Forum » Pomoč in nasveti » Obvestilo o neuspešni prijavi v gmail in IP
Obvestilo o neuspešni prijavi v gmail in IP
delpero ::
Pozdrav!
Pred nekaj dnevi sem si na gmailu narihtal two step authentication. Tudi obvestila sem vkljucil. Vceraj sem dobil obvestilo o neuspeli prijavi v racun. Sedaj me zanima, ali je mozno dobiti IP od te osebe. Pred nekaj meseci namrec je preko mojega gmail racuna nekdo bil prijavljen in se tudii registriral. Obvestila sem imel izklopljena, zato sem lahko to izvedel nekoliko kasneje. Preveril sem recent activity in default proceduro( prijavljene naprave, ipd.).
Torej, ce je kdo imel podobno situacijo in bi mi lahko pomagal pri tem saj bi zadevo rad prijavil policijo(sumim nekoga)
Pred nekaj dnevi sem si na gmailu narihtal two step authentication. Tudi obvestila sem vkljucil. Vceraj sem dobil obvestilo o neuspeli prijavi v racun. Sedaj me zanima, ali je mozno dobiti IP od te osebe. Pred nekaj meseci namrec je preko mojega gmail racuna nekdo bil prijavljen in se tudii registriral. Obvestila sem imel izklopljena, zato sem lahko to izvedel nekoliko kasneje. Preveril sem recent activity in default proceduro( prijavljene naprave, ipd.).
Torej, ce je kdo imel podobno situacijo in bi mi lahko pomagal pri tem saj bi zadevo rad prijavil policijo(sumim nekoga)
https://support.google.com/mail/answer/...
Spodaj desno kliknes na Details link.
To sem že poizkusil. Prikaže zadnjih nekaj IP. Kaj pa recimo kronološko? Ali pa večji obseg, kot last 10 logins?
Tr0n ::
https://security.google.com/settings/se...
Bi naj pokazal security alerte za zadnjih 28 dni. Kaj drugega mislim, da ni.
Bi naj pokazal security alerte za zadnjih 28 dni. Kaj drugega mislim, da ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Zabelezen sem imel tudi vdor v Facebook in ostale racune. Ce so vsi IP z enakega napadalca lahko najbrz podam prijavo. Ali? Sploh, ker se to ne neha. Prakticno dokler nisem povsod naredil two step authentication. Kaj pa portali, kjer tega ni? Morda s tem resim stvar. Vsaka pomoc dobrodosla.
SaXsIm ::
Skoraj zagotovo te "napada" kakšen bot, tako da srečno s prijavo. Raje poštimaj varnost, uporabljaj različna gesla, ki jih redno menjuješ ter se poslužuj 2 stopenjske prijave.
SaXsIm
Bot mi je napisal sporocilo v slovenscini, da ce hocem, da se napadi vdori nehajo naj placam? V bistvu se gre za to, da me napada dolocena oseba. Gesla sem menjal. Two step authentication imam, kot sem rekel povsod, kjer se da. Gre se zato, da bi rad zadevi prisel do dna. Ne verjamem, da gre tu za bota. Poanta vsega je, da me zanima samo ali je mogoce dobiti ta seznam. Ocitno ni. Preveril sem vse support page, forume. Kot zadnje upanje sem postavil vprasanje se tukaj, ce je slucajno kdo imel podobno situacijo.
SaXsIm ::
Poglej, če se je nekdo poskusil prijaviti v tvoj gmail in mu to ni uspelo, ti ni nek big deal. Tega se dnevno dogaja ogromno. Drugo bi bilo, če bi ti prevzel nadzor nad predalom, pa ti počel kakšne nečednosti.
Sicer pa, če te zadeva resno muči, se obrni na SI-CERT. So točno za takšne stvari tam.
Sicer pa, če te zadeva resno muči, se obrni na SI-CERT. So točno za takšne stvari tam.
SaXsIm
Furbo ::
Bot mi je napisal sporocilo v slovenscini, da ce hocem, da se napadi vdori nehajo naj placam? V bistvu se gre za to, da me napada dolocena oseba. Gesla sem menjal. Two step authentication imam, kot sem rekel povsod, kjer se da. Gre se zato, da bi rad zadevi prisel do dna. Ne verjamem, da gre tu za bota. Poanta vsega je, da me zanima samo ali je mogoce dobiti ta seznam. Ocitno ni. Preveril sem vse support page, forume. Kot zadnje upanje sem postavil vprasanje se tukaj, ce je slucajno kdo imel podobno situacijo.
Če bi te res hotel izsiljevati, bi moral prevzeti nadzor nad kaselcem, zamenjati geslo, tako ga pa mirno ignoriraj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vdor v računalnik in poštoOddelek: Pomoč in nasveti | 3940 (2731) | harmony |
» | Vdor v gmail nujno prosim pomočOddelek: Omrežja in internet | 10479 (7931) | Phantomeye |
» | Yahoo uvaja šifriranje e-pošte in ukinja geslaOddelek: Novice / Varnost | 10758 (8913) | Glugy |
» | Konstantne odjaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1368 (1271) | RejZoR |
» | zloraba prek mejla od paypal?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1197 (1057) | cimetgirl |