steče pred vozilo in čez cesto.
Gasilsko vozilo je imelo v svoji smeri vožnje zeleno luč na semaforju, pešec pa rdečo in bi se moral ustaviti že zaradi tega. Še bolj zastrašujoče pa je, da je bil v trenutkih pred nevarnim in nenadnim dejanjem na temnem delu v počepu skrit za prometno signalizacijo, so še razkrili kranjski policisti.
Pa res. Idiot prve kategorije.

SimplyMiha ::
Lejte, fantje in punce, če se priključujete na avtocesto in vam naredim 50m prostora, ga mirne volje zasedite, ne pa da greste naprej in se potem na koncu pospeševalnega pasu silite v strnjeno kolono.
Mone monaste.
Mone monaste.

bambam20 ::
SimplyMiha je izjavil:
Lejte, fantje in punce, če se priključujete na avtocesto in vam naredim 50m prostora, ga mirne volje zasedite, ne pa da greste naprej in se potem na koncu pospeševalnega pasu silite v strnjeno kolono.
Mone monaste.
To je ok. Men ni pustil prostora pa je mel levi pas prost. Peljala je po desnem, da sem moral enostavno počakat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

facepalm ::
jaz sem se pa peljal 60kmph v klanec za tovornjakom, ker se poklicni voznik ni odlocil zapeljat nazaj na "pocasni" pas po opravljenem prehitevanju. prehitevalni pa je bil zaseden.
just another day na nasih avtocestah...

rosomah ::
jaz sem se pa peljal 60kmph v klanec za tovornjakom, ker se poklicni voznik ni odlocil zapeljat nazaj na "pocasni" pas po opravljenem prehitevanju. prehitevalni pa je bil zaseden.
vrhniški klanec AC .... trije tovornjaki vštric.... eden 90...eden 91... eden 92 (?) KM/H....pa se pejt.....

__Devil__ ::
Možno bi bilo, da imajo nekateri tovornjaki elektronsko blokado na 90 in več ne morejo vozit, zato taka zmeda pri prehitevanju včasih.

imajo skoraj vsi. zato je njihovo pocetje toliko bolj nesmiselno. ceprav 2kmph razlike, v enem delovniku nanese na skoraj 20km razlike. gazda must be proud:))

Ko spremljam take tovornjake, se sprašujem zakaj prehitevani tovornjak ne upočasni in tako omogoči prehitevajočemu, da se čim prej vrne na vozni pas?
A šparajo gorivo?
A šparajo gorivo?

__Devil__ ::
Ja najbrž je lahko več razlogov, lahko, da jim ni mar, ker vejo, da jih vsi (radi) prehitijo. Mogoče se jim mudi, ali pa delajo na čas in hitrost. Možno, da tudi šparajo gorivo saj na zelo dolge vožnje se že pozna, in lahko, da jim je tudi bolj mar za vozilo, katero mora večina sama vzdrževat.

Možno bi bilo, da imajo nekateri tovornjaki elektronsko blokado na 90 in več ne morejo vozit, zato taka zmeda pri prehitevanju včasih.
VSi tovorjaki imajo blokado na 90 km/H.
SimplyMiha je izjavil:
Ko spremljam take tovornjake, se sprašujem zakaj prehitevani tovornjak ne upočasni in tako omogoči prehitevajočemu, da se čim prej vrne na vozni pas?
A šparajo gorivo?
Ne . ker tovornjak zelo dolgo pospešuje nazaj in če vozi tovor pomeni to dodtano nepotrebno porabo.
Zgodovina sprememb…

Spxy ::
SimplyMiha je izjavil:
Ne . ker tovornjak zelo dolgo pospešuje nazaj in če vozi tovor pomeni to dodtano nepotrebno porabo.
Čemu potem prehiteva, če to pomeni večjo porabo goriva?
Prej k pride več cajta bo za lubico.

IL_DIAVOLO ::
SimplyMiha je izjavil:
Šofer kamiona ne gleda na porabo, ampak na to da bo pred temo doma.

GenZNPC ::
SimplyMiha je izjavil:
Recimo ima en bistveno tezji tovor, ga prehiti da tam kjer on v breg izgublja hitrost se on nemoteno pelje naprej.
Od Kieva do Bilbaota se nabere.
Bolgarski sleperji grejo gladko 100
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

SimplyMiha je izjavil:
Dejansko če en vozi s hitrsotjo 80 km/H ga bo šel tisti zdaja prehitevta, kar pomeni čakanje :). Tako je.

GR2 ::
Lepo max 2500rpm (1.6T, zelo lepo se pelje pri tako nizkih obratih),
To niso za novodobnega turbo bencinarja niso nizki obrati. Ti sploh ne veš kaj pišeš. Nizki obrati so 1400-1500 rpm.
Ta teden sem začel od najmanjše porabe, proti koncu bom šel do najvišje.
ponedeljek
Omejil sem se na max 70 po ravninah, to pomeni 1700rpm v 6. ali 2000rpm v 5., po naselju 1400rpm v 5. ali 1700rpm v 4. Za 1400 mora biti zelo položno, raje malo navzdol, drugače samo uničuješ avto, večkrat sem imel raje v 4. Tako da tvoja navedba ne pije vode.
To je vožnja s katero si nekako enakovreden ostalim v prometu, edino na kakšni dolgi ravnini bi znal komu pobrati živce, ker bi hotel voziti 80. Gre pa praktično brez pospeškov, enako kot vozijo tovornjaki. Zjutraj me je prehitela v naselju ena s Xsaro Picasso (da te prehiti tak avto ali pa Renaultov ekvivalent Scenic, potem veš da si prepočasen), potem še eden z Mazdo 3, enako v naselju, izven ni bilo za mano nikogar, razen kratek čas omenjena dva.
Popoldne sem vozil 1km za avtobusom, ki se je vlačil s 45km/h. Potem je bil 5km za mano en Clio 2, ni bilo videti da bi imel hitrejši tempo, po dveh klancih navzdol kjer sem nabral 90km/h, sem mu ušel za kakšen kilometer, pa sem imel porabo 0-1l.
Res neverjetno, se pravi ne da Slovenci samo šparajo na gorivu, celo bojijo se vožnje z 90km/h. Kakšen bolan narod ti je to.
Zame osebno vseeno zelo stresna vožnja, ker moraš vedno gledati v vzvratno ogledalo in se umikati, če vidiš da kdo dlje časa vozi za tabo. Še vožnja s 140km/h mi je manj stresna.
Poraba 5,1/5,2l, do sedaj mi laže za 1,15l v minus, ampak to je pri porabi 9,5-9,6l, tako da je bolje vzeti procentualno, kar je -12%, se pravi je treba množiti z 1,137x. To je realnih 5,9l.
Časovno je 20min, povprečna hitrost 58/59km/h.
torek
Omejitev 90km/h, v 6. je to 2100-2200rpm, pospeševanje do 2500rpm, kar presenetljivo prinese že zelo dinamično vožnjo, nekako tako kot če pri atmosfercu pospešuješ do 4000.
S tako vožnjo je pa treba že prehitevati (ker sem ciljal povsod kjer se da na 90km/h, pa tudi časovno me je zanimalo), 2 sem moral že po prvih 2km, pa na sredini poti še en kombi. Popoldne so bila enako 3 prehitevanja.
Poraba 6,1/6,7l, realna 6,9/7,6l, povprečje 7,3l. Čas 17min. Povprečna hitrost 63,8/66,7km/h.
Jutri bo na vrsti 110km/h in 4000rpm, v četrtek pa neomejeno/kolikor da duša/full retard mode. Škoda edino ker imam še zimske gume in jih je malo škoda.
Rekord imam 14,5min, tako da se izplača voziti hitro tako časovno kot za potešitev potrebe po hitrosti, Slovencem očitno ne eno ne drugo ne pomeni nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GR2 ()

shintaro ::
mene zanima kaj se zgodi če se policaju zlažeš da si na substancah, ampak v bistvu nisi in tudi test bo 100% negativen. Lahko imaš kakšne težave kot recimo to da te smatrajo avtomatsko pod vplivom, čeprav bo test pokazal da nisi. Recimo da ti slina test in je negativen ti pa vseeno vztrajaš da moreš na strokovni ker si na drogah, v praksi pa se lažeš.
to zato ker jih dosti to kar ti delaš, ne naredi
SimplyMiha je izjavil:
Mone monaste.
to zato ker jih dosti to kar ti delaš, ne naredi
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

shadeX ::
mene zanima kaj se zgodi če se policaju zlažeš da si na substancah
Kaj bi rad sploh s tem dosegel?

Spxy ::
To niso za novodobnega turbo bencinarja niso nizki obrati. Ti sploh ne veš kaj pišeš. Nizki obrati so 1400-1500 rpm.
ponedeljek
Omejil sem se na max 70 po ravninah, to pomeni 1700rpm v 6. ali 2000rpm v 5., po naselju 1400rpm v 5. ali 1700rpm v 4. Za 1400 mora biti zelo položno, raje malo navzdol, drugače samo uničuješ avto, večkrat sem imel raje v 4. Tako da tvoja navedba ne pije vode.
To je vožnja s katero si nekako enakovreden ostalim v prometu, edino na kakšni dolgi ravnini bi znal komu pobrati živce, ker bi hotel voziti 80. Gre pa praktično brez pospeškov, enako kot vozijo tovornjaki. Zjutraj me je prehitela v naselju ena s Xsaro Picasso (da te prehiti tak avto ali pa Renaultov ekvivalent Scenic, potem veš da si prepočasen), potem še eden z Mazdo 3, enako v naselju, izven ni bilo za mano nikogar, razen kratek čas omenjena dva.
Popoldne sem vozil 1km za avtobusom, ki se je vlačil s 45km/h. Potem je bil 5km za mano en Clio 2, ni bilo videti da bi imel hitrejši tempo, po dveh klancih navzdol kjer sem nabral 90km/h, sem mu ušel za kakšen kilometer, pa sem imel porabo 0-1l.
Res neverjetno, se pravi ne da Slovenci samo šparajo na gorivu, celo bojijo se vožnje z 90km/h. Kakšen bolan narod ti je to.
Zame osebno vseeno zelo stresna vožnja, ker moraš vedno gledati v vzvratno ogledalo in se umikati, če vidiš da kdo dlje časa vozi za tabo. Še vožnja s 140km/h mi je manj stresna.
Poraba 5,1/5,2l, do sedaj mi laže za 1,15l v minus, ampak to je pri porabi 9,5-9,6l, tako da je bolje vzeti procentualno, kar je -12%, se pravi je treba množiti z 1,137x. To je realnih 5,9l.
Časovno je 20min, povprečna hitrost 58/59km/h.
torek
Omejitev 90km/h, v 6. je to 2100-2200rpm, pospeševanje do 2500rpm, kar presenetljivo prinese že zelo dinamično vožnjo, nekako tako kot če pri atmosfercu pospešuješ do 4000.
S tako vožnjo je pa treba že prehitevati (ker sem ciljal povsod kjer se da na 90km/h, pa tudi časovno me je zanimalo), 2 sem moral že po prvih 2km, pa na sredini poti še en kombi. Popoldne so bila enako 3 prehitevanja.
Poraba 6,1/6,7l, realna 6,9/7,6l, povprečje 7,3l. Čas 17min. Povprečna hitrost 63,8/66,7km/h.
Jutri bo na vrsti 110km/h in 4000rpm, v četrtek pa neomejeno/kolikor da duša/full retard mode. Škoda edino ker imam še zimske gume in jih je malo škoda.
Rekord imam 14,5min, tako da se izplača voziti hitro tako časovno kot za potešitev potrebe po hitrosti, Slovencem očitno ne eno ne drugo ne pomeni nič.
Dej povej kje ti tole testiraš. Upam da kak policaj prebere pa te odstrani s ceste.

shintaro ::
enkrat stojim pred trgovskim centrom kjer sm šel na cigaret med striženjem las. in nekdo je prijavil nekoga k dela pizdarije in krade po trgovskem centru. in kaps pride do mene na random, samo sem kadil cigaret pred vhodom in praktično sm rabil 10 minut ga prepričevat da sem tle na striženju in nisem tisti k ga iščejo. On je praktično že bil siguren da sm to jaz. Wtf ?
Ok če bi samo 1x kj takega blo ... ampak
krneki čim me vidijo ker se jim ZDIM sumljiv, gredo za mano z avtom, me ustavljajo in enkrat me je celo vprašal če sm na metadonu, poleg da je vprašal za kokain in ostalo fucking lol, na koncu me vedno spustijo čim vidijo da imajo blodnje in ni niti enega prekrška v 15 letih, nikoli ne vozit pod travo, alkohola ne pijem. 15 let brez prekrškov, 500.000km+ in si zaslužim tak odnos samo ker mam dolge lase, kapo in črna očala, pa slabe zobe. Jeah?
Okej pač to razumem nekako protokol
par dni nazaj pa v gostilni kjer sm redna stranka jem in ker nism dal dol sončnih na terasi kjer je sonce, mel kapo in dolge lase.. so plavi k je tam jedel, vprašal kelnarja da kdo sem , ker se mu zdim sumljiv. BWAHAHAHHA. Kelnar je skoraj umru od smeha in razložu da sm redna stranka in pol se plavi opraviču.
Okej valda ne bom tega naredu, ker bi verjetno se slabo končalo, po možnosti še da plačam nepotreben strokovni 500EUR.
Če pa se mi še enkrat kaj takega zgodi, pa bom to naredil
IL_DIAVOLO je izjavil:
Na zaprtem oddelku imajo poligon.
še mene dodaj tam, ker lej to kakšno idejo sm dobil ... lol :))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shintaro ()

Horejšio ::
Men je smešno, ko gledam kako se folk pripelje na obvoznico. Namesto da bi pohodili gas, gredo bremzat na 40 kmh in se probat porint pred tovornjak. Zato so potem zastoji. Ker je folk glup.

edi45 ::
enkrat stojim pred trgovskim centrom kjer sm šel na cigaret med striženjem las. in nekdo je prijavil nekoga k dela pizdarije in krade po trgovskem centru. in kaps pride do mene na random, samo sem kadil cigaret pred vhodom in praktično sm rabil 10 minut ga prepričevat da sem tle na striženju in nisem tisti k ga iščejo. On je praktično že bil siguren da sm to jaz. Wtf ?
Ok če bi samo 1x kj takega blo ... ampak
krneki čim me vidijo ker se jim ZDIM sumljiv, gredo za mano z avtom, me ustavljajo in enkrat me je celo vprašal če sm na metadonu, poleg da je vprašal za kokain in ostalo fucking lol, na koncu me vedno spustijo čim vidijo da imajo blodnje in ni niti enega prekrška v 15 letih, nikoli ne vozit pod travo, alkohola ne pijem. 15 let brez prekrškov, 500.000km+ in si zaslužim tak odnos samo ker mam dolge lase, kapo in črna očala, pa slabe zobe. Jeah?
Okej pač to razumem nekako protokol
par dni nazaj pa v gostilni kjer sm redna stranka jem in ker nism dal dol sončnih na terasi kjer je sonce, mel kapo in dolge lase.. so plavi k je tam jedel, vprašal kelnarja da kdo sem , ker se mu zdim sumljiv. BWAHAHAHHA. Kelnar je skoraj umru od smeha in razložu da sm redna stranka in pol se plavi opraviču.
Okej valda ne bom tega naredu, ker bi verjetno se slabo končalo, po možnosti še da plačam nepotreben strokovni 500EUR.
Če pa se mi še enkrat kaj takega zgodi, pa bom to naredil
IL_DIAVOLO je izjavil:
Na zaprtem oddelku imajo poligon.
še mene dodaj tam, ker lej to kakšno idejo sm dobil ... lol :))
veš da si sumljiv halo, si mislijo ko je ovi jebeni tip sa S9+

Ima tvoj avto dve turbini in 400 Nm navora pri 1750 obratih na minuto?

krneki0001 ::
A samo tako malo navora ob dveh turbinah?.
Pa tok ma že moj Ryobi, pa je samo baterijska mašinca
https://www.sgs-engineering.com/r18iw3-...

krneki0001 je izjavil:
A samo tako malo navora ob dveh turbinah?.
Pa tok ma že moj Ryobi, pa je samo baterijska mašinca
https://www.sgs-engineering.com/r18iw3-...
Njegov avto ima samo eno turbino in ni twin turbo. To sem mislil. Sej ne delujeta obe turbini istočasno.
Zgodovina sprememb…

Baja ::

shadeX ::
Tale je zanimiva, predvsem ker ženska vozi 108 po prehitevalnem in istočasno uporablja mobilni telefon, ter benti kaj po cesti delajo drugi 

Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()

krneki0001 ::

sej ni omenjal biturbo ampak twin turbo. tam v nizkih rpmjih dejansko boosta le ena od dveh.

IL_DIAVOLO ::

Shegevara ::
No ne glede na to ali je 108 ali 208, nimaš ti kaj imet čas se ubadat s telefonom/fotoaparatom med vožnjo. Te pa da potlej zraven še pametuje o varni vožnji na fb-ju rabiš pa res dobro mero "talenta". Jaz samo upam da ni tega še med vožnjo pisala.

Malo preletavam naslovnice...
Ena je "Norec divjal več kot 200 na uro", na sliki je motorist.
Druga naslovnica: "Na cesti spet tekla kri, pri Gornji Radgoni umrl motorist."
Že "popravljajo" statistiko na veliko, vidim...

Po dolgem casu spet v Sloveniji. Ocitno sem se na Severu prevec razvadil in nisem vajen nasega balkanskega prometa in asfalta.
Ni fking cudno da se folk vozi pocasi.... Da opisem to pot danes.
Relacija: Klik
1. Na poti sem srecal veliko pocasnel, traktorjev, sleperjev in v naselju se na rit limajocih domacinov, ki bi se tam pelal 70.
2. WTF ? Ze samo ce pomislim na Relacijo MS - Maribor na zgornji povezavi. Hitrostne table nekako takole: 50-70-50-70-60-90-60-90-50-70-90-60-50-60-90-60-90-60-90-60-50-70-60-90-60-90 pa naprej tudi ni kaj boljse.
3. Obvozi:
- obvoz v Murski Soboti, obvoz v Lenartu, dva obvoza v Mariboru, cez celotno S. Bistrico zastoj, delo na cesti tam nekje pri Podplatu, Zupelevcu in se nekje vmes.
4. Naletim na cisto svezo nesreco (celni trk) pri cesti pri Dekmanci, udelezenca na veliko debatirata na cesti ali noben nebi postavil trikotnika. Izza ovinka sem zaviral iz 100 na nulo, ko sem ju videl.
5. Stanje cest? Stanje cest je taksno, da sta se mi v prtljazniku razbile dve steklenici vlozenih domacih dobrot. Peljal sem samo dve gajbi.
Na vecini predelih je cesta tako slaba, da te pri visokih hitrostih premetava v sedezih in prtljaga skace po avtu. To sploh ni uzitek.
6.1. Pri mestinjah sem zavil na bliznjico, ker smo se peljali za kamionom in voznika pred mano nista sposobna in tudi cesta ni primerna za prehitet, saj ali je cesta v kurcu ali je nasproti pun k. prometa, ali polna crta ali omejitev 50/60/70.
6.2. Voznik pred mano se je cez cele Poljcane peljal z vklopljenim levim smernikom in na koncu drugega naselja zavil desno.
7. Statisticni podatki:
Pot z vsemi obvozi je bila dolga 170km, trajalo je dobre 3 ure, povprecna hitrost je bila 50kmh, pa se to sem se vozil 10kmh nad omejitvami, tam kjer je bilo mozno.
Enostavno povedano, slovenija katastrofa. Tako v kurcu cest, kot na tej relaciji ni nikjer v severni evropi, razen mogoce nekje bogu za hrbtom kamor sonce ne posije.
Isto napako sem naredil, ko sem se iz Avstrije peljal proti Radgoni po slovenski strani. Never again.
PS:
Pohvale vozniku AIXAMa pred hribom pri Porsche Mariboru, ki se mi je takoj odmaknil na avtobusno. Ironija, pocasnele spredaj so me tako ovirale, da me je AIXAM pri zelezniski ze dohitel.
Danes je bilo nesrec, ko dreka. Dve sta celo zabasale celotno slovensko bistrico za nekaj ur. Na avtocesti so bili kilometerski zastoji nekaj ur. Jaz nevem kaj prinas delajo, ampak v DE se nesreca spuca 1.2.3 Nesreci sta bili okol 12ih in se ob pol stirih na radiu so bile se vedno kilometrske kolone. Se vidi, da slovenija nima pravih tranzitnih cest, ki bi pozirale narasel promet v zadnjih 20 letih.
Ni fking cudno da se folk vozi pocasi.... Da opisem to pot danes.
Relacija: Klik
1. Na poti sem srecal veliko pocasnel, traktorjev, sleperjev in v naselju se na rit limajocih domacinov, ki bi se tam pelal 70.
2. WTF ? Ze samo ce pomislim na Relacijo MS - Maribor na zgornji povezavi. Hitrostne table nekako takole: 50-70-50-70-60-90-60-90-50-70-90-60-50-60-90-60-90-60-90-60-50-70-60-90-60-90 pa naprej tudi ni kaj boljse.
3. Obvozi:
- obvoz v Murski Soboti, obvoz v Lenartu, dva obvoza v Mariboru, cez celotno S. Bistrico zastoj, delo na cesti tam nekje pri Podplatu, Zupelevcu in se nekje vmes.
4. Naletim na cisto svezo nesreco (celni trk) pri cesti pri Dekmanci, udelezenca na veliko debatirata na cesti ali noben nebi postavil trikotnika. Izza ovinka sem zaviral iz 100 na nulo, ko sem ju videl.
5. Stanje cest? Stanje cest je taksno, da sta se mi v prtljazniku razbile dve steklenici vlozenih domacih dobrot. Peljal sem samo dve gajbi.
Na vecini predelih je cesta tako slaba, da te pri visokih hitrostih premetava v sedezih in prtljaga skace po avtu. To sploh ni uzitek.
6.1. Pri mestinjah sem zavil na bliznjico, ker smo se peljali za kamionom in voznika pred mano nista sposobna in tudi cesta ni primerna za prehitet, saj ali je cesta v kurcu ali je nasproti pun k. prometa, ali polna crta ali omejitev 50/60/70.
6.2. Voznik pred mano se je cez cele Poljcane peljal z vklopljenim levim smernikom in na koncu drugega naselja zavil desno.

7. Statisticni podatki:
Pot z vsemi obvozi je bila dolga 170km, trajalo je dobre 3 ure, povprecna hitrost je bila 50kmh, pa se to sem se vozil 10kmh nad omejitvami, tam kjer je bilo mozno.
Enostavno povedano, slovenija katastrofa. Tako v kurcu cest, kot na tej relaciji ni nikjer v severni evropi, razen mogoce nekje bogu za hrbtom kamor sonce ne posije.
Isto napako sem naredil, ko sem se iz Avstrije peljal proti Radgoni po slovenski strani. Never again.
PS:
Pohvale vozniku AIXAMa pred hribom pri Porsche Mariboru, ki se mi je takoj odmaknil na avtobusno. Ironija, pocasnele spredaj so me tako ovirale, da me je AIXAM pri zelezniski ze dohitel.
SimplyMiha je izjavil:
Malo preletavam naslovnice...
Danes je bilo nesrec, ko dreka. Dve sta celo zabasale celotno slovensko bistrico za nekaj ur. Na avtocesti so bili kilometerski zastoji nekaj ur. Jaz nevem kaj prinas delajo, ampak v DE se nesreca spuca 1.2.3 Nesreci sta bili okol 12ih in se ob pol stirih na radiu so bile se vedno kilometrske kolone. Se vidi, da slovenija nima pravih tranzitnih cest, ki bi pozirale narasel promet v zadnjih 20 letih.
skibidi
Zgodovina sprememb…

b3D_950 ::
Ponedeljke v Sloveniji je boljš, da prespiš. Vse zmešano...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

A da kupim vinjeto za 100km prekmurske AC za 4x na leto in potem naletis na tak drek?
Avstrijsko kupim ker imajo za 10 dni in se splaca. Sicer pa ja, danes je bil nekaj kilometrski zastoj v obe smeri in cez celo bistrico.
Makedamfalt se sele zacne od Bistrice dalje
Avstrijsko kupim ker imajo za 10 dni in se splaca. Sicer pa ja, danes je bil nekaj kilometrski zastoj v obe smeri in cez celo bistrico.
Makedamfalt se sele zacne od Bistrice dalje
skibidi

springfield ::
Torej raje se voziš po stari cesti in pizdiš čez slabe voznike in ceste, kot daš 100€ na leto? Glede na to, da živiš na "oh in sploh" severu, bi ti 100€ mogo bit drobiž. Ampak vsakomur svoje. Pa izgubljaj živce, saj lahko potem pojamraš na slo techu
(ok, danes ne bi bil na boljšem, ampak večinokrat bi pa bil)

Ne gre se o teh 100plus evrih za drek od avtoceste, kjer me policaji kaznijo za prekotacitev 10x vec kot sosedi, gre se za princip, da za pol poti 4x letno ne placam vecjo ceno za 110kmh avtocesto, ce dobim v AT vec za manj v DE je pa avtocesta zastonj in se kljub temu rad peljem po regionalki.
In kaj mi bo vinjeta do S. Bistrice? Nato moram se vec kot pol poti opraviti po makedamskem asfaltu.
Sicer pa regionalka od Landaua do Rieda je enako hitra in udobna kot pomurska avtocesta.
Raje dam teh 100eur v dobrodelne namene, kot pa DARSu
Ne nic torej. Imas pac slabo postavljene utezi, ce slovenci radi placujete cestnino in trosarine za luknje in ugreznjene bankine, placujte. Se malo pa se boste vozli samo kp-lj-mb za druge ceste pa nabavljali terence lol
Ni cudno da prinas vidis samo SUVje zadnje case.
In kaj mi bo vinjeta do S. Bistrice? Nato moram se vec kot pol poti opraviti po makedamskem asfaltu.
Sicer pa regionalka od Landaua do Rieda je enako hitra in udobna kot pomurska avtocesta.
Raje dam teh 100eur v dobrodelne namene, kot pa DARSu
springfield je izjavil:
Torej raje se voziš po stari cesti in pizdiš čez slabe voznike in ceste, kot daš 100€ na leto? Glede na to, da živiš na "oh in sploh" severu, bi ti 100€ mogo bit drobiž. Ampak vsakomur svoje. Pa izgubljaj živce, saj lahko potem pojamraš na slo techu(ok, danes ne bi bil na boljšem, ampak večinokrat bi pa bil)
Ne nic torej. Imas pac slabo postavljene utezi, ce slovenci radi placujete cestnino in trosarine za luknje in ugreznjene bankine, placujte. Se malo pa se boste vozli samo kp-lj-mb za druge ceste pa nabavljali terence lol
Ni cudno da prinas vidis samo SUVje zadnje case.
skibidi
Zgodovina sprememb…

springfield ::
Jaz tut ne razumem slovenskih policajev, da pišejo kazni... V AT moraš še posebej plačat tunele, v DE pa bo brezplačna avtocesta počasi zgodovina. Pa kolko sem se vozil po AT in DE nimajo nekaj boljših avtocest. Takoj za Šentiljem proti Grazu je zlo lep primer.
Očitno vseeno niso tako slabe ceste pri nas, da ti ni vredno dat 100€ na leto.
Fenomen SUV pa tudi meni ni jasen, ampak to ni samo pri nas, je kar po celem svetu.
Očitno vseeno niso tako slabe ceste pri nas, da ti ni vredno dat 100€ na leto.
Fenomen SUV pa tudi meni ni jasen, ampak to ni samo pri nas, je kar po celem svetu.

Shegevara ::
springfield je izjavil:
Men je pa čist jasno zakaj obstajajo. Kaj boš vozil karavana kot tam en radnički fotr?
Vzameš SUVa, maš placa v avtu kolikor hočeš, visoko sediš in je preglednost naprej in čez ovinke večja zaradi višjega sedenja. Potem je tu še na splošno lažja vožnja in ni se ti treba kobacat ven iz avta, ker je visok.
Ma pa seveda svoje 'minuse', ki pa zgleda niso tako veliki, da bi se ljudje raje odločali za kaj drugega, če že imajo denar za en proper suv.