Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
FTad ::
Unknown_001 ::
Zelo težko v boks zapeljat.
Jaz bi takim izpit vzel, ali pa vsaj kazen za nepravilno parkiranje.
Hmmm... si že razmišljal da bi šel narest šolo v Tacnu ? Karakter in zagon maš taprav.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Utk ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Eni ste res francozi
To je že tako staro, da so so francozi že pozabili, da je kdaj to obstajalo. Za nemce je pa to nekaj novega ja.
IL_DIAVOLO ::
Pusti ti njega, saj vidis da nima kulture. Pac blekne nekaj, da izpade kul.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Na podlagi cesa je zdaj ta tvoja izjava?
Če bi rad dobil pooblastila za talanje kazni in delal red je delo policista sanjska služba. Hitro zameriš. Kot da je sramotno če si policist... nevermind.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pusti ti njega, saj vidis da nima kulture. Pac blekne nekaj, da izpade kul.
Ti pa žal nimaš okusa.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 je izjavil:
Če bi rad dobil pooblastila za talanje kazni in bibrad delal red je policija sanjska služba. Hitro zameriš. Kot da je sramotno če si policist... nevermind.
Fak stari, si zdaj iz muhe naredil slona. Sicer se ne presenecam glede na tvoj karakter. Daj se malo umiri.
Unknown_001 je izjavil:
Če bi rad dobil pooblastila za talanje kazni in bibrad delal red je policija sanjska služba. Hitro zameriš. Kot da je sramotno če si policist... nevermind.
Fak stari, si zdaj iz muhe naredil slona. Sicer se ne presenecam glede na tvoj karakter. Daj se malo umiri.
Ti sceno delaš, ne jaz.
Butthurt ker se nekdo poheca. Kaj te pa moj karakter moti?
Begabt
Begabt
IL_DIAVOLO je izjavil:
Napram tebi res ja...z njim se naceloma da pogovarjati.
Meh, tud z mano se da in to fino če le nisi oversensitive Fuck. Jaz se hecam iz tebe ti iz mene pa je dan lep. Problem ?
Pa brate, wieso bist du so Sauer?
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Napram tebi res ja...z njim se naceloma da pogovarjati.
Meh, tud z mano se da in to fino če le nisi oversensitive Fuck. Jaz se hecam iz tebe ti iz mene pa je dan lep. Problem ?
Pa brate, wieso bist du so Sauer?
Pri tebi je problem, da tvoje sale in sarkazem razumes samo ti in vsakic ko kaj komu odpises je takoj v smislu "kaj zaen idiot si ti, kako to tega ne ves ipd", v glavnem do ostalih uporabnikov si vec ali manj vedno nesramen.
Bil si sicer se dosti hujsi, pa si dobil menda neko razsvetljenje in ugotovil, da gres 99% overboard nakar si enkrat spisal lep sestavek, kjer se javno opravicujes vsem tu na slotech-u. Zdrzal si nekaj casa in komuniciral normalno, no cez cas si pa sel zopet na stara pota.
Zanimivo je, za nekaj casa si izginil iz foruma in je bilo vse mirno...no pred kakima dvema tednoma si pa prisel nazaja, in glej ga, vse je spet po starem.
bambam20 ::
Lepo si napisal @FTad.
Sicer ste pa res biseri, da iz osnovne teme zavijete na osebno žaljenje.
Sicer ste pa res biseri, da iz osnovne teme zavijete na osebno žaljenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Eh...
Opravičevat se ne mislim nikomur več.
Moja edina napaka je v tem da se ne pustim J*. Bod zajedljiv pa boš fasal porcijo nazaj. BMK za razliko od ostalih jaz zgodbo zaključim takoj ko vrnem porcijo. Ne pa da pogrevam mesece nazaj. F* it. Skregal smo se in to je to. Sam... ti ne razumeš kaj pomeni imet poravnane račune. Ti raje do smrti gojiš zamero in predsodek.
Yes, ni me bilo na forumu. Nekdo meni blizu je umrl, mal je blo štale s punco, pa za faks sem se mogu posvetit, kar se je seveda obrestovalo da mam izpitno obdobje prosto + diploma.
Fakat ja tudi jas sem človek, tudi jaz imam probleme le da ne obremenjujem drugih s tem kaj mene mori. Morda sem mal ekstra piker zarad tega sicer pa jebiga. Sorry, joke ni bil sprejet, resno jemlješ stvari ne bom ti nič komentiral. Vse kul. Si na seznamu "untouchables"
Opravičevat se ne mislim nikomur več.
Moja edina napaka je v tem da se ne pustim J*. Bod zajedljiv pa boš fasal porcijo nazaj. BMK za razliko od ostalih jaz zgodbo zaključim takoj ko vrnem porcijo. Ne pa da pogrevam mesece nazaj. F* it. Skregal smo se in to je to. Sam... ti ne razumeš kaj pomeni imet poravnane račune. Ti raje do smrti gojiš zamero in predsodek.
Yes, ni me bilo na forumu. Nekdo meni blizu je umrl, mal je blo štale s punco, pa za faks sem se mogu posvetit, kar se je seveda obrestovalo da mam izpitno obdobje prosto + diploma.
Fakat ja tudi jas sem človek, tudi jaz imam probleme le da ne obremenjujem drugih s tem kaj mene mori. Morda sem mal ekstra piker zarad tega sicer pa jebiga. Sorry, joke ni bil sprejet, resno jemlješ stvari ne bom ti nič komentiral. Vse kul. Si na seznamu "untouchables"
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
facepalm ::
BTK. Ves kko pravijo: "never fight an ugly man and never argue with a stupid person. They've got nothing to lose." :)
Ce ni stekal joke-a je njegov problem, ne tvoj:)
BTK. Ves kko pravijo: "never fight an ugly man and never argue with a stupid person. They've got nothing to lose." :)
Legitimno, a po tujih standardih nesramno razmišljanje.
A ni lepo kok smo ljudje različni?
Begabt
Begabt
Jp. Ampak se super razbremenis, ko se ne sekiras kaj si tujci mislijo o tebi:)
Dokler imas pri sebi vse razcisceno seveda..
Jp. Ampak se super razbremenis, ko se ne sekiras kaj si tujci mislijo o tebi:)
Tru tru
Eh, od tečnob še nobene koristi ni bilo. Ni razloga da bi se trudil vsem ugajat. Če se me težaki ogibajo sem si naredil uslugo.
Kinda my type of thinking. Še eno piwičko pa spat.
Begabt
Begabt
negotiator ::
Unknown_001 je izjavil:
negotiator je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Dajte ne bluzite o pospeških pri dizlu in bencinarju. Tu ju električni avti z boljšimi motorji peljejo scat.
Pospeški ... potem se pa konča.
Dodaj še eno prestavo, pa imaš še hitrost...
Um... no bro...
Nad 350km/h moraš imet konkretno mašino da lahko premaguje zračni upor.
Čakaj malo, prejle si rekel: "pospeški, potem pa se konča" - se pravi, hočeš reči, da električen avto dobro pospešuje do 350km/h, potem pa ne več? Ker jaz sem si predstavljal, da se to dobro pospeševanje konča pri naprimer 180km/h in potem pride v vodstvo tist 700 konjski bencinar, ker ima še menjalnik in s tem bolje izkoristi potencial motorja. Enako bi dosegel tudi z elektromotorjem. Če pa misliš glede samega top speed-a in ne glede upadanja pospeška pri višjih hitrostih, pa ti garantiram, da bi z drugo prestavo bil top speed višji, se pa to ne prakticira, ker v praksi neke tako visoke hitrosti ne rabiš in se raje ohrani preprost dizajn, brez menjalnika, ki je v električnem avtu le nepotrebna dodatna teža in komponenta, ki se lahko pokvari. Koliko višji bi bil top speed, ne vem, bi bil pa verjetno primerljiv z bencinarjem enake moči. Ko smo že pri moči in konkretnih mašinah, kdo pa pravi, da električna mašina ne more biti konkretna? + lahko je vsaka na svojem kolesu. Če imaš moč, lahko tudi dosežeš hitrost. Če bencinar lahko doseže 350, lahko tudi štromar. Če nihče ne dela super električnih avtov, še ne pomeni, da se ne da - samo ni še ta čas, očitno...
All easy problems have already been solved.
negotiator je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
negotiator je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Dajte ne bluzite o pospeških pri dizlu in bencinarju. Tu ju električni avti z boljšimi motorji peljejo scat.
Pospeški ... potem se pa konča.
Dodaj še eno prestavo, pa imaš še hitrost...
Um... no bro...
Nad 350km/h moraš imet konkretno mašino da lahko premaguje zračni upor.
Čakaj malo, prejle si rekel: "pospeški, potem pa se konča" - se pravi, hočeš reči, da električen avto dobro pospešuje do 350km/h, potem pa ne več? Ker jaz sem si predstavljal, da se to dobro pospeševanje konča pri naprimer 180km/h in potem pride v vodstvo tist 700 konjski bencinar, ker ima še menjalnik in s tem bolje izkoristi potencial motorja. Enako bi dosegel tudi z elektromotorjem. Če pa misliš glede samega top speed-a in ne glede upadanja pospeška pri višjih hitrostih, pa ti garantiram, da bi z drugo prestavo bil top speed višji, se pa to ne prakticira, ker v praksi neke tako visoke hitrosti ne rabiš in se raje ohrani preprost dizajn, brez menjalnika, ki je v električnem avtu le nepotrebna dodatna teža in komponenta, ki se lahko pokvari. Koliko višji bi bil top speed, ne vem, bi bil pa verjetno primerljiv z bencinarjem enake moči. Ko smo že pri moči in konkretnih mašinah, kdo pa pravi, da električna mašina ne more biti konkretna? + lahko je vsaka na svojem kolesu. Če imaš moč, lahko tudi dosežeš hitrost. Če bencinar lahko doseže 350, lahko tudi štromar. Če nihče ne dela super električnih avtov, še ne pomeni, da se ne da - samo ni še ta čas, očitno...
Dec pa ti ne razumeš da je top speed pri tako visokih hitrostih odvisen od moči motorja? Potreba po moči, ki bo kontrirala zračnemu uporu narašča eksponentno s hitrostjo. Đabe tebi multiplikator če elektromotor nima dovolj moči. ICE ima menjalnik le zato, ker ima omejeno območje obratov zaradi goriva in da lahko obratuje v z najboljšim navorom in močjo. Elektromotor ima navor nekako konstanten, hitrost gredi je orej odvisna od ležajev, ker inducirana sila bo ista če se vrti 100min^-1 ali pa 10000min^-1 pa vseeno je njegova moč zgortji limit v realnem svetu kjer imaš okoli nekaj čemur pravimo zrak.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Zakaj so hitrosti nad 300 ali 350 pomembne v temi v kateri se, če smo pošteni, debatira o rabljenih dizlih, in bencinarjih.
Za vse praktične potrebe in namene je električni avto "hitrejši". Ne samo s štoparco, je tudi bolj odziven, ni treba šparati zavor. Če nisi na tesnem z dosegom, lahko z njim po mestu voziš kot največji kreten, pa boš še zmeraj porabil 3 evre na 100 km. In to se traži na balkanu. Samo da balkanci tega še niso skapirali.
Za vse praktične potrebe in namene je električni avto "hitrejši". Ne samo s štoparco, je tudi bolj odziven, ni treba šparati zavor. Če nisi na tesnem z dosegom, lahko z njim po mestu voziš kot največji kreten, pa boš še zmeraj porabil 3 evre na 100 km. In to se traži na balkanu. Samo da balkanci tega še niso skapirali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Zakaj so hitrosti nad 300 ali 350 pomembne v temi v kateri se, če smo pošteni, debatira o rabljenih dizlih, in bencinarjih.
Pozabljaš...
3EUR po ceni subvencionirane gospodinjske elektrike brez trošarine na pogonski energent.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Elektrika je cenejša. Če je vhod cenejši, bo tudi izhod, pa nabijaj davkov kolk češ.
Gume, servisi, cestna taksa, zavore, ipd. so verjetno zastonj.
Begabt
Begabt
matobeli ::
Enako stane kot pri bencinskih bratcih.
Elektrika je trenutno tako kot LPG. Praktično nič trošarine (v primerjavi z bencinom/dizlom) in že v osnovi nižja cena. "Luknja" v sistemu, ki se jo splača izkoristit.
Ko bodo mainstream avti na elektriko pa lahko sanjamo o 3€/100km. Država rabi od nas toliko in toliko €, x€ dobi iz našega vozikanja gor in dol in bo že našla način kako jih dobit.
Dokler pa se državi še ne splača ukvarjati z "alternativnimi" gorivi, oziroma jih celo sponzorira, pa se seveda splača jahat ta val.
Elektrika je trenutno tako kot LPG. Praktično nič trošarine (v primerjavi z bencinom/dizlom) in že v osnovi nižja cena. "Luknja" v sistemu, ki se jo splača izkoristit.
Ko bodo mainstream avti na elektriko pa lahko sanjamo o 3€/100km. Država rabi od nas toliko in toliko €, x€ dobi iz našega vozikanja gor in dol in bo že našla način kako jih dobit.
Dokler pa se državi še ne splača ukvarjati z "alternativnimi" gorivi, oziroma jih celo sponzorira, pa se seveda splača jahat ta val.
Ko bo država jemala 5 evrov na 100 km na elektriko, bo jemala 10 od nafte. Matematika ne bo dost drugačna, še slabša (za naftaše).
Enako stane kot pri bencinskih bratcih.
Bait...
Begabt
Begabt
Usmerjanje gospodarstva.
Je (bila) nizka cena dizla bait? Seveda je bila, da lahko v zameno za prekomerno svinjanje razvijemo EU motoindustrijo, oziroma švabote.
Je bil to dober deal (močnejša evropa)? Bomo vidli. Mogoče pa kakšen samomorilski znanstvenik zbere podatke in korelacijo med prekomernimi izpusti in zdravjem naših pamžov.
Je (bila) nizka cena dizla bait? Seveda je bila, da lahko v zameno za prekomerno svinjanje razvijemo EU motoindustrijo, oziroma švabote.
Je bil to dober deal (močnejša evropa)? Bomo vidli. Mogoče pa kakšen samomorilski znanstvenik zbere podatke in korelacijo med prekomernimi izpusti in zdravjem naših pamžov.
Heavy ::
Dizel je skoraj v vseh državah sveta cenejši od bencina.
#TeamFelix
krneki0001 ::
Dizel je skoraj v vseh državah sveta cenejši od bencina.
Nabavna cena je po celem svetu višja, s trošarinami pa potem končno ceno znižajo zaradi kamionarjev.
Heavy ::
V sloveniji je nabavna cena brez trošarin in taks za dizel višja od nabavne za bencin.
Kaj ima tu veze (nemška) avtoindustrija?
#TeamFelix
dela dobre, do nedavnega, najboljše, osebne dizle na svetu?
1+1=slovenec kupi dizel golfa
1+1=slovenec kupi dizel golfa
Zna kdo obrazlozit zakaj je v Slo, dizel, se vedno "subvencioniran" kljub temu, da ni nic prijaznejsi do okolja kakor bencin? Nebi bilo bolj primerno, da bi pravnim osebam (prevoznikom) pac vrnili del trosarin? Aka subvencija samo za firme.
Če koga zanima zakonsko meroslovje glede teh merilnikov.
https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
II. MEROSLOVNE ZAHTEVE
4. člen
Merilniki hitrosti morajo izmerjene vrednosti kazati v kilometrih na uro (km/h).
5. člen
Merilniki hitrosti morajo meriti hitrost vozil najmanj v območju od 30 km/h do 150 km/h.
6. člen
Največji dopustni pogrešek merilnika hitrosti ne sme biti večji od +- 3 km/h do vključno 100 km/h in +- 3% izmerjene vrednosti nad 100 km/h.
7. člen
Merilniki hitrosti morajo delovati pod naslednjimi pogoji:
1. Referenčni pogoji:
- okoliška temperatura 23 °C + / - 2 °C,
- relativna vlažnost 60 % + / - 15%,
- napajalna napetost nazivna vrednost + / - 2%.
2. Delovni pogoji:
- okoliška temperatura od 0 °C do +50 °C.
3. Pogoji skladiščenja:
- temperatura skladiščenja od -25 °C do +70 °C.
Pozor! Piše da morajo delovati. Če je merilnik certificiran da deluje tudi pod ničlo je meritev veljavna.
https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
II. MEROSLOVNE ZAHTEVE
4. člen
Merilniki hitrosti morajo izmerjene vrednosti kazati v kilometrih na uro (km/h).
5. člen
Merilniki hitrosti morajo meriti hitrost vozil najmanj v območju od 30 km/h do 150 km/h.
6. člen
Največji dopustni pogrešek merilnika hitrosti ne sme biti večji od +- 3 km/h do vključno 100 km/h in +- 3% izmerjene vrednosti nad 100 km/h.
7. člen
Merilniki hitrosti morajo delovati pod naslednjimi pogoji:
1. Referenčni pogoji:
- okoliška temperatura 23 °C + / - 2 °C,
- relativna vlažnost 60 % + / - 15%,
- napajalna napetost nazivna vrednost + / - 2%.
2. Delovni pogoji:
- okoliška temperatura od 0 °C do +50 °C.
3. Pogoji skladiščenja:
- temperatura skladiščenja od -25 °C do +70 °C.
Pozor! Piše da morajo delovati. Če je merilnik certificiran da deluje tudi pod ničlo je meritev veljavna.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Pa lahko da imajo tudi ogrevane škatle
Bi bilo pa fino vedet če bi bilo to res da pod 0stC ne bo nobene kazni
Pa lahko da imajo tudi ogrevane škatle
To ni res. Funkcionalno temperaturno območje 0-50 je minimum ki ga mora oprema izpolnjevati. Če na specifikacijski listi merilnika piše da obratuje od minus 100 pa do plus 100 (karikiram) Je meritev veljavna v območju za katerega je delan merilnik. Če se bo kdo hotel pravdat, ti bodo samo certifikat merilnika dali pred nos pa ti potem pleši po trepalnicah, da nekje piše 0-50.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Vem, ampak vem tudi da dobavitelji ponavadi ne dajejo certifikatov ki bi bistveno presegali območja zahtevanega delovanja, to so javna naročila kjer se vzame najcenejšo še zadovoljivo opremo.
Grelci so v (zunanjih) električnih omarah z elektroniko stalna praksa. Ker če ni ip67 bo vlaga in kondenzacija ob spremembah temperature poskrbela da ne bo nikakršne kazni. Forever :)
Grelci so v (zunanjih) električnih omarah z elektroniko stalna praksa. Ker če ni ip67 bo vlaga in kondenzacija ob spremembah temperature poskrbela da ne bo nikakršne kazni. Forever :)
Vem, ampak vem tudi da dobavitelji ponavadi ne dajejo certifikatov ki bi bistveno presegali območja zahtevanega delovanja, to so javna naročila kjer se vzame najcenejšo še zadovoljivo opremo.
Ne. Dobavitelj ponudi napravo, ki dosega predpisane norme. Ne more se dobavitelj zmišljat pod kakšnimi pogoji naorava lahko deluje. Če proizvajalec navede da merilnik deluje pri minus 20 ne more dobavitelj rečt da deluje do minus ena. Na koncu je važno kaj določi proizvajalec. Če piše sobna temperatura pomeni 20 stopinj +- mogoče 3 stopinje... nima veze. Pogleda se v specifikacijski list in konec. Vse ostalo je navadno špekuliranje.
Begabt
Begabt
dottor ::
Kar se tiče tistih mongoloidov ki ne znajo parkirat. Ziher je kak pravnik med nami ki bi znal povedat kolko je nezakonito takemu osebku prilepit A4 nalepko na vetrobransko šipo (na voznikovo stran) z nekim pripisom (nežaljivim)?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Kar se tiče tistih mongoloidov ki ne znajo parkirat. Ziher je kak pravnik med nami ki bi znal povedat kolko je nezakonito takemu osebku prilepit A4 nalepko na vetrobransko šipo (na voznikovo stran) z nekim pripisom (nežaljivim)?
Če s tem dejanjem ne povzročiš materialne škode in ne motiš tuje posesti je to enako nedolžno kot prdnit v smeri avtomobila.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 je izjavil:
Ne. Dobavitelj ponudi napravo, ki dosega predpisane norme. Ne more se dobavitelj zmišljat pod kakšnimi pogoji naorava lahko deluje. Če proizvajalec navede da merilnik deluje pri minus 20 ne more dobavitelj rečt da deluje do minus ena. Na koncu je važno kaj določi proizvajalec. Če piše sobna temperatura pomeni 20 stopinj +- mogoče 3 stopinje... nima veze. Pogleda se v specifikacijski list in konec. Vse ostalo je navadno špekuliranje.
Vse je res, ampak dobavitelj ima na izbiro nekaj različnih modelov in proizvajalcev. Tudi dogovarjanje z proizvajalcem da naj spremeni deklaracijo (včasih to pomeni nižjo ceno) obstaja.
Jasno da v točno temu primeru ko policija nabavi 2 komada nekega svetovno znanega proizvajalca ne bo razlik. V kakšnih drugih primerih pa se to dogaja.
Niso špekulacije. Se s tem ukvarjam in vem da stvari niso fiksno zabetonirane. Če je le volja.
Unknown_001 je izjavil:
Če s tem dejanjem ne povzročiš materialne škode in ne motiš tuje posesti je to enako nedolžno kot prdnit v smeri avtomobila.
Nekdo bi zgubu živce zadevo dol spravit... Dvomim pa da tista nalepka kakorkoli povzroči materialno škodo oz. poškoduje vetrobransko šipo.
shadeX ::
Ne, to idejo imam že en cajt v glavi sploh ker vidim vedno več ljudi ki so nesposobni parkirat. Pri nas na obali so to ponavadi vozila s tablicami nad Črnim Kalom, kar sem zasledil voznike so prepotentneži so taki ki mislijo ker so prišli na obali in ker so iz celine lahko delajo kar hočejo. Je pa tudi vedno več "naših" ki je nesposobnih parkirat.
shadeX ::
IL_DIAVOLO ::
Sam si je kriv. Prej bi si pustil od zadaj ali spredaj meter prostora. Pametnega voznika se v vecini primerov ne da zaparkirati.
Sicer pa mislim, da so se to pubeci malo zajebavali :)
Sicer pa mislim, da so se to pubeci malo zajebavali :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()