» »

Pravica iz javnih sredstev

Pravica iz javnih sredstev

xsum1 ::

A mi lahko kdo pomaga s tem izračunom oziroma mi razloži kako se to računa

Glede pravice iz denarne socialne pomoči. Na niihovi strani tule http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr... piše :

Za družino se denarna socialna pomoč določi tako, da se seštejejo zgoraj navedeni zneski, ki pripadajo posameznim družinskim članom, nato pa se od tega odštejejo skupni dohodki posameznih družinskih članov, če jih imajo.

Torej kaj to pomeni?

Če npr. Ena oseba v družini recimo 2 članski brez otrok prejema od 600-1000 eur plače a je pol "vsaka naslednja oseba" upravičena do kakšne socialne pomoči ali ne? Kako se to izračuna potem? Hvala

ronaldo ::

Ce je 2 clanska druzina in ce eden od dveh prejema do 620 place, potem druga oseba je lahko upravicena do socialne pomoci v majhnem znesku okoli 15eu, ker je cenzus za dve osebi kjer ena dela vec kot 128ur na mesec okoli 630eu.
Ste pa upraviceni lahko do izredne pomoci za nujne stroske (poloznice gretja, elektrike, vode, komunale) v znesku okoli 700eu do 900eu na leto. Pa dobite lahko tudi subvencijo najemnine in vam mogoce tudi krijejo stroske osnovnega in dodatnega zavarovanja.

Treba je vedeti da ce imate v lasti delnice, nepremicnine ali denar na banki, vse odpade, odvisno od tega koliko imate premozenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: ronaldo ()

xsum1 ::

Hvala ti @ronaldo. Mi lahko samo poveš kje si našel ta cenzus za 2 osebi?

FrRoSt ::

Zadeva se računa na glavo.

Če bi bil sam in brez prihodkov, v svojem gospodinjstvu, bi dobil sam polno socialno pomoč, 297€.

Ker pa sta dva in imata eno plačo, se dohodek porazdeli na dve glavi.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

run2 ::

xsum1 je izjavil:

Hvala ti @ronaldo. Mi lahko samo poveš kje si našel ta cenzus za 2 osebi?

Če se pa oseba brez službe prijavi kot prostovoljec, pa se šteje, da je aktivna 60 do 128 ur in je potek skupna vsota 675,40.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Denarno nadomestilo po končani diplomi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
529683 (8096) Meizu
»

Zakaj je poskusno delo slabše od dela za nedoločen čas za delavca?

82491 (1619) gruntfürmich
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

9322337 (16479) tikitoki
»

Socialna podpora - nisem upravicen?

4818681 (14485) Iatromantis
»

Izredna socialna pomoč

1713167 (8425) jalovec09

Več podobnih tem