» »

wi-fi adapter in večji doseg nakup preko ebaya

wi-fi adapter in večji doseg nakup preko ebaya

slemo ::

Doma bi rad lovil občinski brezplačen internet, sem v večstanovanjski stavbi in je zračne linije od občinske stavbe cca. 1 km, je pa že prej dostopna točka nekje med mano in občinsko stavbo. Z navadnim wifi adapterjem, ki ima 200mW izhodne moči in 2dba anteno mi včasih najde ta signal, a potem kar zgine.

Kaj mislite o teh adapterjih in antenah, so za kaj?

Gledal sem tele napravce, ki bi morda dosegle wi-fi -

http://tinyurl.com/cw389xt

Ali pa tale -

http://tinyurl.com/d6rzfht

NeMeTko ::

Tisti Alfa adapterji (tvoj prvi link) so preverjena zadeva in jih na splošno kar precej hvalijo.

Sem pa rahlo skeptičen pri tistemu drugemu 'gadgetu' - piše namreč, da ima 38dBi anteno, kar pa nikakor ne verjamem. Navedena moč oddajanja 5000mW je tudi ekstremna - ob tem, da se potem navaja, da naj bi bila zadeva uporabna do 1000m ?!? S tako močjo in pravo anteno bi lahko komuniciral do lune, ne pa 1 km daleč.

Jaz bi na tvojem mestu poskusil z Alfo. Če ne bo zadovoljivo delovala, samo še dodaš usmerjeno anteno in zadeva bo delala kot raketa. Vsekakor pa ti priporočam, da vzameš ta adapter skupaj z 9 dBi anteno ali celo tisto 7dBi usmerjeno anteno, ki jo nekateri ponudniki ponujajo skupaj s tem adapterjem v paketu. Najbolj kompleten paket z obema dodatnima antenama in različnimi držali ponuja ta oglas, ki se ti bo najbrž zdel že malo predrag.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NeMeTko ()

nUUb ::

Jaz sem vzel ALFO AWUS036H na nemškem ebayu, zadevo dobil v 5-ih dneh. Okoli 27eur + nekaj poštnine. Prišla je z stock 5dBi antenno in 9dBi anteno - 38cm dolgo. Zadeva lovi extremno dobro za ta denar. Pri 1km linku (vidnem, brez ovir) nisem še imel šanse probat, ampak bom, ko bo zunaj malo bolj toplo. 100m direktno čez kar nekaj hiš, kjer mi WiFi na netbooku sploh ne najde omrežja, se ALFA poveže in zadeva dela. Največ kar sem sprobal je povezava na WRT54GL z TX 71mW na cca 200-300m, potem pa so bila drevesa problem. Sam adapter se pa kot WiFi AP ne obnese dobro - na Win 7. V BT5 sem probal samo client mode, oz. normalno povezavo. Imam pa feeling da so vsi poceni adapterji napihnjeni z strani oddajne moči. 200mW verjamem da ima zadeva, morda 500mW, 1W, kolikor naj bi imel moj adapter pa ne.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

slemo ::

A dobiš zraven te zadeve alfa tudi backtrack za dekripcijo gesel?

a še maš link od katerega prodajalca si kupil? Iz kje pa si ti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slemo ()

nUUb ::

BackTrack si lahko dol potegneš .iso z uradne strani, zapečeš z Lili live usb creator oz po želji. Link mi očitno ne deluje več, prodajalec očitno tega več ne prodaja, imam pa:
 ss

ss

ter primerljiva zadeva, sem pa iz LJ. Pa zadeva je bila cenejša, ker sem šel mimo ebaya. Poleg tega je bil prodajalec (maxi saver) izredno prijazen.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nUUb ()

slemo ::

Kaj pa misliš glede tele antene-
http://tinyurl.com/c6ktgy9

Je to sploh kar piše, 10dbi antena? Nekako se odločam med to in alfo.

ali pa tale-
http://tinyurl.com/c9v554r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slemo ()

NeMeTko ::

Nekoč sem bral nekje oceno nekega podobnega adapterja, kot ga imaš na prvem linku, pa je bil pisec precej razočaran nad zadevo.

Drugače že iz dimenzij tistega krožnička lahko posumiš, da bi zadeva res imela 10dBi. Ponavadi so to kakšne kitajske zadeve, kjer več obljubljajo, kot pa na koncu dejansko dobiš.

Čisto tko za podučiti se in da dobiš malo občutka, ti priporočam, da malo pobrskaš po wifi antenah renomiranih proizvajalcev in vidiš kako velike so antene za neko določeno število dBi. Če ti kdo potem s pol manjšo zadevo trdi, da je 2x boljša, boš že sam vedel, da to ne more biti.

slemo ::

kaj pa tal wlan, še za zunanjo uporabo je -

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi...

snake86 ::

Živjo!

mogoče si bi pogledal še tole anteno:

http://www.ubnt.com/airmax#nanostationm
http://dl.ubnt.com/datasheets/nanostati...

Mogoče se ti splača razmisliti tudi o nakupu tele antence zgoraj. Jaz imam z njo implementiran link cca 2,3 km in sem zelo zadovoljen... Najceje pa jo lahko kupiš tule: http://www.interprojekt.pl/ sicer pa lahko zraven te antene kupiš tudi nosilec, ki se lahko prilepi na okno ali pa z vijaki pritrdi na zunanjo steno...

NeMeTko ::

Ubiquiti je cool, če imaš fiksno postavitev in zadevo ne misliš prenašati naokoli.
Je pa za eno stopnico višji cenovni razred.

Kamran ::

Živjo,

Glede antene - a ni bolj enostavno (približno) 2 konzervi od ananasa skupaj spajkati, potem preko tega kalkulatorja (npr.) določiti kje boš tistih 5 lukenj zvrtal za tole in potem s temle kablom gor priklopiš tisto tvojo WLAN kartico. :|

Lahko greš pa tudi po tej poti, da namesto, da uporabiš N-ženski priključek, uporabiš tole in potem neposredno tja gor našraufaš tvojo WLAN kartico. Seveda potem vseeno potrebuješ nek podaljšek (kabel) za od WLAN kartice do USB vhoda. Tole je recimo odlično.
Namreč daljši kot je kaoksialni kabel, bolj slabši je signal (I think).

Svojo novo kanteno pa lahko tudi daš na neko trinožno stojalo, da ti bo lažje stala in lovila WiFi signal. Mogoče še kakšen kos zraven kupiš in predelaš, a lušten DIY (vikendski) projekt za moje pojme. :D

Sam sem izdelal par kanten, tako da par stvari vem.

Spajky ::

slemo je izjavil:

Kaj pa misliš glede tele antene-
http://tinyurl.com/c6ktgy9

Je to sploh kar piše, 10dbi antena?
To je kompletni usb wifi adapter z anteno; podatek o anteni je Ok, podatek o moči je napihnjen za enih 10x ! Saj pa moči ne rabiš dosti s "pametno anteno" ...

Lahko pa kaj experimentiraš tudi kot sem jest pred časi ... :)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

KTr1sk ::

i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti baterijo za Xperio

Oddelek: Mobilne tehnologije
51011 (985) s6c-gEL
»

Daljinec na volanu

Oddelek: Na cesti
71929 (1607) Nummy
»

Poceni TDK BD-R 25GB

Oddelek: Kaj kupiti
111631 (1487) tomaz-
»

nakup windows RT tablice

Oddelek: Kaj kupiti
51699 (1284) KTr1sk
»

barve za printer

Oddelek: Kaj kupiti
81028 (862) cobrica

Več podobnih tem