» »

Lani tak čas kupljen G5 je za v smeti

Lani tak čas kupljen G5 je za v smeti

Jst ::

Kar sem napisal v Topic, je delno res.

Dva telefona sta bila kupjena ob istem času. LG G5 in Huawei P9 (ne Lite).

G5 jee bolj namenjen telefoniraju - recimo da od 9-17 telefonira vsaj uro in pol, če ne dve uri. Na začetku je baterija zdržala cel prvi dan, cel drugi dan, in šele zvečer drugi dan je kazalo okoli 30 % in se je telefon dal polniti.

Stanje danes: Baterija ne zdrži niti en dan. Ob 17ih je že na kritični meji in če se vmes ne bi polnil vsaj kakšno uro prek USBja iz računalnika bi umrl.

G5 je bil kupljen tudi zato, ker naj bi delal dobre fotke. In res: Na začetku so bile fotke Ena-A (za telefon). Par mesecev nazaj se je pa zgodilo nekaj čudnega. Vse fotke so takšne, kot da bi "brightness" nabil na +75%, šuma je ogromno, "kao-HDR" funkcija pa producira drek.


---

Huawei P9 že od začetka ni bil mišljen kot "telefon", ampak bolj prenosni "internet gadget". Fotke je ob nakupu delal slabše od G5, ampak sedaj se je obrnilo. P9 proti G5 dela takšne fotke, kot da bi primerjal Point and shoot 200 EUR kamero z DSLR. Fotke so - relativno na G5 - fenomenalne, sploh ko jih daš printati, se p9 izkaže tudi v slabi svetlobi.

Ampak tudi pri tem telefonu je baterija po letu dni zgubila skoraj pol kapacitete. Ni tako hudo, kot pri G5, ker drugi dan niti ko je bil nov, ni zdržal več kot do poldneva. Sedaj se mora polniti vsak večer - ponavadi mora dobiti še kašnih 2x 30min med dnevom, da zdrži do konca prvega dneva.


---

Do sedaj sem imel že telefone skoraj vseh proizvajalcev. HTC, Samsung, Apple, LG,... Edino Apple (tudi tisti izped štirih let dela, ampak počasi), vsi so po letu dni izgubili pol kapacitete baterije. G5 sem pa priporočal noseči kolegici, ker je pač želela, da bi po porodu slikala novo človeško bitje. Sedaj je tamala shodila, a vse slike žal takšne, kot da bi slikal sonce... Telefon ni padal po tleh, v vodo, mikrovalovko,...Glede naavtomatsko sinhronizacijo sva opazila, da se je to začelo dogajati, ko sta kolegica in njen tip šla na izlet v eno jamo, sredi junija.


---

To z baterijami sem prikačoval, ker se mi je enako VEDNO zgodilo pri vseh telefonih. Rad bi nekako rešil G5, ker sem ga priporočal jaz. Čiščenje ne pomaga, Factory ROM Flash ne pomaga, na obeh "steklih" na kameri se nič ne vidi, da bi kaj bilo narobe. Najbolj čudno je to, da je v tisti jami tako ena kot druga kamera začela delati presvetle fotke.

Servis pravi da ni nič narobe.

Bom jutri dal primer fotk in boste videli kakšna razlika je. (Ni več za printanje za v fotoalbum.)


---

Jaz ne vem, kako se samo MENI in mojim kolegom in kolegicam dogaja isto z baterijami, medtem mi pa vsi tukaj govorite, da se lažem ali izkrivljam resnico...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Massacra ::

Moj G5 je malce starejši od tvojega, a vseeno vse še vedno dela kot pred 14 meseci.

Baterija samo bv klicanju in internetu zdrži cel dan. Čeprav bi pričakoval, da bo držala dlje. Morda nabavim novo v kratkem, da vidim.

Fotoaparat pa dela še vedno super fotke!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Massacra ()

Massacra ::

Tukaj pa en članek iz septembra letos:

https://www.google.si/amp/s/www.digital...

Vsekakor je super, da lahko baterijo menjaš brez najmanjšega problema. Pri marsikaterem smartphonu je dandanes več ne moreš (lahk ti pa to naredijo na servisu, kar spet stane)

fujtajksel ::

Glede baterij ni kej, kapaciteta pade. Bi lahko preživela dlje, če bi polnili do nižje napetosti - pol bi pa seveda na začetku zdržala manj časa. Še dobro če lohk enostavno zamenjaš baterijo.

Glede fotk... Moj G4 še vedno dela super slike za mobilca. Pri tem da so jih zadnjič ve eni akciji dajali za 130€...
A si probal ročni način? Tam lahko osvetlitev zmanjšaš. Ampak kolikor vem to ne bi smelo prijet v avtomatskem načinu (na G4 HDR ne dela v avto načinu). Poskusi pogledat EXIF podatke fotk, če je kaj drugega sumljivega (kakšni so dejanski podatki exposure time, aperture, ISO, če je vključen kakšen exposure compensation ali visok ročni ISO).
Pa poskusiš lahko še instalirat kakšno drugo camera aplikacijo da vidiš če je glih al en.

mihec87 ::

Glede na to da je fotkam padla kvaliteta po obisku jame poleti bi sumil da je kondenz prišel do kamere in se je kaj zamazalo/pokvarilo(leča zgleda čista oz normalno?).

MxxW5 ::

Dokazati ne morem (kako neki bi lahko?!), ampak LGjevi telefoni (in verjetno ostala roba) so nekaj stopenj slabše narejeni od ostalih primerljivih. Čeprav so planned obsolescence vzeli za svojega vsi proizvajalci telefonov (resnično je več kot sramota, da proizvajalci niti najdražjih telefonov ne podpirajo več kot dve ali tri leta, medtem ko lahko recimo na 10 let star prenosnik brez težav namestiš najnovejši OS), je šel LG res v ekstrem po tej plati.

N5X,G4, G5, V10 in verjetno še kateri, so telefoni z (zavestno ali po nesreči) vgrajenim killswitchem in glede na tuje spletne strani je marsikdo že na svojem četrtem ali petem G4.

N4 in N5 sta mi nepovratno crknila po manj kot dveh letih uporabe. N5 je recimo narejen tako zanič, da ga brez večjih težav primeš in - zlomiš. Če ga nisi zlomil, je šel potem verjetno power gumb, kar je široko znano. Baterije večinoma niso zdržale niti dve leti, pa tudi če so, je šla skozi okno velika večina kapacitete. Hardversko je bil N5 narejen na ravni kitajcev za 99 EUR. N4 je crknila baterija po parih mesecih, v dveh letih pa ekran, kar je dobro dokumentirana napaka.

Proizvajalca telefonov, ki bi upal stati za svojimi produkti, žal ni. Res dober trg zanje, saj prodajajo proizvode za 300-900 EUR, ki lahko v roku dveh let vržeš v smeti (za razliko od recimo TVjev in prenosnikov). Ampak od vseh koliko-toliko znanih imen je LG daleč najslabši. Ta družba prodaja ničvredne smeti in v kolikor-toliko normalni državi bi šli zaradi potrošniških zakonov že zdavnaj rakom žvižgat. Ampak ne. Berite rivjuje (oziroma jih glejte na YT) njihovih telefonov: prav vsi njihovi flagshipi (razen morebiti G5) dobijo odlične ocene, ocenjevalci pa so vsako leto znova navdušeni, trenutno recimo nad V30. Ne bral ne videl nisem niti enega rivjuja, kjer bi ocenjevalec omenil, da je imela prejšnja generacija (in tista pred njo) tega telefona, tj. tista, ki so jo priporočali prejšnje leto fatalno napako (bootloop). Se kristalno jasno vidi, za koga delajo ti rivjujerji, ne?

TLDR: Ne kupuj LGjevih produktov, če hočeš sebi dobro.

Filip8 ::

tudi jaz lg-ja več ne kupim, koliko problemov sem imel z g3 ni normalno.. dobil za dober denar iphone 5s, uporabljam pol leta brez problema.

konspirator ::

MxxW5
Pri lg nexus si pozabil na "bootlop" probleme.
--

Dr_M ::

Jest sem lani na LG G Pro po treh letih zamenjal baterijo, letos sem moji nabavil novo baterijo za LG G3 (3 leta star).
Vsaj pri mojem telefonu med staro in novo (obe original LG) niti nisem opazil kaksne grozne razlike v trajanju.
Moram pa rect, da edino z LG telefoni do sedaj nisem imel vecjih tezav, G Pro je pomoje najboljsi telefon, kar sem ga kdaj imel. Sicer v nicemer posebi ne izstopa, ampak kot celota je pa odlicen in po 4 letih dela se vedno dela brez najmanjsega problema. Tako dober telefon, da ga se vedno nosim sabo, ceprav imam G6 (v sluzbi ga imam kot delavski telefon, vlaga, kovinski prah, zabijanje zebljev, razbijanje kamnov....you get the picture).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

klinker ::

Jst pa imam ravno z LG same dobre izkusnje, HTC in Sony se ne dotaknem vec, Samsung je pa tudi bolj zadnja opcija pri droidu. LG in Huawei sta me pa oba kar pozitivno presenetla, tako po HW kot SW plati. Drugace pa naceloma furam Nexuse od S dalje in edino 5ka je bla res bolj krs in sem jo po pol leta prodal, N4ko se imam s pocenim zaslonom in se vedno vzge, isto je z LG G2, imel sem se 1 leto G4 ter sedaj 5X in so mi vsi super.
Od LGja bi edino Flexa sklincal, kar sem konkretno sprobal, 1ko in 2ko, ker so res narjeni zelo slabo.

Tako da ce ima kdo bootloopan Nexus 4 ali G2, se priporocam :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

Daniel ::

Vsak ima očitno drugačne izkušnje. Mojemu kolegu je na Huawei-ju crknil WIFi (bojda se ne splača popravljati). Sam pa sem nekako bolj na Samsungih. Zaenkrat so izkušnje dobre. Trenutno še zmeraj koristim Note 4, ker kaj drugega ne rabim, imam pa notri mislim, da že četrto baterijo, pa še ta bo počasi za odpis. Edino kar je doslej odpovedalo od strojne opreme je bil IR blaster. Pa ene parkrat je že padel po tleh (ima Bumper). Bo v uporabi dokler ne odpove.

MxxW5 ::

Ja, izkušnje ima res vsak drugačne. Jaz sem napisal svoje + mnenje. :D Je pa res nekaj: jaz ne vem za niti enega proizvajalca (ne telefoničnega, ne kakega drugega), ki je dal na trg štiri zaporedne produkte s fatalno serijsko napako (bootloop - G4, N5X, G5 in V10) - in preživel.

Daniel: Tole "luknjo" s poceni rezervnimi baterijami so proizvajalci uspešno zaflikali. Baterija se izrablja dobesedno z vsakim polnjenjem. Če po par letih ne odpove nič drugega na telefonu, bo baterija zagotovo. Menjava le-te pri novih telefonih pa je, če že ne nemogoča, pa vsaj zelo težka in zoprna. In mušterija mora nabaviti nov telefon. Jap - razlog za pojav in prevlado neodstranljivih baterij v telefonih je le eden - planned obsolescence.

EDIT: Je pa res, da se tukaj moja teorija z "zlobnim LG-jem" malo podre. LG je bil zadnji od velikih, ki je prešaltal na neodstranljive baterije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MxxW5 ()

fujtajksel ::

MxxW5 je izjavil:


EDIT: Je pa res, da se tukaj moja teorija z "zlobnim LG-jem" malo podre. LG je bil zadnji od velikih, ki je prešaltal na neodstranljive baterije.


Ne rabijo neodstranljive baterije, če imajo druge metode :P

Btw sem imel tudi s Samsungi slabe izkušnje, crkujoč USB priključek, kar se je tudi vleklo v prihodnje modele.

Jst ::

>A si probal ročni način?

A nisi prebral, da sem priporočal ta telefon kolegici, ki je rodila, ravno zato, ker so hvalili https://www.dxomark.com/lg-g5-mobile-re... dobre fotke. In ravno "point and shoot" je point. Da vzame telefon slika in odloži.

Glede baterije, bi rekel da je kapaciteta padla iz 100% na 30%. Sedaj je naročila novo baterijo (pred dvemi tedni) in dobila v petek, zato sem napisal ta post. Danes je bilo spet uro telefoniranja in je bila baterija na 70%.

Glede kamere:

Nekdo je omenil vlago v jamah. Jaz sem po google photos scroolal (z dovoljenjem, ker mi je ona kazala) in opazil, da so bili prej na morju, v jami in nekem gradu. Že na morju, mesec dni pred obiskom jame in grada, so bile skoraj vse fotke kot da bi gledal film in dal brightness na +30%.

Bom eno prilimal jutri.

Mogoče je res problem aplikacija. Ampak ali delajo druge aplikacije s temi telefoni, ki imajo po dve kamere? Pri LG5 je ena širokokotna, ena normalna. Pri Huawei P9 sta pa obe enaki, samo da je ena črno-bela, druga pa zaznava samo barve. Nisem se poglobil, kako dela ta "fora", ampak s tem je fokus ODLIČEN (sploh pri slikanju kakšne gibajoče stvari), HDR je tudi odličen, čeprav nastavljen na avtomatsko. Reprodukcija barv je sploh na dobrem monitorju odlična. Kvaliteta fotk naj bi bila malenkost slabša, kot pri normalno-delujočem G5, čeprav na tisti strani, ki sem jo linkal, trdijo drugače. P9 recimo v low light povozi LG5.

(Širokokotna in ozkokotna kamera "all in one phone" ji je bila všeč, ker ima sedaj skoraj leto dni starega dojenčka in radi hodijo na izlete. In to je bila takrat zanjo idealna kombinacija.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

fujtajksel ::

To sem mislil za poskusit. Da vidiš če v ročnem slika normalno, če nastaviš določene parametre. Se pravi, a je fouš sama kamera ali avto-osvetlitev, pa če se kje v EXIF vidi kakšna sumljiva nastavitev. Sej EXIF tud ne boš stalno gledal.
Tudi druge foto aplikacije za začetek samo za sprobat. Kar se več kamer tiče pač probaš tisti knof ki je za prednjo/zadnjo menjat če cikla čez vse tri. Tudi HDR ne vem če in kako bo delal, izgleda pa to vsaj pri G4 nekakšna hardverska fora, je bolj učinkovito kot iz raw in ni videt da bi blendal več zaporednih ekspozicij (ni senc pri gibanju) - edino dela le v auto načinu zato če ti avtoosvetlitev ni všeč ni uporabno.

Jst ::

Ni moj telefon. Moj je Huawei P9, ki je bil kupljen isti čas. G5 je pa od kolegice, ki je ravno prišla iz porodniške in sva se malo pogovarjala in mi omenila te probleme.

---

Fora je, da sem bil klican za bedaka, lažnjivca, attention whore, duševnega bolnika, Milota yupo*****?, vse kar je možno, ker sem rekel, da vsak gadget, ki sem ga imel in je delal na baterije, da je po letu dni pol manj zdržal. To se je sedaj izkazalo za dva telefona različnih proizvajalcev.


---

Me pa zanima, kaj je s tem G5, ker kolegica že išče zamnjavo - v bistvu sva se začela o tem pogovarjati, ker me je vprašala, kateri telefon naj kupi, jaz pa njo, "kaj je pa s tem narobe?" Tako se je začel pogovor.

Pomoje bo ta teden kupila Apple 7 in mogoče bom dobil za en vikend ta G5. Če poznaš kakšno, ki je ravno rodila: na dan se naredi 88 fotk iz vseh možnih položajev, še ko spi reva nima mira, da je ne bi mama slikala. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

N0t0ri0us ::

Kaj je pa z garancijo?

Daniel ::

Saj tudi pri neodstranljivih baterijah se da baterijo menjati, je pa potrebno nekaj več vztrajnosti, tanek in ozek dvostranski lepilni trak in vroč zrak. Seveda pa izgubiš vodotesnost. Za večino bo pa to res kot praviš razlog za menjavo naprave.

Magic1 ::

Eni telefoni imajo "navito" baterijo (fila na 4.35V), da ja ima največjo kapaciteto na začetku. Če tak telefon vsak dan filaš čez noč, bo bateriji kapaciteta hitro upadla.
Magic

reeves ::

Meni se zdi nekaj hudo narobe, če ti vedno na vseh telefonih pade kapaciteta baterije iz 100% na 30% v kakšnem letu. Imaš boljše in slabše baterije oz. telefone. Včasih imaš lahko tudi smolo, da naletiš na kaj okvarjenega.
Ampak vedno na vseh telefonih???
Ne pravim, da lažeš ali da si bedak, ampak sem pa skoraj siguren, da ti nekaj narobe počneš.

kotanyi ::

Jst je izjavil:

Stanje danes: Baterija ne zdrži niti en dan. Ob 17ih je že na kritični meji in če se vmes ne bi polnil vsaj kakšno uro prek USBja iz računalnika bi umrl.

---

Ampak tudi pri tem telefonu je baterija po letu dni zgubila skoraj pol kapacitete. Ni tako hudo, kot pri G5, ker drugi dan niti ko je bil nov, ni zdržal več kot do poldneva. Sedaj se mora polniti vsak večer - ponavadi mora dobiti še kašnih 2x 30min med dnevom, da zdrži do konca prvega dneva.


Kupi iPhone SE.

Tam se boš že prvi mesec navadil da je baterija sekret in da se ga polni dvakrat dnevno. :D

shadeX ::

Tam se boš že prvi mesec navadil da je baterija sekret in da se ga polni dvakrat dnevno. :D


In to govoriš iz lastnih izkušenj, al samo blefiraš? Ker jaz sem 100% prepričan da blefiraš, že zaradi tega ker imajo SE-ji v primerjavi s 6, 6s ali pa 7 boljšo baterijo. Bratov SE baterija zdrži 2 dni brez problema, moj 7 en dan, s tem da drkam skoz gor.

Govorite neumnosti fantje, verjetno 75% foruma grejo kar kocine pokonci ko nekdo kupuje jabolčni zavitek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

konspirator ::

shadeX
Na ne bomo nekaj na pamet, battery rating

iphone se
73h
http://www.gsmarena.com/battery-test.ph...

iphone 7
61h
http://www.gsmarena.com/battery-test.ph...

//več je boljše
--

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

Mogoce OP prevec "skrbi" za baterijo, pa jo vsakic cimbolj izprazne pred polnitvijo:)
Jaz polnim ob priliki in skoraj nikoli nad 90%. Polnjenja cez noc sem se odvadil. Nikoli nisem imel problemov z baterijami, razen pri treh nokiah 3310/3330, ker so pac odsluzile svoje.

feryz ::

Že od dvojke naprej sem se navadil, da je telefon vedno na kablu. Prideš v šiht, položiš na brezžični polnilec, se usedeš v avto, najprej kabel na njega. Doma potem nekako zdrži do noči ko užgeš plane mode in ga priklopiš preko noči. Popolnoma normalen postopek za zadevo, ki ji rečemo telefon, a je vse kaj drugega.
Če greš na kakšen izlet je pa kriza čez dan. Ampak vzameš v obzir. S8+ in S7 imata zdaj boljše baterije, s prejšnjimi modeli nikakor ni šlo.

kotanyi ::

shadeX je izjavil:

In to govoriš iz lastnih izkušenj, al samo blefiraš? Ker jaz sem 100% prepričan da blefiraš


100% prepričan? Fant, ti nisi za v casino.

Jasno da govorim iz lastnih izkušenj - imam ga več kot leto in od prvega tedna dvakrat dnevno iščem gnile epl kable da lahko normalno telefoniram. Mogoče sem zahteven uporabnik pa ta telefon pač ni zame, ampak prej sem imel korejska jajca pa teh problemov ni bilo. Jebiga. Je pa po drugi strani vsaj iPad presneto hud kar se baterije tiče...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

cebelar123 ::

Sem skoraj 1 leto uporabnik LG G4 telfon dela kot prvi dan.
Super stvar, slike odlične, skratka vse top top. Tudi baterija drži 1 do 2 dni. Odvisno od uporabe.
Pred tem sem imel LG 4x Hd "kateri je bil katastrofa", ko sem se ga končno znebil sem si rekel nikoli več LGja! Ampak usoda je hotela da sem dobil LG G4 in moje mnenje o LGju se je zelo spremenilo na pozitivno.

Trupl0 ::

če baterija ne drži jo zamenjaj.
Če jo mora zamenjati servis plačaj tistih 40-50€ in to je to.

Ravnokar zamenjal baterijo na RAM2 na mojem S6E+ in je razlika ogromna. Stala me je 50€ z menjavo. Za telefon sem dal pa 800€ ... se splača menjat kot pa menjat telefon.
Trivialen strošek...
If you are going through Hell, keep going !

Manu ::

kotanyi je izjavil:

Jasno da govorim iz lastnih izkušenj - imam ga več kot leto in od prvega tedna dvakrat dnevno iščem gnile epl kable da lahko normalno telefoniram. Mogoče sem zahteven uporabnik pa ta telefon pač ni zame, ampak prej sem imel korejska jajca pa teh problemov ni bilo. Jebiga. Je pa po drugi strani vsaj iPad presneto hud kar se baterije tiče...


Problem zgleda ni v telefonu, ampak v aplikacijah, ki jih uporabljaš in kako zahteven uporabnik si.

Jaz imam SE eno leto in mi baterija dobro drži. Res pa je, da nisem zahteven uporabnik.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Jst ::

>Meni se zdi nekaj hudo narobe, če ti vedno na vseh telefonih pade kapaciteta baterije iz 100% na
>30% v kakšnem letu.

Ne na 30% in ne na vseh telefonih enako. Recimo Nexus 5, prva baterija, zadnji frišno flashan ROM, brez posodobitev in brez SIM, od 07:00 do sredi popoldneva, potem umre. (Seveda sem kupil novo baterijo, potem mi je pa telefon crknil na način, da ne najde nobenega omrežja.)

HTC Desire HD: ta z originalno prvo baterijo zdrži do nekje zvečera.

HTC One X: Prodal po manj kot pol leta, ker sem videl preveč ljudi, ki jih je odpadala plastika.

Samsung Tablica (točno katera, ne vem): F1 Timing (torej največ dve uri) na F1feed in je baterija prazna. Medtem ko iPad (ne vem katera generacija več) iz 100% pade v teh dveh urah na 60-70%.

Trenutni Huawei P9, sem povedal. Na začetku zdržal 1dan + do večera drugega dneva, sedaj ga moram filati med spanjem, ker se je že zgodilo, da mu je zmanjkalo baterije in mi ni zvonil alarm.

LG G5: Ni moj, tako da ne vem, kako se dela z njim, vem pa, da se z njim od 09:00-17:00 približno dobro uro telefonira. (S tem, da je prejšnji teden prišla iz porodniške, a je medtem slikala po 100 slik na dan. (pretiravanje, a ni daleč od resnice.))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

OK.d ::

In kje so slike?
LPOK.d

Jst ::

Kako si pa ti to predstavljaš, da grem sedaj do nje in ji rečem, "daj mi telefon!" ??
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

facepalm ::

Jo poklices in vprasas, ce ti poslje kako sliko. Ne preko mms seveda:)

reeves ::

Jst :: danes, 01:16:37

Ne na 30% in ne na vseh telefonih enako.


Tudi 50% se mi zdi preveč.
Se boš pa moral odločiti kaj je zdaj res:

Jst :: 18. sep 2017, 02:28:45

Do sedaj sem imel že telefone skoraj vseh proizvajalcev. HTC, Samsung, Apple, LG,... Edino Apple (tudi tisti izped štirih let dela, ampak počasi), vsi so po letu dni izgubili pol kapacitete baterije.

To z baterijami sem prikačoval, ker se mi je enako VEDNO zgodilo pri vseh telefonih.

rebra ::

Jaz sem kupil G5 lani maja in je baterija še vedno super. Polnim med 5 in 15% in vedno napolnim do 100%. Zdrži več kot 1 dan b.p. Fotoaparat pa pri meni isto preveč svetle slike dela, sploh v mraku je veliko slik neuporabnih, ob dosti svetlobe pa so slike super. To se je začelo dogajati po nadgradnji na 7.0. Sam imam težavo z ekranom. Pojavlja se mi screen burn in oz. screen image retention. Nekaj bereš, odpreš video in v ozadju še vedno vidiš text. Upam da to garancija krije. Ima kdo enake težave?

OK.d ::

LPOK.d

Sami ::

Imel sem že več LG/Google telefonov.

Prvi Nexus 4 mi je 2 leti deloval odlično, potem sem ga dal partnerki, ki ga je uporabljala eno leto in dala naprej....niti ene težave.

Drugi Nexus 5 je bil res zakon, brez problema deloval 3,5 leta, baterija se je seveda malo degradirala, še vedno pa mi je zdržal čez cel dan, po 2,5 letih me je začel zafkavati power button kar sem rešil za 20EUR....sedaj je pri kolegu in še vedno deluje bp.

Sedaj pa imava oba s partnerico Nexus 5X, ki je za moje pojme odličen telefon, kamera je super, baterija je proti N5 tudi super....dela seveda kot 1. dan, Oreo 8.0 ga je še celo pohitril.

Z LG-jem nimam slabih izkušenj.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

PlayTheGame ::

Sam sem tudi zadovoljen z LG G2, sedaj ga imam natanko 3 leta. Baterija se je jasno v tem času rahlo degradirala, ampak še vedno zdrži cca. 2-3 dni pri zmerni uporabi. Večinoma dam polnit, ko pade pod 15% in polnim do 100%, se pa izogibam nočnih polnjenj (če se le da). Enako kot prvi dan deluje fotoaparat, tudi odzivnost samega telefona je bolj ali manj enaka. Je pa res, da nimam gor milijon nepotrebnih aplikacij. Pred tem sem imel 2 Samsunga in sem bil totalno razočaran, enako jih poznam kar nekaj, ki so nezadovoljni s to firmo (tudi z novejšimi modeli).

Za naslednji telefon tako gledam G6, malo bom še počakal, da cena pade... ali pa bom mogoče celo počakal do G7, ki naj bi imel OLED zaslon, we'll see. :)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

dunda ::

Tudi jaz moram pohvaliti Nexusa 5 (ki je načeloma kar LG). Mislim, da so nekateri imeli težave s tipko za vklop, pa prav varčen telefon nikdar ni bil. Sedajle bo star štiri leta in pri meni vse deluje, kot mora. Sem pa vmes (recimo pred dobrimi dvemi leti) zamenjal baterijo na pooblaščenem LG servisu in jih moram le pohvaliti - bilo je cca 23 evrov, menjava brezplačna, pa še očistili so ga, saj moj kar trpi :-)

Današnji sistemi so pač bolj požrešni (procesorsko), zato trpi hitrost. Ta telefon pa (kot rečeno) tudi ni bil nikdar prav hudo varčen. To bosta načeloma glavna razloga za menjavo.
https://www.kacnje.eu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG išče pot iz težav pri prodaji pametnih telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8314720 (10833) bambam20
»

Prihaja LG G6 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7114736 (9643) boris82
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7419918 (13193) sift
»

LG obupal nad modularnostjo

Oddelek: Novice / Android
4310098 (6942) k4vz0024

Več podobnih tem