Forum » Pomoč in nasveti » Kako zvezati Master PC in 4 slave terminale
Kako zvezati Master PC in 4 slave terminale
sulaco ::
Pozdravljeni,
zanima me naslednja rešitev ideje, ki se je pojavila doma...
Imeti en zelo dober PC (na katerem so pomembni programi in data; kakor NAS), ki bi se preko mreže (UTP kabli) povezal z neko "cenovno ugodno" škatlico, na kateri je priklopljen monitor (HDMI, miška, tipk.) in bi imel kao remote desktop? 1 master pa 4 slave (eden je samo preko WIFI dosegljiv)
- a je bolje to reševati z remote desktop ali je kakšna druga tehnologija primernejša
- kaj bi bil "cenovno ugoden blackbox" ?
- ali je 1Gb mreža dovolj tudi za stremanje FulHD vsebin
- vsak blackbox bi moral znat vžgat master PC
- čim manj lag-a pri delu
A sem še kaj pozabil??
zanima me naslednja rešitev ideje, ki se je pojavila doma...
Imeti en zelo dober PC (na katerem so pomembni programi in data; kakor NAS), ki bi se preko mreže (UTP kabli) povezal z neko "cenovno ugodno" škatlico, na kateri je priklopljen monitor (HDMI, miška, tipk.) in bi imel kao remote desktop? 1 master pa 4 slave (eden je samo preko WIFI dosegljiv)
- a je bolje to reševati z remote desktop ali je kakšna druga tehnologija primernejša
- kaj bi bil "cenovno ugoden blackbox" ?
- ali je 1Gb mreža dovolj tudi za stremanje FulHD vsebin
- vsak blackbox bi moral znat vžgat master PC
- čim manj lag-a pri delu
A sem še kaj pozabil??
sas084 ::
Sam mam host na KVM, klienti so RPITC. Remote vklapljanja nimam, verjetno pa lahko rešiš z wake-on-lan. Glede FullHD streamanja bo kdo drug dal predloge, po moje pa prideš skoz z 1Gb mrežo.
ToniT ::
Win7 (Professional in Enteprise) dovoljuje samo en RDP hkrati.
Home verzija pa ne omogoča RDP.
Home verzija pa ne omogoča RDP.
McMallar ::
Zato pa lahko par bajtov v dll-ju spremenis ali pa uporabis tole in imas vec hkratnih RDP povezav.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Teamviewer (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14389 (3599) | Ales |
» | Po menjavi mrežne RDP ne dela.Oddelek: Operacijski sistemi | 2030 (1045) | WhiteAngel |
» | Deljenje tipkovnice in miske med Win7 in OsXOddelek: Pomoč in nasveti | 1831 (1620) | KontraCepec |
» | VMwareOddelek: Programska oprema | 2959 (2684) | Blisk |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4353 (3369) | flisko |