Forum » Omrežja in internet » Wifi domet signala
Wifi domet signala
213denis213 ::
Zanima me ce obstaja kaksna antena ki sprejema wifi signale od daljsih lokacij?
V okolici vikenda so hise ki imajo odklenjene wifi-je. Zato me zanima ce obstaja kaka resitev, da bi na vikend priklopil wifi router pa ga povezal z kaksno anteno ki lovi wifi signale iz daljsih lokacij, cca. 1km radiusa.
Sosed npr. ima wifi ki ga dovoli uporabljati, vendar moram na rob parcele da dobim signal.
Anteno bi montiro pod vrh strehe vikenda cca. 6m visine. Je pa vikend na hribu. Tak da recimo da bi rabil enih 5m kabla do routera.
Doma mam viska en linksys wrt54gl router ki bi ga uporabil.
Se da zadevo kak povezat da bi antena dobila signal od odprtega wifi omrezja pa bi slo prek routera da bi mel po celem vikendu wifi?
Hvala za pomoc
V okolici vikenda so hise ki imajo odklenjene wifi-je. Zato me zanima ce obstaja kaka resitev, da bi na vikend priklopil wifi router pa ga povezal z kaksno anteno ki lovi wifi signale iz daljsih lokacij, cca. 1km radiusa.
Sosed npr. ima wifi ki ga dovoli uporabljati, vendar moram na rob parcele da dobim signal.
Anteno bi montiro pod vrh strehe vikenda cca. 6m visine. Je pa vikend na hribu. Tak da recimo da bi rabil enih 5m kabla do routera.
Doma mam viska en linksys wrt54gl router ki bi ga uporabil.
Se da zadevo kak povezat da bi antena dobila signal od odprtega wifi omrezja pa bi slo prek routera da bi mel po celem vikendu wifi?
Hvala za pomoc
Mare2 ::
Jaz imam Asus Router in lahko s tem podaljšaš signal Wifi.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Jst ::
Kupiš dve usmerjene antene, eno zate, eno za soseda, in če je 1km vidne zračne linije, boš imel zelo dober signal in hitrost. Poglej za Wifi antene...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Machete ::
Prejšni router je vzela strela. Imel je 2x 9dBi anteni.
Novi ima 3x 5dBi antene. Je v teoriji kašna kombinacija s starimi antenami na novem boljša?
S testiranjem in kombiniranjem je zelo podobno, celo malo slabše, če ste 2x9+1x5 gor. Samo pač telefon ni zelo merodajen za testiranje, zato me zanima teorija, tistih, ki vedo kaj o valovanju teh signalov :)
Novi ima 3x 5dBi antene. Je v teoriji kašna kombinacija s starimi antenami na novem boljša?
S testiranjem in kombiniranjem je zelo podobno, celo malo slabše, če ste 2x9+1x5 gor. Samo pač telefon ni zelo merodajen za testiranje, zato me zanima teorija, tistih, ki vedo kaj o valovanju teh signalov :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Iatromantis ::
Sam sem si pomagal z ti. pringles canteno, ki jo je preprosto sestaviti in izjemno poveča moč signala:
https://encrypted.google.com/search?tbm...
https://encrypted.google.com/search?tbm...
Mare2 ::
A si jo kupil ali naredil sam?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
bobby ::
pridobil med 8-11db z temle,..
wifi windsurfer
wifi windsurfer
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Scorpia ::
Po netu si poglej kako je folk z satelitskimi antenami preizkusal razne resitve. Sam sem iz okolice crikvenice lovil s Krka v mojem primeru Cizici. Sicer sem se s kolegovim uspel povezati, ampak hitrost je bila bolj slaba, ker sem imel ogromno suma in posledicno nestabilno povezavo. Ker pa je imela Crikvenica javen wifi mi je bil cilj, da njih lovim, kar sem vspesno vporabljal, razdalja pa je bila tja 2-3 km. Tako da se v projekt nisem dosti vec spuscal.
////
Iatromantis ::
Če imaš dobesedno vidno linijo, brez dreves, potem se z dvemi "cantenna" usmerjeni ena proti drugi, komot povežeš na 1km. Tako sva imela jaz in kolega davnega ADSL ene 2004-6 leta. Povezava vedno stabilna, takrat je bil samo "b", ampak je bil ADLS prepočasen in je on lahko komot zapolnil celo linijo pri meni. Seveda sem jaz tisti čas sestavil BSD router in se izobrazil o QOS, traffic shapingu,... Tako sva oba imela dostop do interneta ene dve leta. Vmes enkrat sva kupila dve usmerjene antene iz "wlan-sat" spletne strani, vendar razen manj šuma, je njegova hitrost ostala enaka.
Daniel ::
Vsekakor je priporočljivo dati usmerjene antene na obe strani. Lahko sicer poskusiš tudi z usmerjeno anteno zgolj na eni strani a naj bo do nje čimmanj koaksialnega kabla. Ali pa kupi kako opremo, ki se priključi samo na mrežni kabel po katerem dobi tudi napetost (Ubiquiti, Mikrotik, TpLink,...). Midva s kolegom imava na dveh TpLinkih 18 dB antene in je delovalo razmeroma solidno, tam do 20 Mbit. Sedaj pa gre gor Nanobridge AC, da izkoristimo hiter internet.
Scorpia ::
Zakaj bi pa toliko denarja vlagal, ce lahko z sat. anteno, naredis dosti ceneje. Rabljeno anteno dobis za 5-10e, pa se sosedu ne rabis teziti s posegom z antencami.
////
Daniel ::
Je pa vseeno malo razlike v velikosti med Satelitsko anteno in anteno tipa Nanobridge... Sicer pa je dobro predstaviti vse možnosti, preden začne naokrog letat s krožniki...
Po letu 2000 smo tisti, ki smo to furali, bili "pionirji". Z drugimi besedami, noben nama s kolegom ni verjel, dokler ni videl na lastne oči. Prvo sem uporabil piksno od Radlerja ali nekaj podobnega - ampak je bil pain in the ass to usmeriti. Ampak ko je po kakšnem popoldnevu usmerjanja "ping 10.0.0.200" vrnil pozitivni rezultat, je potem tako tudi ostalo dve leti. Razen vmes, ko smo kupili od "wlan_sat" in je bil postopek enak. Celo popoldne na telefonu "daj malo levo gor, daj malo levo dol,......" :) good times...
Spajky ::
ma v današnjih dneh se nabavi tole in priklopi ali kaj podobnega ... https://www.wlan-sat.com/ubiquiti-airma...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi oddajnikOddelek: Operacijski sistemi | 6419 (5520) | Ahim |
» | Nakup Wifi anteneOddelek: Omrežja in internet | 2793 (2306) | goranzaric |
» | wi-fi adapter in večji doseg nakup preko ebayaOddelek: Omrežja in internet | 1813 (1605) | KTr1sk |
» | Wireless WIFI antenaOddelek: Omrežja in internet | 8307 (7546) | hodor |
» | ADSL naprej prek zrakaOddelek: Omrežja in internet | 3562 (2413) | Audi |