» »

Win 10, kako izklopiti posodobitve?

Win 10, kako izklopiti posodobitve?

twom ::

Želim nadzorovati kdaj bo Win 10 delal posodobitve.
Kje se to nastavi?

Če imam dostop do interneta preko mobitela, pač ne želim da mi takrat kuri z downloadanjem posodobitev.

Lp,
Peter

BivšiUser2 ::

Update lahko samo z Enterprise/Education licenco resno nadzoruješ, sicer pa poglej pod Nastavitve>Posodobitve in varnost>Windows Update>Dodatne možnosti. Izgledati bi moralo približno takole: http://prntscr.com/h50v7m . Če takole ne izgleda, si najprej updataj na Fall Creators Update (nevem kako je na prejšnjih verzijah).
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

gddr85 ::

afair, group editor oz. gpeidt v search vpišeš, tam lahko izklopiš updejte oz. da ti updejta samo win software in ne tud hardware driverje ipd., lahko pa blokiraš tud posamezen hardware z id-ji..

Miha 333 ::

Tako, da povezavo nastaviš kot takšno z omejenim prenosom podatkov (metered connection):

gusto ::

Ta nadzor posodobitev je za en drek. Posodablja se mu takrat, ko se mu sprdne. Me pa zanima nekaj glede nastavitve, da se ne posodablja preko mobilnih podatkov. Če recimo s telefonom naredim hotspot, računalnik ve, da je to povezava z omejeno količino podatkov? Ali vidi kot pač neko random wifi omrežje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gusto ()

Nastaviti jo moraš kot metered, glej moj prejšnji post.

cekr ::

gusto je izjavil:

Ta nadzor posodobitev je za en drek. Posodablja se mu takrat, ko se mu sprdne. Me pa zanima nekaj glede nastavitve, da se ne posodablja preko mobilnih podatkov. Če recimo s telefonom naredim hotspot, računalnik ve, da je to povezava z omejeno količino podatkov? Ali vidi kot pač neko random wifi omrežje.

Ve na kakšni povezavi je.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

cekr je izjavil:

gusto je izjavil:

Ve na kakšni povezavi je.

Če je povezava preko wifi na hotspot, pač ne more vedeti, zato moraš povezavo nastaviti kot omejeno, glej zgoraj.

cekr ::

Ne vem, kako je to izvedeno.
Mi pa recimo po hotelih pokaže, da je plačljiva linija.
Ne garantiram pa, da tako deluje povsod.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MIHAc27 ::

Jaz grem v Services in tam izklopim Windows update. Zaenkrat je še delalo in se ni več posodabljal.

RC37 ::

Prenesi winaero tweaket in izklopi Windows update ali pa nastavi da ti samo javi da je na voljo posodobitev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posodobiti računalnik, ki ni povezan na splet

Oddelek: Pomoč in nasveti
111261 (700) r3dkv1c4
»

2gb podatkov šlo v 10 minutah na telefonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
376125 (4755) Magic1
»