Forum » Pomoč in nasveti » Sem dober rabljen računalnik kupil ?
Sem dober rabljen računalnik kupil ?
zobnik ::
Do zadnjega sem gnal staro kanto...sem moral menjat enojedrnega za dvojedrnega (vem, da je tud ta star) a ga uporabljam samo za internet. V glavnem ni več normalno deloval, poganjal brskalnik kot bi mogu. Vzel sem Intel E7500 s 3GB rama...zdej dela kot strela proti stari enojedrni kišti.
Nekaj čez 500GB spomina.
Nekaj čez 500GB spomina.
Baja ::
če ti vredu služi za to kar rabiš, je dober. če si ga dobil ugodno še boljše. mogoče si omisliš še kak 128gb ssd za sistem, potem pa bo stvar res letela kot strela.
sam še tudi uporabljam c2d masine, za osnovno uporabo pa še kaj so mi več kot dovolj hitre.
sam še tudi uporabljam c2d masine, za osnovno uporabo pa še kaj so mi več kot dovolj hitre.
opeter ::
Odvisno od tega, koliko si plačal zanj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
shintaro ::
Do zadnjega sem gnal staro kanto...sem moral menjat enojedrnega za dvojedrnega (vem, da je tud ta star) a ga uporabljam samo za internet. V glavnem ni več normalno deloval, poganjal brskalnik kot bi mogu. Vzel sem Intel E7500 s 3GB rama...zdej dela kot strela proti stari enojedrni kišti.
Nekaj čez 500GB spomina.
heh bi mogu videt moj primer...
Dual core iz 2007, k si samo par browserjev , appov odpru in je vse štekalo ...
Feeling ko sm nabavu i5, ti ne morem opisat.. ko maš lahko eno miljardo stvari odprtih pa zadeva še vedno lavfa hitro ko strela...
Bi reku da bi raje kej še močnejšega vzel. Tudi jaz sem fural staro kanto dok se je dalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shintaro ()
hojnikb ::
tule gor poči en poceni ssd, xeon e5440 pa kakšno palco rama, pa bo delal kot raketa.
#brezpodpisa
MIHAc27 ::
Če si ga dobil podarjenega ali ajde do max 30€, potem je dobra menjava. Kar je več pa... če si zadovoljen super. Ne beri niti več naprej. Drugače si bil pa nategnjen na suho. Take računalnike jaz včasih komu podarim, včasih pa romajo tudi na smetišče.
Drugače pa dual core, 4Gb rama, windows 7 in SSD, pa je zadeva še vedno prebavljiva za osnovne stvari.
Drugače pa dual core, 4Gb rama, windows 7 in SSD, pa je zadeva še vedno prebavljiva za osnovne stvari.
Samael ::
Če ti dobro služi, če je očitna razlika od prejšnjega in ti je polepšal dan ... zakaj pa ne. 30, 40 ... 100 eur ... saj nima veze. Da ti le prihrani čas in imaš ob tem več veselja.
Samael != Samuel
filip007 ::
Saj ne bodiš dobrega C2D sistema za 30EUR, če je pa že mu pa dosti manjka.
Trevor Philips Industries
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
grašek ::
Mam tudi staro kanto, pa dela presenetljivo dobro. Letos jih ima 10 let.
Za lightweight aplikacije odličen, prav tako za pisarniško rabo.
Starejše igre delajo precej dobro (Left 4 Dead 2, CS:S) pa novejše tudi (Cities Skylines še kar).
Škoda, da Geforce 200 serije ne podpirajo DX 11 in so 2014+ igre no-go.
Adobe CC suite dela zanič od CS6 naprej.
Motijo me le jajca od LC-Powerja, ki so zelo glasna ampak glavno da dela po vseh teh letih.
Za lightweight aplikacije odličen, prav tako za pisarniško rabo.
Starejše igre delajo precej dobro (Left 4 Dead 2, CS:S) pa novejše tudi (Cities Skylines še kar).
Škoda, da Geforce 200 serije ne podpirajo DX 11 in so 2014+ igre no-go.
Adobe CC suite dela zanič od CS6 naprej.
Motijo me le jajca od LC-Powerja, ki so zelo glasna ampak glavno da dela po vseh teh letih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grašek ()
dottor ::
Osebno bi zamenjal procesor za kakšen Q6600 če dobiš kje poceni (so po okoli 20€), pa najcenejši SSD ki ga dobiš.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
filip007 ::
Moraš potem konverter za 771 uporabiti?
Trevor Philips Industries
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
hojnikb ::
nalepko kupiš pa je. Kitajci ponavadi dajo že zram. V socketu pa porežeš dva plastična jezička. Cca 10 min dela za kr dost prihranka
evo tale je recimo že predelan; samo flikneš v socket
https://www.aliexpress.com/item/lnte-l-...
evo tale je recimo že predelan; samo flikneš v socket
https://www.aliexpress.com/item/lnte-l-...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Riff ::
evo če plošča podpira q6600 tle ne rab nč rezanja ne adapterja: http://www.bolha.com/racunalnistvo/proc...
Blinder ::
Pa kak boljsi cooler bo rabil verjetno
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
forplan ::
Ne blefirajte kaj vse bi lahko ven naredil... Me prav zanima kdaj se bo pojavil kater ko mu hotel grafične kartice sponujat...
V glavnem vsa čast avtorju da je zadovoljen s računalnikom. 99% tukaj ne bi bilo.
V glavnem vsa čast avtorju da je zadovoljen s računalnikom. 99% tukaj ne bi bilo.
da se strinjam
Samael ::
Sploh pa zdaj ne vem koliko nadgrajevati PC za 40 eur. Če dobi kakšno malenkost od koga tu zastonj ok, da pa bi zdaj dajal 10eur tu, 30 eur tam, pa spet 10 eur tu ... res nima smisla. Stvar mu bo delala kolikor bo pač delala, potem bo šel pa na kakšen i3 II. gen, pa bo spet za kakšno leto - leto pa pol dober :)
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Scorpia ::
Fantje igrice ne igra, predvideva da tudi 4k posnetke ne gleda. Core2duo je presenetljivo zmogljiva zadeva, tudi določene mobilne različice so za dananšnje čase še zelo hitri in brskanje so več kot odlični. Se spomnim ko sem sam šel iz core2duo na i3, razliko opazil v igrah. Prav tako na i5 samo v igrah, pa par sekund hitrejši zagon. Razlika je mogoče samo v porabi v elektriki, ker novejši procesorji manj porabijo in tudi nekoliko manj se matrajo. Iz vporabniškega vidika kot ga avtor uporablja, je računalnik dost zmogljiv.
////
Heavy ::
Zobnika se pa spomnim iz drugih tem. Iz Pentium 4 in DDR1 iti na Core2Duo je raketa.
#TeamFelix
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja starega PC-ja? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10408 (7044) | hojnikb |
» | Nadgradnja starega PCjaOddelek: Kaj kupiti | 1326 (965) | opeter |
» | NavijanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 760 (704) | hojnikb |
» | prenova računalnikaOddelek: Strojna oprema | 3444 (2557) | tilenmpower |
» | E8600 ali xeon E5440Oddelek: Strojna oprema | 1659 (1357) | hojnikb |