Forum » Programska oprema » Mozilla 1.4 Vprasanja
Mozilla 1.4 Vprasanja
Xplicit ::
Sm presel iz Netscapa na Mozillo pa mam neki vprasanj
1. Kje se uklopi da so 'tabs' skoz uklopljeni tud ce je sam eden, ker v netscapu je tko, tle se pa zaprejo ce je sam eden
2. a je kaksna moznost da k v msn messengerju dobim mail da mi pokaze maile v mozilli in da mi ne odpira cele zadeva v IE
(privzeti brskljalnik je mozilla)
3. mogoce se tko kaksna je bistvena razlika med Netscape 7.1 in mozillo 1.4 k men se zdita skorajda ista
1. Kje se uklopi da so 'tabs' skoz uklopljeni tud ce je sam eden, ker v netscapu je tko, tle se pa zaprejo ce je sam eden
2. a je kaksna moznost da k v msn messengerju dobim mail da mi pokaze maile v mozilli in da mi ne odpira cele zadeva v IE
(privzeti brskljalnik je mozilla)
3. mogoce se tko kaksna je bistvena razlika med Netscape 7.1 in mozillo 1.4 k men se zdita skorajda ista
Han ::
2. v IE nastavi, da je privzeti poštni program Mozilla... (?)
3. Netscape 7.1 je pravzaprav Mozilla 1.4 z nekaj dodatki.
3. Netscape 7.1 je pravzaprav Mozilla 1.4 z nekaj dodatki.
Loki ::
imas tudi msn messengerja, ki ti dela pod mozillo:
http://msnmsgr.mozdev.org/
instaliraj si se tole: multizilla - malo enchanced tabbed browsing:
http://multizilla.mozdev.org/
netscapa 7 pusti na miru (razen, ce rabis AIM, pa tudi za to obstajajo razsititve za moz.)
http://msnmsgr.mozdev.org/
instaliraj si se tole: multizilla - malo enchanced tabbed browsing:
http://multizilla.mozdev.org/
netscapa 7 pusti na miru (razen, ce rabis AIM, pa tudi za to obstajajo razsititve za moz.)
Pojavu se mi je en problem, dejansko ne morem nic downloadat z mozillo
ce dam save page ali save image mi je sploh ne shran, kakor tudi ne kakrsnih drugih datotek (katere lahko dl-jam z IE)
primer hotu sm nalozit tanov div-x pa mi ga sploh ni mogu dl-jat, pa nobene slike ne shran (izberem mapo kam nej bi shranu sam se nc ke ne shrani)
a je mozno da je problem povezan z download managerjem, ker se mi ta sploh noce zagnati
ce dam save page ali save image mi je sploh ne shran, kakor tudi ne kakrsnih drugih datotek (katere lahko dl-jam z IE)
primer hotu sm nalozit tanov div-x pa mi ga sploh ni mogu dl-jat, pa nobene slike ne shran (izberem mapo kam nej bi shranu sam se nc ke ne shrani)
a je mozno da je problem povezan z download managerjem, ker se mi ta sploh noce zagnati
reinstal je pomagal tko da ne rabm vec pomoci, sam ce ma pa kdo ksno idejo zakaj se je/bi to lahko zgodil pa naj kr pove , ker men se vedno ni jasno zakaj
]Fusion[ ::
Mogoce gdo ve kam shranjuje mozilla piskotke? Enako kot IE?
Xplicit: Ce nimas resitve obtozi Window$e
Xplicit: Ce nimas resitve obtozi Window$e
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
nAVID ::
Mogoče kdo ve, kako prepričat Mozillo, da odpre .wmv ? Ali pa vsaj shrani? Right click meni se mi zdi krneki....
nAVID do konca....
]Fusion[ ::
urejanje->osebne nastavitve->navigator->programi za pomoc tu nastavljas kaj naredi mozilla z razlicnimi vrstami datotek, al jih shrani, predvaja, ...
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Marjan ::
Jest sem se pa neki igral z velikostjo črk, pa je sedaj vse zjebano.
Kako mora pisat v fonts: proportional, monospace, minimum size?!
Kako mora pisat v fonts: proportional, monospace, minimum size?!
se ene par uprasanj glede mozille:
- v 1.4 se mi velikokrat sesuje download manager (vem da je za popravilo potreben samo reinstall) ampak a obstaja ksn popravek samo za to?
- Ali je mozno (kje?) nastavit da ti vsake 5, 10 minut pregleda ce imas kaksen nov mail in ce je to mozno a more bit program za mail zagnan ali je dovolj ce laufa mozilla v backgroundu?
- kaj je razlika ce imas instalirano mozillo recimo 1.4 (ali 1.5) ali posebaj firebirda & thunderbirda?
hvala
- v 1.4 se mi velikokrat sesuje download manager (vem da je za popravilo potreben samo reinstall) ampak a obstaja ksn popravek samo za to?
- Ali je mozno (kje?) nastavit da ti vsake 5, 10 minut pregleda ce imas kaksen nov mail in ce je to mozno a more bit program za mail zagnan ali je dovolj ce laufa mozilla v backgroundu?
- kaj je razlika ce imas instalirano mozillo recimo 1.4 (ali 1.5) ali posebaj firebirda & thunderbirda?
hvala
Loki ::
download manager: instaliraj verzijo 1.5 (recommended, pred instalacijo deinstaliraj 1.4 in izbrisi direktorij /mozilla) oz., ce si bolj eksperimentalne narave, 1.6alpha, ki ima recimo podporo za standard VCard.
glede poste naj bi naceloma gledal, ce mozilla lavfa v ozadju (ikona v tray) oz (zanesljivo), ce je odprto vsaj eno okno (browserja).
poglej se malo nastavitve za mail.
birds/ mozilla?
ne smes pozabiti, da sta oba programa se beta verziji (0.7, 0.4), kar ne izkljucuje moznosti, da se ti bosta spuntala (recimo prejsnje verzije tbirdov so mi rade kvarile datoteke z posto).
je pa res, da sta po drugi strani novejsa (MOCNO izboljsan UI glede na katerokoli verzijo mozille, ki je pri tem zelo okorna, imata izboljsano upravljanje z plugini (moz. je tukaj spet bedna) in se in se prednosti - ter tudi ogromno zelo mocnih pomankljivosti (predvsem Thunderbird)).
your chioce, v bistvu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Netscape vstal od mrtvihOddelek: Novice / Brskalniki | 2917 (2917) | reborn |
» | Zelje za Internet Explorer (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4730 (3869) | Road Runner |
» | Hitrost: Mozilla vs. IEOddelek: Programska oprema | 1379 (1087) | krneki |
» | Mozilla 1.4 in Netscape 7.1Oddelek: Novice / Brskalniki | 3275 (3275) | CaqKa |