» »

Preklaplanje med Performance in Low Acoustic načinom delovanja diska v ne-Intelovih sistemih...

Preklaplanje med Performance in Low Acoustic načinom delovanja diska v ne-Intelovih sistemih...

Muflon1 ::

Imam vprašanje, na Intelovem sistemu lahko diskom prestavljam ali naj deluje v hitrem načinu (performance) ali naj deluje v tihem načinu (Low Acoustic). To lahko spreminjam v programu Intel Application Accelerator. Na drugi mašini pa imam Abit KD7 plato z Athlonom XP ki seveda nima Intelovega chipseta, tako da tu ne morem spreminjati akustičnih nastavitev diska preko IAA programa. Ali obstaja tudi za Viino čipovje podoben program, ki bi dovolil spreminjanje akustičnih nastavitev diska? Drugače pa ali obstaja Maxtorjev program ki to omogoča? (disk je namreč Maxtorjev) Oziroma pač kako preklapljati med performance in tihim načinom delovanja diska v sistemih z Viinim čipovjem. Ker kak se dosedaj gledal viine gonilnike in maxtorjev Maxblast program tega nisem našel...

Muflon1 ::

MALJUTKA ::

Program HDD Acoustic manager ali pa program Hitachi feauture tool. Z njima lahko (skoraj) vsem diskom nastavljas accoustil level.
In plata oz. gonilniki nimajo popolnoma nobene veze z accoustic levelom na trdem disku. Bilo katero plato imas pa lahko spreminjas glasnost-performance diska. Delas pa to vse v DOS okolju in NE v vindovsih. Zato potrebuješ zagonsko disketo, ki si jo sam narediš v vin XP in na njo posnameš enega od programčkov (za maxtor diske najboljse AMSET utility). Nato zaženeš komp z to sistemsko disketo in z določenim ukazom, ki ga boš našel v help datoteki tega programčka zaženeš še sam program (AMSET) v katerem nastavljaš stopnjo oz. accoustil level.

O.K ?

Aja, maxtorjev Max Blast SPLOH NI program za spreminjanje accoustic levela (včasih moraš prebrat tudi še kaj zraven in ne samo ime programa).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MALJUTKA ()

Muflon1 ::

Ne sej Max blasta nisem poskušal, je že v opisu pisalo bol tko tko...drugače pa sm z amsetom uštimal ja. Hvala vseen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izginilo je 30 giga diska!? Ali naj uporabim killdisk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101316 (1082) bluefish
»

Secondary master drive fails

Oddelek: Strojna oprema
81032 (965) carota
»

Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 Gb

Oddelek: Pomoč in nasveti
81925 (1593) Kastrola
»

DIsk piska?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5891 (788) Oven-2k
»

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

Oddelek: Pomoč in nasveti
191718 (1411) jernejc

Več podobnih tem