» »

net start

net start

Djuro ::

Zdravo!

Imam eno vprašanje. Namreč, vem, da lahko startam posamezne servise iz commanda na način

net start {service}

Zanima me, kako pa na podoben način (se pravi iz commanda) poženem določen servis z drugim username in pass. Zadeva bi morala biti rešljiva z ukazom in ne preko service managementa. Vse skupaj se dogaja v 2K/XP sistemom.

Hvala za informacije!

Lith ::

ne vem točno, mogoče najdeš med vsemi ukazi tukaj
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Djuro ::

Bom točno opisal problem, ki ga imam.

Omrežje, vsi uporabniki se prijavljajo v domeno.

Na eni mašini XP pro, ki je interface za telefonsko centralo, mora laufati servis, vedar pod pravicami domenskega uporabnika.
Dogaja se, da kadar se racunalnik ugasne (fizicno), se po ponovnem restartu zgubi password, ki je bil dolocen za zagon servisa
(ta se doloca v lastnostih vsakega posameznega servisa pod Logon as: This account in potem naprej usr in pass). Pass je potem nujno potrebno se enkrat vpisati in zadeva se starta kot je treba. Zakaj se pass zgubi, ne vem (po moje je to kaka napaka v XPjih).

Zadevo bi resil npr. tako, da bi ob zagonu racunalnika startal neko batch datoteko v kateri bi bilo
net start service /user /password

Zanima me ali je tak nacin mogoc, ker v samem helpu od net start tega ni nikjer omenjenega.

Hvala za odgovore.

Lith ::

ukaz RunAs, žal ne vem več, mogoče ti poiščeš na support.microsoft
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lith ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zagon Win Xp brez diska?

Oddelek: Pomoč in nasveti