Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
IL_DIAVOLO ::
Za tipkovnico je vsak Schumacher, ko pa na stevcu TDIja naraste trenutna poraba nad 5.3l, je takoj panika, znoj, obcutek tesnobe in je treba stopit iz gasa:)
Jaz nimam dizla zaradi porabe, ampak zaradi pospeskov. Pri meni je poraba zelo redko pod 7l.
Naslednji avto bo seveda bencinar s turbino
Ampak kaj bom to razlagal voznikom mlinckov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
facepalm ::
Mislis zaradi razlik v pospesku? Zaradi tistega "kicka", ki ti daje obcutek, da pospesis hitreje od bencinca?;)
Jaz imam raje bolj umirjen pospesek, brez pretiranega kicka.
Na mojem 2.0t (lpt), se sploh ne cuti, da bi bil turbo. Nima tistega kicka. Pusti pa tvojega tdija dalec stran, kljub temu, da te v rit brca.
Ti dam en dober primer.
Passat 2.0tdi cca 170hp ti daje obcutek, da trze asfalt. Na sedez te zalepi priblizno enako kakor tastar audi s8 5.2 v10.
S to razliko, da se pri s8 zavrti tudi kazalec na stevcu.
Jaz imam raje bolj umirjen pospesek, brez pretiranega kicka.
Na mojem 2.0t (lpt), se sploh ne cuti, da bi bil turbo. Nima tistega kicka. Pusti pa tvojega tdija dalec stran, kljub temu, da te v rit brca.
Ti dam en dober primer.
Passat 2.0tdi cca 170hp ti daje obcutek, da trze asfalt. Na sedez te zalepi priblizno enako kakor tastar audi s8 5.2 v10.
S to razliko, da se pri s8 zavrti tudi kazalec na stevcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
krneki0001 ::
Moj naslednji avto bo pa jeep grand cherokee trackhawk:
6.2 V8 HEMI turbocharghed
707KM, 570Nm
3.5s od 0 do 60mph
3.7s od 0 do 100km/h
402m (1/4 mile) 11.6s
Je*e se men za svet in za naravo. Prvo naj vse ostale, ki uničujejo ozračje, odstranijo, ne pa da začnejo pri tistih, ki najmanj škode naredijo.
707KM, 570Nm
3.5s od 0 do 60mph
3.7s od 0 do 100km/h
402m (1/4 mile) 11.6s
Je*e se men za svet in za naravo. Prvo naj vse ostale, ki uničujejo ozračje, odstranijo, ne pa da začnejo pri tistih, ki najmanj škode naredijo.
St235 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Za tipkovnico je vsak Schumacher, ko pa na stevcu TDIja naraste trenutna poraba nad 5.3l, je takoj panika, znoj, obcutek tesnobe in je treba stopit iz gasa:)
Jaz nimam dizla zaradi porabe, ampak zaradi pospeskov. Pri meni je poraba zelo redko pod 7l.
Kupi resen elektricen ali vsak hibriden avto pa bos videl kaj so to pospeski. Ne pa neke prdalice.
krneki0001 je izjavil:
Moj naslednji avto bo pa jeep grand cherokee trackhawk:
707KM, 570Nm
3.5s od 0 do 60mph
3.7s od 0 do 100km/h
402m (1/4 mile) 11.6s
Ni panike, take dusevne motne z ustreznimi davčnimi stopnjami in okoljskimi dajatvami brez tezav sanirajo. Bos pokrival stroske za vse tiste ki biatveno večjo skko delajo.
Me res zanima kdaj sem boste kekci naucil da vsak odloca samo o sebi in da taki neumni izgovori samo dokazujejo vaso majhnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
pegasus ::
krneki0001 je izjavil:
Prvo naj vse ostale, ki uničujejo ozračje, odstranijo, ne pa da začnejo pri tistih, ki najmanj škode naredijo.Osebno zagovarjam "lead by example" pristop in se ne delam žrtve ter kažem na druge, kolk so grdi.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Kupi resen elektricen ali vsak hibriden avto pa bos videl kaj so to pospeski. Ne pa neke prdalice.
Sem odprt za predloge :)
Je kaj pametnega 15-20k?
krneki0001 je izjavil:
Prvo naj vse ostale, ki uničujejo ozračje, odstranijo, ne pa da začnejo pri tistih, ki najmanj škode naredijo.Osebno zagovarjam "lead by example" pristop in se ne delam žrtve ter kažem na druge, kolk so grdi.
Ne gre za žrtve ali kazanje na koga. Gre za to, da CO2 nikoli ni bil, ni in ne bo kriv za globalno segrevanje. CO2 je hrana za rastline. Več CO2, več bodo imel rastline hrane (primerljivo z več krav, več bo mesa za ljudi). Ampak vsi krivijo izključno CO2, ker drugega ne znajo ali pa ne upajo.
bambam20 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ja res je za menoj ponavadi nastanejo zastoji, no ja se se najde kaksna izjema ki lahko sledi mojemu tempu
Ti se pa ne oglašaj s tistim sovjim 1.9 90 konjskim 200 let starim dizlom.
shadeX ::
Hud :)
Koliko sploh stanejo custom napisi, glede na to da ima to že vsak četrti avto na cesti?
Zlo ,alo avtov ima osebne tablice. Ni poceni zadeva. Mislim, da je bilo nekoč govora, ko so bili še tolarji, da je stal ta šport 30.000 -40.000 sit.
tablica je ok, ker izgleda, da je tole M6 model.
Hedno je, ko si dajejo takšne napise na VW 2.0 tdi in podobne mlinčke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
modelno1 ::
Par custom tablic stane 102,54 eur, serijskih pa 18,64 eur.
Glede na tole vlogo moraš najprej rezervirati napis, kar stane 7 x cena serijskih tablic (ena stane 9,32 eur, torej dobrih 65 eur), potem pa plačaš še tablice, ki so dvakrat dražje od serijskih, torej dobrih 37 eur za par.
Glede na tole vlogo moraš najprej rezervirati napis, kar stane 7 x cena serijskih tablic (ena stane 9,32 eur, torej dobrih 65 eur), potem pa plačaš še tablice, ki so dvakrat dražje od serijskih, torej dobrih 37 eur za par.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
IL_DIAVOLO je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Sem odprt za predloge :)
Je kaj pametnega 15-20k?
Sorry, sem mislil da se pogovarjamo o resnih avtih in ne mlinckih ali zjahanih jajcih.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Aha torej kot ponavadi big mouth.
Bod tih s tistim tvojim 90 al 100 konjskim dizlom, ki nikamor ne gre. Španaš se tko, da maš najmanj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
edi45 ::
Koliko sploh stanejo custom napisi, glede na to da ima to že vsak četrti avto na cesti?
Zlo ,alo avtov ima osebne tablice. Ni poceni zadeva. Mislim, da je bilo nekoč govora, ko so bili še tolarji, da je stal ta šport 30.000 -40.000 sit.
tablica je ok, ker izgleda, da je tole M6 model.
Hedno je, ko si dajejo takšne napise na VW 2.0 tdi in podobne mlinčke.
ni to M6 lol, te bi imel 4 auspuhe in ne 2 ter drugačen odbijač. To je največ 645 ki pa ima vseeno kar nekaj konjev pod haubo, okoli 340 mislim da, tako da ima upravičeno takšne tablice
IL_DIAVOLO je izjavil:
Aha torej kot ponavadi big mouth.
Bod tih s tistim tvojim 90 al 100 konjskim dizlom, ki nikamor ne gre. Španaš se tko, da maš najmanj
Nikamor ne gre? Vec kot ocitno se nisi vozil turbinarja.
Moje sozalje.
IL_DIAVOLO pojdi v najblizji avtosalon na testno voznjo najcenejsega turbobencinca, recimo Cliota TCe ali fiesto ecoboost. Lahko tudi kaksen vw polo ali skodo. Bos hitro dojel, da imas pocasen avto za danasnje standarde.
Taki mlincki so za zenske :)
Govorim o ta pravih turbinarjih s prostornino 1.8 in gor.
Govorim o ta pravih turbinarjih s prostornino 1.8 in gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Utk ::
Ma ti nimaš pojma o čem govoriš. Še prejšni teden ti je bil golf 4 raketa, zdaj pa fantaziraš o 2,0 turbo bencinarjih, ki imajo danes od 250 konjev naprej. Dej ne fantaziraj.
Ce so taki mlincki za zenske je tvoj tdi za.. upokojence? Hocem ti samo dopovedat, da je vsak moderen turbo bencinc, od 0.9l naprej, raketa proti starem 1.9tdi 100/90 hp.
Realnost na cesti je drugačna...ti litrski motorji ne morejo biti konkurenčni 2 litrskim. Morda so dobri za po mestu, ampak na klancu pa krepnejo. To sem danes videl na lastne oči pri polotu motor tsi in ne prvič.
Sej ti pravim. Pejdi na testno voznjo, ker po tvojih izjavah sodec, predvidevam, da nisi vozil nic boljsega od tvojega golfa.
Unknown_001 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nikamor ne gre? Vec kot ocitno se nisi vozil turbinarja.
Moje sozalje.
Zame je še 2.0 100kW prelen. Saj brcne že ampak vleče pa spet ne tako dramatično da bi ti čeljust padla.
Pač... ne vem. Vsakemu svoje.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Utk ::
Ljudje mesajo brco v rit od pravega pospeska. Marsikater dizel brcne bolj od vsakega bencinarja, ampak ta brca je kratkotrajna. Ce hoces pospesevat od 50 do 150 rabis konje, bencinar ali dizel, turbo ali ne.
Netrunner ::
Glede na poste nekaterih sklepam, da dosti "talentov na Slovenskih cestah" sodeluje na tem forumu.
Jaz vidim bolj to, da ljudje, ki imajo turbo dizle, mislijo, da imajo športne avtomobile in mislijo, da imajo ti avtomobili dobre pospeške.
Ne pravim, da je sportni avto, kljub temu pa nudi ravno dovolj pospeska, dinamicnosti, udobja in porabe. Za moje potrebe je popoln avto.
SimplyMiha ::
Dajte ne bluzite o pospeških pri dizlu in bencinarju. Tu ju električni avti z boljšimi motorji peljejo scat.
SimplyMiha je izjavil:
Dajte ne bluzite o pospeških pri dizlu in bencinarju. Tu ju električni avti z boljšimi motorji peljejo scat.
Pospeški ... potem se pa konča.
Begabt
Begabt
shadeX ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nikoli.
Tudi Clarkson je to mislil, pa je ostal z odprtimi usti in ves slinast tako kot ti.
Sanjat o tem da ima golf 2.0 ne vem kaksne pospeske je priblizno tako kot bi poslusal solatkove blodnje o plinu v gumah - smesno in predvsem pomilovanja vredno.
Ampak verjamem da je tezko ti slišat ce je edina erekcija v letu pogojena s pospeski v tvojem golfu.
shotalick ::
d4vid ::
Upam, da se ta zadeva dvigne preden gre na cesto.
Enostavno ne zastopm zakaj to nardit avtomobilu...
Verjetno ni to naredil lastnik. Bolj izgleda, kot, da se mu je podvozje zaradi kakšne napake sesedlo.
Tale avto je na zracnem vzmetenju.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Upam, da se ta zadeva dvigne preden gre na cesto.
Ehhhh seljaci... nikol videli kako dela zračno vzmetenje...
Begabt
Begabt
fikus_ ::
Sedaj si pa zamislite, da bi lastnik imel 55 - 60 let, bolečine v križu . . . Kako naj človek zleze iz avta?!
Sedaj si pa zamislite, da bi lastnik imel 55 - 60 let, bolečine v križu . . . Kako naj človek zleze iz avta?!
Enostavno. Dvigne avto. Pri VW to pomeni desni gumb podvozja zarotiraš v desno in nastaviš Extra High :D
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
negotiator ::
Unknown_001 je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Dodaj še eno prestavo, pa imaš še hitrost...
All easy problems have already been solved.
negotiator je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Dodaj še eno prestavo, pa imaš še hitrost...
Um... no bro...
Nad 350km/h moraš imet konkretno mašino da lahko premaguje zračni upor.
Begabt
Begabt