» »

Socialna - vprašanje

Socialna - vprašanje

A110 ::

Letos sem pavziral in ker nisem želel časa brezveze vreči stran sem med tem časom delal preko šs. Ker nisem dell ravno običajnega dela kot ga večina študentov (delal sem na podrocju kjer kar studiram) se je v pol leta nabral kar lep kup dnarja. V družini nas je 5 in smo pač vsi trije otroci v preteklih letih (ostala 2 tudi letos) dobivali drzavno stipendijo. Zdaj zanima me koliko lahko zaslužim da jo se obdrzimo. sem sel na socialno vprasat in so mi rekli da so to (baje) neki zahtvni izracuni in da neznajo izracunati tega. zdaj zanima me ali to samo vzamem vse neto letne prihodke in jih delim z 12 in z 5 in potem se z povprecno slovensko neto placo (1050) ali je tu s kaj drugega? ali bi naceloma to slo tudi z sklepnim racunom glede na lanske procente in dohodke? kaj pa ce si za kaksen mesec prijavljen kot nevzdrzevan clan? potem tiste mesece obracunam posebej in prihodke delim za tiste mesece namesto z 5 z 4 in potem se namsto 12 z n (stevilo neprijavljenih mesecev), mesece ko sem prijavljen kot vzdrzevan pa z 5 in z 12-n?
  • spremenilo: A110 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adsense in dohodnina

Oddelek: Izdelava spletišč
287785 (4865) urli
»

Dohodnina-študentsko delo

Oddelek: Loža
266102 (3434) Gandalfar
»

Obdržati prenosnik dražje kot kupiti novega

Oddelek: Novice / Ostale najave
364507 (2877) Matevžk
»

Lahko delaš prek ŠS če pavziraš (soc. podpora)

352745 (2194) Tody
»

S.P. nasveti

292883 (2314) ABX

Več podobnih tem