Forum » Problemi človeštva » Global warming
Global warming
Temo vidijo: vsi
gruntfürmich ::
ja kje si pa zdaj našel brazilce. sigurno je tamkajšnjim kmetom cedita med in mleko.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
gzibret ::
Brazilci uporabljajo veliko avtomobilov, ki furajo na metanol. Le-tega dodajajo tudi v bencin (10%). Pridobivajo ga iz sladkornega trsa.
Pustimo sekanje đungle ipd..., samo čaj v Braziliji si še vedno lahko sladkaš kolikor te je volja. Zadeva laufa že mnogo let in ni ne pomanjkanja sladkorja in ne pomanjkanja etanola.
Pustimo sekanje đungle ipd..., samo čaj v Braziliji si še vedno lahko sladkaš kolikor te je volja. Zadeva laufa že mnogo let in ni ne pomanjkanja sladkorja in ne pomanjkanja etanola.
Vse je za neki dobr!
kwa zdaj: metanol al etanol?
durrenmatt ::
Proizvodnja biogoriv je zelo neekonomična. Obdelovalna površina, ki je potrebna za pridobitev goriva za en polni avtomobilski tank, je tolikšna, da bi lahko z njo enega človeka prehranili celo leto. Ker se s širjenjem pridelave rastlin za biogoriva manjša površina, namenjena pridelavi prehrane, se prvič: večajo cene hrane, in drugič: krčijo se naravni habitati. Brazilci na veliko krčijo amazonski pragozd, da bi lahko sejali več rastlin za pridelavo biogoriv. Isto počnejo Indonezijci, Malezijci in številni drugi. Pragozdovi torej izginjajo zaradi biogoriv. To je eno. Zdaj pa še način, kako izginjajo: s požigi. To je drugo. In to je tisto, zaradi česar biogoriva v končni fazi bolj povečujejo količino CO2 v ozračju kot pa nafta.
hamax ::
Madona. Povecana kolicina CO2 sredi pragozda je pa res problem :P
Jaz osebno ne razumem kaj je obnovljivega pri biogorivu, biomasi...
Za ogrevanje posekas drevo, ga zakuris in tam zraste novo. Super obnovljivo.
Zakaj nebi kuru nafte, plina, premoga, drevo bi pa mirno zivelo svoje zivljenje in prido predelovalo CO2...
Enako je z biodizlom.
Jaz osebno ne razumem kaj je obnovljivega pri biogorivu, biomasi...
Za ogrevanje posekas drevo, ga zakuris in tam zraste novo. Super obnovljivo.
Zakaj nebi kuru nafte, plina, premoga, drevo bi pa mirno zivelo svoje zivljenje in prido predelovalo CO2...
Enako je z biodizlom.
---------Proizvodnja biogoriv je zelo neekonomična....
trenutno je res zelo zelo neekonomična.
trenutno je res zelo zelo neekonomična.
TESKAn ::
Naj povejo zagovorniki biogoriv, v čem je izsekavanje gozdov za "gojenje" biogoriva boljše od črpanja nafte?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Thomas ::
Nič ni apriori narobe z biodizlom. Subvencioniranje biodizla in obdavčevanje nafte je tisto, kar je narobe. Kar zares zagunca čoln, v katerem smo vsi.
Ker ko bo EU dala 100 milijard € za biodizel in etanol, ta denar pa dobila od obdavčevanja premoga in nafte, bomo imeli resen manjko hrane. Vsak kmet bo sadil samo še fire plants, ker se mu bo zelo splačalo.
Dokler se igrajo z nižjimi sredstvi kot cca. 1^11 €, še nekako gre.
Ker ko bo EU dala 100 milijard € za biodizel in etanol, ta denar pa dobila od obdavčevanja premoga in nafte, bomo imeli resen manjko hrane. Vsak kmet bo sadil samo še fire plants, ker se mu bo zelo splačalo.
Dokler se igrajo z nižjimi sredstvi kot cca. 1^11 €, še nekako gre.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Daedalus ::
Kako že gre tisto? Je zadel žebljico na glavico.
Jap, tale strip me je dobro nasmejal, ko sem ga videl. Sploh tisto o strokovnjakih, ki so na TV
sad, but true
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Ko sem pa jaz to isto trdil kakšno leto nazaj, češ da temperaturne razlike povzročajo veter, ne pa višja temperatura sama po sebi - navsezadnje je najbolj viharno mrzlo morje okrog Antarktike - so bili eni na tem forumu zelo pametni. Kot ponavadi. Ha, ha.
No, načeloma veter povzročajo razlike v pritisku, le-te pa so posledica temperaturnih razlik. No, ampak pustimo detajle...
Vse je za neki dobr!
Ko sem pa jaz to isto trdil kakšno leto nazaj, češ da temperaturne razlike povzročajo veter, ne pa višja temperatura sama po sebi - navsezadnje je najbolj viharno mrzlo morje okrog Antarktike - so bili eni na tem forumu zelo pametni. Kot ponavadi. Ha, ha.
tja, jst pa mislim da če se ozračje segreva nastopijo še večje temp. razlike kot da se ne segreva. ker se recimo lokalno bolj segreje nad avropo/ameriko/azijo, drugje pa ne toliko, nastopijo še vedno večji T gradienti kot če se ne bi nekje lokalno nič segrelo. in pa potem suma sveh sum lahko da povprečno otoplitev. in zato je lahko morda povečana povprečna temperatura direktna posledica večjih temperaturnih razlik in zato bi lahko rekli da globalno segrevanje vpliva na viharje, pa čeprav samo posredno.
Jaz mislim tko, ti misliš tko, data pa podpira mene.
jype ::
Thomas> Jaz mislim tko, ti misliš tko, data pa podpira mene.
A ni smešno, kako se opiraš na dato, ki je sploh nimamo?
A ni smešno, kako se opiraš na dato, ki je sploh nimamo?
Imamo dato, da ni viharjev več in večjih, kot jih je bilo. Pa da na Antarktičnem oceanu dobro piha. To dato gotovo imamo.
zee ::
Kaj pa Katrina?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
jest10 ::
Ja, kaj je z njo tako posebnega? Nič! Samo bila je na pravem mestu, zato je bilo takšno razdejanje.
Pyr0Beast ::
Manj kot je rastlinja na nekem kraju, močnejši so vetrovi, ki tam nastajajo.
1. rastlinje slabi/blaži/ustavlja vetrove
2. rastlinje upočasnjuje temperaturne spremembe
Bogoriva so dobra edinole če:
1. jih predelamo iz popolnoma odpadnih surovin
2. za njihovo predelavo ne porabimo več energije, kot jo nato dobimo
Biomasa
Z mojega stališča bi bilo skoraj bolje kuriti uporabljen papir, drva pa uporabiti za proizvodnjo le tega, namesto da se žaga drevesa in nato papir v obliki reklam meče stran.
Vse te bio-reči so večinoma izvajane na napačen način. Bio-masa je dejansko bio, ampak okolje trpi zaradi nje. (aka. premog pa nafta sta dosti bolj bio)
Izsekavanje hoste za 'manjšanje' CO2 in pridelavo biogoriv je pa največja neumnost, kar jo človek lahko dela.
1. rastlinje slabi/blaži/ustavlja vetrove
2. rastlinje upočasnjuje temperaturne spremembe
Bogoriva so dobra edinole če:
1. jih predelamo iz popolnoma odpadnih surovin
2. za njihovo predelavo ne porabimo več energije, kot jo nato dobimo
Biomasa
Z mojega stališča bi bilo skoraj bolje kuriti uporabljen papir, drva pa uporabiti za proizvodnjo le tega, namesto da se žaga drevesa in nato papir v obliki reklam meče stran.
Vse te bio-reči so večinoma izvajane na napačen način. Bio-masa je dejansko bio, ampak okolje trpi zaradi nje. (aka. premog pa nafta sta dosti bolj bio)
Izsekavanje hoste za 'manjšanje' CO2 in pridelavo biogoriv je pa največja neumnost, kar jo človek lahko dela.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
uf uf, veliko preveč pametovanja za 19 letnega fanta.
neke definicije biogoriv in agrogoriv, ki so mi zelo dobre: biogoriva: odpadno olje od pečenja..., plin od organskih odpadkov,... agrogoriva: goriva iz za to namensko pridelanih rastlin (koruza, oljna repica, sl. trs...). dajmo od zdaj naprej to ločevati!
neke definicije biogoriv in agrogoriv, ki so mi zelo dobre: biogoriva: odpadno olje od pečenja..., plin od organskih odpadkov,... agrogoriva: goriva iz za to namensko pridelanih rastlin (koruza, oljna repica, sl. trs...). dajmo od zdaj naprej to ločevati!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
*Memorized*
jype ::
zee> Kaj pa Katrina?
Ni nič neobičajnega. Samo slučajno je zadela središče metropole.
So bili tudi prej podobni vremenski pojavi.
Ni nič neobičajnega. Samo slučajno je zadela središče metropole.
So bili tudi prej podobni vremenski pojavi.
Kar se Katrine tiče, bi bila nič posebnega, če ne bi prebila nasipa, ki so ga hoteli 20 let nazaj močno utrditi, ravno v izogib podobne slučajnosti.
Naravovarstveniki niso pustili, da ne bi umrla Narava ali jezero, nekej takega.
Naravovarstveniki niso pustili, da ne bi umrla Narava ali jezero, nekej takega.
Nasip so utrdili, je bila pa že osnova slaba in je prebilo pod nasipom.
Tudi Italijo je srečala pamet. Citat NYtimes:
"ROME: Italy announced Thursday that within five years it planned to resume building nuclear energy plants, two decades after a public referendum resoundingly banned nuclear power and deactivated all its reactors."
link - čeprav ne bo delal dolgo.....
"ROME: Italy announced Thursday that within five years it planned to resume building nuclear energy plants, two decades after a public referendum resoundingly banned nuclear power and deactivated all its reactors."
link - čeprav ne bo delal dolgo.....
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
nurmaln ::
pa sem mislil da bomo slovenci prvi ki bomo začeli z novim blokom NEK
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Spet napovedujejo rekordne tornade, hurikane...me zanima, če se napovedi ne bodo uresničile - se bodo opravičili zaradi bluzenja oziroma bodo vsaj priznali, da so se zmotili?
novaa ::
A so se za lani že kaj opravičili?
Tak vsako leto napovedujejo eno in isto. Bo treba kaj novega zmislit. GW je že preveč zlajnan.... ali pa ne :)
Tak vsako leto napovedujejo eno in isto. Bo treba kaj novega zmislit. GW je že preveč zlajnan.... ali pa ne :)
90ga so imeli satelite, ki so gledali kapice ?
Starodavni ::
Tale novica me čisto bega?
http://siol.net/svet/znanost_in_okolje/...
Kot, da človek ne ve, komu naj zaupa Nasi, mrhovinarjem, ki so zjebali Naso, ali pa nevtralnim znanstvenikom, ki delno razpolagajo s podatki nase in so že našli z dokazi podkrepljene druge vzroke globalnega segrevanja in da ni co2 glavni krivec.
Počasi to postaja ena politična mafija na eni strani politiki ki napihujejo global warming, na drugi strani pa politiki, ki ga zmanjšujejo. Seveda tistih, ki napihujejo ne obsojajo, obsojajo pa tiste, ki ga manšujejo.
http://siol.net/svet/znanost_in_okolje/...
Kot, da človek ne ve, komu naj zaupa Nasi, mrhovinarjem, ki so zjebali Naso, ali pa nevtralnim znanstvenikom, ki delno razpolagajo s podatki nase in so že našli z dokazi podkrepljene druge vzroke globalnega segrevanja in da ni co2 glavni krivec.
Počasi to postaja ena politična mafija na eni strani politiki ki napihujejo global warming, na drugi strani pa politiki, ki ga zmanjšujejo. Seveda tistih, ki napihujejo ne obsojajo, obsojajo pa tiste, ki ga manšujejo.
A. Smith ::
NASA public affairs officials criticized by the report called it wrong, saying they were always open and truthful.
Not so, according to the report. The report did not directly accuse them of lying, but used more nuanced terms such as "mendacity" and "dissembling." The space agency complained those terms were unjust.
...
In its response, NASA's legal office noted that the report showed that actual research on global warming was not interfered with, and that neither NASA senior management nor other senior administration officials were involved.
"The legitimate conclusions ... are those that NASA has already acknowledged and has long since fixed," deputy counsel Keith Sefton wrote in response.
Link
Morda pa ni vse tako, kot se hoče prikazat?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Azrael ::
Mega novica za čas kislih kumaric (tista s Siol).
Na kratko rečeno, čisto za vse je kriv G. W. Bush, 43 presednik ZDA, tudi za vreme, saj ni važno če je sploh kaj na tem, važno je, da je kriv. Tipa ne maramo, saj je sunil v rit naše gor vzete frende in svete krave.
O objektivnosti in vrednosti SLO novinarstva, za uporabnika durrenmatt, preden spet začne smetiti s svojimi neumnostmi, ki imajo skupni imenovalec, vse kar reče TV, že mora biti res, pa recimo tole:
Ideolog GW, Hansen v svojem 15MB ali še več dolgem pdf-ju posvečenem njegovim "izsledkom" in "raziskavanm", ki jih je opravil na področju GW, naloži vse mogoče in nemogoče, samo tega ne, kako je dobil slavni graf hokejske palice, ki je sveti gral te vere. En prdec več CO2, in se bo vse spražilo, nam govori ta graf.
Metodologijo tega izsledka Hansen skriva kot kača noge. Pomembne podatke, je lepo zadržal zase, novinarčki in še drugi, ki od tega lepo živijo, so tipa, čeprav je ravnal povsem v neskladju z znanstveno etiko in normami, kovali v zvezde: "Hansen že ve".
Tu se je resno treba vprašati ZAKAJ Hansen skriva podatke?
Tip, najbrž nekaj že ve, samo ne nujno to, kar mediji, IPCC in ostala trobila tulijo.
Ko so z reverse ingeniring razbili ta Hansen Hoax, je bilo ugotovljeno, da se tak graf dobi edino ob predpostavki, da se upošteva neskočna gostota ozračja. Absulutno nerealna predpostavka.
In še večji hec, ob končnih koncentracijah GW ne štima niti pod razno.
Ampak o takem škandalu, ki bi moral sesuti celotno GW natego, je pri nas seveda utopija pričakovati, da bo objavljen: Ferenc Miskolczi
O vrednosti GW "meritev" smo tudi lahko gledali slike merilnih postaj na park placih, zraven izpuhov klimatskih naprav in podobne "znanstvene" podvige.
In sedaj vprašanje, kdo tu manipulira in zavaja?
Na kratko rečeno, čisto za vse je kriv G. W. Bush, 43 presednik ZDA, tudi za vreme, saj ni važno če je sploh kaj na tem, važno je, da je kriv. Tipa ne maramo, saj je sunil v rit naše gor vzete frende in svete krave.
O objektivnosti in vrednosti SLO novinarstva, za uporabnika durrenmatt, preden spet začne smetiti s svojimi neumnostmi, ki imajo skupni imenovalec, vse kar reče TV, že mora biti res, pa recimo tole:
Ideolog GW, Hansen v svojem 15MB ali še več dolgem pdf-ju posvečenem njegovim "izsledkom" in "raziskavanm", ki jih je opravil na področju GW, naloži vse mogoče in nemogoče, samo tega ne, kako je dobil slavni graf hokejske palice, ki je sveti gral te vere. En prdec več CO2, in se bo vse spražilo, nam govori ta graf.
Metodologijo tega izsledka Hansen skriva kot kača noge. Pomembne podatke, je lepo zadržal zase, novinarčki in še drugi, ki od tega lepo živijo, so tipa, čeprav je ravnal povsem v neskladju z znanstveno etiko in normami, kovali v zvezde: "Hansen že ve".
Tu se je resno treba vprašati ZAKAJ Hansen skriva podatke?
Tip, najbrž nekaj že ve, samo ne nujno to, kar mediji, IPCC in ostala trobila tulijo.
Ko so z reverse ingeniring razbili ta Hansen Hoax, je bilo ugotovljeno, da se tak graf dobi edino ob predpostavki, da se upošteva neskočna gostota ozračja. Absulutno nerealna predpostavka.
In še večji hec, ob končnih koncentracijah GW ne štima niti pod razno.
Ampak o takem škandalu, ki bi moral sesuti celotno GW natego, je pri nas seveda utopija pričakovati, da bo objavljen: Ferenc Miskolczi
O vrednosti GW "meritev" smo tudi lahko gledali slike merilnih postaj na park placih, zraven izpuhov klimatskih naprav in podobne "znanstvene" podvige.
In sedaj vprašanje, kdo tu manipulira in zavaja?
Nekoč je bil Slo-tech.
nurmaln ::
zna bit da je bil tole Janša ne Turk
"I will be quoted in someone's signature,
Snohman ::
No, tudi če je bil Janša, ne spremeni dejstva, da je neumen ukrep tole. Možno da je bil res, ker govorijo o predsedovanju EU.
krucymucy ::
Mislim da je ze cez mejo. Se pa fino slisi nevedni raji, ce Jansa rece po televiziji, da smo podpisali kjotski sporazum.
So že čez mejo. CO2 gor, CO2 dol, vsi bomo umrli od segrevanja, blabla, zunaj je pa prav hladno. Jaz samo upam, da bo ta norija čim prej zatonila v pozabo, da ne bo še bolj zavirala napredka, kot ga že je.