» »

A kdo sploh hod v gore/hribe?

A kdo sploh hod v gore/hribe?

1
2
»

snow ::

> Žalostno je ko vidš ljudi v adidaskah in kavbojkah v gorah

Za parkrat ko grem v gore/hribe bodo moje adidaske čisto ok.

Raduha, Peca, Velika Planina, Pohorje sem si ogledal letos.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Arkadij ::

Nisem ravno prevelik ljubitelj hribolaznenja, ampak vseeno grem na Krn vsako leto in na Nanos, Vogel pa podobne manj zahtevne ture.

gappee ::

snow: Po teh vrhovih v bistvu res ni tako krtično bit v adidaskah. Sej, v glavnem se to dogaja samo na Triglavu, čeprov, včeraj, k sm biu gor, sm opazu, da hodijo tako samo do tam, ko se začne plezanje direkt na Triglav, potem se preobujejo. Na Jalovcu in ostalih zahtevnejših vrhovih tega ni.

Phil ::

Heh jaz sem bil tudi v adidaskah na Triglavu. Mislim da z njimi sebi in drugim predstavljam manjšo nevarnost kot da bi si obul čevlje. Sploh se mi zdijo veliki okorni čevlji neprimerni za relacijo Kredarica->Triglav. S preveliko površino in volumnom so idealna stvar za proženje kamenja pa še bolj okoren si v njih. IMHO tole.
LP

flipflop ::

Jaz imam planinske čevlje,ampak navadno hodim kar v adidaskah. Se mi zdijo pretežki in preveliki,pa težje hodim v njih.

gappee ::

Adidaske nimajo dobrega oprijema na skalah, kot ga imajo dobri čevlji z vibram podplatom. Zato je pa nevarnost, da na Triglavu zdrsneš, dvakrat večja, saj so skale totalno zlizane.

Na čevlje se morš navadt, če hočeš hodt po gorah zaradi oprijema, imajo boljšo zaščito za podplat, to pomeni, da te po dolgi turi ne bolijo podplati in še objamejo ti gležnje, da te po daljši turi ne bolijo. Verjetno sm kakšne prednosti pozabu. Glede proženja bi trdil ravno nasprotno, saj ti zagotavljajo boljšo stopinjo, ne zdrsnejo in tako težje prožijo kamne.
Občutek okornosti pa hitro izgine, če mal hodiš v njih.

flipflop ::

Sej če bi šel na Triglav ali na katero drugo višjo goro,bi šel v čevljih,ker pa navadno ne hodim po visokih gorah,grem pa kar v adidaskah.

gappee ::

No sej, kot sm reku, za tamale to res ni tolk kriza.


Drgač pa, včer sm bil z vrha Triglava v slabe 2,5 ure na Rudnem polju, dons pa v 2,5 ure iz Rudnega polja na Planiki. Pa včer sm 15kg nesu, dons pa ene 10 kg nazaj dol;
me kr mal kolena hočjo bolt.:\

l_jst ::

Občutek okornosti pa hitro izgine, če mal hodiš v njih.


Buče. Je potrebno kr mal več hoje al pa mal več moči v nogah, če se pa k auto tko kt sm se jst u starih časih k sm še hodu vračaš vs zmatran. Pa vem, da so me mogl starši skos držat ker bi drgač padu glih na usaki korenini, ker so mi noge sam opletale in jih nism mogu nč dvigvt in sm butnu glih v usako korenino. Tko, da iz vidika varčevanja energije so superge itq bol.
Dobr, če bi se spravu v visokogorje bi mogoče clo obu kake lahke gojzarje.

Pa pr useh prednostih gojzarjev si pozabu oment 2 velki slabosti:
-Težki
-Peče te podplat pa bolijo te pete.

siegmund ::

Jaz (7 razred :P ) sem bil letos na Grintovcu, Stolu, Viševniku,Brani, Črni Prsti, Velikemu Draškemu, pa na Triglavu (prvič and i'm so proud). Ko smo šli od Planike do Triglava smo videl je enga ki se je vračal s Trighava v kolesarskih čevljih.8-O

P.S: Iz Češke koče na Ledine je lepa pot >:D

gappee ::

I_jst, mal hodt ne pomen samo 2x al pa 3x na let. Seveda, superge so lažje za dvigovanje nog. Pa, kot si povedu, se da dobit tud lažje gojzarje, vendar večinoma niso tako kvalitetni kt težji, ampak (težji čevlji) so dragi k hudič, moji so ble 40k sit. Fora pri tem, da te peče podplat al pa bolijo pete je pa v tem, al maš podplat v čevljih dodatno ojačan(da ne čutiš vsake korenine al pa kamna) in v ogromni meri od planinskih nogavic, ki pa so seveda drage, jst sm dal 5k sit zajne, ampak lohk povem, da me ne boli ne peta, ne gležnji in ne pečejo podplati.

siegmund ::

Jst uporablam kr navadne štumfe in nimam problemov s težavami.

l_jst ::

Mene je pomoje pekel pač hodu sm okol polet. Štumfi za hodt debeli pa še gojzarji pa ful ful občutljiva koža pa je blo useskupi dost da sm reku, da gojzarjev več ne obujem
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

gappee ::

Jah, pa nj bo po vaše.8-)

borutz ::

jaz hodim kar redno v hribe vsako leto.
nazadnje sem bil dva tedna nazaj na SKRLATICI.

zelo zanimiva tura,mislim da sem sel oz sva sla z bratom ravno tisto sredo ko je bil najbolj vroc
dan v letu.sva sopihala kot stare mame nisva bila glih pri kondiciji :D pa rdeca obraz kot paradajz. za popizdit. da ne govorim za dol.Ker gres po isti poti-torej po plezalni tudi navzdol, pa povsod je polno drobnih kamenckov,samo cakas kdaj ti bo zdrsnilo.ni nic gladkih skal na katere bi lahko zanesljivo stopil.Je bilo treba iti ritensko, po riti,po vseh stirih in se kako samo da si prisel nizje.zame eden tezjih spustov od kar hodim v hribe.to pa je od 5 razreda :\
pa zeja je bila tud huda.komaj je bilo dovolj vode.kdor bo sel najmanj 3 litre vode sabo rajsi pa vec.ni nikjer nobenega potoka oz koce.
folka pa vidis tudi zelo malo gor.sva jih samo ene par srecala,ker je zelo izpostavljena.
triglav je v primerjavi z "svojo zeno" mala malca.

lp

gappee ::

He he, triglav je v primerjavi z mnogo vrhov mala malca.:)

krho ::

Jest grem pa na Babe jutr.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krho ::

Fantje na Babe pejte sam ce mate jajca.>:D

Uf. Nic zajl, en sam ubogi klin.
Skale pa tolk ostre, da mam kar dlani in prste mal porezane.;((
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

gappee ::

Krho, prosu bi te, da poveš, kje si šou, pa kolk je normalne hoje, če se spomnš, k bi jst tud šou, pa še nism mel prilike.

krho ::

Do jezerskega menda znas. :\
S kolegom sva si pot malce skrajšala in sva z avtom šla do table na kateri piše Velika baba 3.5h (zavijes disno pri Planšarskem jezeru, potem pa skozi po asfaltu. Ko prideš do makadama imaš približno 1km do prvega odcepa (tu ljudje ponavadi puščajo avtomobile, če gredo na Češko kočo), na odcepu zaviješ levo in se pelješ po makadamu še 600m)

Kar se pa tiče poti. Do gozdne meje se da zelo hitro, ker je skozi gozd tudi pot je zelo lepa. Prvi del poti, ko se potem vzpenjaš na malo babo je sicer precej strm, vendar je dosti kamenja(peska), tako da moraš malce paziti.

Največja ironija je, da ko prideš na malo babo, misliš, da je velika baba takoj nad teboj.
Napaka. Grež še čez tri hribe, plezaš po skalah, hodiš po grebenih. Na grebenu je najbolje full gledat levo in desno, >:D potem definitivno padeš ali v avstrijo ali pa na našo stran. :\

Mislim, da se reče iz Jenkove planine.? Za smer iz ledin ne vem, samo baje je še bolj zajebana. Sm na vrhu srečal par ljudi, pa so imeli vsi čelade, (vsi prišli iz ledin.)

Dolžina ture 5.5h od avta do avta.

Moram pa priznat, da takih prepadov nisem navajen, in da sem bil kar malce "usran".

Še nekaj. Na velki babi ni blazince za štampiljko, tako, da če imaš knžico je dobro imeti tudi svojo blazinico. (Sicer pa če že kje so blazinice so že čist uničene.)


Če te zanima še kaj pa vprašaj.

-----

Kar se tiče gojzarjev moram rečt, da tistih 20kSIT, ki sem jih dal 14dni nazaj zanje ni preč vržen denar. Zadeva na skalah tako dobr prime, da bi enkrat hmal odletu, k sm mal premal nogo dvignu.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

overman ::

Nevem ce to spada v to temo ampak vseeno:8) . A hod kdo kaj s kolesom na pohorje? Jaz mislim, da bi sel z vzpenjaco gor potem pa bi se lepo pocasi dol spustu-en lazji downhill:8) . Zanima me ali vozi vzpenjaca v tem casu in ali vzamejo gor tudi kolo? Pozna kdo kake dobre poti oz. je kdo zainteresiran it z mano? Nisem nek profesionalec, rad pa bi si nabral malo prakse pri voznji navzdol.

lp,
overman;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: overman ()

segi ::

ja z vzpenjačo ni blema! :)
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------

gappee ::

Ja ja, na Jezersko znam:) , sm že bil na Češki koči pa na Ledinah; sam zanimal me je, kje si ti šev, pa kako je. Ja, točno! Čez Jenkovo planino greš lahko tud, ampak k bom šel jst, bom šel vrjetn kr na Ledine pa potem naprej, ker je tam pomojem več plezalne.

Zame se je pa vrejetn vse to za letos zaključl, mogoče grem drug tedn v nedeljo samo še na Kriške pode.:'(

SkIDiver ::

Da malo obudim tole temo. Iščem nasvet za kako lažjo do srednje težko (raje povdarek na lažjo)hribovsko turo za dva dni za dve osebi.
V planu je nekako sobota in njen cilj, da se pride do koče kjer se lahko zaužije topel obrok in prenoči. Naslednji dan pa še nekaj pohajanja naokoli in vrnitev do začetne točke v "dolino".

Dobrodošli nasveti za poti kjer lahko človek vidi še kakšno zanimivost. Seveda so zelo zaželjeni bolj podrobni opisi ali pa zemljevidi.

PS: Kar se tiče opremeljenosti z obutvijo, obleko in nahrbtniki sva s punco dobro založena. Vrvi, karabinov in podobno pa nimava.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

zdobersek ::

Logarska dolina - prek Klemenče na Korošico, mimogrede se še pobere Krofička, s Korošice pa še Ojstrica. Prespi se v Kocbekovem domu. Naslednji dan na Kamniško sedlo, mimogrede se še pobere Planjava, s sedla pa še Brana. S Kamniškega sedla se sestopi preko Okrešlja nazaj v dolino.
Nad Klemenčo jamo je za ogledat macesen, pod Okrešljem pa Rinka, da ne omenjam razgledov.

SkIDiver ::

Mogoče kak zemljevid poti ali pa bolj točen opis? Bi bilo zelo dobrodošlo, ker toliko se pa spet ne znajdeva.

jype ::

Tale shinova potka lahko potrdim da je super. Zemljevid je nujno imeti s seboj, ko se hodi na take sprehode, pot je pa itak markirana.

jcb ::

Vidim, da ste že kakšne 2 leti nazaj debatiral o hribih.

Ajd organizerjamo slo-tech srečanje oz. pohod na kakšno zahtevno turo.
Mislim, da bi na koncu ostal sam, ker sem že lansko leto doživel razočaranje, najprej bi šli, potem pa tik pred odhodom NE NE GREM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj in kako na Triglav? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14837613 (8865) PunkDude
»

Najlepše slovenske gore (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6716901 (9386) Kvatebrigic
»

Ferate pri nas in v tujini

Oddelek: Šport
143164 (2233) Excavator
»

pot na Triglav

Oddelek: Loža
148121 (7762) BlaY0
»

Gorništvo

Oddelek: Loža
234772 (4228) MadMicka

Več podobnih tem