Forum » Pomoč in nasveti » ATX kabl ne dela pravilno
ATX kabl ne dela pravilno
enaminho ::
Lep pozdrav vsem,rabil bi pomoč,namreč nekaj sem ustvarjal na računalniku,in sem menjal tudi napajalnik,in ko sem zamenjal mi sledi tezava..
Ko dam kontakt 0/1 na 1,mi se takoj prizgeta 2 ventilatorja,od procesorja in še eden ki je zavijačen na ohisje,in se racunalnik ugasne za cca 3 sek,na to se znova sam od sebe priziga..
Mal sem čaral in ugotovil,da ko vse priklope odstranim,razen ATX kabla mi še vedno isto dela,ko Atx kabl dam ven sploh ne prizge nič(kar je pravilno?)
Ali je matična plošča hin,da sem jo poškodoval,ali je kaksen drugi hudič?
Pa tut ko dam stari napajalnik se isto dogaja..
Lp,
Ko dam kontakt 0/1 na 1,mi se takoj prizgeta 2 ventilatorja,od procesorja in še eden ki je zavijačen na ohisje,in se racunalnik ugasne za cca 3 sek,na to se znova sam od sebe priziga..
Mal sem čaral in ugotovil,da ko vse priklope odstranim,razen ATX kabla mi še vedno isto dela,ko Atx kabl dam ven sploh ne prizge nič(kar je pravilno?)
Ali je matična plošča hin,da sem jo poškodoval,ali je kaksen drugi hudič?
Pa tut ko dam stari napajalnik se isto dogaja..
Lp,
Excavator ::
Brez 24 pina ti nebo nic zalaufalo kar laufa iz matične.
Si priklopil cpu power, cpu fan? Je heatsink prav nameščen? So vsi cpu pini ok?
Si postavil matično na standoffe(da te ne zajebava kak short?)
Si priklopil cpu power, cpu fan? Je heatsink prav nameščen? So vsi cpu pini ok?
Si postavil matično na standoffe(da te ne zajebava kak short?)
FX6300B ::
probaj dati ven baterijo in narediti stik na kontaktih, kjer je bila baterija, seveda to delaj z odklopljenim računalnikom
nato daj baterijo nazaj notri in poizkusi še enkrat
stik narediš zato da sprazneš kondenzatorje...
nato daj baterijo nazaj notri in poizkusi še enkrat
stik narediš zato da sprazneš kondenzatorje...
May the force be with you!
enaminho ::
Vse je tako kot je bilo pred menjavo napajalnika,24pin je ustekan,sam opazil sem da nimam vseh 24pinov,da mi manjka en pin 5-ti od desne. Cpu power pa cpu fan mi zalaufa ce spustim štrom iz napajlnika automatsko kr sam od sebe in se cez 2-3sec ustavi,nato se takoj prizge racunalnik ampak tudi on crkne po treh sekundah.. mislim da ni do AtX kabla,ker tut ko uzamem drug supply power se dogaja isto,prej da sem matično poškodoval,ali da sem pri menjavi skuril kej
Bios baterijo sem dal ven,tko jo bom pust do jutri pa bom probal,ce ne,bom se kondenzatorje spraznil,kako najlazje naredim stik?
Bios baterijo sem dal ven,tko jo bom pust do jutri pa bom probal,ce ne,bom se kondenzatorje spraznil,kako najlazje naredim stik?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enaminho ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25377 (8134) | hojnikb |
» | Maticna plosca se ne odzivaOddelek: Strojna oprema | 2384 (1932) | RC37 |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2965 (2040) | PIK7 |
» | Namizni računalnik do 150 EUROddelek: Kaj kupiti | 3719 (3058) | lonewolf_ |
» | Nov napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2519 (2247) | Hribowc |