» »

Učenje Premiera / After Effectsa

Učenje Premiera / After Effectsa

FusionPanda ::

Oj, rad bi se naučil uporabljati zgoraj omenjena programa na dobri ravni, zato me zanima kaj priporočate. Kakšen specifičen tutorial na youtubu, mogoče knjigo?
Hvala

FusionPanda ::

bump*

nofaith ::

Nevem točno kaj misliš kot dobra raven. Ampak se bom delal, kot da je moje poznavanje na dobri ravni.

Najbolje je snemat in začet montirat, če ne drugega za domačo uporabo. Priporočam da začneš s premierom potem ti po 50ih projektih postane jasen after effects. V mojih delih uporabljam 98% Premiere potem pa če je kakšen efekt, ki manjka vskoči noter after effects.

Sam sem samouk, kar sem rabil sem pogooglal in zdaj recimo razumem bolj ali manj vse kar uporabljam v Premieru.
Začel sem nekje pred štirimi leti, ko je tole nastalo.
Zdej pa delam take in drugačne stvari brez problema.
Tole je tudi šlo izpod mojih rok v premieru.

Torej naložit pa klikat in sprobavat, tako je moje priporočilo :)

Če je kakšen interes lahko naredim tudi kakšen učni posnetek za začetnike na youtubu v slovenščini.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

Tac20 ::

http://www.videocopilot.net/tutorials/

Odlicna stran s tutoriali za after effects.

refosk ::

Sarazyph ::

Lynda je kul, imaš pa tudi na yt ogromno posnetkov, ki ti predstavijo delo z AE/AP :) Potem delaš po videu, malo spremeniš vrednosti, izpustiš kakšen del in imaš nekaj svojega... najbolje je, da sam raziskuješ funkcije, efekte in možnosti ki ti jih program ponuja :)

mitkos ::

Ok, sej naučiš se osnovnih zadev in potem malo bolj naprednih... Jaz imam vedno problem ali najprej izbrati glasbo in potem po glasbi montirat izseke filma ali najprej zmontirat film in potem videti kakšna glasba bi pasala. Kako je pravilno, oziroma kako gre ta postopek?

Sarazyph ::

Predstavljaj si, da montiraš videospot... Sepravi najprej je podlaga kvaliteten glasbeni posnetek, potem si v knjižnico vneseš vse videe, ki jih imaš na voljo in po glasbi zmontiraš. Upoštevaš ritem, poudarke v glasbi, refren, zvočne efekte ...
Ni dobrega filmskega napovednika brez dobre udarne glasbe ali pa efektov. Samo primer Dunkirk: vidiš kako "tiktakanje" ali "bitje srca" v ozadju narekuje spreminjanje slike?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

After Effects - ideja za efekt

Oddelek: Programska oprema
271886 (1098) #000000
»

komponente za video montažo

Oddelek: Kaj kupiti
243406 (2795) Infusion
»