Forum » Problemi človeštva » Global warming
Global warming
Temo vidijo: vsi
Thomas ::
OT - Prov. Popravljaj, dokler ni interfejsa zrihtanega, al pa grem na tastar Slotech.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
edge540 ::
Če ima neka random aktivistka takšen vpliv, kaj lahko šele Lučka naredi pri nas. Saj lahko kupi Pop TV z njenimi pravljicami.
Zdaj samo še čakam da bo ustanovila zelenosrajčnike, ki bodo luksuznim avtomobilom rezali gume.
Zdaj samo še čakam da bo ustanovila zelenosrajčnike, ki bodo luksuznim avtomobilom rezali gume.
novaa ::
Oooo God help us.
Pa to je že smešno vse skupaj. Me zanima kako se bo končalo, če se bo sploh kdaj.
Pa to je že smešno vse skupaj. Me zanima kako se bo končalo, če se bo sploh kdaj.
gzibret ::
EO News: Climate Change â Research Suggests it is Not a Swindle - April 2, 2008
Članek (novica), ki govori o tem, da kozmični žarki nimajo bistvenega vpliva na nastanek oblakov in s tem na vpliv na temperaturo na Zemlji.
Članek (novica), ki govori o tem, da kozmični žarki nimajo bistvenega vpliva na nastanek oblakov in s tem na vpliv na temperaturo na Zemlji.
Vse je za neki dobr!
Gavran ::
Kot zanimivost: znanec je prilepil nekaj linkov na Greenpeacov forum v temo
http://forum.greenpeace.org/int/showthr...
seveda tiste fotke o merilnih mestih in podobno. Guess what - na ekran je dobil obvestilo da mora poste pregledati mod, posti pa še po dobrem tednu niso objavljeni oziroma so izbrisani.
http://forum.greenpeace.org/int/showthr...
seveda tiste fotke o merilnih mestih in podobno. Guess what - na ekran je dobil obvestilo da mora poste pregledati mod, posti pa še po dobrem tednu niso objavljeni oziroma so izbrisani.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
Smurf ::
PREDAVANJE MLADI IN PODNEBNE SPREMEMBE
DATUM: 15. april 2008
KRAJ: FDV, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana, predavalnica 7
URA: začetek ob 19.00, trajanje do 21.00
VSEBINA: Predavala bo profesorica Lučka Kajfež Bogataj, ki je redna profesorica na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, predstojnica Katedre za agrometeorologijo in članica Medvladnega foruma za spremembe podnebja (IPCC) v Ženevi. Govora bo o tem, kako lahko mladi vplivamo na okolje.
Jo gremo kaj povprašati ?
VSEBINA: Predavala bo profesorica Lučka Kajfež Bogataj, ki je redna profesorica na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, predstojnica Katedre za agrometeorologijo in članica Medvladnega foruma za spremembe podnebja (IPCC) v Ženevi. Govora bo o tem, kako lahko mladi vplivamo na okolje.
Azrael ::
Pred časom ji je nekdo od sodelujočih v tej temi poslal nekaj linkov na strani, ki razbijajo GW hoax in zaprosil za njeno mnenje.
Začuda je dobil odgovor, samo odgovor je bil tak, kot bi spraševal gramofonsko ploščo ali lajno.
Pri predavanju je tako, ona ima mikrofon in kup gorečih vernikov. Nek frontalen napad sredi predavanja je neučinkovit, saj kaže na pomanjkanje bontona (Nikakor se ne strinjam z vašim mnenjem, toda z vsemi silami se bom prizadeval, da ga poveste. Voltaire).
Ampak po predavanju pride na vrsto nekakšen neuraden klepet predavatelja s poslušalci. Če je bilo predavanje zanimivo in predavatelj normalen. Če večina po predavanju odide, predavatelj mora vedeti, da je njegovo predavanje zanič.
Če je predavatelj tako vzvišen, da odropota svoje, pokasira $$$ in adijo pa se tudi ve koliko je vreden.Al Gore je tak, Lučka baje tudi, vendar ljudje govorijo vse sorte.
Začuda je dobil odgovor, samo odgovor je bil tak, kot bi spraševal gramofonsko ploščo ali lajno.
Pri predavanju je tako, ona ima mikrofon in kup gorečih vernikov. Nek frontalen napad sredi predavanja je neučinkovit, saj kaže na pomanjkanje bontona (Nikakor se ne strinjam z vašim mnenjem, toda z vsemi silami se bom prizadeval, da ga poveste. Voltaire).
Ampak po predavanju pride na vrsto nekakšen neuraden klepet predavatelja s poslušalci. Če je bilo predavanje zanimivo in predavatelj normalen. Če večina po predavanju odide, predavatelj mora vedeti, da je njegovo predavanje zanič.
Če je predavatelj tako vzvišen, da odropota svoje, pokasira $$$ in adijo pa se tudi ve koliko je vreden.Al Gore je tak, Lučka baje tudi, vendar ljudje govorijo vse sorte.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
novaa ::
uuu če bi bla v MB bi takoj šel :)
pa moral bi se malo pripravit... nekaj papirnate podlage hehe
pa moral bi se malo pripravit... nekaj papirnate podlage hehe
durrenmatt ::
PREDAVANJE MLADI IN PODNEBNE SPREMEMBE
mladi lahko vplivamo na okolje recimo s tem, da se vozimo s peciklom namesto z avtom ali skuterjem. en nahrbtnik, pa greš recimo na nakup v trgovino.
>>mladi lahko vplivamo na okolje recimo s tem, da se vozimo s peciklom namesto z avtom ali skuterjem. en nahrbtnik, pa greš recimo na nakup v trgovino.
Ti se kar vozi s kolesom, jaz se bom z avtom. Zakaj? Ker se lahko. Moj bencin je, plačam žnj davkov nanj in če mi bo hotel kdo odvzeti možnost da se vozim z avtomobilom v trgovino samo zato ker on misli da s tem uničujem okolje - ga bom povozil.
Spoštujem nekoga ki skrbi za čisto okolje (tu sem tudi sam). Neumni se mi zdijo tisti ki rešujejo svet pred co2 in se vozijo z kolesom zaradi tega. Ampak ok, mene to ne moti sploh.
Me pa raz**zdi folk ki mi govori kako lahko živim, da bom ustrezal nekim namišljenim kvazi okoljskim normam (a.k.a. da bom prijazen do Matere Narave). Marš!
Ti se kar vozi s kolesom, jaz se bom z avtom. Zakaj? Ker se lahko. Moj bencin je, plačam žnj davkov nanj in če mi bo hotel kdo odvzeti možnost da se vozim z avtomobilom v trgovino samo zato ker on misli da s tem uničujem okolje - ga bom povozil.
Spoštujem nekoga ki skrbi za čisto okolje (tu sem tudi sam). Neumni se mi zdijo tisti ki rešujejo svet pred co2 in se vozijo z kolesom zaradi tega. Ampak ok, mene to ne moti sploh.
Me pa raz**zdi folk ki mi govori kako lahko živim, da bom ustrezal nekim namišljenim kvazi okoljskim normam (a.k.a. da bom prijazen do Matere Narave). Marš!
Luka Percic ::
Kaj ma okolje veze z socialo?
Nič, le še ena "kul" beseda, za zganjat diskreditacijo.
Nič, le še ena "kul" beseda, za zganjat diskreditacijo.
Socialni čut in buzeriranje z Mati Naravo sta dva povsem ločena svetova.
In čemu bi se fural z neudobnim in povsem neuporabnim biciklom v štacuno? Kam bom dal nakupljeno? Pač ne kupim samo en sendvič in piksno Coca Cole. Za kaj več na biciklu enostavno ni placa, če se hočeš kolikor toliko varno voziti s tem štorastim "vozilom".
Žal nismo vsi z mesta kjer imajo štacune dostavo na dom 24/7 in lokalni bus vsakih 5 minut. Samo tam tudi bicikla ne rabiš.
In čemu bi se fural z neudobnim in povsem neuporabnim biciklom v štacuno? Kam bom dal nakupljeno? Pač ne kupim samo en sendvič in piksno Coca Cole. Za kaj več na biciklu enostavno ni placa, če se hočeš kolikor toliko varno voziti s tem štorastim "vozilom".
Žal nismo vsi z mesta kjer imajo štacune dostavo na dom 24/7 in lokalni bus vsakih 5 minut. Samo tam tudi bicikla ne rabiš.
Nekoč je bil Slo-tech.
>>em, posluš' raptor001, a ti s' brez socialnega čuta gor zrasu?
Za mene je skrb za okolje, da prazno piksno kokakole ne vržem nekje random na tla ampak jo nesem do prvega koša in to tudi delam. Kot rečeno, zaradi mene lahko nehaš dihat da boš prišparal co2. Druge pa pusti na miru, ok?
>>In čemu bi se fural z neudobnim in povsem neuporabnim biciklom v štacuno? Kam bom dal nakupljeno? Pač ne kupim samo en sendvič in piksno Coca Cole. Za kaj več na biciklu enostavno ni placa, če se hočeš kolikor toliko varno voziti s tem štorastim "vozilom".
+1
Za mene je skrb za okolje, da prazno piksno kokakole ne vržem nekje random na tla ampak jo nesem do prvega koša in to tudi delam. Kot rečeno, zaradi mene lahko nehaš dihat da boš prišparal co2. Druge pa pusti na miru, ok?
>>In čemu bi se fural z neudobnim in povsem neuporabnim biciklom v štacuno? Kam bom dal nakupljeno? Pač ne kupim samo en sendvič in piksno Coca Cole. Za kaj več na biciklu enostavno ni placa, če se hočeš kolikor toliko varno voziti s tem štorastim "vozilom".
+1
Starodavni ::
Napredek pri mladih bi bil že to, da bi nehali metat vsako smet na tla.
Ker bivam v dijaškem domu je polno nevzgojene drhali in eden od njih je plastično folijo ali embalažo kar vrgel na tla in se izgovarjal, da bo čistilka počistila. Najraje bi ga namlatil, samo kaj, ko te mlade bebce nič ne izuči, ne argumentacija, ne fizikala. Škoda enrgije bi bila.
Lov za CO2 pa je najhujši izum in tudi eden najmanj produktivnih stvari, kar jih počne naše človeštvo. Naj raje povečajo ozaveščenost prebivalstva, da začne sortirati smeti, odvreč kose smeti na najbližji koš. V mestu jih je polno vsakih 10-20 metrov, pa vseeno vidim papirčke, plastiko, celo pločevinke na kosu zelene trave v središču mesta.
Nočem biti fašističen, samo tu bi lahko uvedli kaznovanje za odmetavanje smeti, kazen bi bila dojak velika, da se folku ne bi splačalo metat vseprek. Tu se doseže produktivnost, da se smeti namečejo v koš in ne na x tla.
Ne pa gonja za CO2, koliko ga pridelamo(avto, vsa mašinerija) in nato nam pribijejo svinjsko visoko takso. Kot da to še ni dovolj, pa ne ponujajo alternativ. Edina možnost bo torej plačevanje namišljenega davka.
V kolikor ga bom moral kot redni zaposleni plačevat, bom raje tajil ta davek, ker je nepravičen in je bil uveden s strani al gorove propagandne mašinerije...
Če se izkaže da čez 50 let ne bo temperatura narastla kot napovedujejo bo celi GW mit padel kot hiša iz kart in s tem ogromno let napačne ekonomije in nepotrebnega žrtvovanja.
Ker bivam v dijaškem domu je polno nevzgojene drhali in eden od njih je plastično folijo ali embalažo kar vrgel na tla in se izgovarjal, da bo čistilka počistila. Najraje bi ga namlatil, samo kaj, ko te mlade bebce nič ne izuči, ne argumentacija, ne fizikala. Škoda enrgije bi bila.
Lov za CO2 pa je najhujši izum in tudi eden najmanj produktivnih stvari, kar jih počne naše človeštvo. Naj raje povečajo ozaveščenost prebivalstva, da začne sortirati smeti, odvreč kose smeti na najbližji koš. V mestu jih je polno vsakih 10-20 metrov, pa vseeno vidim papirčke, plastiko, celo pločevinke na kosu zelene trave v središču mesta.
Nočem biti fašističen, samo tu bi lahko uvedli kaznovanje za odmetavanje smeti, kazen bi bila dojak velika, da se folku ne bi splačalo metat vseprek. Tu se doseže produktivnost, da se smeti namečejo v koš in ne na x tla.
Ne pa gonja za CO2, koliko ga pridelamo(avto, vsa mašinerija) in nato nam pribijejo svinjsko visoko takso. Kot da to še ni dovolj, pa ne ponujajo alternativ. Edina možnost bo torej plačevanje namišljenega davka.
V kolikor ga bom moral kot redni zaposleni plačevat, bom raje tajil ta davek, ker je nepravičen in je bil uveden s strani al gorove propagandne mašinerije...
Če se izkaže da čez 50 let ne bo temperatura narastla kot napovedujejo bo celi GW mit padel kot hiša iz kart in s tem ogromno let napačne ekonomije in nepotrebnega žrtvovanja.
>>Nočem biti fašističen, samo tu bi lahko uvedli kaznovanje za odmetavanje smeti, kazen bi bila dojak velika, da se folku ne bi splačalo metat vseprek. Tu se doseže produktivnost, da se smeti namečejo v koš in ne na x tla.
Točno. V ZDA imaš na avtocestah (pa tudi drugod) vsake par milj tablo, ki te opozarja da te bo stalo 500 ali 1000 $, če vžeš papirček skozi okno.
Guess what, vse je tako čisto da samo gledaš. Kaj pa pri nas? Pridejo čehi, pojedo sendviče in vržejo svinjarijo ob cesto.
Sicer pa, naši še prometa ne morejo imeti pod nadzorom, kako bodo imeli pujse. Brezveze.
Točno. V ZDA imaš na avtocestah (pa tudi drugod) vsake par milj tablo, ki te opozarja da te bo stalo 500 ali 1000 $, če vžeš papirček skozi okno.
Guess what, vse je tako čisto da samo gledaš. Kaj pa pri nas? Pridejo čehi, pojedo sendviče in vržejo svinjarijo ob cesto.
Sicer pa, naši še prometa ne morejo imeti pod nadzorom, kako bodo imeli pujse. Brezveze.
TESKAn ::
Hm, tu se postavi vprašanje - če čez npr. deset let ostane od GW samo še mit in slab spomin, kdo bo vrnil vse "co2 davke"? Ali bo to pač "izgubljen denar"?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Še več kot samo izgubljen denar. Izgubljeno zaupanje v znanost bo še mnogo dražje. To da so GW liderji znanost samo izkoristili za svoje namene, bo šlo gladko mimo.
Nekoč je bil Slo-tech.
thomas je rekel, da bo to tudi simbolična zmaga za verske fundije, ker so trdili, da so imeli prav glede globalnega segrevanja, da bo "bog" porihtla zadeve. In ko globalno segrevanje ne bo prišlo do izraza v 50 letih bodo s tem rekli, da je božanstvo porihtalo vreme in ne grozi več GW.
Zmaga bebavosti nad bebavostjo.
Obe frakciji pa sta religiozno nastrojeni, s to razliko, da frakcija GW zastopa "znanost" in uničuje pravo znanost, ki temelji na skepticizmu. Da se že zdavnaj niso odpovedali svoji teoriji tiči razlog v tem, da se veliko denarja obrača okoli te industrije in zato ne bodo pripralvjeni popustiti niti za milimeter.
Pa še vprašanje, na 109-110 strani je bil objavjen link, da kozmični žarki nimajo večjega vpliva na proizvodnjo oblakov in da ne manjšajo temperature. Zdaj pa prosim koga, ki je seznanjen s tako stroko da obrazloži ali je to dezinformacija, ali pa argumentirana hipoteza.
Zmaga bebavosti nad bebavostjo.
Obe frakciji pa sta religiozno nastrojeni, s to razliko, da frakcija GW zastopa "znanost" in uničuje pravo znanost, ki temelji na skepticizmu. Da se že zdavnaj niso odpovedali svoji teoriji tiči razlog v tem, da se veliko denarja obrača okoli te industrije in zato ne bodo pripralvjeni popustiti niti za milimeter.
Pa še vprašanje, na 109-110 strani je bil objavjen link, da kozmični žarki nimajo večjega vpliva na proizvodnjo oblakov in da ne manjšajo temperature. Zdaj pa prosim koga, ki je seznanjen s tako stroko da obrazloži ali je to dezinformacija, ali pa argumentirana hipoteza.
teomonk ::
Nemci ustavljajo uporabo etanola!!!
Nocejo spreminjat ocitno zgresene ukrepe, ker bi se zaceli sprasevati glede drugih ukrepov!!!
Dvig cene hrane, zaradi ekoloskega goriva
Se vedno nocejo priznati da zeleni s svojimi idejami naredijo vec skode kot koristi, predvsem mislim na ceno hrane...
Cene hrane dvigajo, gospodarsko rast ustavljajo... Kaj je naslednje ?!?!
Nocejo spreminjat ocitno zgresene ukrepe, ker bi se zaceli sprasevati glede drugih ukrepov!!!
Dvig cene hrane, zaradi ekoloskega goriva
Se vedno nocejo priznati da zeleni s svojimi idejami naredijo vec skode kot koristi, predvsem mislim na ceno hrane...
Cene hrane dvigajo, gospodarsko rast ustavljajo... Kaj je naslednje ?!?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: teomonk ()
Daedalus ::
Vsaka panika v smislu "nekaj je treba naredit" brez prave presoje o posledicah - je škodljiva. In ja, dvig cene hrane lahko pripišemo tud Warmerjem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Mislim, namemba površin za prielavo biogoriva, namesto za pridelavo hrane. Da ne govorim o tem, da je prostor za rabo tal močno omejen in obeh stvari ne moreš prakticirati naenkrat.
Kdor se je spomnil na biogoriva si zasluži vislice, ker bo neposredno odgovoren za smrt tisočih zaradi višjih cen hrane, ki si jih niso mogli privoščit.
Kakršnokoli uvajanje alternativ brez načrta in analiz o posledicah je kaznovana s katastrofalnim rezultatom.
Kdor se je spomnil na biogoriva si zasluži vislice, ker bo neposredno odgovoren za smrt tisočih zaradi višjih cen hrane, ki si jih niso mogli privoščit.
Kakršnokoli uvajanje alternativ brez načrta in analiz o posledicah je kaznovana s katastrofalnim rezultatom.
Tole primerjavo sem že dajal. Marbunta je nek star film, ki opisuje, kako kolonija mravelj napade neko farmo. Zanimivo je, kako marabunte prečkajo potok. Ene lezejo na drevo, grizejo liste da padajo na vodo, kar druge mravlje izkoriščajo za prečkanje potoka.
Precej kaotičnnih potez, ki pa vseeno vodijo k nekemu cilju, kadar se (slučajno) prav poklopijo. (Tudi panična reakcija je nekaj iz arzenala teh random strategij. Boljš panika kot nič. Ali pa nič namesto kaj direktno neumnega.)
Zeleno gibanje je s svojo iracionalnostjo precej podobno milijardi marabunt. Najprej eni Zeleni razsujejo jedrsko opcijo, potem čez nekaj časa začnejo razsipavat "fosilna goriva" s pravljico o Global Warmingu. Rafinerij tudi ne pustijo gradit, niti črpat nafte na Aljaski ali v Kanadi ... tako da brez energije ostajamo, hrane imamo manj zaradi "zelenih predlogov" ... cilj je pa uničenje človeštva.
Če se ga ne zavedajo, nič zato. Tudi marabunte nič ne vedo kaj hočejo, a niz njihovih random dejanj pelje nekam. Samo da pelje.
Zeleni so ljudomrzniki, tudi če ne vedo. Njihov love objective je izven človeštva, je v "Naravi" ki je niti ne znajo definirati.
Precej kaotičnnih potez, ki pa vseeno vodijo k nekemu cilju, kadar se (slučajno) prav poklopijo. (Tudi panična reakcija je nekaj iz arzenala teh random strategij. Boljš panika kot nič. Ali pa nič namesto kaj direktno neumnega.)
Zeleno gibanje je s svojo iracionalnostjo precej podobno milijardi marabunt. Najprej eni Zeleni razsujejo jedrsko opcijo, potem čez nekaj časa začnejo razsipavat "fosilna goriva" s pravljico o Global Warmingu. Rafinerij tudi ne pustijo gradit, niti črpat nafte na Aljaski ali v Kanadi ... tako da brez energije ostajamo, hrane imamo manj zaradi "zelenih predlogov" ... cilj je pa uničenje človeštva.
Če se ga ne zavedajo, nič zato. Tudi marabunte nič ne vedo kaj hočejo, a niz njihovih random dejanj pelje nekam. Samo da pelje.
Zeleni so ljudomrzniki, tudi če ne vedo. Njihov love objective je izven človeštva, je v "Naravi" ki je niti ne znajo definirati.
dzinks63 ::
Zadeve okoli GW se razpletajo malo drugače od pričakovanj.
> Nemci ustavljajo uporabo etanola!!!
So najbrž preračunali , da se ne splača in tudi da nafte še ne bo zmanjkalo tako kmalu.
V Braziliji odkrili eno največjih naftnih polj na svetu
> Nemci ustavljajo uporabo etanola!!!
So najbrž preračunali , da se ne splača in tudi da nafte še ne bo zmanjkalo tako kmalu.
V Braziliji odkrili eno največjih naftnih polj na svetu
A. Smith ::
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
WarpedGone ::
Ideologies: Once in a while the truth accidentally tumbles out on global warming activists' real agenda. That's exactly what happened at the U.N., when Bolivia's leader called for ending capitalism to save the planet.
The Environmentalists' Real Agenda
Zbogom in hvala za vse ribe
Dranon ::
mladi lahko vplivamo na okolje recimo s tem, da se vozimo s peciklom namesto z avtom ali skuterjem. en nahrbtnik, pa greš recimo na nakup v trgovino.
Zakaj je voznja z kolesom slaba za okolje 1
Zakaj je voznja z kolesom slaba za okolje 2
Se post o tej problematiki na Trzisnem Resenju.
jype ::
Saj verjamem da kdo misli, da se jaz z biciklom vozim zaradi kakšne idiotske mantre, ampak moja cost-benefit analiza pravi isto kot tale študija.
Bolje se počutim, zmanjšajo se številna zdravstvena tveganja (seveda tudi na račun nekaterih drugih, ki pa niso tako resna), prihranim goro denarja, hkrati pa ustvarjam boljše pogoje tudi za vse ostale - vsakič, ko najdete parkirno mesto, je to prosto zgolj zato, ker jaz nisem tam parkiral svojega vozila, čeprav bi ga lahko in vsakič, ko kakšna cesta ni zabasana je to zgolj zato, ker se taki kot jaz tisti trenutek ne vozimo po njej, čeprav bi se lahko.
Verjamem, da kdo težko razume, v čem je point bicikliranja in kako se lahko nekdo v dežju bolje počuti na biciklu kot v luksuznem avtomobilu, ampak dokler sam ne poizkusi pač ne more objektivno presoditi. Da ne bo nesporazumov: ne govorim o vožnji s ponijem po dežju v mokrih oblačilih ampak o udobni vožnji s sodobno kripo v visokotehnoloških oblačilih z lahko pelerino ki se zloži v velikost povprečnega mobilnega telefona in morda še z gore-tex klobukom za preglednejšo in varnejšo vožnjo. Odkar imam takšen način prevoza, še nisem zbolel.
Bolje se počutim, zmanjšajo se številna zdravstvena tveganja (seveda tudi na račun nekaterih drugih, ki pa niso tako resna), prihranim goro denarja, hkrati pa ustvarjam boljše pogoje tudi za vse ostale - vsakič, ko najdete parkirno mesto, je to prosto zgolj zato, ker jaz nisem tam parkiral svojega vozila, čeprav bi ga lahko in vsakič, ko kakšna cesta ni zabasana je to zgolj zato, ker se taki kot jaz tisti trenutek ne vozimo po njej, čeprav bi se lahko.
Verjamem, da kdo težko razume, v čem je point bicikliranja in kako se lahko nekdo v dežju bolje počuti na biciklu kot v luksuznem avtomobilu, ampak dokler sam ne poizkusi pač ne more objektivno presoditi. Da ne bo nesporazumov: ne govorim o vožnji s ponijem po dežju v mokrih oblačilih ampak o udobni vožnji s sodobno kripo v visokotehnoloških oblačilih z lahko pelerino ki se zloži v velikost povprečnega mobilnega telefona in morda še z gore-tex klobukom za preglednejšo in varnejšo vožnjo. Odkar imam takšen način prevoza, še nisem zbolel.
dzinks63 ::
Trend segrevanja se je ustavil, celo hladiti se je začelo, tudi pri nas se je začelo o tem pisati.
Ledena odeja razsežnejša
Ledena odeja razsežnejša
TESKAn ::
Nič ne spremljaš medijev, globalno segrevanje je out, zdej so popularne klimatske spremembe.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
energetik ::
jype, tako je, tud jst se vozim z biciklom zato, ker hitreje kot z avtom pridem na cilj (mesto!), vedno dobim parkirno mesto direkt zravn vhoda, zraven pa še ohranjam kondicijo (in malce okolje ).
drejc ::
klimatske spremembe = tautologija
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
PlayTheGame ::
Take neumnosti, iz linkov, ki jih je prilepil @markomk pa že dolgo nisem prebral. Tipično politiziranje in obračanje besed. Da bi se zaradi več kolesarjenja podaljševala življenska doba ljudi, kar bi posledično pomenilo več prebivalstva in s tem povečan pritisk na okolje?!?!?? Teoretično morda res. Ampak zgolj v teoriji, ne pa tud v praksi. Postopno reduciranje svetovnega prebivalstva bi bilo mnogo večje, če bi povsod poznali kontracepcijo oz. bi jim bila dostopna (države tretjega sveta), kot pa bi bilo na drugi strani naraščanje prebivalstva zaradi zdravega življenja. Se pa seveda strinjam, da manj ko nas bi bilo, bolj kvalitetno bi živeli in obratno. Ampak tole ni pravi pristop, zato so zame ti članki en bullshit!
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Dranon ::
Take neumnosti, iz linkov, ki jih je prilepil @markomk pa že dolgo nisem prebral.
Dopuscam moznost da gre v clankih za zafrkancijo, vendar se mi vseeno zdi da avtor verjetno misli resno.
Sicer pa so clanek zelo lepo pokomentirali na Trzisnom resenju:
"Ja, međutim za ovog profesora i sve slične ludake imam bolji predlog: da se oni lepo svi kolektivno poubijaju, i time svoje emisije stakleničkih gasova svedu na idealnu, nultu meru. Time će dati najefikasniji doprinos uravnoteženju naše planete."
Morda bi bilo se potrebno dodati da bi bilo ekolosko najbolj sprejemljivo ce bi svoja trupla zakopali globoko pod zemljo v nepredusne sarkofage ker pride pri gnitju organske materije do sproscanja precejsnje kolicine CO2-ja, metana in drugih problematicnih plinov.
Tko, tale cunami je šel mimo, tehle fanatikov ogrevanja. Sicer je res, kar poudarjajo nekateri, da so se Warmerji precej pleoblekli v Changerje, a tako agresivni niso več.
Hlajenje v naslednjih letih, ki bo naravni pojav, če se bo seveda zgodilo, bo precej slabše od ogrevanja. Par stopinj več bi nam zelo prav prišlo, a žal se najbrž ne bo zgodilo, prej bo ohladitev.
Ves CO2 ni nič zalegel, žal. Pa če podvojimo izpuste, še nas bo zeblo. Žal.
Hlajenje v naslednjih letih, ki bo naravni pojav, če se bo seveda zgodilo, bo precej slabše od ogrevanja. Par stopinj več bi nam zelo prav prišlo, a žal se najbrž ne bo zgodilo, prej bo ohladitev.
Ves CO2 ni nič zalegel, žal. Pa če podvojimo izpuste, še nas bo zeblo. Žal.
Si bodo že izmislili kakšen mehanizem ki bo 'kriv' za ohlajanje in bo povezan z CO2, to sploh ne dvomim. Na ta račun bodo zagotovo še lepo obdavčili vse mogoče izpuste, predvsem imam pa v mislih cestni in letalski promet. Razen če jih na vrhu sreča pamet.
Tear_DR0P ::
Pa če podvojimo izpuste, še nas bo zeblo
sej lahko kurimo, pa nas ne bo :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Jst ::
>Si bodo že izmislili kakšen mehanizem ki bo 'kriv' za ohlajanje in bo povezan z CO2, to sploh ne dvomim.
Z izpustki se že trguje? Če da, potem smo kao dali pod kontrolo co2. Evo dokaz! AGWF all the way!!
Z izpustki se že trguje? Če da, potem smo kao dali pod kontrolo co2. Evo dokaz! AGWF all the way!!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Kljub praznemu govorjenju v Evropi prihajamo k sebi. Namesto predrage nafte, začenjamo kuriti premog, v elektrarnah. Čeprav smo licemerni, smo vsaj racionalni. Kar moti NYT v Ameriki.
http://www.nytimes.com/2008/04/23/world...
http://www.nytimes.com/2008/04/23/world...
Snohman ::
Tale Hansen naj se odpravi v Šoštanj pogledat filtre na TE, ki so jih pomagali delati na FS. On bi kar moratorij uvedel na premog, ta pa je kaliber.
V naslednem hipu reče da so JE še vedno alternativa, tam pa spet Zeleni skočijo v zrak zaradi jedrskih odpadkov.
Smešno; v članku se skoraj nič ne obregnejo v žveplove produkte in Nox, precej pa se sekirajo za >>carbon emissions<<. Ah jej...
V naslednem hipu reče da so JE še vedno alternativa, tam pa spet Zeleni skočijo v zrak zaradi jedrskih odpadkov.
Smešno; v članku se skoraj nič ne obregnejo v žveplove produkte in Nox, precej pa se sekirajo za >>carbon emissions<<. Ah jej...
ok jaz sem spet neveden
v članku piše, da premog sprošča več CO2, kot pa plin ali nafta, ampak če dajeta plin in nafta več energije, kaj pa potem tam gori? če gori ogljik, potem mora nek COn izhajat v večjih količinah, kot pa iz oksidacije premoga - kateri?
v članku piše, da premog sprošča več CO2, kot pa plin ali nafta, ampak če dajeta plin in nafta več energije, kaj pa potem tam gori? če gori ogljik, potem mora nek COn izhajat v večjih količinah, kot pa iz oksidacije premoga - kateri?
V plinastem pepelu nafte je več vode. V tistem od plina pa še več. To je vse.
Ampak na najvišjih državnih nivojih večine držav EU je že odločeno, da se CO2 igric ne bodo več šli. Uporabili bodo premog in moderne filtre za svinjarijo. CO2 pa bo šel v zrak ali v zemljo, povsem nepomembno. Tako se bo dobršen del nafte in plina prihranil in cene bodo padle.
Kdaj bosta sledila Komisija in predsedujoča ... se ne ve. Oziroma najbrž kmalu. Češko predsedstvo danes leta bo GW nesfanatizirano.
Ampak na najvišjih državnih nivojih večine držav EU je že odločeno, da se CO2 igric ne bodo več šli. Uporabili bodo premog in moderne filtre za svinjarijo. CO2 pa bo šel v zrak ali v zemljo, povsem nepomembno. Tako se bo dobršen del nafte in plina prihranil in cene bodo padle.
Kdaj bosta sledila Komisija in predsedujoča ... se ne ve. Oziroma najbrž kmalu. Češko predsedstvo danes leta bo GW nesfanatizirano.
> V plinastem pepelu nafte je več vode. V tistem od plina pa še več. To je vse.
Ne, ni vse. Pri kurilni vrednosti energentov je pomembno tudi razmerje C/H, saj je kurilna vrednost vodika večja od ogljika. Več ma energent vodika notri, več energije bo dal pri gorenju. In seveda več vode bo v izpuhu.
Ne, ni vse. Pri kurilni vrednosti energentov je pomembno tudi razmerje C/H, saj je kurilna vrednost vodika večja od ogljika. Več ma energent vodika notri, več energije bo dal pri gorenju. In seveda več vode bo v izpuhu.
Vse je za neki dobr!
Za ISTO energijo, imaš pri nafti več vode v pepelu, kot pri premogu, kjer je praktično nič nimaš. Kjer je vse sam CO2.
Cena je pa pri premogu nižja, za ISTO kurilno vrednost. Zato gremo na premog. Jasno?
Cena je pa pri premogu nižja, za ISTO kurilno vrednost. Zato gremo na premog. Jasno?
gruntfürmich ::
ok jaz sem spet neveden
^^si ti še OŠ šprical?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
^^si ti še OŠ šprical?
ne sam na FDV hodim - ti je lulek še kaj zrasel? nevednost se namreč odpravi, za večjega lulka morš pa dost spama prebrat
Več ma energent vodika notri, več energije bo dal pri gorenju
ampak ta vodik mora bit kakšen? vezan s kisikom ne velja a od ogljika se pa povsem z veseljem loči?
drugače pa če tako gledam - pol premog dosti manj vpliva na toplo gredo, kot nafta, saj slednja donira več vode v ozračje?
hamax ::
Voda se ohladi in pade na zemljo. Zlobni CO2 pa ne. Tega morjo boge rastlince iz ozracja potegnt.
> ampak ta vodik mora bit kakšen? vezan s kisikom ne velja a od ogljika se pa povsem z veseljem loči?
Tukaj si zračunaj.
Tukaj si zračunaj.
Vse je za neki dobr!