» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
155 / 309
»»

UganiKdo ::

mirator je izjavil:

Ker v tej temi gre, vsaj kar precej zadnjih strani, razen nekaterih prebliskov, predvsem za prefinjene provokacije @solatka in komentarje gorečih pravičnikov, predlagam zaklep. Preprosto ni novih idej.
Tema je sicer zanimiva in lahko skoraj vsak dan postreže z novimi primeri talentov, zato bi mogoče res začeli s kakšno drugo podobno temo. Naj bi pa v teh novih temah res obdelovali oz. komentirali resnične dogodke.

Ko zmanjka argumentov za idiotizme pa zaklep?

shadeX je izjavil:

GupeM je izjavil:

Da spremenimo temo

https://vimeo.com/475341221

Prijavit kretena.

Solatko, ki lovi zeleni val v napacno smer. Vse prilagojeno in varno, saj je brez tezav videl da je rdeca luc samo administrativna omejitev, ki jima nic z varnostjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

m0LN4r ::

Pa je se ziv? Oz. za las usel smrti?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Nisem videl, ker se prehitro odvilo vseskup in prevec avtov naenkrat.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Pa je se ziv? Oz. za las usel smrti?

ja, če imate psihopati ta kriterij za presojanje varne vožnje, potem to postavi precej idiotizmov, ki si jih izjavil v drugačno perspektivo.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

UganiKdo je izjavil:

Solatko, ki lovi zeleni val v napacno smer. Vse prilagojeno in varno, saj je brez tezav videl da je rdeca luc samo administrativna omejitev, ki jima nic z varnostjo.

Najbolje je pa to, da se zadeva na posnetku res dogaja na Zaloški, kjer on zelo rad lovi zeleni val :)

mirator ::

UganiKdo je izjavil:

mirator je izjavil:

Ker v tej temi gre, vsaj kar precej zadnjih strani, razen nekaterih prebliskov, predvsem za prefinjene provokacije @solatka in komentarje gorečih pravičnikov, predlagam zaklep. Preprosto ni novih idej.
Tema je sicer zanimiva in lahko skoraj vsak dan postreže z novimi primeri talentov, zato bi mogoče res začeli s kakšno drugo podobno temo. Naj bi pa v teh novih temah res obdelovali oz. komentirali resnične dogodke.

Ko zmanjka argumentov za idiotizme pa zaklep?

shadeX je izjavil:

GupeM je izjavil:

Da spremenimo temo

Prijavit kretena.

Argumentov je vedno končno število, nebuloz pa neskončno.
V drugem delu pa dokazuješ, kako si obseden s @solatkom
In ravno zaradi takšnih komentarjev, sem predlagal zaklep teme.

Bogi revcek, ker ne tulimo s tabo v rog treba pa kar temo zaklenit?

solatko ::

UganiKdo - Tudi peš je nevarno, če ne gledaš pod noge in ne znaš hodit, sicer pa je življenje, tako ali tako nevarna zadevščina. Vsedi se v kot in čakaj, da te kaj ne zadane.
Ne znaš mi odgovoriti zakaj bi bila hitrejša vožnja, tam, kjer je to ob upoštevanju vseh vidikov, za kogarkoli, razen voznika, nevarna? Stalno se izmikaš direktnemu odgovoru, tako kot vsi pravniki in politiki.
Tudi, če sem po tvoje senilnež in dementnež, se trudim, da ne ogrožam DRUGIH udeležencev v prometu, pri sebi pa dopuščam neko zdravo količino tveganja, ko ni nikogar v bližini, katerega bi slučajno spravil v nevarno situacijo.
Imaš morda še bolj butasto pripombo, ob prevoženi rdeči luči, res je čas, da vzameš tablete. Si pač idiot, ki takrat, ko nima kaj pametnega za povedat, omeni solatkota, bravo, kar tako naprej. Človek pač ugotavlja, da nimaš kaj pametnega za povedat in je predložil zaklep, saj se je tvojih budalizmov, naveličal brat.

facepalm - Če imaš 60hp premalo za naše klance, potem ne znaš vozit. Fičko je imel 24hp pa ni bilo klanca, ki ga nebi zmogel.

mirator - Dogodke, ki jih je potrebno v tej temi komentirati, je bolj preprečiti. Jaz nisem kriv, če ne veste, kaj pomeni vožnja s prilagojeno hitrostjo in kako to vpliva na varnost v prometu. Ne provociram, dopovedat vam hočem, da vozite varno, tudi takrat, ko bi radi bili hitrejši.

GupeM - Važno, da se je držal omejitve hitrosti!
Delo krepa človeka

facepalm ::

solatko je izjavil:

facepalm - Če imaš 60hp premalo za naše klance, potem ne znaš vozit. Fičko je imel 24hp pa ni bilo klanca, ki ga nebi zmogel.

Preberi si kaj sem napisal.
Lahko si celo tak voznik za kakrsnega se imas ampak Fickota ne bos spravil na 130kmph v Visnjegorski klanec (smer LJ).

Ne znaš mi odgovoriti zakaj bi bila hitrejša vožnja, tam, kjer je to ob upoštevanju vseh vidikov, za kogarkoli, razen voznika, nevarna?

Nisem jaz kriv, da si prespal fiziko v osnovni šoli. Še vedno pa čakamo razlago zakaj morate psihopati namerno kršit prometne predpise in to bolno logiko celo izpostavljat kot edino pravilno.

Tudi, če sem po tvoje senilnež in dementnež, se trudim, da ne ogrožam DRUGIH udeležencev v prometu, pri sebi pa dopuščam neko zdravo količino tveganja, ko ni nikogar v bližini, katerega bi slučajno spravil v nevarno situacijo.

da si senilen in dementen priznavaš sam v svojih postih. samo poglej si sago o zelenem valu.

Si pač idiot, ki takrat, ko nima kaj pametnega za povedat, omeni solatkota, bravo, kar tako naprej.

Tvoja logika in logika voznika, ki je prevozil rdečo luč (pa tudi tistega z 200 v naselju) je povsem enaka. Vsi trije tepci si domišljate, da lahko kršite prometne predpise zato, ker verjamete da nikogar ne ogrožate s svojo kršitvijo.

predi ::

GupeM je izjavil:

Da spremenimo temo

Suhi test novega predpisa za zavijanje desno pri rdeči. /s

Pr Republiški upravi čez rdečo peljeva,
policaj naju ustavi in me oklofuta.
»Nikoli u ta rdečo, boš s pendrekom dobil,
naredu boš nesrečo, če boš u ta rdečo ril.«
V kontekstu te teme bi lahko imel nasvet tega policaja večplastni pomen (dobesedni, preneseni - ta rdeča = rit, dvojno preneseni - rit = zadek vozila pred tabo).

facepalm - Abarth 1000TC gre več.>:D
UganiKdo - Govorimo o ogrožanju prometne varnosti, še vedno mi nisi povedal, koga kurca ogrožam s prehitro vožnjo na prazni cesti. Imaš prav, lapsus o zelenem valu, je bil napisan namerno, da se imate na kaj naslanjat.
Nikakor ni ista kategorija, hitra vožnja na prazni cesti z ostalimi zadevami, ki jih navajaš, to imajo lahko za enako, samo malo debilni razpravljalci, ki nimajo pojma o področju varnosti v prometu.
Zakaj peljemo hitreje, razlog je enostaven, zato, ker smo prepričani, da to lahko storimo varno, brez, da bi kogarkoli s tem ogrožali, to je tisti občutek, ko si na prazni cesti in pritisneš malo bolj na gas, nič takega, kar bi moral storiti, pač storiš, ker ti tist moment, tako odgovarja. Bistvo je, da voziš s prilagojeno hitrostjo in imaš avto in prometno situacijo pod kontrolo.
Morda rabiš boljši razlog, ga ni. Se pa čisto zadovoljno vozimo v počasni koloni, s pripadajočo varnostno razdaljo, brez želje po prehitevanju kolone, tudi več deset km daleč, za nekom, ki nalašč ovira prometni tok in opazujemo, koliko je pacientov, ki tega ne zdržijo, pa drugače vozijo v območju omejitev in se "držijo" prometnih pravil. V počasni koloni 20+ vozil, boš težko našel 5 voznikov, ki vozijo po sredini voznega pasu z 2 sekundno varnostno razdaljo, takim, ki včasih, ko je varno, poženemo čez omejitev, to ni noben problem. In eno je verjeti, da nikogar ne ogrožaš, drugo pa tako dejansko, vedno voziti in jaz vozim, vedno tako, da ne ogrožam sebe in s tem tudi drugih, fizika se pa ne ustavi pri omejitvi hitrosti, temveč pri prekoračitvi prilagojene hitrosti, takrat, ko te začne vozit avto, namesto, da ga voziš ti.
Delo krepa človeka

Abarth z 24hp?

Meni varna voznja uspeva tudi nad omejitvijo ze leta in tisoce km, pac nevem kje imate vi neke tezave z recimo 5kmh nad omejitvijo
Trade Republic 38MVDVXM

facepalm - Govoriva o fičotu, so bili pač različni modeli, že 850 je šel kar lepo v klance. Za normalno vožnjo je 40kw čisto dovolj.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

facepalm - Govoriva o fičotu, so bili pač različni modeli, že 850 je šel kar lepo v klance. Za normalno vožnjo je 40kw čisto dovolj.

ti si govoril o 24hp Fickotu!
Jaz sem pa govoril o 130kmph v klanec

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Imaš prav, lapsus o zelenem valu, je bil napisan namerno, da se imate na kaj naslanjat.

kar tolaži se.

Govorimo o ogrožanju prometne varnosti, še vedno mi nisi povedal, koga kurca ogrožam s prehitro vožnjo na prazni cesti.

popolnoma enako razmišljajo bedaki, ki peljejo skozi rdečo, 200 čez naselje ali se mrtvo pijani zaplejejo samo do sosednje vasi.

Zakaj peljemo hitreje, razlog je enostaven, zato, ker smo prepričani, da to lahko storimo varno, brez, da bi kogarkoli s tem ogrožali, to je tisti občutek, ko si na prazni cesti in pritisneš malo bolj na gas, nič takega, kar bi moral storiti, pač storiš, ker ti tist moment, tako odgovarja. Bistvo je, da voziš s prilagojeno hitrostjo in imaš avto in prometno situacijo pod kontrolo.
Bogi senilni revček, ki mu je pleh pod ritjo edino kar mu je ostalo od življenja. Mi je pa jasno kako nakladaje so sedaj tvoje pravljice o tem, da si resno dirkališče videl kjerkoli drugje kot na televiziji.

solatko je izjavil:

mirator - Dogodke, ki jih je potrebno v tej temi komentirati, je bolj preprečiti. Jaz nisem kriv, če ne veste, kaj pomeni vožnja s prilagojeno hitrostjo in kako to vpliva na varnost v prometu. Ne provociram, dopovedat vam hočem, da vozite varno, tudi takrat, ko bi radi bili hitrejši.

Priznam, da ne razumem tvoje replike na moj ali moje poste ali pa mogoče celo veljajo žaljivke na tvoj račun, da si že nekoliko senilen. Iz vseh mojih postov izhaja moje razumevanje definicije prilagojene hitrosti, ki nima nič z omejitvami. Prav tako sem, pred tabo, omejitve hitrosti označil kot administrativne in kompromisne. Da pa provociraš in pri tem uživaš, ja to sem pa vsaj dvakrat zapisal, kakor tudi, da ti vedno eni in isti veselo nasedajo. In to je tudi bil edini vzrok, da sem predlagal, ker ni bilo nobene dodane novosti več, da se tema, ki ima sicer neskončno vsakodnevnih primerov, zaklene.

Ce ze mecemo vse v isti kos, ste vsi divjaki. Ker ste za 5 kmh prekoracili omejitev vsaj 1x v zivljenju ali celo vec in se tega niste zavedali ali pa nocete priznati.
Trade Republic 38MVDVXM

UganiKdo - Ti dejansko ne znaš nič pametnega povedat. Zopet bo politika odločala o tem, kaj je varno in kaj ne:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Res same strokovne ugotovitve, strokovnjakov, kot si ti.

mirator - Če govorim eno in edino resnico o vožnji s prilagojeno hitrostjo, je to zate provociranje, oglašajo pa se vedno isti, ki jim ta pojem ni jasen, zato, bi jim bilo potrebno narisat. Čemu bi temo o prometu zaprli, če imaš vsak dan v črni kroniki še kako veliko vzrokov za komentiranje.

m0LN4r - V isti koš mečejo vse samo tisti, ki so že tako pristaši negativne selekcije in ljudi, ki se pokažejo boljši od povprečja, tlačijo dol.
Delo krepa človeka

B34ST ::

Jaz nikoli ne gledam števca in se probam držat nekih adminitrativnih omejitev. Tudi v naseljih že tako približno vem koliko je 50 in koliko 60. Priznam pa da tam kjer so ponavadi zasede pogledam na števec, ampak ne bremzam potem kot nor na 50,0, ampak samo stopim iz plina, saj za 55 te tudi ne bo noben streljal.
Lepe ceste izven naselij se pa komot da prevozit, da potegneš po ravninah 110. To je iz mojega vidika, ker sebi že zaupam. Če mi nasproti vozeči letijo 110 ali 120 mi pa ni ravno všeč. In tako je tudi jasno, da večini na forumih ni všeč, da se hvališ s tem da greš čez omejitve.
Recimo včeraj sem šel v nek klanec kjer je na novo omejitev 60 in sem gledal svoj števec, vmes kjer je lepa preglednost je 80 še povsem varna vožnja, čez desni ovinek sem že malo odjenal do 70, potem malo pred krožnim pa šele prišel na 60, povsem varno. Vem zakaj je omejitev 60, pač da ne bi kdo mislil potegnit na 100-120, kar pri stari omejitvi 90 ne bi bilo nič posebenega. Omejitve so že ok, tudi če se marsikomu marsikje zdijo prenizke, meni osebno se nikjer ne zdijo prenizke in povsod vem zakaj so dali take. Saj pri teh postavitvah omejitev verjetno tudi dobro upoštevajo kakšen % jih bo prekoračil in za koliko.
Res da ti znaki pomenijo max hitrost, ampak bodimo iskreni, da je v praksi to bolj priporočena hitrost, čeprav so za to že spet drugi zelo redko uporabljani znaki.
i5-10600K | NH-D14 | MSI MAG Z490 TOMAHAWK | F4-3200C14D-16GVR @4000C14
ASUS DUAL RTX 3070 | ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | 870 QVO 8TB | 2x WD Blue 4TB
Corsair 600T | Corsair AX760 | G413 | G403 | HP Pavilion Gaming 32

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: B34ST ()

UganiKdo - Ti dejansko ne znaš nič pametnega povedat. Zopet bo politika odločala o tem, kaj je varno in kaj ne:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Res same strokovne ugotovitve, strokovnjakov, kot si ti.

kje tukaj piše karkoli relavantega glede na tvoje blodnje o prilagojeni hitroti ali poveličevanju namernega kršenja prometnih predpisov?

Če govorim eno in edino resnico o vožnji s prilagojeno hitrostjo,

all hail solatko, edini in zveličavni

B34ST je izjavil:

Jaz nikoli ne gledam števca in se probam držat nekih adminitrativnih omejitev. Tudi v naseljih že tako približno vem koliko je 50 in koliko 60. Priznam pa da tam kjer so ponavadi zasede pogledam na števec, ampak ne bremzam potem kot nor na 50,0, ampak samo stopim iz plina, saj za 55 te tudi ne bo noben streljal.
Lepe ceste izven naselij se pa komot da prevozit, da potegneš po ravninah 110. To je iz mojega vidika, ker sebi že zaupam. Če mi nasproti vozeči letijo 110 ali 120 mi pa ni ravno všeč. In tako je tudi jasno, da večini na forumih ni všeč, da se hvališ s tem da greš čez omejitve.
Recimo včeraj sem šel v nek klanec kjer je na novo omejitev 60 in sem gledal svoj števec, vmes kjer je lepa preglednost je 80 še povsem varna vožnja, čez desni ovinek sem že malo odjenal do 70, potem malo pred krožnim pa šele prišel na 60, povsem varno. Vem zakaj je omejitev 60, pač da ne bi kdo mislil potegnit na 100-120, kar pri stari omejitvi 90 ne bi bilo nič posebenega. Omejitve so že ok, tudi če se marsikomu marsikje zdijo prenizke, meni osebno se nikjer ne zdijo prenizke in povsod vem zakaj so dali take. Saj pri teh postavitvah omejitev verjetno tudi dobro upoštevajo kakšen % jih bo prekoračil in za koliko.
Res da ti znaki pomenijo max hitrost, ampak bodimo iskreni, da je v praksi to bolj priporočena hitrost, čeprav so za to že spet drugi zelo redko uporabljani znaki.

Hvala, da z vsakim postom dokazuješ, kako nakladanje so Solatkove blodnje o prilagojeni hitrosti in dokazuješ, da so administrativne omejitve hitrosti nujno potrebne.

Zgodovina sprememb…

UganiKdo - Dal sem link zato, ker vedno trdiš, da oznake, omejitve in pravila, pišejo strokovnjaki.
Če bi pravila pisali strokovnjaki, bi se večina voznikov, le-teh držala, ko pa to postavljajo od FDV-jevih znanstvenikov, do strankarskih vsevedov, županov, namestnikov županov,..., skratka, kdor ima 5 minut časa pa je tako kot je. Omejitve so potrebne za vse tiste, ki nimajo pojma, kaj je prilagojena hitrost in kaj vse spada k temu.
Delo krepa človeka

Pravila so družbeni konsenz na papirju. Ni važno, kdo jih je spisal, važno je to ali spoštuješ ta konsenz (ali pa si pač brez hrbtenice, kot bi rekel Brecelj). Če ti ne ustrezajo imaš vse vzvode v rokah, da dosežeš njihovo spremembo po za to predpisani poti, ne pa da se greš gverilca/terorista/anarhista in je*beš m**er po spisku vsem tistim, ki se tega konsenza držijo.

predi - Dejavnosti naj bi bile strokovno tako urejene, da ne prihaja do anovmalij. Ko dejavnost v glavnem urejejo politiki, je anomalij veliko in pravila se ne spoštujejo.
Kako bi izgledal letalski ali ladijski promet, če bi pravila dolačali politiki, mimo strokovnjakov?
Delo krepa človeka

Aston_11 ::

solatko je izjavil:

predi - Dejavnosti naj bi bile strokovno tako urejene, da ne prihaja do anovmalij. Ko dejavnost v glavnem urejejo politiki, je anomalij veliko in pravila se ne spoštujejo.
Kako bi izgledal letalski ali ladijski promet, če bi pravila dolačali politiki, mimo strokovnjakov?

Podobno kot zgleda cestni promet, ko ga določate lokalni strokovnjaki.

Aston_11 - Tam, kjer urejajo promet strokovnjaki, je ta urejen, imajo sicer v prometu ravno tako budale, ki izstopajo iz te slike, vendar je večina, vseeno bliže idealu, kot pri nas.
V celi SLO urejajo promet lokalni "strokovnjaki" mimo stroke!
Delo krepa človeka

Se vedno svetlobna leta pred sistemom, kjer bi prometne predpise dolocal vsak solatar posebej.

Raptor F16 ::

solatko je izjavil:

Aston_11 - Tam, kjer urejajo promet strokovnjaki, je ta urejen, imajo sicer v prometu ravno tako budale, ki izstopajo iz te slike, vendar je večina, vseeno bliže idealu, kot pri nas.
V celi SLO urejajo promet lokalni "strokovnjaki" mimo stroke!

Red mora da bude pa makar je loš !
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

UganiKdo - Se strinjam, prometni predpisi in označbe bi bile smrtne, če bi jih delali in postavljali pravi prometni strokovnjaki. Res si car.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

UganiKdo - Se strinjam, prometni predpisi in označbe bi bile smrtne, če bi jih delali in postavljali pravi prometni strokovnjaki. Res si car.

Rofl, zdaj si ze "pravi prometni strokovnjak"? Res ne vem zakaj te Jansa osebno ne pride prosit da napises nov Zakon o pravilih v cestnem prometu. Jao, narcisoidek dementni.

solatko je izjavil:

Ti v bistvu jokaš ker tebe ni nihče prosil za mnenje pri postavljanju signalizacije ?

So pa res transparentni trenutni vodilni (Vrtovec):

Pojasnil je še, da se govori o znižanju kazni zlasti tam, kjer je že konec naselja, ko recimo že ni več hiš.
https://www.rtvslo.si/slovenija/nizja-k...
Se točno vidi kam pes taco moli. Potuhar.

predi je izjavil:

A ti morda vrže fid ven, če pred tabo kdo vozi 50 do table za konec naselja na povsem ravni cesti? To je že indikator. Tam po navadi tisti za mano pokažejo svoje prave barve (enega izmed odtenkov balkanske).

Raptor F16 je izjavil:

solatko je izjavil:

Ti v bistvu jokaš ker tebe ni nihče prosil za mnenje pri postavljanju signalizacije ?

On joka, ker strokovnjaki niso upostevali tega, da bi si on rad dal duska na javnih cestah. Ampak samo on, ker ostali smo nesposobni in ga rinemo na travnik.

Raptor F16 je izjavil:

solatko je izjavil:

mnenje? ti pa si malenkosten. Solatko si domišlja, da je edini pravi prometni strokovnjak in bi ga moral najmanj predsednik države prosti, da kot edini in zveličavni postavi celotno prometno ureditev.

PikaPoka828 ::

UganiKdo je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

solatko je izjavil:

mnenje? ti pa si malenkosten. Solatko si domišlja, da je edini pravi prometni strokovnjak in bi ga moral najmanj predsednik države prosti, da kot edini in zveličavni postavi celotno prometno ureditev.

Po tvojih komentarjih tukaj in v drugih temah, si predstavljam, da te nihče ne želi poslušati več kot 2 minuti.
Nihče te ne povabi na kavo, klepet, zato pa po forumu stresaš svoje frustracije.

Pravila so družbeni konsenz na papirju.
Potemtakem so nedivjaki tako nesposobni, da rabijo pred vsakim _preglednim_ ovinkom tablo, da ovinek normalno prevozijo, ker ce nebi bilo table, ne uporabljajo pameti in bi kr z konstantno hitrostjo sli naprej?

Take ljudi mi spuscamo iz avtosol na cesto polek divjakov, ki so brez omejitve hitrosti, kot ovce brez pastirja?
Trade Republic 38MVDVXM

Kaj pa bi se po tvoje zgodilo, če nenadoma po celi Sloveniji izginejo vse table z omejitvami, table za naselja, za začetek avtoceste, hitre ceste, ipd.?

PikaPoka828 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

solatko je izjavil:

Po tvojih komentarjih tukaj in v drugih temah, si predstavljam, da te nihče ne želi poslušati več kot 2 minuti.
Nihče te ne povabi na kavo, klepet, zato pa po forumu stresaš svoje frustracije.

Hvala za to izčrpno oftopic jokanje, me veseli da imam novega oboževalca, ki me bolestno zasleduje po forumu. Zdaj moram pa na kavo, tako da si vsaj do jutri lahko oddahneš.

predi - Promet bi se v momentu ustavil, saj vas 90%-ov ne ve, kaj je prilagojena hitrost, niti ne veste kako vozit, če nimate narisanih črt in puščic.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

predi - Promet bi se v momentu ustavil, saj vas 90%-ov ne ve, kaj je prilagojena hitrost, niti ne veste kako vozit, če nimate narisanih črt in puščic.

Važno da super-solatkoti rešujete življenja s svojim šviganjem.

;((

predi je izjavil:

Kaj pa bi se po tvoje zgodilo, če nenadoma po celi Sloveniji izginejo vse table z omejitvami, table za naselja, za začetek avtoceste, hitre ceste, ipd.?
Nic kaj prevec veliko. Tisti, ki se sedaj vozijo vsepovsod 70, bi se vozili 70 naprej.
Bi pa za tiste, ki so sposobni prometni tok postal hitrejsi.

Po naseljih se tudi nebi dosti spremenilo. Vsak clovek ima tolko pameti, da se vozi po naselju pocasi, pa nima veze ali je to 45 ali 55. Zadeva je odvisna od naselja, kako dalec so hise od cest itn. ne more bit kr pavsalno vsepovsod 50.
Ce pogledas recimo Avstrijo ima ogromno naselij dovoljenih 80 km/h, se vec pa 70, pa niso nic kaj posebno siroka naselja, nekatera niti kolesarskih nimajo, mogoce samo na eni strani plocnik. Imamo mi sirse pa kljub temu isto sranje vsepovsod.

Prinas imas takih budalastin ogromno. Recimo gederovska cesta, tabla za cernelavce, potem 300-400 metrov 70, potem 300-400 metrov 50, potem 300-400 metrov spet 50, potem spet 70 in potem konc naselja.
Potem recimo Lomanose. Naselje posejano z tablami 60 in 50, pa saj je itak znotraj naselja 50, komu na cast potem za 400 metrov treba postavljati table 60.
Vec kot takih primerov vidis, bolj je ocistno, da se gre za biznis.
Ne najdem trenutno posnetka, ampak enkrat je nekdo sel steti table na nevem koliko kilometrov razdalje, pa jih je blo pun kurac mesano na zaru.

Najbolj presenetljivo je pa, ko se jaz vozim po taksnem kraju po omejitvah od table do table, torej upostevam na teh 300-400 metrov vsako tablo 50, 60, 70.
Pa ponavadi najbolj popizdevajo "normalnezi" ki se pa med dvema tablama 60, ce je vmes za 300 metrov 50, pa ze ne bo peljal 50, pol pa mi zleze v rit, da mu vec tablic ne vidis.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Zanima me, kaj si mislite o talentih, ki na zasedenem parkirišču najdejo, po svoji presoji prosto, parkirno mesto. Vozilo zapustijo in gredo neznano kam, čez čas pa nastane koncert hup.
Gre za parkirišče, ki ima, kot žep, edini dostop preko drugega parkirišča. Na tem dostopu, normalno ni parkiranih avtomobilov, za talente pa neznaska sreča.

kuall ::

m0LN4r je izjavil:

Ce pogledas recimo Avstrijo ima ogromno naselij dovoljenih 80 km/h, se vec pa 70

Ni nam treba vsake bedarije uvozit iz Avstrije. Če bi imeli tako raznoliko omejitev po naseljih bi bil zmeden, ko ne bi vedel koliko je kdaj. Vem da so table ampak tablo spregledaš oziroma ne veš, kdaj se neha tista omejitev. Bolje povsod enako pa je mir. Še zdej če kdaj vidim tablo 30 ali 40 me kar preseneti. Itak dostikrat ne veš koliko je sploh omejitev kjer se voziš, to je en kar pogost problem.

kuall je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ce pogledas recimo Avstrijo ima ogromno naselij dovoljenih 80 km/h, se vec pa 70

Ni nam treba vsake bedarije uvozit iz Avstrije. Če bi imeli tako raznoliko omejitev po naseljih bi bil zmeden, ko ne bi vedel koliko je kdaj. Vem da so table ampak tablo spregledaš oziroma ne veš, kdaj se neha tista omejitev. Bolje povsod enako pa je mir. Še zdej če kdaj vidim tablo 30 ali 40 me kar preseneti. Itak dostikrat ne veš koliko je sploh omejitev kjer se voziš, to je en kar pogost problem.

1. Kako je to lahko bedarija, ce imajo bistveno manj nesrec od nas. Ponavadi, ce imajo 70 imajo 70 cez celo vas in ta tabla je ponavadi ze na zacetku vasi.
Prinas pa je tipicen primer, kot da so se birokrati peljali mimo in metali table skozi okno kot sulice, da potem lahko recejo, da so nekaj naredili in preusmerijo pozornost od dejanskih problemov infrastrukture.

2. Mi imamo po naseljih vec blesavih tabel, ponekod v istem naselju na eni ravnini po vsaj 5-6 komadov na dva kilometra.
Pravim najjaci so mi primeri, ko imas naselje-60-50-60-50-konec naselja na 400 metrov plusminus.

To kar nima veze z varnostjo: https://old.delo.si/novice/kronika/prev...
- Niso redki odseki, kjer se prometna signalizacija za omejitev hitrosti spreminja vsakih nekaj deset metrov...
- Ponekod je znakov preveč, nekaj pa jih manjka tam, kjer bi morali biti. Ali pa se postavljajo prometni znaki kot začasni ukrep, ki pa se potem zavleče ali pa sploh ne izvede. Denimo na nevarnih mestih, se omeji hitrost, ceste pa se ne sanira. In takšnih odsekov je ob povsem izsušeni blagajni za obnovo in vzdrževanje državnih cest vse več...
- Hitre menjave omejitev, na vsakih nekaj metrov, ni dobra ideja, saj je verjetnost, da bodo vozniki prometne znake ignorirali, večja, med drugim opozarja Sonja Forward, raziskovalka na nacionalnem švedskem inštitutu za ceste in transport.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

kuall ::

Jaz ne bi rad živel v vasi, kjer je omejitev 70. Avstrijci imajo manj nesreč, ker so manjši psihoti na splošno. Tam se ti po moje noben ne bo prilimal na rit kot se ti v Sloveniji takoj.

kuall je izjavil:

Jaz ne bi rad živel v vasi, kjer je omejitev 70. Avstrijci imajo manj nesreč, ker so manjši psihoti na splošno. Tam se ti po moje noben ne bo prilimal na rit kot se ti v Sloveniji takoj.
Naceloma to nima veze, ce ti bajta ne meji direkt na bankino ceste, ampak je z malo pameti bila nekoc postavljena vsaj 10 metrov vstran od ceste, saj se je ze od pamtiveka tam vedlo, da ce je to edina cesta skozi vas, da je cesta bolj tranzitne narave.

Ampak, to kaj so zajebali 100 let nazaj, bos danes tezko popravil z postavljanjem tabel pri vsaki bajti.

»Že nekajkrat sem javno omenil problem skupnega urbanističnega in prometnega načrtovanja. Glavne in tranzitne ceste se obzida tako ali drugače, nato pa se na teh cestah rešujejo novonastali prometni problemi. Začneta se mešati tranzitni in lokalni promet. Upravljavec ceste ima zato velike težave, saj ima precejšnje število priključkov na to cesto, tudi zunaj naselja, postavljati mora ustrezno signalizacijo, označevati prehode za pešce, urejati površine za kolesarje ob velikem številu priključkov oziroma uvozov, umirjati hitrost, hkrati pa zagotavljati tudi ustrezno prepustnost te ceste, ob skrbi za prometno varnost in običajno še ob pomanjkanju prostora. To je razlog za (pre)veliko število prometnih znakov, s katerimi morajo biti vozniki seznanjeni. So primeri, kjer so ljudje kupili poceni zemljišča za gradnjo zunaj naselij ob državni cesti, naknadno pa potem zahtevajo od občine ali države pločnike, razsvetljavo, omejitve hitrosti, prehode za pešce,« je kritičen sogovornik.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Kokice imam pripravljenje. 3..2..1. go dramatična debata!
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

shadeX ::

Voznik v nobenem primeru ne bi imel ne časa in tudi ne prostora za reakcijo v primeru nepredvidljivega trenutka.

Kako ne? Saj je vozil s prilagojeno hitrostjo in imel vse predvidljive trenutke naštudirane.

Kaj morite človeka!!

Je pa to zagotovo eden izmed solatkovih vajencev, če ne celo solatko sam.

sheeshkar ::

shadeX je izjavil:

Voznik v nobenem primeru ne bi imel ne časa in tudi ne prostora za reakcijo v primeru nepredvidljivega trenutka.

Kako ne? Saj je vozil s prilagojeno hitrostjo in imel vse predvidljive trenutke naštudirane.

Hmm, če je bil to solatko oziroma kakšen izmed njegovih učencev, potem je gotovo predvidel tudi vse NEpredvidljive situacije.

V najhujšem primeru bi pa seveda preprosto zapeljal na polje ali njivo, tako kot vedno. Polje ob cesti je vedno na voljo, kot nekakšna deus ex machina (mimogrede, tako je solatko poimenoval tudi svoj avto).
««
155 / 309
»»