» »

Revija Joker ne bo izsla avgusta

Revija Joker ne bo izsla avgusta

««
19 / 24
»»

bambam20 ::

Bye je izjavil:

Kako pa se financira? Ima sponzorje?

Podal se je v kripto svet.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Zmajc ()

Machete ::

Tsunamii je izjavil:

Pogresam Jokerja ;(( Pa da bi vsaj Javka zaivela...sam ocitno zelo slabo kaze. Ze to da sem upal, da bo nekdo odkupil pravice Jokerja in zaceli spet izdajat revijo..je zdaj ze dokoncno umrlo.. :'(

Če njim ni toliko do tega, da se sami organizirajo, je brez veze. Neko šlepanje na založnika in čudežnega kupca 'licence' je mešanje megle. Sploh v slo, ki je meka prekarstva. Že tako in tako me čudi, da so, samozavestni kolikor so bili, desetletja čepeli pod nekim dokaj nezainteresiranim založnikom.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

next3steps ::

Boli Bebota đoko za revijo. On je svoj denar dobil.

Magic1 ::

Lahko je bit pameten za tipkovnico. Verjetno se vsi zavedamo, da je klasična računalniška revija izumirjajoča vrsta. Zakaj bi torej nekdo, ki je še do sedaj moral delati kot nor, da je zadeva sploh izhajala, kupil verjetno predrago licenco, investiral muchos $ in vložil še več časa?!?
Magic

V angleščini je en dober rek, ki ne vem če ima primerljiv slovenski prevod.
https://www.urbandictionary.com/define....

In kaj hočeš povedat? Jaz sem tudi za novo nuklearko, ali jo naj zgradim na vrtu?
Magic

Nisi nikoli braal očitno revije, če reka ne znaš povezati z njihovim obstojem.
Plus tvoja primerjava je neumna oz. nesmiselna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Ne sanjaj, primerjava je res nesmiselna, tako kot tvoje sprenevedanje. Nihče pri zdravi pameti ne bo šel vlagat svojih financ v umirajočo panogo. Mladež se preprosto več ne ubada s tiskanimi viri, stari se pa tudi spremenijo. Nekateri nimajo več časa, druge začnejo druge stvari zanimat. Rezultat je vedno manjša ciljna publika. Upad traja že desetletje. Eni lahko furajo hobi do konca, samo to že dolgo ni bil hobi za Snetija in Tomšiča. Sploh pa so potrebni denarni vložki toliko visoki za nekaj takega, da ti ne boš v življenju videl toliko denarja.
Magic

Vse je res, razen zadnjega stavka, ki je tvoj umetniški dodatek.

Okapi ::

Greš na Adrifund, Indiegogo ali kaj takega, in zbiraš denar za zagon revije (se pravi, greš se predprodajo naročnin). Se hitro vidi, a je kaj zanimanja. Tisk je dandanes zelo poceni, distribucija tudi.

Vazelin ::

Jah očitno ni zanimanja drugače bi bila jokerjevca že v akciji.

Največji problem je po moje bil, da sta morala sama večino revije spisat. Verjetno bi jih familije izgnale, če bi si še dodatno delo naložila (da ne govorimo sploh o financah).:))
Magic

Jah očitno ni zanimanja drugače bi bila jokerjevca že v akciji.
Jasno, saj sta dobro vedela, kako se je revija prodajala. Če bi prinašala dobiček, bi jo pred stečajem prodali. Je kar nekaj založb pri nas, ki bi bile zainteresirane za revijo, ki prinaša dobiček, tudi če je ta samo par jurjev na leto.

Par jurjev je ena plača. Človek gre na dopust/bolniško in gre par jurjev firmi. (sej zato so pa vsi na avtorskih v novinarstvu)
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

???? Dopusti so vnaprej znan strošek, bolniška pa pravzaprav tudi (nad 30 dni jih krije "država").

A ti veš, kaj pomeni dobiček? To je tisto, kar ti ostane, ko plačaš vse stroške, tudi režijske.

Okapi je izjavil:

???? Dopusti so vnaprej znan strošek, bolniška pa pravzaprav tudi (nad 30 dni jih krije "država").

A ti veš, kaj pomeni dobiček? To je tisto, kar ti ostane, ko plačaš vse stroške, tudi režijske.

Sej, 30 dni je že lahko par jurjev. Kot sem rekel, dopusta in bolniške itak ni v novinarstvu (pa pri delavcih v trafikah tudi ne).
Magic

Potem se ti itak ni treba zaradi tega sekirati. Kot rečeno, revij, ki prinašajo dobiček, ne ukinjajo.

Tudi če prinaša dobičak danes ni zadosti, investitorja zanima tudi če bo prinašalo tudi v prihodnje. Glede na trend pač ne moraš računat, da se ti bo investicija povrnila.
Magic

Magic1 je izjavil:

Največji problem je po moje bil, da sta morala sama večino revije spisat. Verjetno bi jih familije izgnale, če bi si še dodatno delo naložila (da ne govorimo sploh o financah).:))

Če bi se odpovedala delu svoje plače in ga namenila novemu sodelavcu?

Pa ker norc bo šel igre kvalitetno opisovat, kjer si plačan po številu črk? Ni denarja v branži pri nas za kvalitetne opise(še v tujini se ne gredo tega)! Je že blo predebatirano v tej temi, da ni računice.
Magic

Žal nas tepe majhen trg. Na kakšem ogromnem trgu bi tako kvalitetna revija zlahka živela avtorje in delal še veliko dobička.

Bralci jokerja imamo tudi že konkretno čez 30 let.
Govorim za tiste ki smo ga brali od zacetnih številk:D

Sicer pa je LF verjetno tipal teren z javko pa se donacije verjetno niso najbolje obnesle.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

ginekk ::

Saj je logično. Kdaj ste nazadnje kupili kakšno knjigo ali samo časopis?
Precej mladeži že sama slovenščina zaudarja, se raje zatekajo k angleščini, kaj šele da bi kupovali tiskane izdaje.

kitl76 ::

Vazelin je izjavil:

Sicer pa je LF verjetno tipal teren z javko pa se donacije verjetno niso najbolje obnesle.

Si pa, kar kakih 10 let premalo napisal edino, če si ga bral že v vrtcu :))

imagodei ::

kitl76 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Si pa, kar kakih 10 let premalo napisal edino, če si ga bral že v vrtcu :))

Med 5 in 15 let je pa kar malo razlike, ane?
- Hoc est qui sumus -

Blazz ::

Okapi je izjavil:

Potem se ti itak ni treba zaradi tega sekirati. Kot rečeno, revij, ki prinašajo dobiček, ne ukinjajo.

očitno nimaš vseh informacij kaj se je dogajalo z alpressom in delo revije... če ne takih nebi pisal

Razsvetli nas.

Blazz ::

Delo revije je bil dolžan alpressu lepe denarce, baje več kot 1 mio (sicer uradno prijavljeno je 460k eur). Če si Alpress in čakaš ta denar, potem ne prodajaš revij ki ti longterm nosijo prihodek (tudi če ni resnega dobička), prodat revijo za pavšalni znesek pač alpressu nebi rešilo situacije , raje dobivaš redni prihodek od naročnin. So pa alpress in DR tudi lastniško bili povezani kar je pahnilo vse skupaj v stečaj, (zakaj pogooglajte, je bilo itak povsod po TVju); vglavnem sedaj je revija in blagovna znamka v stečajni masi in jo bo, če jo bo, stečajni upravitelj prodajal, to pa lahko vmes traja mesece če ne leta. Tudi če bi sedajle hotu izdat JOKER, ga ne moreš. Lahko pa izdaš nekaj novega, če imaš kapital in human resources. Recimo kot so iz revije Lady naredili revijo Zvezde, sicer tudi tam je pomoje glede avtorskih pravic prava polomija, glede na to da izgleda revija povsem enako, enake barve, stil itd...

Torej Joker revije niso ukinili, ker ni prinašala dobička in podobnih nebuloz. Izdajanje jim je bilo prepovedano s strani stečajnega upravitelja, ker je blagovna znamka padla v stečajno maso. Zakaj je prej niso prodali pa je verjetno bilo v temu, da je prinašala dovolj velik prihodek in po možnosti so bili še kaki zapleti o lastništvu same znamke med DR in Alpress. In kar sem hotu na koncu koncev povedat je, da ni vse tako simpl v stilu: ne nese profita, dons lohk prodamo simpl kot pasulj....

in potem so še take zadeve:
https://www.finance.si/29318?cctest&

in stvar se še dodatno zakomplicira. Tako da pač revija Joker in še cel paket drugih je kolateralna škoda nastala s strani koruptivnih ljudi v upravah verjetno tako alpressa kot predvsem DR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

Tsunamii ::

Vazelin je izjavil:

Prej recimo preko 40 let ;) Sam sem ga bral od prve stevilke recimo 8-)

Okapi je izjavil:

Greš na Adrifund, Indiegogo ali kaj takega, in zbiraš denar za zagon revije (se pravi, greš se predprodajo naročnin). Se hitro vidi, a je kaj zanimanja. Tisk je dandanes zelo poceni, distribucija tudi.

Ne bo šlo. Ljudem ni v interesu.

Joker bi se lahko že zdavnaj prestavil na splet , če bi želeli, pa niso.

Sicer pa zadeva je MRTVA in nihče je ne bo več psravil več skupaj v tiskano obliko, ker ni profitabilno, pa lahko se meče pesek v oči, da je dovolj kupcev. Ne ni jih. Če bi bili, ne bi po cel Joker bil vedno na policah . Pa še to dobijo trafike, trgovbine , bencinski servisi po 4-5 izvode in če opaziš še po 25 dneh, da so na polici še vedno 4-je izvodi od 6-ih in to v trgovskem centru potem veš da zadeva ne štima.

Aquafriend ::

Bye je izjavil:

baje da zivi na racun bitcoinov :), baje (nepreverjena informacija)

Zgodovina sprememb…

Aquafriend je izjavil:

Bye je izjavil:

baje da zivi na racun bitcoinov :), baje

To je bilo napisano v šali, vendar glede koliko je on razgledan se ne bi čudil, da ima v čumnati coin rig.

Pa tudi populacija, ki smo Jokerja brali smo že prkelto stari, veliko jih je preko 40 in potem je jasno, da ti skozi življenje določene stvari niso več zanimive oz. imaš druge hobije .. novice o računalniških komponentah, opise iger imamo pa danes na spletu...

Samo zato, ker bi me vezala nolstagija na revijo pač ne bom dajal 6.9€.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Machete je izjavil:

Žal nas tepe majhen trg. Na kakšem ogromnem trgu bi tako kvalitetna revija zlahka živela avtorje in delal še veliko dobička.

EU je ogromen trg, smeh.

Machete je izjavil:

Ni res. Joker je imel nekoč izdajo 25.000-30.000 izvodov in bralnost 70.000€ ljudi mesečno.

Resnica je edino ta, da se niso želeli prilagoditi in zadevo prenesti na splet, snemati opise na YT, brez problema bi lahko uvedli digitalno mesečno članarino za spletno različico,, samo ptoem bi pa bilo potrebno delat cel mesec.

To njihovo jamranje, kako je hudo naredit mesečnik, ob tem pa ves čas objavljaš podobne članke ni nobena umetnost. Recikliranje starega znova in znova.

Nehajte no, majhnost trga je bila mišljene predvsem jezikovno in že upoštevajoč spremembo generacij in podajanja vsebin.
700000 številk nekoč v Mehiki in danes 70000 je drugo kot 70k nekoč v Sloveniji in 7k danes.

Naročniki in bralci nismo rabili youtube videov, kaj ti ni jasno. Jaz ne bi nikoli gledal YT videa, ker sem Joker bral zaradi same konzumacije tiskane besede začinjene s specifičnim slogom. Kvaliteta opisov ni padala. Recikliranje starega pa je odraz industrije ne revije.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Okapi je izjavil:

Saj ne rabijo tiskat v Sloveniji. Ogromno slovenski žaložnikov tiska na Kitajskem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Žalujem edino zaradi miselnosti, ki jo ti in podobni utelešate. Glorificiranje 'modernih' prisiljenih pristopov izključno pridobitne narave, četudi je vsebina razmazan svež človeški iztrebek.

Zgodovina sprememb…

MxxW5 ::

Pogibel Jokerja je rezultat razmer na trgu in specifičnih razmer pri založniku. Da je revija zdržala do 2017, je kvečjemu pohvala in priznanje obema še preostalima avtorjema, da jima je uspelo zadevo peljati tako dolgo. Joker je imel v letih svojega obstoja kar nekaj konkurence: Megazin, PC Gamer (ki sem ga jaz začel kupovati pred Jokerjem tam nekje v sredini devetdesetih in nato prešaltal na Jokerja; PCG ni bil tako slab - navsezadnje je zanj pisal tudi stvarnik tele strani, Luni), PC Format in še ena mariborska igričarska revija, katere ime mi je ušlo iz glave. Vsi so že tam nekje desetletje pod rušo.

Formalni razlog za prenehanje Jokerja je sicer stečaj založnika, ampak IMO so mu bili šteti dnevi ne glede na vse. Trg se je spremenil in za tako ozko specializirano revijo (res sta se avtorja trudila vsebino razširiti, ampak Joker je bil in ostal igričarska revija) ni več prostora. Navsezadnje je od vseh slovenskih računalniških revij (torej ne le igričarskih) ostal živ le še Monitor. Vsaj kolikor jaz vem. Pa se je takšnih revij pred desetletjem ali dvema dobesedno trlo (poleg zgoraj naštetih vsaj še Moj mikro, PC&Mediji, Enter + kopica takih in drugačnih konzolnih in specializiranih revij).

Zaton slovenskih računalniških revij je treba seveda gledati v kontekstu zatona tiskanih medijev po celem svetu, še posebej pa v Sloveniji, kjer je tisk upadel primerjalon še bolj kot drugje. Marsikdo ne ve, da se je Nedeljca v osemdesetih ali devetdesetih prodalo tam nekje 200.000 izvodov, medtem ko se danes najpomembnejši slovenski dnevnik (Delo) proda tam v nekje 25.000 izvodih. In ta številka bi bila vsaj še pol manjša, če bi Delo odnaročili v javni upravi oz. v javnem sektorju.

Skratka, kar se mene tiče, ni čudno to, da je Joker nehal izhajati, ampak to, da je sploh izhajal tako dolgo. Po mojem gre zasluga za to visoki kvaliteti revije, ki se je obdržala do konca.

Seveda je bila smrt naraven proces. Naslajanje nad propadom je pa vseeno 'kulturno nedomoljuben' primitivizem.

imagodei ::

MxxW5 je izjavil:

če bi Delo odnaročili v javni upravi oz. v javnem sektorju.

Čestitke za ta neologizem: "odnaročili". :D

On a serious note: saj ni tako težko napisat: "preklicali naročnino"?
- Hoc est qui sumus -

MxxW5 ::

imagodei je izjavil:

MxxW5 je izjavil:

če bi Delo odnaročili v javni upravi oz. v javnem sektorju.

Čestitke za ta neologizem: "odnaročili". :D

On a serious note: saj ni tako težko napisat: "preklicali naročnino"?

Ali pa odpovedali. :) "Odnaročili" sem napisal zato, ker pri nas to besedo pogovorno uporabljamo.

MisterM ::

Iz slovarja novejšega besedja slovenskega jezika.

http://www.fran.si/131/snb-slovar-novej...

tikitoki ::

KnightMare je izjavil:

opeter je izjavil:

Seveda bi, če ne bi pobirali naročnino.
Joker stane 7 evrov. Če bi bil brezplačen, bi lahko zaprli štacuno pred davnim časom.

Zato se mi zdi 10k+ bralcev še toliko bolj pod vprašajem. 7 evrov za "zastarele" novice/informacije v času interneta ni malo, ne glede na stil in humor.

Je pa žalostno tole z igrami pri nas, čeprav ne berem Jokerja. Že Mantis, ki je imel tradicijo, je letos zaprl vrata.

Ne vem zakaj jokate in ugibate? Podatki o poslovnih rezultatih so v Sloveniji javni podatek in s tem preverljiv. Sicer so notri vstete se druge postavke, sam priblizna ocena najvecjega moznega stevila bralcev je hitro jasna.

Machete je izjavil:

Žalujem edino zaradi miselnosti, ki jo ti in podobni utelešate. Glorificiranje 'modernih' prisiljenih pristopov izključno pridobitne narave, četudi je vsebina razmazan svež človeški iztrebek.

Jaz sem jokerja finančno podpiral od leta 1994, ko je bila izdana druga številka. Tako, da ne ti meni tralala. Bil sem eden izmed preostalih rednih bralcev.

tikitoki je izjavil:

Ne vem zakaj jokate in ugibate? Podatki o poslovnih rezultatih so v Sloveniji javni podatek in s tem preverljiv. Sicer so notri vstete se druge postavke, sam priblizna ocena najvecjega moznega stevila bralcev je hitro jasna.

ja, zaslužkov Alpressa v preteklosti tudi. Debela rejena krava.

tikitoki je izjavil:

Že Mantis, ki je imel tradicijo, je letos zaprl vrata.

Logično, da so dol zaprli, če niso bili konkurenčni po cenah iger in niso odkupovali starih.

Zgodovina sprememb…

Omejitevna mali trg so si zadali sami. Zbog tega je jokanje čez to brezpredmetno.

next3steps je izjavil:

Omejitevna mali trg so si zadali sami. Zbog tega je jokanje čez to brezpredmetno.

Sej jim ni šlo slabo. Samo trmarjenje, češ da nihče ne dosega standardov pisanja, ki sta ju postavila David in Sergej je milo rečeno komično. Ni ga pisca na svetu, ki bi bil najboljši.

Jah, ne more, da ima LordBebo 3 čuke neto, novi genij pisanja pa minimalke.

ful dvomim da je mel 3k neto

Vazelin je izjavil:

ful dvomim da je mel 3k neto

A, ja? Od kje pa njemu potem luksuz, ki ga je fural? Če si kdaj vidu slike od njegovega flata, pa potovanja po svetu, pa vse možne tehnikalije, pa dve Lanciji Delti Intergale HF.. če misliš, da je on imel jurja na mesec si v težki zmoti.

Zgodovina sprememb…

morda včasih, kakšnih 10-15 let nazaj sta res živela kot kralja (on in sneti, ostali so bili verjetno vedno peasanti tam pri njih), ko je bila naklada velika in Joker na višku moči. Zadnja leta pa zelo dvomim.

Nekaj si omenjal youtube kanal. ja kdo bi pa to vodil po tvoje? Sicer vsaka čast Snetiju kot piscu kjer je res top, ampak na videu je on totalno nezanimiv in nekarizmatičen. Tudi faca Febota dvomim, da je ravno streamerska :P Opisovalcev iger v angleščini jih imaš na tone. Če bi pa dva slovenca v slovenščini furala kanal je pa publika tistih nekaj ljudi. V angleščini imaš pa tudi bolj sposobne ljudi in ne bi noben gledal nekega Febota, ki se trudi z ANG

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()
««
19 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26041275 (12547) Ganon
»

Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )

5316497 (14328) Phantomeye
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

6518831 (13288) Alamar

Več podobnih tem