Forum » Programiranje » Pisanje v MySQL podatkovno bazo iz Python programa
Pisanje v MySQL podatkovno bazo iz Python programa
i33a ::
Pozdravljeni, iz python programa moram pisati podatke v MySql podatkovno bazo. Uporabljam knjižnico pymysql in Python 3.6.
Spodaj je primer kode, pri kateri mi ni jasno zakaj ne deluje
Program izpiše "1", kar pomeni 1 row affected. Vendar se v podatkovni bazi nič ne spremeni! (Sem ponovno izvedel query v MySql Workbench-u).
Insert stavek in podatki za prijavo so prav tako pravilini, saj iste uporabljam v MySql Workbench-u, kjer mi vse deluje.
Ima kdo kakšno idejo kje bi lahko bila napaka?
Spodaj je primer kode, pri kateri mi ni jasno zakaj ne deluje
import pymysql try: connection = pymysql.connect(host='localhost', port=3306, user='root', passwd='pass', db='mytestdb') cur = connection.cursor() SQL1 = "INSERT INTO ...." print(cur.execute(SQL1)) except: print("Failed")
Program izpiše "1", kar pomeni 1 row affected. Vendar se v podatkovni bazi nič ne spremeni! (Sem ponovno izvedel query v MySql Workbench-u).
Insert stavek in podatki za prijavo so prav tako pravilini, saj iste uporabljam v MySql Workbench-u, kjer mi vse deluje.
Ima kdo kakšno idejo kje bi lahko bila napaka?
ales85 ::
V bazi se ne spremeni nič zato, ker spremembe niso "poslane". Vsakič, ko želiš, da se podatki dejansko zapišejo, moraš izvesti še "connection.commit()".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()
GupeM ::
Kot je rekel ales85, po insertu izvedo commit, ali pa nastavi connection na autocommit. Odvisno, kaj rabiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev mySQLOddelek: Programiranje | 2227 (1805) | M01O |
» | [C#/VS] connection to DBOddelek: Programiranje | 1010 (902) | KalEl |
» | Java - uvoz XML in izvoz v MySQL pomočOddelek: Programiranje | 2877 (2214) | igor0203 |
» | xml dnevni uvoz v bazoOddelek: Programiranje | 1778 (1531) | keworkian |
» | Html forms & php -> prikaz statusaOddelek: Izdelava spletišč | 1704 (1618) | mercury |