Forum » Zvok in slika » Tv za igranje pc iger
Tv za igranje pc iger
Feriboxmm ::
Kupil bi si malo večji tv da bi lahko igral iz fotelja, omejen sem na telemachovo trgovino da lohko vzamem na obroke, torej do 25e na mesec (obrok). Se mi pa ne sanja kateri tv iz njihove ponudbe bi bil ok za igranje.
Od tv bom odaljen približno 1.5-2m, igral pa bom večinoma fallout, dying light in pa lol z grafično kartico rx 480. Lp
Od tv bom odaljen približno 1.5-2m, igral pa bom večinoma fallout, dying light in pa lol z grafično kartico rx 480. Lp
- spremenilo: Feriboxmm ()
DarwiN ::
SAMSUNG 43KU6072... 4k, 4:4:4 barve in nizek input lag (ampak ne pozabi preklopit na game mode).. Edino velikost ni optimalna.. Stegni se za 55KU6072 (31€ obrok), če se lahko.
lol in druge manj zahtevne igre igraš na 4k resolucijo, ostale igre pa na FHD.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Dr_M ::
Nic ti ne pomaga 4:4:4 na TVju, ce tega Polarisi ne morejo izpljunit na HDMI.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Nic ti ne pomaga 4:4:4 na TVju, ce tega Polarisi ne morejo izpljunit na HDMI.
To je HDMI 2.0 omejitev, in še ta velja samo za 10 oz. 12 bitne HDR vsebine. 8-bitne 4:4:4 barve so podprte v 4k.
Feriboxmm ::
SAMSUNG 43KU6072... 4k, 4:4:4 barve in nizek input lag (ampak ne pozabi preklopit na game mode).. Edino velikost ni optimalna.. Stegni se za 55KU6072 (31€ obrok), če se lahko.
Če prov zastopim bi manjši tv bil boljši za igranje od blizu na fullhd resuluciji (2m) ker bi slika bila ostrejša oz. manj raztegnjena pri 1018p (SAMSUNG 43KU6072 vs 55KU6072). Zanima me še kako se v praksi tak 4k tv izkaže kot računalniški monitor ki ga gledaš od blizu (1m), ker star 109cm philips ki ga imam od blizu ni gledljiv, ker je vse zapacano, v bistvu za kaj drugega kot za filme iz 4m gledat ni
Če prov zastopim bi manjši tv bil boljši za igranje od blizu na fullhd resuluciji (2m) ker bi slika bila ostrejša oz. manj raztegnjena pri 1018p (SAMSUNG 43KU6072 vs 55KU6072)
Ne, tvoja grafična ni dovolj zmogljiva, da bi poganjala nove igre na 4k resoluciji, zato ne glede na velikost zaslona zahtevne igre poganjaš na 1080p, manj zahtevne (lol) pa 4k.
Zanima me še kako se v praksi tak 4k tv izkaže kot računalniški monitor ki ga gledaš od blizu (1m), ker star 109cm philips ki ga imam od blizu ni gledljiv, ker je vse zapacano, v bistvu za kaj drugega kot za filme iz 4m gledat ni
Izkaže se praktično enako kot monitor. Sam že nekaj let uporabljam 40" 4k TV kot monitor na razdalji ~70cm.
Aphanisis ::
Če prov zastopim bi manjši tv bil boljši za igranje od blizu na fullhd resuluciji (2m) ker bi slika bila ostrejša oz. manj raztegnjena pri 1018p (SAMSUNG 43KU6072 vs 55KU6072)
Ne, tvoja grafična ni dovolj zmogljiva, da bi poganjala nove igre na 4k resoluciji, zato ne glede na velikost zaslona zahtevne igre poganjaš na 1080p, manj zahtevne (lol) pa 4k.
Zanima me še kako se v praksi tak 4k tv izkaže kot računalniški monitor ki ga gledaš od blizu (1m), ker star 109cm philips ki ga imam od blizu ni gledljiv, ker je vse zapacano, v bistvu za kaj drugega kot za filme iz 4m gledat ni
Izkaže se praktično enako kot monitor. Sam že nekaj let uporabljam 40" 4k TV kot monitor na razdalji ~70cm.
A ga uporabljaš samo za igre in video vsebine ali tudi za text editing, web browsing in podobna opravila?
Za vse ga uporabljam, splošna uporaba, igre zelo redko.
Ampak zdaj si omenjal dve razdalji gledanja, najprej 1.5m-2m, potem pa 1m.. Za do 1m bo optimalen 43", za ~1.3m ali več pa 55".. Na 4k zaslonu je namreč tekst zelooo majhen in boš moral v vsakem primeru povečat vse skupaj na 125-150% v Windowsih.
Ampak zdaj si omenjal dve razdalji gledanja, najprej 1.5m-2m, potem pa 1m.. Za do 1m bo optimalen 43", za ~1.3m ali več pa 55".. Na 4k zaslonu je namreč tekst zelooo majhen in boš moral v vsakem primeru povečat vse skupaj na 125-150% v Windowsih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri televizor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18382 (8115) | Mirkokovačec |
» | zanimam se za nakup televizije - nasvet (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8600 (6414) | Ijus |
» | Zvočniki + TVOddelek: Zvok in slika | 4080 (3796) | gogolinho |