» »

Izvršba kljub ugovoru?

Izvršba kljub ugovoru?

Temo vidijo: vsi

max00slo ::

Zanima me sicer le mnenje glede te zadeve... sicer mi ni problem plačat, bi že takoj, a sem prosil za obrazložitev.

In sicer, iz Zavarovalnice Triglav sem prejemal že drugo leto račune za polico, s katero se nisem strinjal, ker sem jo podpisal le za 1 leto. Agent je očitno na svojo pest sam podaljšal? Avgusta sem dobil opomin pred izvršbo in isti dan prejema obvestila sem jim tudi poslal email, da prosim za obrazložitev ter ustavitev postopka.
Odgovor sem dobil naslednji dan, češ da je gospa posredovala v pristojni oddelek.

Minila sta 2 meseca in dobil sem pismo iz sodišča.
Zopet sem se obrnil na Zav Triglav, preko elektronske pošte (na mail, ki naj bi bil za terjatve) in zopet dobil odgovor da je zadeva preposlana v pravi oddelek.

Zdaj, ker je iz sodišča bila že izdana izvršba, je edina varianta da podam pritožbo na sodišče oz. je možnost da sam upnik ustavi postopek? Stroški vem da so že nastali, vendar ne bi rabili, če bi bili bolj ažurni oz. ne tako površni? :) Kaj bi vi naredili v tej parodiji? Pa pustimo razlog, zakaj se gre - če se lahko posvetimo le dogodkom od mojega prvega ugovora na njihov opomin pred izvršbo?
Si non confectus, non reficiat.

AndrejS ::

Bejži proč od triglava! Sami problemi z njimi !

No ja, nisem imel še kakšnih težav z njimi... tole se mi zdi le velika površnost pri ugovarjanju računa oz. opomina pred izvršbo.

connel ::

Ne dela tako samo Triglav, se najde še kakšna. Sem imel iste probleme z Adriaticom, stara enoletna pogodba potekla, nove nisem podpisal (poslali novo najmanj 2x), za njih je pa jasno "doh" veljala,... Na koncu sem jim plačal za tisto leto, vidijo me pa nikoli več.

Če mene vprašaš, pojdi do kakega odvetnika pa naj ti on pomaga.

connel je izjavil:

Ne dela tako samo Triglav, se najde še kakšna. Sem imel iste probleme z Adriaticom, stara enoletna pogodba potekla, nove nisem podpisal (poslali novo najmanj 2x), za njih je pa jasno "doh" veljala,... Na koncu sem jim plačal za tisto leto, vidijo me pa nikoli več.

Če mene vprašaš, pojdi do kakega odvetnika pa naj ti on pomaga.

nove nisem podpisal (poslali novo najmanj 2x)
Isto so tudi meni pošiljali :)
Odvetnik je pa verjetno predrag po moje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: max00slo ()

darkolord ::

Če pravočasno podaš ugovor na sklep o izvršbi, potem sodišče razveljavi sklep o izvršbi in upnika napoti na pravdo - po domače povedano, potem te morajo tožiti.

Če res nisi podpisal pogodbe za dve leti in je strošek višji od višine sodne takse, potem se pritožiš in bojo najverjetneje na tej točki odnehali (ko bodo ugotovili, da imaš prav).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

connel ::

Tole zgoraj ^^ Pogodbe itak niso mogli predložit, ker je jasno nimajo. Če je to to, kar mislim da je, po preteku te enoletne pogodbe pošiljajo položnice še naprej, vsake toliko časa še novo pogodbo in leporečenje v smislu kako so prijazni da še vedno nudijo storitev (ki je nisi naročil) in da pač podpiši novo pogodbo. Takrat sem še naivno mislil, naročil nisem nič, podpisal še manj, kaj se bom z njimi ukvarjal, pogodbe nimajo.

Če že nimaš za odvetnika se pritoži 100%.

Miha 333 ::

Da ni v pogodbi določila, da se ta samodejno podaljša, če x dni pred potekom ne obvestiš, da odstopaš?

In zakaj ne kontaktiraš "tvojega" agenta ?

šernk ::

pazte precej pogodb pri triglavu je za "nedoločen čas". Ena od takih je recimo tudi obvezno zavarovanje za avto. poteče vsako leto dne xx.yy.zzzz ampak sklenjeno je pa za nedoločen čas.

nazadnje sem samo debelo pogledal ko sem videl polico. nič drugega kot lupljenje ljudi.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

mat xxl ::

Ja in če je ne znate skladno z zakonom in pogoji pravilno prekiniti in čakate, da se vam Marija prikaže, ker se vam zdi , da imate prav, potem je to vaš problem.....

Pa tudi kak ugovor, napisal si jim nekaj na mail.... ja bog ti pomagaj, naslednjič pa raje nekoga, ki to obvlada plačaj in naj ureja namesto tebe, če si sam funkcionalno nepismen. Pa brez zamere.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

shadeX ::

AndrejS je izjavil:

Bejži proč od triglava! Sami problemi z njimi !

Ne bluzi.

mat xxl je izjavil:

Ja in če je ne znate skladno z zakonom in pogoji pravilno prekiniti in čakate, da se vam Marija prikaže, ker se vam zdi , da imate prav, potem je to vaš problem.....

Pa tudi kak ugovor, napisal si jim nekaj na mail.... ja bog ti pomagaj, naslednjič pa raje nekoga, ki to obvlada plačaj in naj ureja namesto tebe, če si sam funkcionalno nepismen. Pa brez zamere.

S tem si pa res pokazal svojo raven. A misliš da v opominu pred izvršbo ni nič pisalo, KAM jih lahko kontaktiram? Sem mail kar tako nekam poslal s krneko vsebino o topshopu?
Hvala vseeno...

Mare2 ::

Nekatere pogodbe so zares večletne in jih je treba, če tako želiš, pravočasno prekiniti.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

@shadeX ... ti bluziš. Mam že 2 slabi izkušnji z avtozavarovanjem

Invictus ::

Skoraj vse pogodbe so z avtomatskim podaljševanjem. Čeprav tega ne povedo.

Zato moraš za vsako zadevo, čeprav se zdi še tako banalni, napisati papir, kjer zadevo ukinjaš.

Ziher je ziher ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Žal je res, tega ne povedo. Ta polica o kateri je govora je tudi sklenjena za nedoločen čas. Zadeva bo sicer urejena urgentno. Zadeva ima deljeno krivdo, bolj na strani triglava. Slaba komunikacija agenta, neodzivnost na epošto pred izvršbo. Iz moje strani pa, da nisem že na začetku preveril pogoje police glede ukinitve.

Hvala vsem za "pomoč", pa upam da še komu pride tole prav :)

fikus_ ::

Če greš k drugi zavarovalnici in je agent sposoben, bo uredil papirje tako, da tebi ne bo potrebno mignit s prstom pri stari zavarovalnici!
Sem imel primer menjave zavarovalnice (hiša, gospodarsko poslopje, avto) in so mi po nekaj mesecih s prejšnje zav. težili, da sem dobival popuste na trajanje zavarovanja 10 let in podobno, grozili denarno kaznijo za poplačilo ugodnosti in z odvetniki. Sem dal dopis novemu zav. agentu in to je bilo vse! Stari zav. agent mi je še nekajkrat po telefonu težil, dokler nisem rekel, da ga bom tožil za nadlegovanje.
Če so zav. agenti dobri za sklepanje zavarovanj in kasiranje, naj bodo uporabni še takrat, ko jih dejansko rabimo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

St235 ::

max00slo je izjavil:

Žal je res, tega ne povedo. Ta polica o kateri je govora je tudi sklenjena za nedoločen čas. Zadeva bo sicer urejena urgentno. Zadeva ima deljeno krivdo, bolj na strani triglava. Slaba komunikacija agenta, neodzivnost na epošto pred izvršbo. Iz moje strani pa, da nisem že na začetku preveril pogoje police glede ukinitve.

Hvala vsem za "pomoč", pa upam da še komu pride tole prav :)

Zakaj točno je po tvojem večja krivda na Triglavu? Ti si sklenil večletno pogodbo oziroma pogodbo z avtomatičnim podaljšanjem in je nisi ustrezno prekinil. Ko si jim ti pisal emaile je terjatev že nastala in to, da ti nisi prebral pogodbe je primarno tvoj problem. Šola za naslednjič. Vse kar lahko sedaj narediš je, da se poskusiš dogovorit z Triglavom, da se izvršba čim prej ustavi in pogodba prekine. Poskusi jih prepričat v to, da njihove storitve nisi imel namena koristit (kar bo pri zavarovanju precej težko). Računat na to, da če boš podal na izvršbo ugovor, da ne bodo šli v tožbo je milo rečeno neumno. Ker boš poleg dosedanjih stroškov plačal tudi vse nadaljnje.

bambam20 ::

AndrejS je izjavil:

@shadeX ... ti bluziš. Mam že 2 slabi izkušnji z avtozavarovanjem

Kaj ti misliš, da so po župci priplavali, da bodo podpirali goljufanje. :)

mat xxl ::

max00slo je izjavil:

mat xxl je izjavil:

S tem si pa res pokazal svojo raven. A misliš da v opominu pred izvršbo ni nič pisalo, KAM jih lahko kontaktiram? Sem mail kar tako nekam poslal s krneko vsebino o topshopu?
Hvala vseeno...

Kaj si s tem naredil, NIČ, ti nimaš dokaza, da si sploh reklamiral, če ti oni ne priznajo !!!

Take stvari se vedno pošilja priporočeno z povratnico, da imaš dokaz, kdaj kam si poslal in oni dobili....., to velja tako za reklamacijo, kot ugovor sodišču zoper dovoljeno izvržbo ....

Žal je tako v tem krutem svetu.

BTW tudi sam nimam težav z Triglavom

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izvršba

Oddelek: Loža
7899 (807) Ziga Dolhar

"Zastaranje" tožbe

122108 (1531) zee
»

Podjetje nakup parcele od fizične osebe in ne izplačila celotne kupnine

232792 (1700) domenc
»

eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )

7525198 (18579) MajorM
»

Pravno vprašanje

334658 (3952) Invictus

Več podobnih tem